Skocz do zawartości

Rumors, FA, trades (lato 2005)

antek

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli jednak JJ w Hawks, szczerze to do konca nie bylem przekonany czy Suns tego nie przebija, oddali Voskuhla za pick do Bobkow, co oznaczalo jakies tam niewielkie ciecia w salary (bodajze 2 mln), sprawa sie ciągneła dosyć dlugo, aż w konću chyba juz sie wszystko wyjaśnilo. Nie ocenialbym tak surowo Johnsona, wiadomo ze polecial na kasę, ale co mial zrobic, ciekawe jaka propozyjce mgli mu zlozyc Suns, mysle ze cos ok. polowy mniejsza ze wzgledu na to ze w nastepnym roku Amare jest RFA. A wiadomo ze oprocz tej dwojki jeszcze Nash i Matrix maja olbrzymie kontrakty. Jak juz zaczely chodzic sluchy o sign and trade to myslałem ze do Suns przejdzie Harrington, ktorego chca dzialacze Hawks wyphnac (byly juz ploty o tradzie za Milicicia i Curry'ego) jednak poszedl tylko ten Francuz, które jest stosunkwo wysoki, wszechstronny, przypomina mi on troche grą Jareda Jeffriesa z Waszyngtonu, obaj wysocy SF, obaj punktujacy, zbierajacy, asystujacy, ogolnie wszechstroni, jednak to kilka klas nizej niz JJ, wiadomo, raczej to bedzie solidne wzmocnienie ławki, bo w Hawks z powodu natloku graczy na tej pozycjii dostawala malo czasu, a jak wiemy w Suns natloku to nie ma nigdzie :wink: Do tego dwa chronione picki, dobrze ze chronione (dla Hawks) bo wiadomo jakie jest ich (becne) miejsce w szyku. Teraz juz tylko cała nadzieja w Finleyu, i mysle ze Suns sa w czolowce, ale tu nie chodzi do konca o to. Mianowicie Cuban nie jest taki glupi i probuje jakis senowny trade z udzialem Finleya wykonac, bo nie chce go puscic na zasadzie "Houston Rule", bo wtedy to własnie Finley bedzie mial decydujace zdanie gdzie bedzie chcial grac, a on zapewne bedzie chcial grac w mozliwie najmocniejszym klubie, byly juz plty o Houston i suns, a Mavs nie chca za darmo wzmacniac rywala ze swojej konferencji. Dlateg jest rózniez mozliwy (prawdpodobny) kierunek wschod, czyli wspomniani wyzej Magic, a rowniez Bulls, gdzie Finley ma dom, wiec by sie przydal, o czym pisalem juz w temacie o Bykach, widze ze joseph tez by z chcecia widzial Finleya w Bykach. Suns widze ze chyba ich pozycje G-F beda zupelnie inaczej obsadzone niz rok temu zamiast JJa i Q-Richa beda Matrix(przesuniety z PFa), Jim Jacskon i Raja Bell. He troche słabiej niz w poprzednim roku, chyba ze przyjdzie Finley to sporo zmieni w Sloncach, zobaczymy czy Colangelo znowu dostanie nagrode menagera roku :wink: .

a Damonowi Jonesowi chyba nie idzie na rynku i zapewne wróci do Miami.

Szczerze mówiąc, to bardzo mnie to dziwi, od początku lata transferowego tylko czekałem na jakieś plotki albo od razu działania odnośnie Damona Jonesa, jest jaki jest, ale PG na rynku zbyt wiele nie ma, dodatkowo facet ma dobry rzut za trzy punkty, naprawdę znam co najmniej kilku kandydatów, dla których mógłby być "lekiem na całe zło". Chyba, że od razu było wiadomo, że Miami zaproponuje mu pierwsze suty kontrakt, ale nie jest on ani restricted, ani Miami jakoś za bardzo się nie śpieszyło. Czasem naprawdę nie potrafię pojąć tych GM-ów w NBA, moim zdaniem DJ jest lepszym zawodnikiem niż chociażby McInnis,a to ten drugi pierwszy znalazł zatrudnienie.

ciekawe jaka propozyjce mgli mu zlozyc Suns, mysle ze cos ok. polowy mniejsza ze wzgledu na to ze w nastepnym roku Amare jest RFA.

przy 70 milionach za 5 lat w Atlancie, w Suns miał dostać 60 milionów za 6 lat, tyle mu oferowali.

