Skocz do zawartości

2011 FANTASY DRAFT - ZASADY I DYSKUSJA

matek

Rekomendowane odpowiedzi

Goglaq... serio wziąłeś Ibake na ławe!!!

to jest gość którego chciałem brać z miejsca w 3 pick'u tylko obawiałem się że mi centrów podbieżecie!!!

Jeśli przystawałbyś na opcję wymiany to oferuję mój pick w tej kolejce. Myślę że jest jeszcze sporo wartościowych zawodników do twojego S5 w szeczógólności bałbym się na twoim miescu o pożądznych rozgrywających którzy taktyce budowania składu na takim front-courcie jaki posiadasz morze pózniej braknąć- Myślę że znajdzie się paru grajków którzy są warci takiego trejdu- Evans, Jennings, czy chociażby Felton.

Jak coś to pisz na PW ;)

no więc jestem :D Szczerze? Liczyłem że Batum zostanie dla mnie na tą kolejkę. Ale skoro nie- to biorę środkowego. Długo się nad tym zastanawiałem, ale naprawdę uważam, że zasługuje na to, żeby znaleźć się w pierwszej 15 centrów ligi i pójść z numerem 52. Przejrzałem raz jeszcze wszystkie zaawansowane statsy i wychodzi mi, że najlepszym połączeniem umiejętności w ataku i obronie będzie właśnie on. No i nikt nie spędził tyle godzin grając H2H z Howardem :D Także po dłuuuugim procesie myślowym biorę Marcina :D A teraz czekam na laurki pt: co za beznadziejny wybór :D

EDIT: Szczerze mówiąc to do końca nie wiedziałem kogo wziąć i dalej nie jestem pewien- ale nie chcę blokować zabawy. A że raczej na pewno mój wybór nie można uznać za kompletne nieporozumienie (choć może zaraz mnie wyprowadzicie w z błedu :D ) to biorę go i się cieszę, że mam swojaka w składzie :)

EDIT2: aha - to miało duży wpływ na moją decyzję: http://www.backpicks.com/2011/04/11/the ... s-in-2011/

w takim razie dobrze zrobiłem, że wybrałem Batuma :D

w zasadzie jeszcze lepiej mogloby być gdybym w poprzedniej kolejce wziął Bosha, a teraz Hardena lub R. Allena, ale i tak jestem zadowolony.

rzeczywiście gwiazdy się skończyły, został jeszcze Harden, Evans, R. Allen, którzy na pozycji nr 2 w nba (niezbyt mocna jak dla mnie) łapią się do najlepszych

Gortat wporządku - właśnie w kontekscie Nene przeglądałem wczoraj staty MG w rzutach i wygląda to % dobrze w rzutach jak na centra- 4 pod względem skuteczności w lidze (Nene jest pierwszy grając pod obręczą, więc nie wysyłabym bym go na półdystans jako PF)

w obronie MG też dobrze wypada, co potwierdzają te statystyki.

Rejterada z reprezentacji nie wygląda dobrze, ale myślę że sezon będzie miał dobry, może nie przełomowy, ale coś więcej pokaże

Jeszcze jakby nauczył się grać tyłem do kosza, manewrów takich jak ma np. Nene to byłoby bardzo dobrze. Po to w końcu trenował z Olajuwonem i wg jego słów nad tym głównie pracuje. Tego tak łatwo się nie nauczysz, ale jakiejś poprawy myślę, że możemy się spodziewać

Jak dla mnie dobry ruch

tylko zawsze mam problem kogo by było warto dobrać do pary wysokich z Griffinem. Nie mając ograniczeń, wybierajć najlepszego C do gry z nim- kogo byście wybrali?

w takim razie dobrze zrobiłem, że wybrałem Batuma :D

w zasadzie jeszcze lepiej mogloby być gdybym w poprzedniej kolejce wziął Bosha, a teraz Hardena lub R. Allena, ale i tak jestem zadowolony.

