Skocz do zawarto艣ci

sezon na leszcza

dh12

Rekomendowane odpowiedzi

niech rzuci kamieniem, ten kto nie ma swoich 'ma艂ych' ulubionych zawodnik贸w. w ko艅cu nie samym Kobem, Nashem, KG i Jamesem cz艂owiek 偶yje.

podickriderujemy?

zajebista sprawa, ogl膮da膰 mecz i czeka膰 a偶 pojawi si臋 tw贸j ulubieniec, kt贸ry wydaje si臋 nie mie膰 偶adnych innych fan贸w opr贸cz ciebie..witamy w 艣wiecie Marcina Gortata z drugiej strony ekranu, czyli gdzie艣 gdzie Brian Scalabrine jest celebryt膮 a Shavlik Randolph to HoF.

napad艂o mnie teraz, bo sobie odw艣wie偶y艂em ECF2008 czyli ostatni oddech TYCH Pistons, kt贸rzy wtedy byli drugim najlepszym zespo艂em w lidze i grali jak r贸wny z m膮drzejszym z pocz膮tkiem obecnych Celtics..

(ulalala co to by艂a za seria..chyba powinienem zacz膮c od tego co robi艂 w贸wczas McDyess, ''ice fooooooooo dice' (24/16?)w g4 a przede wszystkim to co zrobi艂 w offseason i po wymianie denver-detroit to jedne z najbardziej underrated historii ostatnich sezon贸w. w pi艂ce no偶nej, gdzie艣 na Ba艂kanach albo w Anglii za tego typu lojalno艣膰, mia艂by ju偶 swoj膮 grup臋 wyznawc贸w, kt贸rzy gotowi byliby za niego walczy膰 na 艣mier膰 i 偶ycie, a w Detroit do teraz mimo ze min臋艂o dopiero 2 lata, ma艂o kto o tym pami臋ta,smutne...)

wracaj膮c do mojej skromnej listy:

-Will Bynum

ma艂y cz艂owiek, half-american dream half-nothing, D-League, Europa, wydawa艂o si臋 偶e podzieli los tysi臋cy superatletycznych czarnuch贸w, kt贸rzy przenie艣li swoje ty艂ki do Europy, bo mieli za ma艂o ambicji i za du偶o pazerno艣ci, 偶eby pr贸bowa膰 dalej. Bynum zrobi艂 inaczej i powalczy艂 na campach i dosta艂 si臋 do Pistons, gdzie przez d艂ugi okres by艂 ich najlepszym rozgrywaj膮cym w dos艂ownym tego s艂owa znaczeniu, ba nadal jest!. Ma艂y bulterier w obronie szczeg贸lnie w pressingu na ca艂ym placu, gdzie 偶eby go zniech臋ci膰 trzeba go chyba zabi膰 alb posadzic na 艂awce,sic.

ma verticala jak shannon brown i czasami, gdzie艣 w okolicach listopada jak i pod koniec kwietnia wygl膮da jak ma艂y czo艂g, kt贸ry wychodzi na parkiet 偶eby by膰 w ka偶dym miejscu w ka偶dej akcji, dzi臋kuj膮c 偶e gra w NBA.

Mario Chalmers

my艣licie, 偶e Rondo potrafi kra艣膰 pi艂ki?Supermario jest najlepszym z艂odziejem passing lines w ca艂ej lidze, ma szybciutkie r膮czki i robi to z min膮 7letniego dziecka, ogl膮da艂em jego pocz膮tku w lidze i mia艂 jaki艣 mecz z 9 przechwytami chyba, ktore przysz艂u mu na takim luzie, jakby dwie noce p贸藕niej mia艂 ich mie膰 15. czekam na niego w Miami, bo wtedy Wade dostanie co najmniej jedn膮 akcje sam na sam z koszem gratis.

Brad Miller -

Magic Johnson nie jest najwy偶szym rozgrywaj膮cym w historii NBA

zaczynaj膮c i ko艅cz膮c na Pistons - Jason MAAAAAAXIELL

undersized, g艂upi, atletyczny, highlightuj膮cy, ale ma wielkie serducho do grania i nie wkurwia jak byle Stro Swift

jakby mi kto艣 nie powiedzia艂, ze dwu-drzwiowe szafy z IKEI graj膮 w koszyk贸wk臋 i potrafi膮 lata膰, to patrz膮c na niego bym uwierzy艂. chyba jeden z niewiely graczy w lidze, przy kt贸rego wej艣ciu na parkiet, nale偶y mie膰 oczy szeroko otwarte, bo mo偶e zrobi膰 skosi膰 naprawd臋 chory blok, w samym poprzednim sezonie zniszczy艂 Chandlera i Browna, 偶e przewija艂em s 20x bo musia艂em zobaczyc jak to jest mo偶liwe...

- do dzisiaj nie wiem czy by艂 dunk czy nie ahahaha
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

*Joel Anthony - pracu艣, ca艂kiem niez艂y atleta, baaardzo silny i co najlepsze chyba nigdy nie gra z przeciwnikiem o swoim wzro艣cie. Mega undersized, mega underrated - pewnie przez sw贸j rozmiar i gr臋 w ataku(co ma艂o kto dostrzega - nie canceruje, stawia ca艂kiem niez艂e zas艂ony, z roku na rok lepsze, z roku na rok lepiej 艂apie pi艂eczki i ko艅czy ;))

*Aaron Afflalo - na lejcie jeden z najlepszych obro艅c贸w na sg, w ataku te偶 cholernie si臋 rozwin膮艂 i chyba nikt w Denver nie wyobra偶a sobie, 偶e m贸g艂by za niego gra膰 wytatu艂owany psychol.

Aha, Aaron zarabia nieca艂e 2 mln rocznie...

*DeAndre Jordan <33333333333 Pisa艂em ju偶 chyba tysi膮c razy - wzi膮c go do s5, tankowac nawet 3 sezony, ale niech si臋 ch艂opak rozwija bo ma mo偶liwo艣ci. Oj ma.

Odno艣nik do komentarza

Nie wiem dok艂adnie gdzie przebiega w tym temacie granica bycia leszczem...

Sweet Lou Amundson - niezbyt porywaj膮ca kariera w NCAA, p贸藕niej D-League, par臋 niegwarantowanych kontrakt贸w, nieca艂e 250 minut zagranych w latach 2006-2008. Potem trafi艂 do Suns, przebi艂 si臋 do rotacji, przyje偶d偶a艂 na treningi rowerem i nasypa艂 Shaqowi popcornu do samochodu. Skacze nie gorzej ni偶 jakie艣 Kenyony, blokuje, zbiera i zapierdala jak dziki, wzrostu ma oficjalnie 6'9'', a nieoficjalnie 6'7''. Wychowany w Colorado, w "homecoming" w meczu z Nuggets zrobi艂 mecz 偶ycia - 12-11-4 bloki i w艂a艣ciwie mo偶e si臋 pochwali膰 niez艂膮 koszykarsk膮 karier膮, mimo 偶e talentu w艂a艣ciwie nie posiada.

Jared Dudley - podobny przyk艂ad jak wy偶ej. Wyluzowany, troch臋 t艂usty kole艣, kt贸ry twardo chodzi po ziemi i dzi臋ki pracy i inteligencji przeszed艂 etap od powolnego grubasa, kt贸ry z trudem 艂apa艂 si臋 do szkolnej dru偶yny, przez dalek膮 艂awk臋 rzerewowych do zajebistego 6th mana i playoff performera, kt贸ry wbija艂 Blazers daggery za 3 i wyjmowa艂 pi艂k臋 Bryantowi z koz艂a. Kibicuj臋 takim go艣ciom jak ci dwaj, bo to troch臋 tak, 偶e skoro oni doszli do czego艣 takiego, to mo偶e my te偶 by艣my mogli.

Chris Andersen te偶 jest spoko, dawniej jeszcze skaka艂 jak z katapulty, troch臋 straci艂 z tego wyskoku ostatnimi czasy, a tak to wiadomo, jest fajnie jebni臋ty.

Tak to lubi艂em jeszcze Pata Burke'a do niedawna, Swifta te偶 bo dobre slamy sadzi艂 i Desmonda Masona, kt贸ry mia艂 zajebi艣cie niepowtarzalny styl w powietrzu, Desmond rzondzi艂. Mbeng臋 te偶 lubi臋 bo 艣miesznie wygl膮da i szkoda mi go zawsze jak kto艣 nad nim zapakuje, Frank Brickowski te偶 by艂 zajebisty i Darrell Armstrong. A, i Bo Outlaw, ka偶dy kibic jakiejkolwiek dru偶yny, w kt贸rej gra艂 Bo zrozumie dlaczego go lubi臋.

Odno艣nik do komentarza

Po pierwsze to 艣wietny7 temat ...gratz

Jamario Moooooooooooon!

Czlowiek kt贸ry z umiejetno艣ci koszykarski to....wysoko skacze, ale zawsze jak gra mu kibicuje .

Foto zagadka....do kogo jest podobny zawodnik ponizej

http://www.youtube.com/watch?v=NW7Kx9-LP1w

Penny......Best Ever 8)

a Tak na serio to kontuzja popsula mu kariere jak i mojemu ulubie艅cowi , na tle tych wszystkich nowych meeega atletycznych PG gra ciekawa powiedzialbym "m膮dr膮" koszyk贸wke.

i na koniec nie bede orginalny ale

Tyreke Evans . Ja wlasnie Jego daje obecnie do top 3 PG

Odno艣nik do komentarza

Goran Dragi膰 - od pocz膮tku go 艣ledz臋 i je艣li nie zdarz膮 mu si臋 kontuzje to ma potencja艂 by膰 czo艂owym playmakerem tej ligi

Nikola Pekovi膰 - bo jest bia艂y ,wielki ,jest czarnog贸rcem ,wygl膮da jak czo艂g i by艂em jego fanem w eurolidze, w dodatku ma 艣wietne manewry podkoszowe

Thiago Splitter- mam nadziej臋 ,偶e b臋dzie co艣 znaczy艂 w tej lidze i opr贸cz Dirka b臋dzie bia艂ym ,wysokim ,kt贸ry co艣 znaczy w tej lidze

Beno Udrih- lubi艂em go od czas贸w spurs ,jego lewa r膮czk膮 i przegl膮d boiska zawsze mi si臋 podoba艂

Andreas Nocioni- gra z charakterem i pokazuje kawa艂 dobrego basketu je艣li jego zesp贸艂 ma te "ch臋ci" gry jak on ,szczeg贸lnie to by艂o widoczne w Kings,nie ma dla niego bez pa艅skich pi艂ek

Odno艣nik do komentarza

Gary Neal. Kolejna cindirella story. S艂aba dywizja NCAA - Atlantic 10, potem rajd po po艂udniowej Europie, summer league, camp, 3 letni, nie gwarantowany kontrakt, a wczoraj 5/7 z 3 dla Spurs. Og贸lnie sypier 0.500 zza 艂uku, robi tym 7,7 ppg w nieca艂e 13 minut, a wiadomo jak rookies maj膮 ci臋偶ko u Popa.

Odno艣nik do komentarza

@chytry

darrell armstrong?

Carlos Delfino

je艣li full package mo偶e by膰 w wersji light, to Delfino jest idealnym przyk艂adem. a ju偶 by艂 moment, 偶e wydawa艂o si臋, ze zago艣ci w jakiej艣 syberyjskiej dupie na d艂u偶ej. fajnie, 偶e jest w lidze i odnalaz艂 swoj膮 rol臋.

Chuck Hayes

dziwny go艣膰, bo ma bardzo dobry przegl膮d pola, punkt ci臋偶ko艣ci jak u pitbulla, st膮d ponadprzeci臋tna obrona 1on1; nigdy nie odpuszcza, jest idealnym teammatem, a z pozoru i z widoku jego rzutu z FT mo偶na wywnioskowa膰, 偶e facet nie potrafi gra膰 w kosza. ekstremalny przypadek

Matt Harpring

jeden z niewielu bia艂ych co grali jak czarni. Barnes to piku艣, bo Harpring in prime by艂 na li艣cie 10najgro藕niejszych ludzi wg FBI :). podejrzewam, 偶e jakby go w艂o偶y膰 do byle ligi amatorskiej w ka偶dym z waszych miast to notowa艂by podobne statystyki i sprawia艂by podobne wra偶enie. 艣wietny walczak.

Ronny Turiaf i Reggie Evans - pierwszy wygl膮da jakby pomyli艂 wojn臋 domow膮 gdzie艣 na Karaibach a ten drugi to jest typowy psychol, co prawda sta艂 si臋 ostatnio bardzo modny, bo ma wybuchowy pocz膮tek sezonu, ale facet zawsze nie ba艂by si臋 w艂o偶y膰 g艂owy w imad艂o czy betoniarke gdyby mo偶na by艂o tam znale藕膰 pi艂k臋. plus totalne zero ofensywne, gorsze o stokro膰 od Benka Wallace'a, przy kt贸rym Dennis Rodman wygl膮da艂 jak czolowy spot up shooter.

Odno艣nik do komentarza

Chyba ka偶dy lubi energizer贸w :wink:

Moje typy si臋 pokrywaj膮 znacz膮co:

Ronny Turiaf, Reggie Evans, Brad Miller, do tego Thabo Selfoloszaflaszla, kt贸ry wg mnie m贸g艂by w przysz艂o艣ci by膰 jednym z lepszych obro艅c贸w na Duranta... gdyby nie gra艂 z nim w jednym zespole.

Turiafa mia艂em okazj臋 ogl膮da膰 na 偶ywo i generalnie ma specyficzne podej艣cie do gry. W tv tego tak nie wida膰, ale on cz臋sto co艣 marudzi do swoich rywali, zaczepia, gdzie艣 tam si臋 poprzepycha, prowokuje i przy tym walczy.

Uwielbiam kolesi, kt贸rzy mo偶e nie maj膮 supertalentu, ale za to nadrabiaj膮 to wielkim zaanga偶owaniem, robieniem tych ma艂ych rzeczy, kt贸rych nie wida膰. Go艣ci od czarnej, brudnej, boiskowej roboty po prostu :wink:

Fajnie si臋 ogl膮da te偶 takich boiskowych 艣wir贸w, no mo偶e nie takich jak Earl Smith Junior III, ale takich, kt贸rzy potrafi膮 ubarwi膰 widowisko. Jak chocia偶by dawniej J-Will czy Doug Christie.

I lubi臋 Dalamberta. Nie wiem dlaczego, nie pytajcie. Mo偶e kto艣 te偶 go lubi i potrafi uzasadni膰?

Odno艣nik do komentarza

Kiedy艣 niedo艣cigniony zadaniowiec michael cooper, wybrany z 60. numerem w drafcie, mistrz defensywy, a w p贸藕niejszych latach r贸wnie偶 dobry w ofensywie, 艣wietny dunker i hustle player.

Obecnie shannon brown - niesamowicie skuteczny (ts i efg w okolicach 60%), w tym sezonie 50% za 3.

no i trevor ariza z czas贸w gry w LAL.

Odno艣nik do komentarza

Teraz, gdy jestem ju偶 stary i NBA nieco mi spowszednia艂a, nie mam zbyt wielu ulubie艅c贸w w艣r贸d "trzeciego sortu" zawodnik贸w NBA. Podchodz膮c do sprawy historycznie, mia艂em swoich kilku ulubionych drewniak贸w.

Na absolutnym topie plasuje si臋 Keith Closs - prawdziwe koszykarskie monstrum. Facet mimo wzrostu 224 cm, wa偶y艂 mniej ni偶 Jordan. Poza tym by艂 rzecz jasna wirtuozem parkiet贸w, tylko nikt si臋 na nim nie pozna艂...

Spo艣r贸d ko艂kowatych przero艣ni臋tych centr贸w wielk膮 sympati膮 darzy艂em tak偶e Manute'a Bola, no i Marka Eatona. To te偶 byli koszykarscy arty艣ci :) W ka偶dym razie zawsze mi艂o by艂o ich zobaczy膰 na parkiecie.

Imponowali mi tak偶e typowi zadaniowcy od brudnej, twardej walki - w tym zakresie szczeg贸lnie chcia艂em wyr贸偶ni膰 Keitha Askinsa i Cliffa Levingstona. Zdecydowanie ponad ich poziom przebija艂 si臋 Charles Oakley. Jego gr臋 tak偶e lubi艂em obserwowa膰 (w szczeg贸lno艣ci w czasach gry w Knicks).

Jako kilkunastoletni dzieciak rzecz jasna pasjonowa艂em si臋 r贸wnie偶 spektakularnymi zagraniami - tutaj chcia艂bym wyr贸偶ni膰 Stacey'a Augmona, Douga Westa (z mojej ukochanej Minnesoty), czy Theodore'a "Blue" Edwardsa.

艢wiry na parkietach NBA dodaj膮 kolorytu tej grze. Z tego te偶 powodu du偶o punt贸w w moim prywatnym rankingu mieli koledzy z Auburn College Chuck Person i Charles Barkley (oczywi艣cie jego za gracza "trzeciego sortu") nie 艣miem uwa偶a膰)... R贸wnie bardzo jak Persona, lubi艂em "wczesnego" Larry'ego Johnsona (r贸wnie偶 gracza z topu, a nie "trzeciego sortu").

Je艣li bym wysili艂 m贸zgownic臋, pewnie bym przypomnia艂 sobie jeszcze kilku ciekawych "og贸rk贸w"...

Odno艣nik do komentarza

duo Davis贸w z czas贸w Pacers za waleczno艣膰 i charakter

Rick Smits bo nikt nie wygl膮da艂 r贸wnie komicznie w stroju koszykarskim jak on

Randy Brown- swego czasu m贸j ulubiony po big3 gracz Bulls, nie mniej lubiany p贸藕niej cho膰by u schy艂ku kariery w C's

Stacy Augmon- bo takiego plastikmana nie da艂o sie nie lubi膰

Ervin Johnson- bo nazwisko zobowi膮zuje, poza tym zawsze wydawa艂 mi sie mega pozytywnym gosciem

Odno艣nik do komentarza

Jedziemy z leszczami.

Paru z moich ulubie艅c贸w ju偶 przytoczono. Mianowicie duet Armstrong&Outlaw. Dw贸ch zajebistych obro艅c贸w na kt贸rych patrz膮c jak graj膮 nie potrzeby ci boxscore ich gra mia艂a najwi臋ksze znacznie w艂a艣nie pomi臋dzy tymi wszystkimi statystykami zostawiali za ka偶dym razem 100% siebie na parkiecie a jak zdobywa艂e艣 na nich punkty to mia艂e艣 艣wiadomo艣膰 偶e najcz臋艣ciej by艂y to ci臋偶ko zdobyte oczka. Poza tym to cz艂onkowie mojej ulubionej dru偶yny magic ( pierwsza to team hardaway druga 1999/2000 i dopiero potem ta obecna banda c***a) "Heart & Hustle". To z reszt膮 przyk艂ad dru偶yny kt贸ra na tamten sezon ulepiona by艂a za takich "leszczy". Hest and Hustle" bejbe.

Do艂膮czona grafika

Kolejny z leszczy to r贸wnie偶 wy偶ej wymieniona s艂aba wersja pennyego a przynajmniej wida膰 w jego grze cz膮stk臋 anferneee'go czyli Shaun Livingston.Kibicuje mu mocno aby utrzyma艂 kolana w miejscu gdzie powinny one by膰 bo po latach oczekiwania na powr贸t penny'ego i obserwowaniu jak mo偶na si臋 stara膰 dawa膰 z siebie wszystko 偶eby wr贸ci膰 na parkiet a mimo to nie ko艅czy si臋 to tak ja si臋 chce to w艂a艣nie po艂ama艅com gor膮co sprzyjam. Fajny z niego rozgrywajek, og贸lnie uwielbiam gdy kto艣 jest wielki(oko艂o 2m) i spe艂nia si臋 na jedynce. Cudo.

Jeszcze rok, dwa temu da艂bym tutaj JJ Redicka. Uleg艂em manii szale艅stwa nad jego gr膮 w duke a by艂 to czas 偶e w magic ludzi tafiaj膮cych zza 艂uku by艂o... No nie by艂o to te偶 jako艣 go sobie upatrzy艂em jako ulbionego kandydata do gry w magic potem go wybrali i ogl膮da艂em jak si臋 sukcesywanie stoczy艂 na koniec rotacji a potem zacisn膮艂 z臋by i stopniowo t膮 swoj膮 pozycj臋 odzyskiwa艂 a偶 do ostatnich PO gdzie ludzie zaczeli si臋 zastanawia膰 czy vince carter nie powinien by膰 jego zmiennikiem. Cudo. Od czas贸w pennyego podobnie gor膮co( w sensie ulubionego grajka magic) jak jj i ah kibicowa艂em chyba tylko mike millerowi.

Derek Anderson, m贸g艂 ch艂opaczyna osi膮gn膮膰 znacznie wi臋cej szkoda 偶e nie zosta艂 w Sas bo to by艂o dobre miejsce dla niego. niez艂y defensor ze sporymi umiej臋tno艣ciami strzeleckimi. M贸g艂 osi膮gn膮膰 znacznie wi臋cej ni偶 mu sie uda艂o, jak dla mnie to taki joe jonshon tylko 偶e nikt w niego nie uwierzy艂 jak to niestety sta艂o si臋 z jj ;]

Podobnie lubi艂em te偶 Rona Mercera.

Wi臋kszo艣膰 dru偶yn ma takiego swojego leszcza kt贸ry gra i mimo 偶e genialnym zawodnikiem nie jest i wielk膮 indywidualno艣ci膮 nigdy nie by艂 to ma swoje 5 minut w danym teamie to mo偶e byc sezon dwa czy trzy takim kim艣 z pewno艣ci膮 jest chris andersen w nuggets obecnie, takim kim艣 by艂 r贸wnie偶 i ten cz艂owiek:

Austin Croshere dziwko!

Mo偶e i nie leszcz ale ze wzgl臋du na partner贸w przez zwyczajnych kibic贸w 艣ledz膮cych "ot tak se" lige nba na pewno nie doceniany a jednak kawa艂 grajka to by艂. Ron Harper!!

Odno艣nik do komentarza

Wiadomo, oskar偶ony Greg O.

Ten to czasem nie umia艂 wyluzowa膰:D

Co prawda nie leszcze, ale dawniej kibicowa艂em te偶 takim panom jak Jamal Mashburn, Jalen Rose i m贸j ulubiony Brian Grant! Kiedy艣 my艣la艂em, 偶e to m艂odszy brat Horace'a:D Zawsze jak gra艂em w NBA 03, koksowa艂em mu tr贸jk臋 na maksa i przewa偶nie by艂 moim najlepszym strzelcem... Kiedy to by艂o... Swoj膮 drog膮, to ciekawe co u niego, bo podobno zachorowa艂 w zesz艂ym roku bodaj偶e na stwardnienie...

Pozdro Brian!

I jeszcze by艂 jeden taki pan... Cz艂owiek, kt贸ry usi艂uje dobi膰 ka偶dy rzut Iversona w jego top10, 艂ysy, drewniany, pan ''chodz膮ce sze艣膰 fauli''... Matt Geiger.

p.s. Sprawdzi艂em, w najlepszym sezonie notowa艂 13pkt/7zb/30min. Go艣ciu mia艂 siedem st贸p, 7zb/30min...

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.