Szczerze mówiąc, to bardzo mnie to dziwi, od początku lata transferowego tylko czekałem na jakieś plotki albo od razu działania odnośnie Damona Jonesa, jest jaki jest, ale PG na rynku zbyt wiele nie ma, dodatkowo facet ma dobry rzut za trzy punkty, naprawdę znam co najmniej kilku kandydatów, dla których mógłby być "lekiem na całe zło".

Wiesz to akurat jest jego jedyny atut i możliwe, że dlatego zatrudnienia jeszcze nie znalazł, zwłaszcza jeżeli on sam myśli, że w czymś jest dobry oprócz tego :)

Odnośnie Johnsona i jego odejścia z Suns znalazłem coś takiego:

Johnson told several people that being a third option on the Suns was "unacceptable." He reportedly resented teammates' star treatment and disliked Amaré Stoudemire after a March halftime incident in Miami.

After Dwyane Wade's 19-point half, Stoudemire barked at Johnson in front of the team: "Are you going to play any (expletive) defense?"

Stoudemire got seven shots in the next game and then sat out two with ankle inflammation. Johnson played his best ball after that but told friends he would never re-sign.

heh dawno nie widziałem transferu, w którym kwoty konktraktów tak bardzo się rożnią.

W tamtym roku K-Mart poszedł do Denver za (chyba 2) picki w drafcie. Różnica jeszcze większa.

Co do JJ, to mi też wydaje się, że chciał coś wychandlować od Phoenix. Nie wiem czego on oczekuje od gry w Hawks :? może jeszcze nie naprzegrywał się wystarczająco. Ale coż, jego brocha.

Co do Miami, to Walker za Doleaca i Butlera może być, chociaż tylko na rezerwę. Żadne SF nie wchodzi w grę Szak. Koleś jest zdecydowanie za wolny. W obronie nie radzi sobie z wolniejszymi PFami, to co będzie z Sfami :?

Natomisat Eddie za J-Willa z Poseyem...hmm, sam nie wiem. Z jednej strony kompletujemy S5 (a MLE ciągle w portfelu), dostajemy nieźle rzucającego za 3 i cośtam rozgrywającego Willa i dobrego obrońcę (którego nam brakowało, bo Wade za niski, a Jones już nie te lata) Poseya, dobrego role playera na SF. Ciężka decyzja, ale ja lekko skłaniałbym się w stronę zaakceptowania tego trade'u.

ciekawe jaka propozyjce mgli mu zlozyc Suns, mysle ze cos ok. polowy mniejsza ze wzgledu na to ze w nastepnym roku Amare jest RFA.

przy 70 milionach za 5 lat w Atlancie, w Suns miał dostać 60 milionów za 6 lat, tyle mu oferowali.
loqsh1 trzeci post w dziale nba :Wink:

Aha nie wiedzialem o tym, czyli jednak niewiele mniej, czyli johnson, alb jest:

a) strasznie pazerny na pieniadze, bo myslałem ze roznica jest wieksza, choc ok. 8 baniek w pierwszym sezonie w Suns a 12 baniek w Hawks to jest jednak roznica ...

B) albo chcę byc glowna opcją druzyny, bo w Hawks bedzie nia raczej na pewno, moze widzi w Hawks jakis perspektywy na rozwoj. Bo skald maja mlody, ładny, ale talent to talen, a jednak 30 druzyna ligi, a zespol na miare WCF to troche nna bajka.

Ale jesli uda sie Jastrzebiom wytrade'owac Harringtona za wysokiego, to jednak to lato mozna bedzie uznac na plus dla Hawks, w koncu jakis FA do nich przyszedł :P A jak wiemy nie jest z tym tak łatwo, pamietajmy ze tacy gracze jak Brand czyu Kidd nie skusili sie na Spurs, a tu mowimy nie o Spuyrs tylko o Hawks. Mozna po nich jeździc, jednak dokoptowali do swego skladu Williamsa, Salima (podobno ma grac na jedynce) i traz JJa, jak wiemy kasa jeszcze jest a i kontrakt Harringtona tez jest łakomy dla inny klubów...

