Skocz do zawartości

LAKERS -świętujemy sukces i planujemy sezon 2010/2011

sadek69

Rekomendowane odpowiedzi

to zalezy co bierzemy pod uwage przy ocenie "przeplacenia" vujacica.

jezeli patrzysz na co co robi i ile kasy bierze to tak jest mocno przeplacony.

jezeli patrzymy na kontrakt jaki dostal przez pryzmat tego co robil w 07/08 i jaka role pelnil to wtedy kontrakt nie wydaje sie az tak zly, choc nie ulega watpliwosci, ze nie jest dobry. ale waltona i tak nie przebije.

sasha w 07/08 zamykal mecze w s5 obok kobego trafial 43% trojek i 45% z gry. 9ppg i byl pierwszym zmiennikiem. jak przystalo na mlodego gracza, rokujacego dalsze postepy, zasluzyl na taki kontrakt, choc mitch m.in. na jego przykladzie sporo sie nauczyl i dzieki takim sytuacjom dzis mamy dobrych grajkow za psie pieniadze.

Slonko Kaliforni i granie dla Clippers, chyba sam nie wierzysz w to co piszesz...

dlaczego mam nie wierzyc, skoro doskonale pamietam jak bylo, jak kolejni wolni agenci omijali szerokim lukiem lakers.

ciekawostka odnosnie Sianona co ją właśnie wyczytałem na Czwartej Kwarcie:

Przypomnijmy, że Brown zrezygnował z ostatniego roku swojego wcześniejszego kontraktu, żeby stać się wolnym agentem. Gdyby został przy tamtej umowie zarobiłby w przyszłym sezonie $2.15 milionów, teraz dostanie $2.2, czyli dużej podwyżki nie udało mu się uzyskać w nowym kontrakcie.

to se wynegocjował chłopak! na lepszy samochód nawet nie starczy :P

Dobrze mieć właściciela co szasta groszem ;)

Jakoś nie wierzę, że Lakers Barnesa odpuszczą. Takiego gościa warto mieć nawet za całe MLE. Zwłaszcza jak się spisze.

Chociaż Battier ... bardzo ciekawa sprawa.

Duncan. Myślicie, że istnieje szansa, żeby powiedział "koniec" i zawiesił buty na kołku ?

Zatrzymanie Browna za praktycznie takie same pieniądze to kolejna świetna robota Mitcha. Nie wiem o co chodzi z tym spacingiem Bastkowi (chociaż ja z drugiej strony rzadko wiem o co mu chodzi ), ale patrząc na skład Lakers to na ławkę do kompletu właśnie ktoś taki był potrzebny.

Jest solidny playmaker z pewną ręką do rzutu z dystansu w osobie Balke'a więc dobrym uzupełnieniem będzie taki atleta jak Brown, to jest gość, który jedną akcją jakimś efektownym wsadem czy blokiem potrafi poderwać drużynę czy widownię. Z dystansu też potrafi trafić chociaż shooterem na pewno nie jest.

Bardzo mi się podoba nasza ławka na najbliższy sezon przede wszystkim defensywnie Blake/Brown/Barnes/Odom/Ratliff, z punktami tej grupy raczej też problemów nie będzie zwłaszcza, że na środku przez większość czasu i tak będzie ktoś z dwójki Bynum/Gasol. Do tego Odom i Barnes zapewniają świetną zbiórkę no i kontry nasi rezerwowi powinni zapewniać sporo punktów z kontry.

Dwa lata temu w finale przeciwko Pierce'owi mogliśmy wystawić duet Radman/Walton teraz przeciwko niemu czy Lebronowi mamy duet Artest/Barnes :) Kobe i Pau mają w końcu wakacje wolne co na pewno im nie zaszkodzi, gdyby tylko ten Bynum dał w końcu radę rozegrać sezon bez kontuzji :roll:

Mamy już sierpień, po finale kiedy pewnie wypowiadaliśmy się o Lakers jako faworytach do powrotu do finału nie podobało się to Maciusiowi i teraz minęły dwa miesiące Lakers się wzmocnili i czy widać gdzieś na zachodnim horyzoncie drużynę, która może im zagrozić ??? są drużyny, które mogą powalczyć jak zdrowi Blazers czy Rockets, Nuggets i Thunder, ale nie ma się co oszukiwać, że to są zespoły z szansami na wygranie 4 meczów w serii.

Jedynie na wschodzie Heat i Celtics na to stać.

Jakoś nie wierzę, że Lakers Barnesa odpuszczą. Takiego gościa warto mieć nawet za całe MLE.

Problem w tym, że jeszcze nikt w tej lidze tak nie pomyślał :wink:

Też mnie ciekawi, czy Lakers go zatrzymają i za ile, no i czy się spisze. Musiałby się stać następcą Ricka Foxa.

tutaj "nasz" terminarz:

http://www.nba.com/lakers/schedule/index.html

jakoś tak na pierwszy rzut oka bardziej równomierne rozłożenie meczów w domu i an wyjeździe na początku sezonu, standardowa trasa w lutym- 7 meczów w jedenaście dni, w tym dwa hity w Garden i w Orlando..no i wcześniej trasa wyjazdowa w grudniu-też 7 meczów w 11 dni, ale poza Bulls raczej ze słabszymi rywalami..

