lk#1 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Wg mnie latwiej ocenic kto nie bedzie walczyl o o czolowe pozycje. Liga bardzo sie wyrownala i mniej wiecej 1/3 druzyn bedzie walczyc o podium. Kluczowe beda kontuzje i glebia skladu. 8 druzyn zamykajacych stawke (wymieniam od poczatku listy - niech sie nikt nie obrazi za kolejnosc ): 76ers - poza LeBronem po prostu brakuje talentu, Celtics - okres zbierania mlodych i pickow, Pacers - wszystko jasne , Pistons - podobnie jak Celtics (choc blizej celu), Bobcats - zagralem 2 pelne sezony w tej lidze i zawsze wydawalo mi sie, ze Marzec skonczy w koncowce, ale jakos sobie radzil, Bulls - kilku ciekawych graczy, ale wciaz za malo talentu, Suns - niestety nie jestem fanem trade'u za Grangera (wg mnie przy obecnym ksztalcie ligi z Grangerem, Bynumem i Harrisem nie ma szans na top10), Blazers - nie widze potencjalu na poprawe, raczej powolny upadek. Najlepsze zespoly: Lakers - troche brakuje glebi, ale Antek zawsze wyskakuje z jakims nieprawdopodobnym tradem w trakcie sezonu wiec oczekuje, ze szybko sie to zmieni, Clippers - tez brakuje glebi, ale jesli nie polamia sie Love, Rose i Westbrook to nawet szeroki sklad nie jest potrzebny, Kings - super 4 najlepszych graczy, reszta mnie nie przekonuje, Magic - brakuje mi lepszego trzonu, jest potencjal wzrostu (Monroe, George), ale niestety i oslabienia (Odom, Augustin, Turkoglu), Nets - nieskromnie, ale uwazam, ze moge zrobic niespodzianke; bardzo szeroki sklad i wlasciwie wszystko poszlo po mojej mysli (Rubio w nba, Rip i Gordon w roznych druzynach, Jerebko wraca po kontuzji i zostaje w Pistons), Wolves - bardzo dobry trzon, ale potrzebne wymiany zeby zwiekszyc glebie. Pozostaje 6 zespolow w grupie poscigowej: Heat - duzo talentu, ale mam wrazenie, ze zbudowane w ten sposob zespoly sa zawsze rozczarowaniem (nigdy w jednym sezonie wszyscy mlodzi nie spelnia oczekiwan), Hawks - bardzo waski sklad, ale Durant z Horfordem zapewniaja pewien poziom (+Noah i Parker stanowia dobre wsparcie), Mavs - fajny sklad, ale mnie nie przekonuje, Spurs - najwiekszy potencjal na zmarnowany kontuzjami sezon + brak potencjalu na poprawe, Rockets i Nuggets - wlasciwie to uznalbym obie druzyny jako dobijajace sie do grupy najlepszych zespolow. Szykuje sie fajny, wyrownany sezon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek9020 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Magic - brakuje mi lepszego trzonu, jest potencjal wzrostu (Monroe, George), ale niestety i oslabienia (Odom, Augustin, Turkoglu)Dodaj do tego Jacka, T-Willa i Bosha, który powinien mieć lepszy 2gi sezon w Miami :wink: :mrgreen: IBlocka też pewnie więcej ugra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obi Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 dziękuję panowie za dobre słowo przed sezonem. Powiem wam szczerze, że z tego zespołu musi coś się wykluć, wiem że nigdy (tak jak to było wspomniane) wszyscy nie eskplodowali równoczesnie, ale zbieram tych zawodników, których chcę i jeśli w tym sezonie mogę jeszcze tylko postraszyć, tak za rok z dobrym pickiem i jonasem mogę już włączyć do walki o górną część tabeli. Obecny skład bardzo mi się podoba i w ogóle nie tracę cierpliwości do zawodników, jednak pewnego wesołego dnia może zdarzyć się tak, że zapukam do was z ładnie zapakowanym i kuszącym pakietem, za który będziecie musieli mi oddać coś ciekawego Ja osobiście ustawiam się poza top10 (nawet bym chciał tam się znaleźć, ze względu na pick), a co do liderów to podam w przypadkowej kolejności: maciek, #1, buła, marcos, dete, blaugrana, t-omko, piotrek, ms9 i antek. Z czego ostatnia trójka powinna podzielić się medalami, a uważać trzeba na bułę, bo jeśli Afflalo, Hill i Miles zaskoczą to jego druga linia będzie jedna z mocniejszych i na na detego biorąc pod uwagę progres Gortata, Holidaya i Lopeza Pozytywnym zaskoczeniem najprawdopodobniej będzie marcos, który ma fajnie i równo zbudowany skład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Wyrzucam Artesta i i Wilcoxa. Jestem pod kreską Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_kosa Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 To żem nie w pore wyskoczyl z tym Greenem :mrgreen: Cos tam gadali, że mu coś dolega, ale nie spodziewałem się aż takiego problemu. Do tego Bijabongo czy jak mu tam ..Biyombo tez sezon w plecy bo espaniolce nie chcą go puścić. A z duza niecierpliwością czekałem na debiut tego gracza, ciekawi mnie czy wypali czy zniknie po kontrakcie w nba. No nic, dalej czekam na propozycje wymian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QAS Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Jameer Nelson do mnie PsychoT do dr_kosa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_kosa Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 potwierdzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms9 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Let the season begin.. Składy wprowadzone, waivery również, proszę o sprawdzenie czy wszystko się zgadza. Nie ma w składach Yao oraz Azubuike, właścicieli prosi się o określenie co do ich przyszłości choć to jest chyba jasne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QAS Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 