Suns mogli mu złożyć maxylamną propozycję na prawie Birda. Nie wiem czemu nie wyrównali. Dla mnie głupota. Te 4 mln średnio rocznie dałoby się jakoś ścierpieć. No powiedzmy 8, bo trzeba liczyć jeszcze luxury tax.

mysle ze cos ok. polowy mniejsza ze wzgledu na to ze w nastepnym roku Amare jest RFA.

Ja tu nie widzę związku. Obaj mogą/mogli być podpisani na rególe Birda czyli miejsce w salary nie ma znaczenia. Znaczenie ma jedynie wielkość portfela właściciela i jego skąpstwo.

Chyba, że od razu było wiadomo, że Miami zaproponuje mu pierwsze suty kontrakt, ale nie jest on ani restricted, ani Miami jakoś za bardzo się nie śpieszyło. Czasem naprawdę nie potrafię pojąć tych GM-ów w NBA, moim zdaniem DJ jest lepszym zawodnikiem niż chociażby McInnis,a to ten drugi pierwszy znalazł zatrudnienie.

Chyba mówimy o jakimś innym Damonie Jonsie :? Ten DJ z Miami ma właściwie tylko 1 mocną stronę, którą jest rzut za 3. W innych elementach jest zawodnikiem średnim, a nwet słabym. Tylko w Miami miał szansę tuszować swoje wady i być bardziej przydatnym zawodnikiem niż mógłby być w innych klubach. DJ miał player option w swoim kontrakcie i nie wykorzystał jej bo chciał więcej kasy. Heat nie są głupi i nie dali mu tyle ile chciał na początku. Rynek FA zweryfikował trochę jego samoocenę i mam nadzieję, że wróci do Miami za mniejsze pieniądze.

Salima (podobno ma grac na jedynce)

loqsh1 w pierwszym poście o tradzie JJ do Atlanty pisał o Joe jako PG w Hawks.

PS. Ciekawy jestem zdania Szaka na temat potencjalnego tradu Heat z Memphis na warunkach jakie (w przybliżeniu) podał loqsh1.

Suns mogli mu złożyć maxylamną propozycję na prawie Birda. Nie wiem czemu nie wyrównali. Dla mnie głupota. Te 4 mln średnio rocznie dałoby się jakoś ścierpieć. No powiedzmy 8, bo trzeba liczyć jeszcze luxury tax.

Możliwe, że przyczyną dla której zgodzili się go jednak puścić jest to co wkleiłem wyżej, nie chcieli ryzykować zjebanej chemii w drużynie jeżeli to prawda. Tutaj macie link do całego artykuły:

http://www.azcentral.com/sports/suns/ar ... s0801.html

antek napisał:

Salima (podobno ma grac na jedynce)

loqsh1 w pierwszym poście o tradzie JJ do Atlanty pisał o Joe jako PG w Hawks.

Jedno nie wyklucza drugiego, w koncu Hawks nie maja zadnego nominalnego PG, i jak widzimy kreowac gre bedzie JJ, a w obwodzie bedzie Stoudemire.

antek napisał:

mysle ze cos ok. polowy mniejsza ze wzgledu na to ze w nastepnym roku Amare jest RFA.

Ja tu nie widzę związku. Obaj mogą/mogli być podpisani na rególe Birda czyli miejsce w salary nie ma znaczenia. Znaczenie ma jedynie wielkość portfela właściciela i jego skąpstwo.

Dokladnie, ale jesli kazdy klu przy kazdym zawodniku by stosowal te regule to juz dawno duet Curry/Chandler byl podpisany. A narazie nic ku temu nie zdaza :|

A co do tych trade'ow liczy pozyskanie Poseya, J-wila i Walkera za Doleaca, Butlera i eddiego to jednak plus dla Zarów. Pierwsza piatka by sie prezenytowala, bardzo solidnie: Williams-Wade-Posey(w Memphis mial za duzo konkuretnow do gry, tam jest duzy przesyt na pozycjach G-F)-Haslem-Shaq do tego z ławki Walker, Zo pod ksozem i jacys graczy, jakich trzeba bedzie pozyskac na rezerwa na obwd, mooze własnie Damon Jones, ktory jako bench playerem swietnie sobie radzil w Bucks (w koncu Kozly wtedy grały nawet w PO). ale czy to dojdzie do skutku zobaczymy, jesli wypali to naprawde Miami sie jeszce bardziej wzmocnia co do poprzedniego roku, szkoda tylko Eddiego, ktory odwalalł kawał dobrej roboty, zarowno w ataku jak i w obronie, w koncu to były all-star, ale kosztem dwojki graczy Memphis oplaca sie go moim zdaniem wymieniac bo sa oni mlodsi i bardziej perspektywicziejsi.

