Skocz do zawartości

LAKERS -świętujemy sukces i planujemy sezon 2010/2011

sadek69

Rekomendowane odpowiedzi

po co T-Macowi większe pieniądze?

Po to, żeby mieć jeszcze więcej dziwek i koksu.

Mac Clane, popełniasz błąd, patrząc na to ze swojej perspektywy. Kobe jest multimilionerem, ma wszystko, więc czemu nie zgodzi się grać za minimum? Wraz z kolejnymi milionami zmienia się hierarchia potrzeb. Czy pierścień jest szczytem marzeń T-Maca i jest gotów poświęcić kasę oraz w pewnym stopniu swoją dumę? Przekonamy się. Ja jestem sceptyczny. Skoncentrujmy się lepiej na znalezieniu playmakera i strzelca.

po co T-Macowi większe pieniądze?

Przepraszam, że trochę zaoftopuję, ale rozwalają mnie takie teksty. Masz milion chcesz 2, masz 2 chcesz 4 etc.

Trochę nie rozumiem wielkości waszych obaw odnośnie obrony tytułu. Na razie na zachodzie nie widać lepszych teamów i raczej się nie zapowiada, a finały rządzą się swoimi prawami, gdzie najważniejsze jest doświadczenie.

Never underestimate the heart of the champion :mrgreen:

nie no, ja bym rozumiał, gdyby zarabiał do tej pory powiedzmy 8baniek za sezon, a teraz miał wybór między dwoma a sześcioma. Ale on zarabiał 20kilka baniek za sezon (i to był długi kontrakt z tego co kojarzę), i wybór ma między dwoma bańkami a czterema - bo raczej nikt nie da mu więcej, słabe drużyny nie będą go chciały ze względu na zdrowie, a silne (w których mógłby się oszczędzać) nie mają miejsca w salary, więc może liczyć na jakiś kawałek MLE co najwyżej. Jakby Lakers oferowali 2mln i pierścień, a ktoś inny 15mln, to bym sądził że wybierze tą drugą opcję. Ale nikt mu tyle nie oferuje, i stąd moje nadzieje...

goodmanonfox: Source told FOXSports.com that Mike Miller has already met with the Lakers, Knicks and Heat out in L.A. Lakers offered 5 years, $30 million. 1 minute ago via TweetDeck

Zajebiście !

WOW

The Lakers have set a deadline of tonight to accept their offer.

Mitch to jest jednak k**** gracz, pokerzysta normalnie

Tony Allen has received interest from many teams in the first day of free agency. Last night, several teams looking for a defensive stopper made calls inquiring about Allen and it's clear there are teams ready to bid for his services.

The Los Angeles Lakers, New Jersey Nets, Miami Heat, and Chicago Bulls are among the teams that expressed interest in the guard. Most teams are waiting for the top tier free agents to make decisions before pursuing others but Allen will have a list of potential suitors when that time comes. Allen's impressive track record in the postseason and lockdown perimeter defense has many teams interested in his services.

btw

http://twitter.com/TheReal_TMAC

jezeli to prawda, ze lakers zalozyli millerowi taka propozycje to jestem w szoku z 2 powodow:

1.ktos zmusil bussa, by siegnal do kieszeni. mowilo sie, ze beda problemy z wydaniem czesci mle na 2 graczy, bo chce przyoszczedzic a tu jest chyba pelne mle dla 1 goscia, w dodatku na ktorego pozycji mamy rona, waltona i ebanksa

2.oznacza to kolejne ruchy transferowe i prawdopodobnie tym do ruszenia bylby lamar odom. w kregach zlbizonych do klubu, mowilo sie, ze buss nie byl zadowolony z tego co stalo sie rok temu, gdy negocjacje z odomem przeciagaly sie do polowy wakacji (czy dalej?) i prawdopodobnie za odoma chcianoby pozyskac jakiegos PG. w gre mogloby wejsc nawet s'n't z clippers za blake'a i jakiegos wysokiego.

generalnie ciekayw jestem jak to sie rozwinie. miller moglby grac na pozycjach 2-3, to swietny shooter, niezwykle inteligentny do tego scorer. pasowalby jak ulal. spokojnie moglby powalczyc o 6thmana, do tego potrafi tez walczyc na deskach. ciekawa opcja. jezeli to wypali to bede w szoku, bo spodziewalem sie, ze lakers najpierw zarzuca sidla na pg a pozniej na uzupelnianie luk w skladzie, tymczasem lakers luk nie uzupelniaja tylko pozwalaja sobie na luksus posiadania na lawce mike'a millera.

czekamy co z tego bedzie, miller na podjecie decyzji ma jeszcze 1,5h.

a tak btw. jax jednak zdecydowal sie pozostac.