Shaq przyjeżdża 30 stycznia ;)

15 b2b, a zwłaszcza jeden jest fajny- 13 feb @ Magic/14 feb @ Charlotte :) no i 31 marzec w Staples zagrają Dallas, a dzień później wyjazd do Mormonów..

jest kalendarz i bardzo mi przypadl do gustu.

tradycyjne tripy na wschod

generalnie w porownaniu z ubieglorocznym widze go duzo lepiej. jest bardziej zrownowazony, najmniej b2b w lidze (15) choc jeden jest chyba typu ATL-@por czy cos takiego. poczatek sezonu stosunkowo latwy, choc wiecej wyjazdow niz przed rokiem. pozniej wiecej wyjazdow, w marcu 3 tygodnie u siebie.

stosunkowo trudny 4 meczowy trip wyjazdowy sas-atl-mia-dal + meczu u siebie z orlando, jednak poza tym kwiatkiem nie ma dluzszych streakow niz 2-3 mecze z trudnymi rywalami. generalnie spodziewalem sie czegos trudniejszego.

nie bedzie 7 meczowe tripy wygladaja duzo lepiej niz te 8-9 meczowe sprzed roku-2. nic tylko czekac na sezon.

cieszy mnie strasznie ten marcowy postoj, bo jak dobrze pojdzie... no ale to melodia niedalekiej przyszlosci

w dupie to mam.

co by nie bylo bedzie sie hejtowac i pisac, ze stern ulatwia nam zycie jak tylko moze.

sama prawde napisales zawsze tak bedzie :D zartowalem wtedy :)

dla mnie tez bardzo podoba sie ten terminarz. najbardziej cieszy mnie ta przerwa cala druga polowe marca. pozwoli odskoczyc lub nadgonic w koncowce sezonu i jesli beda jakies urazy to ten czas bedzie idealny na zlapanie oddechu i spokojne przygotowania w domu do po.

te najdluzsze tripy tez na szczescie nie sa ciezkie, nie bedzie trzeba grac z contanderami na wyczerpaniu i tracic w bilansie

mnie w nadchodzącym sezonie w sumie mało interesuje jak rozłożony został kalendarz, jedno co cieszy to na pewno mniejsza niż zwykle ilość meczów b2b reszta jest mało ważna.

Rozkład poszczególnych meczów był ważny kiedy zespół był słabszy, albo kiedy była duża ilość nowych graczy muszących się uczyć trójkątów i wtedy było dobrze kiedy mieliśmy na początku sporo meczów u siebie teraz większa część drużyny jest tu już od jednego, dwóch lub więcej sezonów. Kalendarz może mieć znaczenie dopiero w przypadku kontuzji, ale to czy i kiedy te się przydarzą nie jesteśmy w stanie przewidzieć dlatego teraz trudno gdybać czy jest on dla nas dobry czy nie.

Ilość i rozkład meczów b2b wygląda dość korzystnie, z tego co widzę nie mamy już żadnych meczów @Denver kiedy dzień wcześniej graliśmy z jakimś innym silnym zespołem, zdaje się, że z lepszych drużyn w drugi dzień b2b mamy @Utah jeden mecz, jeden @Phoenix, ale oni po odejściu swojego najlepszego zawodnika już nie będą tak silni. Thunder u siebie, poza tym chyba brak takich meczów z playoffowymi drużynami więc nie jest źle. Tak jak napisałem wyżej najważniejsze tu będzie zdrowie jeżeli ono w końcu dopisze to kalendarz nie ma tu żadnego znaczenia. Można sobie typować jakieś rezultat, ale tu najważniejsze będzie zdrowie i dochodzi element nieprzewidywalności Lakers czy sportu w ogóle, wygrają pewnie jakieś mecze, w których widzielibyśmy porażkę i pewnie przegrają też kilka, których przegrać nie powinni.

Jak będą zdrowi to najlepszy wynik na zachodzie bez żadnych problemów zrobią, z szeroką ławką jaką mają powinni w okolicach 65 wygranych się zakręcić może to jednak i tak nie wystarczyć na zrobienie lepszego bilansu od Heat.

tak wiec nets oddali lee zwalniajac miejsce na obwodzie... do oddania maja niegwarantowany kontrakt hayes'a czyli taki ktorego chcemy. moze by sie skusili na vuja? wiem ze buss powiedzial ze kasa to nie problem ale zawsze to bedzie jakas oszczednosc na nastepny rok np i bedzie mozna dodac westa do skladu jak zechce za minimum.

wszystko zalezy od decyzji waltona, wiec pozostaje czekac :)

no i melo chce do knicks wiec najpozniej za rok odpadnie kolejny mocny rywal w konferencji :D