rzeczywiście gwiazdy się skończyły, został jeszcze Harden, Evans, R. Allen, którzy na pozycji nr 2 w nba (niezbyt mocna jak dla mnie) łapią się do najlepszych

Gortat wporządku - właśnie w kontekscie Nene przeglądałem wczoraj staty MG w rzutach i wygląda to % dobrze w rzutach jak na centra- 4 pod względem skuteczności w lidze (Nene jest pierwszy grając pod obręczą, więc nie wysyłabym bym go na półdystans jako PF)

w obronie MG też dobrze wypada, co potwierdzają te statystyki.

Rejterada z reprezentacji nie wygląda dobrze, ale myślę że sezon będzie miał dobry, może nie przełomowy, ale coś więcej pokaże

Jeszcze jakby nauczył się grać tyłem do kosza, manewrów takich jak ma np. Nene to byłoby bardzo dobrze. Po to w końcu trenował z Olajuwonem i wg jego słów nad tym głównie pracuje. Tego tak łatwo się nie nauczysz, ale jakiejś poprawy myślę, że możemy się spodziewać

Jak dla mnie dobry ruch

tylko zawsze mam problem kogo by było warto dobrać do pary wysokich z Griffinem. Nie mając ograniczeń, wybierajć najlepszego C do gry z nim- kogo byście wybrali?

Harden poszedł ale masz szanse jeszcze na Evansa ;)

Co to Gortata to tak właśnie myślałem, że nadszedł jego czas na pick.

Bogut, Gasol M

dlaczego akurat oni? tylko oni z tych top C?

Harden był pewniakiem, że pójdzie, on pasuje wszędzie

Napisałem wcześniej dość długą wiadomość na temat spacingu, ale nie wiadomo czemu nie dodała się ;/ Sprowadzała się ona jednak do następującego wniosku:

Na mocnej stronie D-Wade z piłką w rękach. W rogu ustawiony jest Kirilenko który tylko czeka aż obrona się załamie i da mu okazję do czystej trójki. Na tej samej mocnej stronie mam Hibberta 7-9 stóp od kosza (42.5% z 3-9 stóp według hoopdata). Na słabej stronie mam Nene który czai się pod koszem i czeka na podanie, a na 45 stopniach stoi mój PG dysponujący dobrym rzutem za 3 punkty, i czeka na podanie.

Aż taki zły ten spacing? Widzę w tej strategii pełno miejsca na penetrację Wade'a, Grę na kosz Nene, ewentualny rzut Kirilenki i trójkę dla mojego PG. Nie wydaje mi się żeby przedstawiał się tak źle.

jak masz wiadomość i ją wysyłasz, ktoś robi to w tym samym czasie, to zdarza się, że nie pójdzie jedna z nich- ja staram się kopiować przed wysłaniem, jedna dłuższa też mi zaginęła

dlaczego nie widzę tego:

-D-Wade do wjazdów na kosz potrzebuje miejsca, a pod koszem będzie Nene I Hibbert i jeszcze kryjący ich zawodnicy

-Nene- po co przestawiać najbardziej skutecznego zawonika w lidze, na inną pozycje niż ta na którym przekroczył ponad 60 %,

gdy dotychczas mało rzucał z dalszych odległości, a jego główną zaletą jest gra tyłem do kosza blisko obręczy

-Kirilenko w ataku jak dla mnie to on robi wszystko- atakuje, podaje, rzuca, walczy na atakowanej tablicy (wielki atut- w Utah często zamieniali się pozycjami z Millsapem, było to płynne) - tutaj już dwóch wysokich jest pod koszem, i Wade, który próbuje się tam dostać, dla niego jest mało miejsca

Raffu gdzie tu spaceing? Masz dwóch, którzy grają pod koszem Wade + Kirlienko. Nikt z twojej ekipy nie ma rzutu. Kirlienko to jabędę specjalnie odpuszczał kosztem zagęszczania pomalowanego i niech rzuca. 1.6 na mecz na niecałych 40%. Niech wali. Twój atak będzie ciężki coś mam wrażenie, chyba, że masz jakiś ekstra plan.