nie podano jakie pienidze dostanie. ale patrzac na jego decyzje z perspektywy rozmow, ktore lakers przeprowadzili (wspomniane mle dla millera) i slow jakie jax wypowiedzial na konf. prasowej (pora zlozyc zespol, ktory obroni mistrzostwo) mysle, ze doszlo do rozmow na linii jax-buss i jax dal do zrozumienia, ze owszem zostanie ale pod warunkiem, ze dostanie zawodnikow, ktorych chce. i to mle dla millera jest najlepszym tego potwierdzeniem.

czy to dobrze, czy zle, ze jax zostal? nie wiem. ja mam do niego caly czas jakies ale. nie podoba mi sie to, ze czesto nie wprowadza usprawnien w defensywie szybko, nie podoba mi sie, ze przysypia w RS, nie podoba mi sie, ze nie wrzuca zagrywek tylko przygotowanych pod konkretnych graczy, nie wywodzacych sie z trojkatow ale wyniki bronia go same.

Mike fajne, ale czy nie lepiej jest ściągnąć Bella jako tego strzelca z ławki niż tracić całe MLE i pewnie Odoma jako alternatywę dla zdrowia Bynuma? Mitch znowu szokuje, mam tylko nadzieje, że wie co robi i nie stracimy na tym.

No to niestety Jax zostaje na przyszły sezon więc można spokojnie stawiać na LAL do zdobycia kolejnego misia. A już byłem ciekaw czy LAL dojdzie wogóle do finałów bez Jaxa. Teraz jestem pewny że LAL znowu w Finałach.

Do tego Miller i fani mają spokójną głowę.

Właśnie ten Miller zniszczył spokój :) Sytuacja stała się strasznie jak dla mnie nie jasna. Mieliśmy oszczędzać, bez wydawania MLE. A teraz? full MLE dla Millera a my mamy braki na PG i pod koszem. Przyjście Mike oznacza out dla Lamara? Co z Bellem? TMac'em? Kto pod kosz? Kurt?

Podpisaliby Blake (2/3 MLE) i Bella (minimum), wtedy z Jaxem za sterem można by spać spokojnie i czekać na nowy sezon...

Może dziadek Fiszer uciagnie jeszcze jeden sezon :lol: W każdym razie w PO zagra pewnie jak zawsze. Poza tym możecie zrobić jakiś trejd i pozyskać jakiegoś PG. Poza tym Bell to chyba za tak małą kasę by nie poszedł bo coś tam mówił że jest warty bardzo dużo.

Człowiek wstaje rano, budzi się, a tu takie info ...

najpierw, że Phil zostaje, potem że MLE dla Millera ... kosmos !

Jakby to przeszło to Lakers mają pozycję 2-3 najlepiej obsadzoną w lidzę. Dodając do tego, że pozycje 4-5 też mają najlepiej obsadzoną to zapowiada się niezła rzeź.

Zapowiada bo w sumie co dalej ?

MLE wydane by było, a tu dalej dziura na PG, jakieś plotki o oddaniu Odoma ?

Nie ma co. To jest Hollywood. Chłopaki wiedzą jak robić show. Kupchak jest mistrzem w tym ;p

zgadzam się z mrw91 - miller to świetna opcja ale nie leczy chorób toczących LA od 2 sezonów, a zapycha salary. Jest w końcu kolejny scorer/shooter wasever który mógłby odciążyć kb, idealny koleś do triangle offense, ale:

- dziura na pg (vet minimum w tym roku nie wiele znaczy - każdy będzie przepłacany w to lato)

- dziura pod koszem (odom + sasha + walton = jack cb4 trade marzenie)

- nawet te dj, powelle itp trzeba czymś zastąpić a nie ma za co obiektywnie patrząc.

dobrze ze postawili sprawe jasno. ma malo czasu do namyslu i jesli sie nie zgodzi to mysle ze jutro rano przeczytam kolejnego newsa ze lakers zlozyli komus innemu oferte :) pozostanie minimum na jakiegos weterana zapewne na pg a nie pod kosz (moze widza co w caracterze? zostawia powella/dj?)

podoba mi sie pomysl z millerem jako zmiennikiem kobe i artesta ale wtedy nie wiadomo co z ebanksem. nie ma tez sensu rozmawiac dalej z brownem na tych warunkach co do tej pory.

podpisanie millera nie musi sie wcale rownac oddaniem odoma ktory wiekszosc czasu i tak gra na 4 niz na sf.

