Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 10/11

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

antek, zanim zaczniesz idiotycznie przewracac oczami i buzkami przypomnij nam wszystkim co sam dales za Amare

Chyba co dostałem.

No nie rozumiem tego trade'u. Bogut nie zagral jeszce nigdy pelnego sezonu, tym razem sie to tez nie wydarzy bo sie dalej leczy. Thompson nigdy poziomu pewnego nie przeskoczy, a teraz IMO jest 4tym wysokim w rotacji Kings (po Dalmbercie, Cousinsie, Landrym). Pick bedzie po za top10. Czyli mowiac krotko oddajesz co najwyzej sredni sort FBXowego stuffu.

Otrzymujesz Amare, ktory mial sezony na +60 fp, ktory jest/ bedzie absolutnym bogiem w nix i wszystko bedzie pod niego. Wilson podobnie jak Thompson moze stracic sporo minut, ale mi wszystko bedzie gral w happy systemie Antka, wiec mysle ze suma sumarum wykreci wiecej niz Thompson.

A i kwestia najwazniejsza, zalozmy ( w najbardziej pesymistycznych zalozeniach) ze otrzymujesz tyle samo FP co oddajesz, ale oddajesz wiecznie łamliwego, POŁAMANEGO Boguta za dwoch zdrowych gosci. Gdyby taki trade zostalby zrobiony, gdy wszyscy byliby zdrowi to OK, ale w tym przypadku widze lekki przekret.

Nie żeby Marcinek nie zyskał, ale:

Scott Skiles said on Monday that there won't be restrictions on Bogut as training camp opens. This counts as positive news for Bogut, who is still dealing with elbow pain but has been playing five-on-five.

Nie wygląda to tak pesymistycznie jak jeszcze z tydzień temu, gdzie mówiono, że Bogut nie zagra z pierwszego miecha sezonu.

Tak w ogóle trochę nudno w składzie, potrejduje 8)

tygrysek ;]

turnover jaki zrobil bulek w tym offsezonie jest naprawde zadziwiajacy

w ruchu byl juz chyba naprawde kazdy Roy, Monta, Millsap, Bargnani, Amare, Bogut - moze i w tym szalenstwie jest metoda

bulek wez zamiesc w wolnym czasie krok po kroku twoich trejdow z kim bo jestem szalenie ciekaw jak to sie wszystko zmienialo

Antek, skoro nie chcesz to ja przypomne:

za Amare i Hardena dales Monte i Odoma. Ciekawe czy teraz bedziesz tlumaczyl jak to Monta jest znacznie lepszy od Boguta, Odom od Thompsona, a Harden mniej perspektywiczny niz Wilson Chandler ;)

W kazdym razie fakty sa takie

- po pierwsze nikt z uczestnikow wymiany nie jest polamany.

- po drugie Bogut jest zdrowy, uczestniczy w campie i zagra w season opener. Jesli ktos uwaza inaczej niech to poprze zrodlem bo ja od kilku tygodni czytam ze Bogut jest 90%, close to 100%, ready for opener, a na forum ciagle pisza ze opusci pierwszy miech.

- po trzecie wiecznie kontuzjowany Bogut zagral do tej pory wiecej meczy w karierze niz Amare (%-wise), obaj mieli w swojej karierze powazne kontuzje, wiec stawianie teraz Amare jako okazu zdrowia jest ciekawe

- po czwarte fakty sa takie ze Bogut robil w poprzednim sezonie wiecej niz Amare, a Thompson wiecej niz Wilson.

Cala reszta to sa twoje dywagacje, na ktore kazdy moze odpowiedz swoimi.

Antek, skoro nie chcesz to ja przypomne

Myslalem ze rozmawiamy o wymianie Amare za Millsapa / Hicksona.

za Amare i Hardena dales Monte i Odoma. Ciekawe czy teraz bedziesz tlumaczyl jak to Monta jest znacznie lepszy od Boguta, Odom od Thompsona, a Harden mniej perspektywiczny niz Wilson Chandler ;)

Monta na tamta chwile byl lepszy od Boguta. Był pod skrzydłami Nelliego. Mial dwie pozycje ( a nawet trzy : PG / SG / G). Mimo wszystko wydaje sie byc pewniejsza opjce jesli chodzi o total.

Co do Odoma vs Harden to w kontekscie FP nie trzeba chyba pisac ze 45 Odoma to wiecej niz 25 Hardena. Oczywiscie, ze Harden jest bardziej perspektywiczny, ale trzeba tez dodac, ze zawsze w Thunder bedzie 3cia opcja w ataku (za Durantem i Westbrookiem). Odom jest okazem zdrowia, i bedzie wykorzystywał kazdy najmniejszy uraz Gasola i Bynuma. A ze ten drugi sie łamie czesto Odom bedzie mial kolejny sezon z wieloma minutami. Piotrkowi w tamtym tradzie chodzilo o FP, mi o zejscie z salary cap. Kazdy mial jakies priorytety.

W naszym tradzie z bulkiem nikomu sie "nie paliło", ale to ze bulek woli thompsona i boguta to jego sprawa. Ja tylko wyrazilem swoje zdanie na temat tego trade'u (chyba mogę?).