Bulls w 90 latach mieli trójkowiczów. Jordan i Pippen to dużo lepiej rzucający gracze niż Wade, który nomen omen jest imo bardzo przereklamowany. W tym drafcie brałbym nawet Bryanta przed nim ze względu na jego wszechstronność.

Ja mam dwa pytania:

1. teraz mam jeden pick czy dwa obok siebie? :D

2. jak ktoś pracuje to proponuje, żeby dał na pm numer telefonu do jednego czy dwóch aktywnych użytkowników i oni będą mu słać esy jak będzie jego kolej i wrzucac jego picki. W all-time enba draft tak zrobiliśmy i pomogło to trochę, choć ja raz dostałem sms-a z bramki internetowej no ale nikt nie jest idealny :D

Evans może być stealem jak zostanie wzięty przez kogoś z defensywnym teamem :)

Mój człowiek czeka na mój pick i nie zabierzecie mi go :)

havlicek, czego jak czego ale 10 rpg na mecz od lopeza nie dostaniesz. On nie jest dobrym zbierającym, powiem więcej jak na centra to w tym elemencie, mówiąc delikatnie spisuje się przeciętnie. W zeszłym sezonie miał tylko 6 zbiórek na mecz, a meczów z ilością zbiórek minimum 10 miał w 82 meczach sezonu - 10. Najwięcej przeciwko Toronto piątego marca - 14 zbiórek, a to i tak pewnie tylko dlatego, że grał 47 minut w meczu.

Dobrze, że masz Love'a w drużynie, bo inaczej na tablicach byś nie istniał.

jak coś to się nie denerwować- będę jutro..

A Brook Lopez i 10 zbiórek to nawet lepszy tekst niż prawie 5 asyst Melo, które ktoś tam kiedyś zapodał, i jego motywacja w obronie :)

ej motywacja w obronie to może :P

ale on robi 4,8 asysty na mecz - sprawdź staty z tamtego sezonu i z PO

EDIT: tylko w PO

1. teraz mam jeden pick czy dwa obok siebie?

jeden. pozniej znowu Tru Warier

2. jak ktoś pracuje to proponuje, żeby dał na pm numer telefonu do jednego czy dwóch aktywnych użytkowników i oni będą mu słać esy jak będzie jego kolej i wrzucac jego picki. W all-time enba draft tak zrobiliśmy i pomogło to trochę, choć ja raz dostałem sms-a z bramki internetowej no ale nikt nie jest idealny

jesli ktos chce to moze mi wyslac numer i bede pytal/wstawial. na forum jestem czesto bo mam duzo zajec przy komputerze i co jakis czas zagladam czy poszedl pick lub sa jakies watpliwosci. mozna mi zaufac :)

no ciekawi mnie jakiego to gracza szykujesz wowo i czy mam go na liscie :D jesli obwodowy to mysle ze mozemy celowac w to samo nazwisko...

CubeBrick na forum wita a nie daje picka :|

Nie wiem gdzie tu widzicie poczciwe życzenie...

Brook Lopez 2009-2010 -> 8,6 zbiórki na mecz. Zeszły sezon gówniany ano dlatego że w lato nabawił się jakiegoś gówna, boreliozy? czy innego syfu i odbiło się to na przygotowaniu do sezonu, drastyczny spadek zbiórek jest tego efektem. Ale c'mon jeżeli ktoś uważa że Brook nie wróci na co najmniej te 8,6 to gratuluję punktu widzenia.

I od razu żeby nie było ja nie liczę na jakieś turbo czyszczenie dechy! W końcu od czegoś mam Love'a w zespole, ale nie można powiedzieć że 6 rebsów określa skill zbierania piłek przez Brooka. ;)

• wiLQ zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.