a Damonowi Jonesowi chyba nie idzie na rynku

Hmm, ciekawe czemu 8)

od początku lata transferowego tylko czekałem na jakieś plotki albo od razu działania odnośnie Damona Jonesa, jest jaki jest, ale PG na rynku zbyt wiele nie ma

DJ jaki jest taki jest, ale napewno niejest PG :wink: . To co najwyżej marny SG in PG body (i to tylko dlatego, że potrafi rzucić za 3)

DJ jest lepszym zawodnikiem niż chociażby McInnis,a to ten drugi pierwszy znalazł zatrudnienie.

W moim odczuciu oni są na podobnym poziomie, choć z lekkim wskazaniem na McInnisa, którzy niejest tak jednowymiaroiwym graczem. Z McInnisem w składzie nie trzeba się tak bardzo martwić o prowadzenie gry, bo ten w miarę potrafi się z tych zadań wywiązywać i choć ma trochę szaloną głowę i ciagoy do odpalania nieprzemyślanych rzutów to jednak stawiałbym go nad DJem, który nie dość że rozgrywać nie potrafi to równiez często oddaje rzuty z dziwnych pozycji (ma szczęśącie ze mu czasem wpadają :wink: ). I choć spodziewam się odzewu od kilku starych znajomych muszę to napisać. Jeśli miałbym do wyboru McInnisa i DJa nie zastanawiałbym się ani sekundy.

Odnośnie jego przydatnosci w zespole idealnie wypowiedział się Van. Jeśli ktos oczekuje od niego czegoś więcej niz tylko jakiejś trójki co jakis czas to może się przejechać. A że praktycznie każdy team (liczacy sie) ma w składzie kogoś od trójek (i przeważnie ten ktos prezentuje coś więcej) to nie dziwi mnie brak zainteresowania Damonem, bo wkońcu z kim z FA mógłby konkurować. Chyba tylko z Doolingiem a i przecież ten zmiennik znalazł posadę szybciej od DJa :roll: . W tym roku jest kilku niezłych PG (lub kogoś o wzroście PG). Duhon, J-Williamsy, był DamonS, Daniels, nawet Pargo. Nie dziwi mnie, ze ktoś taki jak DJ nie ma zbyt wielu chętnych, bo chyba GMów denerwują tacy gracze, którzy zamiast dziękować Bogu za to co mają robią z siebie niewiadomo kogo i myśla, ze będą przebierać w ofertach. Wyjdzie na to, że podpisze kontrakt za minimum z Heat i tak mu to wyjdzie. No, ale to przecież dobry gracz :lol:

Czasami trudno zrzoumiec mi graczy tej ligi :roll: W tym momencie po prstou nie rozumiem JJ który za kilka milionów z wyzyn ligi, z zespołu z kórym moze walacczyc nawet o mistrzostwo ligi, przenosi sie na samo dno gdzie króluja SG i SF. Teraz bedzie miał miejsce w składzie, ale patrzac na to jaka jest konkurencja na tej pozycji, gdy skład zacznie wygladac troche bardziej normalnie nie wiadmo czy wsród tylu graczy bedzie miałl regularne miejsce w pierwszej piatce. Rozumiem ze kilka milionów to nie jest mało, ale czy warto za 4mln na sezon staczac sie z super zespołu na dno, dla mnie nie. Zastnawiam sie jak bedzie wygladał skład Hawks, bo widac tam tuylko SF i SG, tylko takich podpisuja, wiec nie wiem jak to rozwiazął. Mówił ze chce byc liderem, dla mnie to i w Hawks nie bedzie łątwe. Raz ze nie pamietam by wykazywał sie w koncówkach, dwa ze tam tez jest Harrington, który łątwo moze pozycji lidera nie oddac. Poza tym młodzi Marvin Williams i Josh Smith. Moze nastepnym razem pomysli jak zeche za duze kontraktu. Dobrze :!: Tak w ogóle rozsadnie patrzac to nie jest tez do konca pewne czy 10mln które oferowali mu Suns to nie jest za duzo jak na niego, a mu jeszcze mało było... :roll:

Sprawa Damona Jonesa w sumie podobna, tylko ze on sie nie przejechał i sie pewnie nie przejedzie bo nikt go nie wezmie. Gracz który umie rzucic atylko za 3 punkty, w reszcie rzeczy sredniach albo nawt gorzej nagle zarzyczył sobie sporych pieniedzy. Chyba jeden dobry sezon za mocno zawrócił mu w główie, w dodatku miał u boku Shaqa. Gra do srodka i na zewnatrz i wiele czystych pozycji do rzutów za 3. NIe widac zainteresowania wiec pewnie z braku wyboru pozostanie w Heat. NIe jestem pewny, ale wydaje mi sie tez ze dostanie mniej kasy. I bardzo dobrze :!: :twisted:

Jaric czeka na plany Nuggets, czyli zostaje na moim ze wybierze albo Cavs albo Nuggs :) Jak czeka co zrobia to widac chce zagrac dla nich i zalezy mu na grze w Bryłkach. Zapowiada sie ciekawa rywalizacja o miejsce w tym teamie na PG. Miller, Jaric i jeszcze ewentulanie Boykins. Do konca mam jednak nadzieje ze zmadrzeje i w ostatecznosci wybierze oferte Cavs, tam na 100% bedzie starterem, a i team jak narazie lepszy(chodzi o papier, bo narazie tylko tyle mozemy powiedziec. Sprawt gry to dopiero w RS).

Do konca mam jednak nadzieje ze zmadrzeje i w ostatecznosci wybierze oferte Cavs, tam na 100% bedzie starterem, a i team jak narazie lepszy(chodzi o papier, bo narazie tylko tyle mozemy powiedziec. Sprawt gry to dopiero w RS).

Ktory to juz raz bede sie powtarzal, Cavs w dwoch ostatnich latach po za PO. Nuggets to dwa razy PO, szybko odpadali, ale nie byl e z kim, w tamtym roku z najlepszymi na zachodzie po Rs- Minny, a w ostatnich PO z mistrzami ligi Spurs, do tego Karl trenerem, ktory jak juz zaczal trenowac Brylki to zaczely grac rewelacyjnie. wiec nie piszcie ze Cavs sa mocni, bo narazie w ostatnich latach t nic nie zdzialali , a wiemy ze historia lubi sie powtarzac.

Ktory to juz raz bede sie powtarzal, Cavs w dwoch ostatnich latach po za PO. Nuggets to dwa razy PO, szybko odpadali, ale nie byl e z kim, w tamtym roku z najlepszymi na zachodzie po Rs- Minny, a w ostatnich PO z mistrzami ligi Spurs, do tego Karl trenerem, ktory jak juz zaczal trenowac Brylki to zaczely grac rewelacyjnie. wiec nie piszcie ze Cavs sa mocni, bo narazie w ostatnich latach t nic nie zdzialali , a wiemy ze historia lubi sie powtarzac.

No Nuggets nie odpadali z byle kim bo zawsze z bardzo dobrymi zespołami i to po walce, wiec wyglada to lepiej niz Cavs, ale teraz w Cleveland sporo sie zmieniło, raczej nie wyobrazam sobie PO bez nich, ale rok temu było tak samo..... Nuggets znowu moga byc wysoko i pewnie tak sie stanie, ale Cavs tez nie wykluczam w walce o wyzsze cele niz tylko samo PO. A co do ostanich lat, to raczje mało wazne, bo jak wiadomo dla Jaricia liczy sie co jest teraz a w Cavs jest dobrze, nawet bardoz dobrze :)

Natomisat Eddie za J-Willa z Poseyem...hmm, sam nie wiem. Z jednej strony kompletujemy S5 (a MLE ciągle w portfelu), dostajemy nieźle rzucającego za 3 i cośtam rozgrywającego Willa i dobrego obrońcę (którego nam brakowało, bo Wade za niski, a Jones już nie te lata) Poseya, dobrego role playera na SF. Ciężka decyzja, ale ja lekko skłaniałbym się w stronę zaakceptowania tego trade'u.

Też gdzieś to czytałem, ale no dajcie spokój :)Pietras Jerry West nie jest idiotą żeby coś takiego zrobić. Gdyby Jones miał jeszcze roczny kontrakt, ale tu są dwa lata, Williamsa na pewno chce się pozbyć, ale nie za taką cenę.

Postepowanie Damona Jonesa, jak tak dalej pojdzie, mozliwe, ze jednak zasluzy na okreslenie "kretynskie". Troche sie przeliczyl, ale to nie jest tak, ze nikt sie nim nie interesuje. Nie ma doniesien o zadnych rozmowach, ale jesli sa wiesci o tym, kto jest w kregu czyichs zainteresowan, to DJ tam sie pojawia. Z drugiej strony on dosc mocno chcialby pozostac w Heat i przede wszystkim od nich oczekuje oferty. Przeliczyl sie, ale sam tego chcial.

Joe Johnson... Moze on widzi w Atlancie cos wiecej niz wiekszosc obserwatorow. Troche to zeslanie. I to za spora cene (dla Atlanty). Tego mozemy sie nie dowiedziec, w jakim stopniu kto kogo zwodzil, ale ruch Suns jest ciekawy. Facet ich zwodzil, no to niech ma i spada :) Podobno Amare mu sie nie podobal i mogly byc na tej linii jakies scysje. Ale jak byl na wierzchu, to teraz musi zaczynac od dna.

Teraz Miami. Troche boje sie tej ploty z Eddie Jonesem. Nie chcialbym, zeby Heat robili az tak duze (wlaczajac Walkera) przebudowy. Rok to moze byc za malo, zeby to zgrac. Poza tym lubie goscia. I wcale nie uwazam, ze to takie bez sensu dla Memphis. Jednak uzasadnienie dla nich jednoczesnie nie jest uzasadnieniem dla Heat. A to dlatego, ze Posey w minionym sezonie gral po prostu kiche. I tu jest ryzyko, bo jesli sie nie podniesie, to reka w nocniku. Williamsa, jesli West chce sie pozbyc, to czemu nie za Eddiego? EJ to ciagle przyzwoity zawodnik i starzeje sie z klasa. Zakladajac, ze Posey to jakies ryzyko, to sam swap EJ - JW jest ok, skoro ten drugi dodatkowo nie byl lubiany, a na jego miejsce jest juz sciagniety Damon Stoudamire, dodatkowo Bobby Jackson, a i Earl Watson chyba jeszcze nie podpisal nigdzie umowy. Jerry West zamienilby w ten sposob kontrakty dwu i trzyletni na jeden dwuletni. EJ cos pogra, na PG jest juz inny czlowiek, a za rok EJ bedzie w ostatnim roku swoje umowy, czyli moze znow jakis trade. West moze by oddawal tych dwoch tanio, ale nie jest to znow jakis ruch bez sensu. No i to on wybral przed laty EJ-a z dalekim numerem w drafcie, wiec to jego dziecko jeszcze z czasow Lakers :wink: Ogolnie, jesli Posey nie mialby w przyszlym sezonie problemow zdrowotnych, a J-Will jest juz troche uspokojony, to bylaby to dobra wymiana. Pozyskanie w takim ukladzie Walkera (za Doleaca - zdecydowanie do zastapienia, jesli Zo zagra, i Butlera - tez do zastapienia, choc troche go polubilem) tez jest ok. Tylko wolalbym jakas ewolucje niz rewolucje. W sumie Riley'owi rok temu sie udalo, wiec moze teraz tez to dobrze zbierze, a Van Gundy zrobi swoje.