nawet bez podpisania pg sporo czasu moglibysmy grac piatka kobe-miller-artest-odom-gasol

dziura pod koszem (odom + sasha + walton = jack cb4 trade marzenie)

marzenie :D ab musialby wchodzic wtedy z lawki to bylby chyba najdrozszy rezerwowy w lidze i ciekawe czy taka rola by mu pasowala. minuty by sie troche skurczyly a i tak nie gra duzych minut jak na taki kontrakt, ale robi roznice i dlatego warto go trzymac

dziura pod koszem (odom + sasha + walton = jack cb4 trade marzenie)

marzenie :D ab musiałby wchodzić wtedy z ławki to byłby chyba najdroższy rezerwowy w lidze i ciekawe czy taka rola by mu pasowała. minuty by sie troche skurczyly a i tak nie gra dużych minut jak na taki kontrakt, ale robi różnice i dlatego warto go trzymać

wogóle ławka lakers najsilniejsza w historii ligi : miller, vet pg/fish, bynum ;]

a tak patrząc na to, co się dzieje na rynku FA to na pozostałych zawodników (jeśli M.M. podpisze) będziemy musieli trochę poczekać bo w te wakacje nawet scalabrine mógłby liczyć na 10/3 i nikt przy zdrowych zmysłach nie podpisze za minimum póki kluby nie wypstrykają się z kasy. choć z drugiej strony miejsce w salary może się skończyć do weekendu, patrząc na prędkość rozpiżdżania pieniędzy przez co niektórych.

jesli Miller pojawi sie w LA to prawdopodobnie bedzie on glownym zmiennikiem Bryanta, troszke minut zabierze tez moze na pozycji SF, gdzie glownie powinien grac Artest z Ebanksem. W tym momencie Sasha zostaje przesuniety na PG, co by go strasznie nabuzowalo jak sam mowi, bo to wielkie wyzwanie i bylby gotow sie go podjac. To tez powoduje, ze zostaje Odom pod koszem, ktory zreszta w ost sezonie gral z kontuzja stad tez slabsze wystepy i pewnie dostanie swoja szanse w kolejnym sezonie. Powell zostaje z nami i nie jest zle pod koszem.

Strasznie niepotrzebny natomiast stalby sie Luke Walton i w tym momencie on + moze Sasha poszliby do odstrzalu i to za jakiegos lepszego PG. Wcale nie byloby tak zle z taka propozycja, tylko, ze laczny ich kontrakt to 10 mln. Od Sashy spada za rok, od Luke'a za 2 lub 3 wiec czy ktos by na to poszedl? Raczej malo prawdopodobne aczkolwiek skoro Gasol przyszedl za 'nic' no to w sumie czemu Ci dwaj nie mogliby gdzies poleciec razem...

Mozliwosc z PG jest jeszcze jedna - Crittenton udowodni swoja wartosc i przekona do siebie szkoleniowcow, aczkolwiek w jego przypadku jesli w ogole uda mu sie zalapac do skladu (czego bardzo bym chcial) i tak i tak nie liczylbym srednio na wiecej niz 3 - 4 minuty.

luke walton jest niewymienialny na dzien dzisiejszy. najblizszy transfer z jego udzialem czeka nas dopiero w lutym 2013 roku. do tego czasu bedzie naszym grajkiem i zapychal nam salary. szczerze mowiac bardziej prawdopodobne, ze skonczy kariere przedwczesnie, niz ze zostanie odeslany przed lutym 2013. moze sie tez ktos na niego skusic w wakacje 2012 pod warunkiem, ze bedzie ktos mogl przyjac jego 1-roczny juz wtedy kontrakt.

i kto wie, byc moze przy okazji zblizajacego sie lokautu za rok, przy okazji rozmow wlasciciele klubow przeforsuja tak jak pare lat temu mozliwosc zerwania 1 kontraktu i nie placenia od niego luxury.

mamy 2 informacje w sprawie MM:

1. byly dyskusje i nic wiecej nie wiemy

1. a. byly dyskusje, poszla oferta 30/5 dano deadline

b. byly dyskusje poszla oferta 30/5, dano deadline ale MM poprosil o wiecej czasu do namyslu i deadline wyznaczono.

imo jezeli w 1 tempo mike nie podpisal kontraktu, tzn. ze szuka kasy (logiczne) i pewnie ktos da mu wiecej niz mle(?) ale generalnie jezeli nie ma tak jak rok temu z artestem, ze ten w 5 minut po otrzymaniu oferty podpisal kontrakt, to ciezko oczekiwac by miller stal sie graczem lakers.

prawdopodobnie dzisiaj lakers swoje zainteresowanie zwroca ku targetowi nr 2 bo nie moga sobie pozwolic na zwloke.

obstawiam, ze dzis zwroca sie do steve'a blake'a z konkretna oferta.

ciekawie tez zapowiada to co napisaliscie apropos sashy. faktycznie mowil w ostatnich wywiadach, ze w klubie chcieliby by gral na PG. to moze oznaczac, ze faktycznie zostajemy z taka obsada jedynki: fish,sasha,crittenton. to wcale nie jest niemozliwe. i co wiecej wcale nie jest takie glupie jak sie wydaje na 1 oko, pod warunkiem, ze podpisza takiego millera.