Skocz do zawartości

Heat - krucjata

Alonzo

Rekomendowane odpowiedzi

http://basketball.realgm.com/wiretap/21 ... Aggressive

Dodał prawie 5 kilo mięska.

"Last year I didn't rebound the way I was supposed to, I didn't play the way I was supposed to. I shot under 50 percent and I had under 10 rebounds, and that's unacceptable for me," he said. "And I'm not afraid to say that."

Z tego co mówi wynika że wie że musi trochę zmienić swoją postawę i zacząć więcej zbierać i być agresywniejszy. Ciekawe co z tych zapowiedzi będzie? Chris "REBOUND" Bosh?

Ciekawe jak on ma zamiar zbierac 10 pilek w meczu, jesli Heat maja Lebrona w def zbierajacego ok 6 pilek, Wade, ok 5, Haslem w te swoje 20 kilka minut zbiera po 8 pilek, Miller (choc nie wiem czy nie uzyja amnestii) jak na swingmana zbiera zajebiscie a dojsc ma jeszcze Dalembert. Szczerze mowiac, to nie zdziwilbym sie specjalnie, jesli jego zbiorki spadlyby do 6-7 per game, no chyba ze ma zamiar czyscic obrecz w ofensywie jak Randolph. Juz to widze.

nie wiem czy ma problemy z kolanami. ale w przypadku znaczącego przybrania masy mięśniowej zawsze jest pytanie, jak to organizm wytrzyma. Nieprzypadkowo nie każdy chuderlak próbuje się zmienić w pudziana, a zawodnicy mający problemy z kolanami (Oden, Bynum), usiłują zrzucić trochę masy.

Bosh już przybydlił przed ostatnim sezonem w Toronto, kiedy był wyraźnie większy, a rok później nie było po tym śladu, więc nie ma się czym jarać. Zresztą dla typa ważącego +100 kg dorzucenie 4-5 kg to nie jest znowu tak wielka różnica, jak dla zwykłego śmiertelnika.

Przybieranie masy i siły to proces. Jak od czerwca dołożył 5 kilo czystego mięśnia, to na oko wydaje się to fajne, zdrowe tempo. Jakby "przypudzianił" w jedno lato z hakiem, to bym się obawiał, że źle się to odbije na jego zdrowiu. A tak ma ok. Za rok następne 5 kilo i nie wiem, czy coś jeszcze będzie ekstra potrzebował. Ciekawi mnie, czy te 10 zbiórek faktycznie wyciągnie. Może jeśli zmieni nastawienie i się tą działką zajmie tak, jak powinien, to mu się obwodowcy nie będą wcinać do biznesu i podbierać piłki.

To mamy parę nowych informacji

Kontuzja Mike Millera dość znacząco zwiększa szanse na jego amnestię. Brzmi logicznie - skrócony sezon powoduje, że jakies solidne wsparcie z ławki jest potrzebne na tu i teraz. Shane Battier idealnie pasuje do koncepcji Heat. Sory Mike - Wojnarowski podaje, że Battier jest opcją nr 1 Heat w tym offseason- nawet jeśli traktować to z dystansem, to chyba pierwsza poważniejsza sprawdzona inf. dotycząca free agents Heat. Świetny defensor, doświadczony weteran idealny na playoffs. Jasne, że to nie ten rzut za 3 co Mike, ale po amnestii Millera można też dać nieco więcej kasy JJowi, który juz razem z Howardem, Boshem i UD pojawili sie w Triple A. Dajemy więc JJowi jakies 2-2mln$, a Battiera podpisujemy za np 3,5mln$

Dalambert ponoć nastawia się na większą kasę niz MLE, zatem mierzymy w Kwame Browna. Jesli dodac do tego wzbogaconego o doświadczenie z ostatnich playoffs Joela Anthonego, Dexa Pittmana po solidnie przepracowanych wakacjach oraz szansę dla Currego (jako experyment na sezon regularny z końca ławki) z Boshem, który otwarcie mówi o grze na centrze jak drużyna potrzebuje, to nie wyglada to wcale tak źle. Na czwórce mozemy grać przeciez po 30 minut Haslemem. Taka podkoszowa rotacja przy Wade i Jamesie powinna byc wystarczająca. W końcu byliśmy o tylko/az dwa mecze od mistrzostwa.

Amnestia Millera i niższe MLE na Battiera pozwala tez na spokojne podpisanie Chalmersa za 3-3,5mln$ i podpisanie własnych weteranów - Jones (można dac mu nieco więcej) i Bibby oraz Howard za minimum dla weteranów oraz Colea na draftowskim kontrakcie.

Sezon - jak slusznie powiedział Howard - bedzie wyjatkowo krótki z napietym terminarzem i mistrzostwo zdobywa zgrana drużyna weteranów Tak było chociażby ze Spurs po poprzednim lockoucie.

Tak było chociażby ze Spurs po poprzednim lockoucie.

po poprzednim lockoucie to wszystko było przypadkowe, ten finał Sas-NYK już totalnie, ok poźnie się okazało że Duncan jest rewelka na codzień no ale wtedy do było zaskoczenie. Ja mam nadzieję ze jesli Lebron ma kiedys zdobyć mistrzostwo to chociaz żeby to było przy okazji tego skróconego sezonu, chociaż zdenerwowało mnie to że lockout się skończył, liczyłem naprawde ze jak sezon odwołają to bedzie można cały rok kpić z szołsena ;)

Jesli dodac do tego wzbogaconego o doświadczenie z ostatnich playoffs Joela Anthonego

Jak dla mnie kluzem do sukcesu Heat będzie ograniczenie minut Joelowi. Jeśli w jego miejsce pojawi się Nene lub Dalembert to będzie to ogromne wzmocnienie. Jesli nie, to powinni grać Boshem na C, bo i tak to da więcej niż z Anthonym.

Jak dla mnie kluzem do sukcesu Heat będzie ograniczenie minut Joelowi. Jeśli w jego miejsce pojawi się Nene lub Dalembert to będzie to ogromne wzmocnienie. Jesli nie, to powinni grać Boshem na C, bo i tak to da więcej niż z Anthonym.

Joel jako energizer z ławki na 15-20 min. Ciekawi mnie jak Heat w tym sezonie rozwiążą tą kwestie, jak Ilgauskasa już nie ma, a Dalambert może okazać się za drogi. Kwame ma niskie koszykarskie IQ, ale coś by i zebrał i trafił spod kosza.

po poprzednim lockoucie to wszystko było przypadkowe, ten finał Sas-NYK już totalnie

Knicks mieli wtedy fantastyczne playoffs na Wschodzie. Połowa drużyny kontuzjowana, Ewinga odwijali z bandaży i wyciągali z lodu. Kapitalnie grał Spree