vetuję rozpoczęcie ilgi dopóki nie będę miał w składzie allstara YAO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drtoudi Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 ja sobie kogoś dobiorę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t_omko Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 W końcu czuć już nowy sezon.... pomimo, iż większość w tym czasie wyczuwa jedynie zapach świąt:D Zaczynam w tym roku swoją przygodę z keeperkiem i mam nadzieję, że nie popełnię zbyt dużo głupich błędów i tego również życzę mac'owi, blaugranie, tryczkowi i marcosowi. Walczyłem (tocząc rozmowy z większością z Was i robiąc sporą ilość wymian) o ciekawy zespół i mimo że nie jestem zachwycony to wstydu nie powinien mi przynieść:> Moim zdaniem czeka nas bardzo ciekawa rywalizacja - największe szanse na mistrzostwo daję LAL, Orl i NJ ale do gry na pewno włączy się Sac, LAC, Min którym to z kolei po pietach będą deptać Atl, Hou, SA, Den, Dal, Mia i Por. Kontuzje przy skróconym sezonie będą jeszcze kosztowniejsze także wiele będzie zależeć od szczęścia... i głębi składu oczywiście:> Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms9 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 No i dupa blada, Sacramento unieważniło kontrakt z Hayesem z powodów zdrowotnych. Coś czuje, że skończy jak Green, a ja zostanę bez wysokiego.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obi Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 brak pf u cmabego powoduje, że jednak muszę coś zadziałać. W związku z tym, Damion James znajduje się na trading blocku, jeśli ktoś chciałby zacząć rozmawiać o jakieś poważniejszej wymianie to zapraszam! Sam muszę przeglądnąć rynek i zobaczyć o co ewentualnie mógłbym popytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzec Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 ja jebie co bieda na fa ['] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Miło, że cześć graczy widzi we mnie faworyta do pierwszej piątki, ale w tak dziwnym sezonie polokautowym może być z tym różnie. Nie ma odpoczywania, jest granie na 100%, co powoduje że będzie różnie, a każdy uraz i kilka dni odpoczynku odbije się na wynikach. Dlatego też nie podejmuje się oceny poszczególnych drużyn, przychylając się jednocześnie do ogólnych tez zawartych powyżej. Co do FA to bida straszna, a że jedno miejsce w rosterze jest wolne, czas czegoś puszukać. Ogranicza mnie SC i błazen J.R., który na FA jest zbyt dobry, ale teraz zwiedza pola ryżowe. Co do mojego składu. Wade i Rondo jako liderzy. Ten pierwszy wypoczęty, ten drugi muszący grać jeszcze lepiej, a że dziadki w składzie coraz starsze, liczę na wzrost w obu przypadkach. Nie duży, ale nawet to 2-3 fp jest dużo. Druga linia to Holiday, Lopez i ... Gortat. Pierwszy powinien grać jeszcze lepiej, drugi jeśli wyląduje w ORL będzie grał na pewno lepiej, jeśli zostanie w Brooklyn to i tak powinien zagrac lepszy sezon, szczególnie na tablicach. Obnawiam się o kciuk Marcina, ale po cichu liczę na skok jakosciowy w jego grze. Odpoczywał długo i ma robić co noc double-double. Trzecia linia a zarazem ostatnia. Czyli reszta składu, którą dzielę na przyszlosciowy, czyli Batum, Thomas, Leonard, Hill i Fredette oraz przeszłosciowy czyli Vince i J.R. W przypadku pierwszej grupy wciąż liczę na postęp i wzmocnienie mojego składu. Liczba pytań o Leonarda była bardzo duża, a z każdym pytaniem cena rosła, oby nie okazał się bustem. Liczę na rozwój Tyrusa i Hill'a, abym wreszcie miał coś sensownego pod kosz. Vince jeśli będzie grał piach ląduje na FA i szukam kogoś w jego miejsce. Tak samo na 13 gracza, który nie musi dawac dużo, ale w ogólnym rozrachunku anwet 10 fp co noc to jest coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 jak na taka biede jaka byla na fa + moje niewielkie mozliwosci salaro=capowe uwazam "łowy" za udane. TJ Ford, Hasheem Tchabeet, Shawne Williams + ten debiutant z Miami z Waivera to juz cos;] Dobra powiedzmy sobie szczerze pozyskalem jakies rzygowiny by dopelnic roster, chco myslalem ze Cole'a wezmie ktos inny z Waivers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sooobi Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Oden k**** oficjalnie wyjebany na fa. A Pomyslec ze pare lat temu zeby zejsc z salary oddalem za niego Melo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drtoudi Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Gary Neal dołączył do mego zespołu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreksuper Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 oferta dla tankujących-pick marcosa+shumperta sprzedam.Pekovic,Villanueva,Biedrins mogą być jako dodatki. Qasa skład zrobił się bardzo fajny...Bynum w życiowej formie,Deandre,okur w Nets,Turner,haywood...Myślę że mamy czarnego konia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obi Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 powiedzcie mi jak to jest w regulaminie o zawodnikach typu Valanciunas, mogę go wywalić na fa i ciągle mieć do niego prawo? wiem, że kilka lat temu była o tym dyskusja i to było a propos Rubio, ale prosiłbymo przypomnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi