Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 10/11

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

5 Blake Griffin 60,85

19 Steve Nash 53,55

23 Josh Smith 52,00

29 Andre Iguodala 49,95

36 Elton Brand 47,55

91 Jason Richardson 36,85

121 Vince Carter 32,70

149 Jamal Crawford 29,15

167 Kwame Brown 26,65

194 Luc Richard Mbah a Moute 24,10

208 Shawne Williams 23,20

219 Josh Howard 22,50

240 Marco Belinelli 20,70

Salary: 479,75

Trzeba schudnąć jakieś 20 fp... W offseason będę chciał opchnąć Nasha. Zobaczymy jednak, czy będą jakiekolwiek oferty. Do oddania będą pewnie też Brand i JRich. Carter to ciota i nikt go nie weźmie, więc zostanie w drużynie. Crawford ma niskie SC, a poza tym kiedyś mnie nie zawiódł, więc dam mu drugą szansę. Jeśli nic ciekawego się nie pojawi, to poślę Kwamego, Richarda, Shawne Williamsa i Belinellego na FA i szafa będzie grała...

No ale do zamknięcia SC przed nowym sezonem jeszcze mnóóóóóóstwo czasu (kto wie w zasadzie ile), więc nie będę niczego przyspieszał. Może Kwame zadomowi się jako starting C w Bobkach - a wówczas żal będzie go wyrzucać? Może Josh Howard zmartwychwstanie i będzie robił dawne 35/mecz? Richard to defensywny kloc, a tacy wyżej c***a nie podskoczą, więc na jego wywaleniu zyskam 10fp luzu. Podobnie Belinelli wiele więcej nie ugra niż swoje 20 fp... Shawne Williams też nie wyjdzie z cienia Melo... Tym samym mam już trzech raczej pewnych kandydatów do pożegnania, chyba że ktoś pojawi się ze wspaniałomyślną oferta za Nasha... Tylko niech mi nikt się nie wychyli z jakimś Jermainem, jak to miało miejsce w ostatnim offseason :]

4 Chris Paul 61,15

35 Joakim Noah 48,30

46 Tony Parker 45,80

47 Dorell Wright 45,40

51 Jason Kidd 44,90

59 Andre Miller 43,20

74 Emeka Okafor 39,60

94 J.J. Hickson 36,30

136 Toney Douglas 30,60

200 Jodie Meeks 23,65

206 Randy Foye 23,30

260 Christian Eyenga 18,85

302 Maurice Evans 15,70

Salary - 476,75

Wielkich ruchow w offseason nie planuje. Na pewno na FA powedruja Evans i Foye i poprzez FA bede szukal czegos lepszego. Zejscie z SC o ile nie poprzez wymiane (glowni do odstrzalu to Miller i Kidd), to poprzez wywalenie ktoregos z tej dwojki na FA (w zaleznosci ktory bedzie mial szanse na mniej minut). Oczywiscie cena za nich w ewentualnej wymianie nie jest wysoka, ale dobrze by bylo, zeby do mnie wedrowal gracz mogacy wystepowac na pozycji SF, czyli GF'y, SF'y, F'y mile widziane.

Co do innych zawodnikow, to praktycznie poza Paulem, kazdy jest do pchniecia. Wszystko zalezy od propozycji.

Generalnie sklad jest mlody. Na ta chwile srednia wieku to 27 lat, ale po wyrzuceniu Evansa i Foye'a, spadnie blisko 26 (w ich miejsce jakas zapewne "mlodziez"). Jesli przyszly sezon obejdzie sie bez lockoutu, to licze na rozwoj Hicksona, Meeksa, Douglasa, kotrzy maja srednia znacznie nizsza niz ich forma z koncowki sezonu. Reszta niech utrzyma poziom i jest mozliwa walka conajmniej o top5. Reszta wyjdzie w praniu.

Rzucilem jeszcze okiem na swoje 2 wymiany z tego sezonu.

W pierwszej oddalem: Noah + AK + Afflalo + Nocioni za Kidd + Miller + Hickson + Varejao. Pomimo natychmiastowej kontuzji Varejao, pozyskani zawodnicy wykrecili u mnie ok. 4950fp, z kolei oddani ok. 2900fp (Noah policzony tylko do 9 marca, bo ponownie wrocil do mnie).

W drugiej, oddalem: Gordon + Varejao za Noah + Douglas. Odpowiednio ok. 480fp vs. 1370fp.

Jak widac na wymianach zyskalem prawie 3000fp. Jednym slowem, udane byly :)

W pierwszej oddalem [...] pozyskani zawodnicy wykrecili u mnie ok. 4950fp, z kolei oddani ok. 2900fp (Noah policzony tylko do 9 marca, bo ponownie wrocil do mnie).

W drugiej [...] Odpowiednio ok. 480fp vs. 1370fp.

Jak widac na wymianach zyskalem prawie 3000fp. Jednym slowem, udane byly :)

I kolejny zadowolony klient! Obie te wymiany byly ze mna ergo zapraszam do okienka negocjacyjnego innych GMow ;-)

Trochę mnie chyba skrypt oszukuje - moi zawodnicy w rok postarzali się o 2 lata.

Raczej nie sprzedaję Curry'ego, Joe Johnsona, Nene i McGee z przyczyn różnych.

Garnetta i Billupsa też raczej nie, bo z racji, że mają 70 lat na dwóch raczej nie dostanę za nich nic ciekawego.

Muszę zejść o 38 fp z salary, na razie nie będę nad tym myślał, do transferowej ofensywy przejdę później, ale oczywiście wszelkich ofert wysłucham i rozważę.

Kolejnosc draftu rookie:

Nr Team GM total

1 San Antonio Spurs PeWee 14466,7

2 New York Knicks Lorak 16089,6

3 Orlando Magic Krzemyk 17354,8

4 Denver Nuggets Mazik 17373,2

5 Houston Rockets Robinson 18429,1

6 Phoenix Suns Bulek 18574,2

7 Miami Heat drtoudi 18631,5

8 Indiana Pacers Radzio 18651,9

9 Dallas Mavericks Popeye 19191,0

10 Boston Celtics WiLQ 20123,6

11 Seattle SuperSonics GeDDo 21934,7

12 Toronto Raptors Dunk Fan 22398,9

13 Philadelphia 76ers Chytruz 22583,5

14 Charlotte Bobcats Roger 22768,9

15 Sacramento Kings Marcinek 23000,7

16 Los Angeles Lakers Antek 23102,2

17 Chicago Bulls Mar 23299,6

18 Detroit Pistons Findek 23371,4

19 Minnesota Timberwolves Lu 24137,2

20 Los Angeles Clippers ai3 25020,4

Wkradły mi się dwa błędy w obliczeniach, więc poprawiona wersja rookie draftu z kosmetycznymi zmianami.

Kolejnosc draftu rookie:

Nr Team GM total

1 San Antonio Spurs PeWee

2 San Antonio Spurs (from New York Knicks) PeWee

3 Orlando Magic Krzemyk

4 Denver Nuggets Mazik

5 Houston Rockets Robinson

6 Phoenix Suns bulek

7 Miami Heat drtoudi

8 Indiana Pacers Radzio

9 Dallas Mavericks Popeye

10 Orlando Magic (from Boston Celtics) Krzemyk

11 Seattle SuperSonics GeDDo

12 Toronto Raptors Dunk Fan

13 Phoenix Suns (from Philadelphia 76ers) bulek

14 Miami Heat (from Charlotte Bobcats) drtoudi

15 Boston Celtics (from Sacramento Kings) wiLQ

16 Boston Celtics (from Los Angeles Lakers) wiLQ

17 Orlando Magic (from Chicago Bulls) Krzemyk

18 Phoenix Suns (from Detroit Pistons) bulek

19 Phoenix Suns (from Minnesota Timberwolves) bulek

20 Orlando Magic (from Los Angeles Clippers) Krzemyk

Brakuje nam jeszcze potwierdzeń dalszego uczestnictwa w zabawie loraka i antka. Temat nie jest podwieszony, bo nie mam uprawnień moda, więc dla przypomnienia:

viewtopic.php?f=35&t=4695&start=0

Potem zaczniemy rekrutację nowych gmów dla ekip:

Sacramento Kings

Houston Rockets

Denver Nuggets

Dallas Mavericks

Na ten czas nie widzę innej opcji niż przekazanie dwóch ostatnich ekip z powyższej listy osobom bardziej zaangażowanym.

ps. Z lekkimi zmianami draft rookie powyżej

Składy na pierwszej stronie zaktualizowane. Od razu zaznaczam, że nie zrobię kolejności draftu, bo nie mam ku temu odpowiednich "urządzeń", plus nigdy nie wyliczałem koleności, więc nawet nie wiem jak to działa.

Dlugo wytrzymales w tym postanowieniu, prawie cala dobe ;-)

Ale to tak zartem bo na serio to dzieki za oficjalne przejscie w nastepny sezon.

wiLQ, jak stoimy z regulaminem? ;]

W lesie. Bo dotychczas tylko Ty zareagowales na ta serie pytan o regulaminie, a poniewaz poruszyles tylko czesc spraw, to wciaz czekam na uzupelnienie. Nie wiem czy sie doczekam i z jednej strony chcialbym by inni sie odniesli, ale z drugiej nie maja takiego obowiazku, a moze i czasu, wiec glupio sie czuje przypominajac o tym co kilka dni.

a może poszlibyśmy w końcu krok dalej w ewolucji fantasy i przeszli na roto?

Zamiast czy obok tej ligi?

Bo o ile jestem wielkim fanem roto i pewnie bede szukal jakiejs nowej duzej ligi w tym formacie o tyle to sporo zmienia wartosc zawodnikow, a zwlaszcza konstrukcje skladow, wiec byloby chyba zbyt brutalnym przejsciem z aktualnego stanu rzeczy. Zwlaszcza, ze pensje opieraja sie na fp, a wyceny w roto juz nie sa takie jednoznaczne.

wiLQ, jak stoimy z regulaminem? ;]

W lesie. Bo dotychczas tylko Ty zareagowales na ta serie pytan o regulaminie, a poniewaz poruszyles tylko czesc spraw, to wciaz czekam na uzupelnienie. Nie wiem czy sie doczekam i z jednej strony chcialbym by inni sie odniesli, ale z drugiej nie maja takiego obowiazku, a moze i czasu, wiec glupio sie czuje przypominajac o tym co kilka dni..
A jaka czesc spraw nie zostala poruszona przeze mnie?

Co do czekania na innych. Wiem z doswiadczenia, ze z tym byl zawsze problem. Dlatego regulamin mozna zaczac aktualizowac o rzeczy, ktore wiemy ze sa pewne, a po prostu nie zapisane w nim.

Generalnie jak nie bedzie ustalonej wersji i ludzie nie beda mogli sie opowiadac za jakas kwestia jednoznacznie np: "TAK, podoba mi sie, chce to w regulaminie/NIE, nie podoba mi sie to, odrzucamy to", to nie liczylbym na podjecie dyskusji.

Dlatego w waskim gronie najlepiej opracowac te rzeczy, ktore sa nie jasne, a ewentualnie pozniej dac je pod glosowanie.

Co do Roto, to jestem na nie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.