Skocz do zawartości

Heat - krucjata

Alonzo

Rekomendowane odpowiedzi

"Shane Battier told his Twitter followers that he's already getting sales pitches from fans in Miami among others"

"Joining the Heat "would be fantastic," Dalembert said Sunday night from Haiti in an interview with FOX Sports Florida. Miami is where more than 50 of his relatives live and is about one hour south of his home in Boca Raton. As for the volunteering part, Dalembert likely would require a big pay cut to join the Heat, which will be over the salary cap. Dalembert, who made $13.43 million last season for Sacramento, might have to sign for the $5 million mid-level exception."

"Dalembert wouldn't say he would agree to that. But he did say "what is best for you might not be for the most money." And he definitely likes the Heat. "I'm keeping all my options open, but Miami could be a good fit for me," Dalembert said."

"But the Heat has advantages New York and Houston don't. Miami is among the favorites for the NBA title and the city has a large Haitian population. "All the Haitian people I talk to say, ‘You have to come to Miami,"' Dalembert said."

:)

Nie miałem jeszcze okazji przeczytać nowej umowy i postaram się to zrobić dziś/jutro więc nie wiem jak się mają kwestie wolnego miejsca w naszym salary, ale z listy życzeń to:

- Dalambert - wg mnie NIE JEST kluczowy do wygrania mistrzostwa, ale zakładając, że Dallas nie powtórzy tego co robili rok temu(sprawa tysona, haywooda, rok więcej kidda i nowika, zresztą rzadko się zdarza żeby perfekcyjna maszynka chodziła perfekcyjnie dwa lata pod rząd, choć są wciąż wśród faworytów) zachód wygra pewnie la albo okc. I na jednych i na drugich dobrze będzie rzucić mieska i wzrostu. No i czuje w kościach, że Sammy z nami podpisze.

- Chalmlers - nie wiem jak ale go też trzeba podpisac, nie po to w niego inwestowaliśmy żeby teraz odchodził

No, to chyba tyle. Widzimy się 9 grudnia :D

na zp1 cos pisza na ten temat

http://zawszepopierwsze.bloog.pl/id,330 ... index.html

ktos mi powie po co heat caron? plotki o zainteresowaniu nim glosi yahoo

ten offseason jest swietny jesli chodzi o plotki, a jeszcze na dobre sie nie zaczal :D

Nie wiem po co Miami Butler, jeśli już mieli by zwolnić Millera, to nie po to żeby podpisać Carona, ale jakiegoś centra. Powiedzmy sobie wprost, po zamnestiowaniu Millera załóżmy, że Heat dostaną Dalemberta za full MLE, podpiszą Norrisa, przedłuża Chalmersa i mają hardcap na poziomie 74mln$, reszta rostera to gracze za minimum.

Chalmers/Cole/House

Wade/.../...

James/.../...

Bosh/Haslem/...

Dalembert/Anthony/Pittman

Bardzo dużo zależy od tego kto będzie chciał przyjść do Miami za te minimum. Na starych zasadach Heat mogliby zatrzymać Millera i wciąż wykorzystać swoje full MLE, teraz muszą zamnestiować Millera żeby wykorzystać full MLE, a później to już wejdą w luxury tax na amen i do dyspozycji zostanie im tylko 3mln MLE na trzy lata, co daje 9mln. Zespoły nie będące w luxury tax temu samemu graczowi będą w stanie zaproponować 20mln przez 4 lata, 9mln vs 20mln? Jak myślicie gdzie dany FA pójdzie? W poprzednim CBA to był dylemat bardziej czy iść za 5mln do LA, czy za 5mln do Minnesoty... wiadomo że 99% pójdzie za te same pieniądze do LA, teraz wybór ten taki oczywisty nie będzie już dla gracza.

Nene, 29, says he wants to play for a contender – perhaps at the expense of a more lucrative contract elsewhere. The Heat and Mavericks, who will both be over the salary cap, should be happy to hear that. “It’s not about the money,” Nene said. “If I wanted to retire today I could retire because I saved my money. So right now I want to be happy and improve. That’s what I want. That’s what everybody wants. I need help. I need good players around. People say, ‘Nene, the last six years you averaged 14 points and eight or seven rebounds.’ OK, but they don’t say why

Nie czekałbym ani minuty na miejscu Pata.

Zaskoczył mnie, tym bardziej, że może liczyć u niektórych na 17mln za sezon.

może nie na 17 ale pewnie na 2x tyle co mu Heat moga dać, tak off topem dodam że Nuggs wydają się być w jakiejś niewyobrażalnej dupie, jedyny koleś coś tam warty w tej ekipie i zakontraktowany to Gallinari, ok mają z czego wydawać no ale jednak kretyńsko do tej pory rozgrywają wszystkie kadrowe ruchy, wymiany Feltona za Millera kompletnie pojąć nie jestem w stanie

http://espn.go.com/blog/truehoop/post/_ ... ght-howard

jakbym to już kiedyś gdzieś czytał, a nawet pisał ;]

generalnie, jeśli Heat nie zakręcą się wokół w.op dilu, to zakręcony zostanie kurek z szansami na tytuł.