Wczorja pisalismy ze nie ma plotek o DJu to tak zeby nam pokazac ze ma zainteresowanie poleciał do Cavs. Tam moze dostac 3,9mln za sezon a w Heat tylko 2,5 mln(nalezy tez pamietac ze moze tam dostac całe MLE, czyli Heat moga wyrównc oferte., chciał wiecej to bedzie miał, tylko nie wiem czy to tyle ile sobie zyczył bo tego nie pamietam. W Cavs jak i w Heat bedzie raczej starterem, ale z braku laku bo ani tu ani tu ine ma wielkieog PG.(Cavs oczywisie jak nie uda sie sciagnac Jaricia). Włodzarze Cleveland chyba mocno do serca wzieli sobie statystyki ze w poprzednim sezonie ich zespól był 3 od konca pod wzlgedem rzutów za trzy. Byla to spora bolaczka, bo nawet w trudnych momentach nie było komu nadrobic wyniku. Teraz doszedł Marshall, Jarcic jak bedzie to tez potrafi rzucic, a DJ jak wiemy strzelcem jest dobrym. Wiec co do rzutów zza lini 7. 24cm jestem optymista :)

GO CAVS :!: :!: :!:

Trochę się bałem o DJa wyczuwając zagrożenie ze strony Cavs. Oni potrzebują jakiegoś strzelca z dystansu, zeby James i teraz także Larry mieli do kogo odgrywać piłki na obwód po podwojeniach. Może nie będzie miał tyle miejsca i okazji co grając z Shaqiem ale tam będzie miał (on lub ktoś tego typu) szansę wykorzystywać podobne sytuacje. Dlatego tak Cavs napalili się na Redda i Allena, bo kogoś takiego potrzebowali. Byli zmuszeni podpisać Larrego to od trójek potrzebują jeszcze kogoś. DJ bardzo pasuje Cavs, ale 3,9 mln za sezon? No bez jaj... josepha szlak trafi :D :twisted:

No dla Cavs chyba jest idealny, może nawet lepszy niż Jaric, w końcu kreować grę to tam ma kto, a taktyka wiadomo jaka jest, a z rzutami zza łuku był problem od dwóch sezonów, kasa owszem dość duża, jednak PG jakiś sprowadzony być musi, jeżeli Jaric się chowa i marudzi, to czemu nie DJ, tymbardziej, że przy okazji osłabiają przeciwnika z tej samej konferencji. Gdyby nie dość wygórowana cena, napisałbym, że to idealny ruch dla Cavs, a tak, to jest tylko ruch dobry.

A ja napiszę tak. Nie uwierzę dopuki nie zobaczę. Jak mozna zaoferowac taka kasę komuś takiemu :lol: , przeciez to jakiś żart, ale nie mnie się o to martwić, to sprawa Cavs. Napalali się na Redda czy Allena a skoncza z Damonem Jonesem <lol>. Sorry chłopaki, ale bez Shaqa pod koszem przydatnośc DJa spadnie i to bardzo. Nie raz były sytuacje jak Wade odgrywał do DJa, wtedy było mu trudniej, bo Shaqa albo nie było, albo obrona nie ustawiała się tak blisko niego, a teraz na środku (a raczej na półdystansie) bedzie BigZ i Larry&James na obwodzie. Co z tego wyniknie? Otóz bardzo ograniczy to pole manweru DJa, a przecież sam to on sobie pozycji nie wyrobi. Ruch jednak niezły z uwagi na braki Cavs zza łuku, ale nie przesadzałbym z optymizmem

PS; Damon lepszy dla Cavs niż Jaric :lol: pewnie, bedzie komu prowadzić grę zespołu :wink:

A po co tam komu prowadzić grę ? Oni nie potrzebują PG od prowadzenia, najlepszy dla nich taki co właśnie potrafi rzucać trójki, tam i LeBron i Hughes mają duże umiejętności w kreowaniu gyr, zresztą mając Jamesa w zespole nie trzeba za bardzo wypracowywać mu pozycji, co się wiąże z tym, że nie potrzeba takiego typowego playmakera. Poza tym nigdzie nie napisałem, że to lepiej niż Jaric, ale Jaric jakoś nie kwapi się by przejść do tych Cavs, romansuje z paroma klubami naraz, spotyka się już od dwóch tygodni z włodarzami Cleveland i jakoś nic nie może z tego wyniknąć, tak więc wolę być pewny, że mamy PG dobrego strzelca zza łuków z brakami w samym rozgrywaniu, które nie jest akurat tym, czego nam najwięcej brakuje, niż wylądować na lodzie i z niczym na jedynce. :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.