Antek, skoro nie chcesz to ja przypomne:

Dobrze pamiętam ten trejd :mrgreen: .To były moje początki w Fbx i już na wstępie dostałem masę nieprzyjemnych komentarzy że zjebałem na maxa,że Antek znowu wygra lige itd...Dalej nie rozumiem dlaczego wtedy straciłem...i już chyba się nie dowiem.Powodzenia tym którzy myślą że Amare ugra 60 Fp.Felton to nie Nash,a Cy już ma za sobą.Na tamtą chwilę szukałem zwiększenia salary i ta wymiana bardzo mi pasowała.

Co do wymiany Bulek&Marcinek wolałbym jednak Amare(pewniejszy od Boguta) i Wilsona.

O ile rozbawila mnie wypowiedz Lu o tyle wg mnie grubo przesadzacie w ocenie tego trejdu.

Co w nim takiego nierownego? Jasne, uznajac sie za eksperta w sprawie medycyny sportowej mozna lubic jedna strone bardziej od drugiej, ale na dobra sprawe nikt nie wie, ktory sie polamie, wiec obie druzyny oddaja i dostaja elitarnego wysokiego z pokazna historia kontuzji i solidnego mlodziaka, ktorego prawdopodobnie czeka nieco slabszy sezon.

A pick bedzie pod koniec draftu, wiec szkoda na niego slow.

W kazdym razie fakty sa takie [...]

- po trzecie wiecznie kontuzjowany Bogut zagral do tej pory wiecej meczy w karierze niz Amare (%-wise), obaj mieli w swojej karierze powazne kontuzje, wiec stawianie teraz Amare jako okazu zdrowia jest ciekawe

Tu wg mnie Cie ponioslo. Tzn fakt, ze Amare jest stawiany jako okaz zdrowia jest ciekawy, ale Bogut zagral do tej pory wiecej meczy w karierze (%-wise) tylko dlatego, ze mial krotsza kariere i uniknal idiotycznego (bo z winy druzyny) 3-meczowego sezonu, ktory byl 5 lat temu. Natomiast w ostatnich 4 sezonach Amare rozegral o circa 50 gier wiecej.

Amare jest i lepszy i pewniejszy od Boguta, ale teraz chętnie przeczytam opinie gloryfikujace wilsona. Kazdy wiedział, że chce go sprzedać i jakos nikt się nie zglosił. Thompson ma w sacto nie mniejszą konkurencję, ale potencjał zdaje się wiekszy niż wilson, który na wyzszy pułap nie wskoczy już raczej nigdy. Oczywiście, może skonczyc jak hawes, ale również tak jak hawes, zostać strejdowany tam, gdzie dostanie więcej minut gry.

Powtarzam, Wilsona NIKT nie chciał.

A Ty Shavo, spojrz jak sprzedałes cambymana, zerknij na FBX#2, zorientuj sie, czy go nie mozna było sprzedac lepiej...

A potem pisz o jeleniach i innych zwierzęciach z rzędu parzystokopytnych...

A Ty Shavo, spojrz jak sprzedałes cambymana, zerknij na FBX#2, zorientuj sie, czy go nie mozna było sprzedac lepiej...

A potem pisz o jeleniach i innych zwierzęciach z rzędu parzystokopytnych...

Zły przykład. Ai3 szukał nowego domu dla Marcusa od 3 miesięcy. Ten sam zestaw proponowałem mu już o wiele wcześniej, ale szukał innego rozwiązania. Zawodnik nie jest wart tyle ile wynosi jego potencjalna wartość, ale tyle ile za niego dostaniesz. W innej lidze są inne zespoły, inni GMowie, nie mnie oceniać czy lepsi czy gorsi ale zmiennych jest tyle, że nie można tego porównywać.

Poza tym Hasheem może być w każdej chwili wytrejdowany i to ja pewnie wyjdę na idiotę tego trejdu ;]

Ja tam nie wiem, przeceniacie Thompsona (w sensie wartości w FB). Landry jest mega solidny i będzie grał więcej minut niż Jason. Cousins będzie grał oporowo.

No fajnie, teraz przeczytam jaki to hasheem jest zajebisty :lol:

Hasheema jak dla mnie mozna przyrównac do olowokandich i innych kwame brownów, którzy mają wzrost...potem długo długo nic i cała reszte walorów... i ewentualnie innych wynalazków z top3 draftów, łacznie z miliciciem, swiftem i morrisonem...

Przypominam. El-Maniaque w sąsiedniej lidze sprzedał camybamana wraz z terrencem za arizę i okafora. Źle? A że tutaj nie dało sie lepiej? No, cóż, nikt mu go na siłe nie wpychał do teamu :)

Niemniej chętnie nadal przeczytam o jeleniach, smarowaniu wazeliną przez odbyt, przyznam, w temacie życia jeleni się tak dobrze jak Shavo nie orientuję :D

Amare jest i lepszy i pewniejszy od Boguta

Dlatego klepnales trejd, w ktorym oddajesz Amare za Boguta? Nic mi do tego, ale ciekawa filozofia ;-)

Powtarzam, Wilsona NIKT nie chciał.

Jesli wyslales iles tam ofert z danym graczem i wszystkie zostaly odrzucone to nie oznacza, ze nikt go nie chce... ale ze za duzo oczekujesz w zamian (albo po prostu cenisz go najbardziej).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.