W tym roku mają, Imo, ostatni dzwonek [yep, wiem, ze dopiero drugi to sezon, ale podtrzymuję, że

jesli w tym roku nie wygrają to się rozlecą, a jeśli sie nie rozlecą, to będą skończeni, ot będą taką

"wiecznym aspirantem, który co roku budzi nadzieję i szacun z powodu swojego potencjału, ale nie wygrywa"].

powiedzcie sami, jesli LeBron skulił się pod presją Dallas Mavericks, dwóch ostrych zdań Wade'a i wrodzonej szpetory Shawna Mariona, to ma się nie skulić pod presją "jeśli w tym roku dam dupy, to już nikt mnie nie będzie bronił i ostatecznie stracę resztki wiarygodności, a jesli nie dam dupy ale nie wygram, to wyjdzie na to samo" ? facet sam siebie oparł plecami o ścianę. Sam sobie trumnę wystrugał z jesionki i tylko czeka, zeby do niej wskoczyć chyżo. Moim zdaniem, stawianie na takiego znerwicowanego konia w wielkim wyścigu mija się z celem. Dwight jest raczej chętny by odejść, a już zamienić jedną Florydę na drugą, zamiast na brudne Jersey, to chyba wymarzona opcja. Heat powinni od paru miesięcy wisieć mu na słuchawce.

kaman, panowie, Chalmers, Palmers, Lamers, Failambert, to bez znaczenia sprawy; jak dostaną Howarda za Jamesa, to osobiście postaram się o angaż na pozycję PG w tym zespole, dostanę ją, wyrobię 25 mpg i HEat w takich okolicznościach zdobędą pierścienie, a ja swój zaprezentuję w popularnym tokszole, jako drugi gość, zaraz po Annie Kowalskiej-Nowakowej, kobiecie-gumie, która w tym samym czasie odpadnie w ćwierćfinale Mam talent. czyż to nie jest wystarczajaco optymistyczny scenariusz ?

Jak dla mnie obydwie opcje są niemożliwe.

Żadnych ruchów LBJ i Wade`a w tym roku na 100%.

Zresztą po co? Zeszły rok o krok od miska. Wzmocnią się jakoś na ten rok i pierścionki będą ich.

prędzej oddadzą Wade'a

Nie no. Wade to ikona HEAT. Jak już wybierać z tych 2 to najpierw poleciałby LBJ.

Z punktu widzenia - 'bierzemy dwóch najlepszych statystycznie graczy w lidze i największych nadupiaczy w RS' Wade by polecał.

Championship-wise, trust-wise, franchise-wise i co tam jeszcze chcecie-wise polecałby Lebron i co do tego nie mam żadnych wątpliwości.

Jednak głupotą byłoby pakować się w taki deal, nie dając im drugiej szansy.

No chyba, że oddadzą za Howarda Bosha, wtedy jestem za. :roll:

Z Heat łaczonych jest sporo nazwisk, zatem ciężko powiedzieć czy i jakie będą na Florydzie wzmocnienia. Na centra rozrzut jest spory - od Nene (s&t), przez Dalamberta po Kwame Browna i Kurta Thomasa. Sporo graczy wymienia sie jako ewentualnych następców Mikea Millera gdyby Heat zdecydowali się go zwolnić - Caron Butler, Shane Battier, czy Grant Hill. Mówi sie też o Shawne Williamsie, Jamalu Crawfordzie, Michealeu Reddzie, czy też TJ Fordzie. W Triple A jako pierwszy miał się pojawić Juwan Howard. Nadal sie nie wyklucza Edka Currego. Ponoć solidnie lato przepracowal Dex Pittman.

Ja tam bym podpisywał Dalamberta za pelne MLE, później wykorzystał opcje spuszczenia starego kontraktu JJa (ewentualnie spuścil gdzies Eddie Housea jakby już nie było innej opcji) i podpisal za 3mln Chalmersa. Do tego zostaje kasa na podpisanie Colea, jeszcze jednego weterana i jakiegoś debiutanta na ostatnie wolne miejsce. Trzynaste (rotacyjne0 można by wykorzystać w ostatnim mozliwym czasie na zakontraktowanie kolo marca jak nadal jest obowiązek posiadanie 13stego gracza w drużynie. Spo i tak gra wąskim skladem, a przy takiej ekipie i skróconym sezonie mogloby styknąć.

mamy wtedy:

Chalmers/Cole

Wade/House

James/Miller

Bosh/Haslem

Dalembert/Anthony/Pittman

Do tego ktoś z Bibby, Howard, Hill, czy JJ i jakis debiutant na 13tego w lutym/marcu

Statystyki nie grają ale patrząc na nie można by pokusić się o stwierdzenie, że Dalambert jest idealny do Heat (%TRB + chociażby bloki). 6'11 z długimi łapami, łapiący dużo piłek i blokujący. Sprawa z MLE jest trochę zagmatwana - cytując Windermana:

Basically, if you retain Mike, you also get to sign one $3 million player and then just minimum salaries. But if you allow Mike to depart, you can sign a $5 million player, a $1.9 million player, and possibly more. So it essentially comes down to whether you would prefer, say, the combination of Mike Miller and Kwame Brown, or the combination of Samuel Dalembert, Grant Hill and Tracy McGrady.

Jeśli rzeczywiście jest taka sytuacja to chyba szybko pożegnamy się z Millerem. Trochę szkoda, jeszcze przed podpisaniem LeBrona liczyłem, że uda się nam ściągnąć MM i grać nim w S5. Niestety kontuzje i nowe CBA pozostaną bezlitosne dla niego i chyba będzie musiał udać się do Clippers...