Skocz do zawartości

WCS - Lakers (1) vs Jazz (5)

Maxec

Kto wygra serię:  

45 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra serię:

Rekomendowane odpowiedzi

Podpisuje sie pod postem Grega00 w 100%....Uproszczajac to maxymalnie Jazz byli odwyrownanej koncowkio daggera za 3 Kobe'go na jakies 2 minuty na koniec. On podwyzszyl prowadzenie.. a kilka ostatnich akcji Jazz to chaos jakiego bylo malo przez cale spotkanie w wykonaniu graczy z SLC.

Pozdro

Fuck, mialem juz posta i myszka sie zwalila na glebe kasujac wszystko. Odpowiem wiec tylko Fndkowi.

W koszykówce kilka punktów to nie jest duża przewaga. W żadnym sporcie na tym poziomie żadna ekipa nie odpuszcza sobie, ponieważ wie, że i tak wygra. Zwłaszcza w koszykówce. Tutaj jeden czy dwa rzuty zmienią wynik meczu. Więc jeżeli chcesz mi powiedzieć, że w pierwszym meczu pomiędzy Lakers a Jazz, Lakers cały czas kontrolowali wynik meczu bez żadnej napinki i na luzie to masz dziwne wyobrażenie o sporcie.

Findek, ale jezeli jedna ekipa spokojnie prowadzi - nawet tylko tymi kilkoma punktami - a druga przez III kwarty kombinuje jak dojsc ze skutkiem rownym zero, to co mozna napisac o takim meczu? Jak dla mnie sprawa jest oczywista - mecz przez III kwarty byl pod kontrola LAL. W IV wyszla lawka i sp... sprawe, a S5 musialo sie juz szarpac. Tam nie bylo zmian porowadzenia co chwile, remisow, czy cos. Jak w 2/3 pierwszej kwarty wypracowali 7pkt przewagi, to ponizej 6pkt zeszli tylko 3 razy - w koncowce pierwszej kwarty, na poczatku drugiej i w III. Za kazdym razem na chwile, bo Lakers szybko znow odskakiwali. I to dla Ciebie i fanow Jazz jest mecz na styku? Tam nie bylo masakry Jazzmanow, ale do styku kawalek brakowalo. Nie raz i nie dwa zespol, ktory kontroluje mecz zawala koncowke. I tak wlasnie bylo i tutaj. Lakers majac Jazz na widelcu, zamiast ich zezrec, skopali sprawe w IV kwarcie i musieli sie meczyc do konca, zamiast odpoczywac.

Lorak, przestan bzdety pisac jakbys pierwszy raz na oczy widzial Lakers. To jest taka ekipa, ze jak wchodz w mecz na k... i chca komus dokopac, to konczy sie masakra,

to jest właśnie ta postawa fanów lakers, o której pisał Maxec.

mnie to generalnie śmieszy, bo po takich tekstach to nie pozostaje nic innego jak tylko zapytać - czemu nie wychodzą zawsze na kurwie i nie odnoszą szybkich 16 zwycięstw w PO? czy może jednak nie wszystko w świecie zależy od tego, czy się czcigodnym żółtym chce lub nie chce?

bo motywacji, intensywnosci i przede wszystkim "momentum" (tak, uzylem angielskiego slowa bo nie znam polskiegio odpowiednika ;-) ) nie utrzymasz przez 16 meczow. jak dla mnie to norma, nie tylko zreszta w koszykowce, nie tylko w sporcie. tak sie po prostu nie da.

nie da? raz na dwa-trzy dni być zmotywowanym przez trzy-cztery godziny? to oni mają po trzy lata, czy jak? rozumiałbym gdybyśmy rozmawiali o dzieciach, ale tu chodzi o dorosłych facetów, którzy dostają miliony za grę i ty chcesz nam wmówić, że przez parę godzin co kilka dni nie są w stanie być zmotywowani? naprawdę?! okazuje się, że ta wasza teoria, wymówka motywacyjna, ma więcej dziur niż obrona raptors.

E tam, nie rozumiecie. To, że Jazz mieli 3 punktową przewage na 4 minuty do końca było tak naprawdę w 100% przewidziane i kontrolowane przez Phila i Sterna. Jaka byłaby radość ludzi z oglądania NBA, gdyby wszystkie ich mecze były blowoutami? Tak naprawdę Lakers mogliby wygrać całe playoffy wynikiem 16-0 nie pozwalając przeciwnikom na zdobycie punktu (gdyby im sie chciało i byli zmotywowani, bo teraz nie są), ale to nie miałoby sensu, muszą sprawiać pozory, że jest tu jakaś walka.

E tam, nie rozumiecie. To, że Jazz mieli 3 punktową przewage na 4 minuty do końca było tak naprawdę w 100% przewidziane i kontrolowane przez Phila i Sterna. Jaka byłaby radość ludzi z oglądania NBA, gdyby wszystkie ich mecze były blowoutami? Tak naprawdę Lakers mogliby wygrać całe playoffy wynikiem 16-0 nie pozwalając przeciwnikom na zdobycie punktu (gdyby im sie chciało i byli zmotywowani, bo teraz nie są), ale to nie miałoby sensu, muszą sprawiać pozory, że jest tu jakaś walka.

Rozumiem, że to sprawdzone infromacje :mrgreen: :wink:

Jak tam patrzę to ogólnie cała drabinka ułożyła się pod Lakers i nawet drużyny też tak grają.

Wiem, że nie ma co wyrokować po meczu czy dwóch meczach, ael zjawisko ciekawe.

Suns wygrywają ze Spurs, Celtics ma HCA z Cavs.

Tylko Magic prawdopodobnie pojadą z Hawks.

Los pcha TEORETYCZNIE bardziej pasujących rywali w stronę Lakers.

Szkoda niby HCA z Magic, ale jak pokazuje historia Lakers tam się bardzo dobrze gra, więc też nie widziałbym z tym problemu, w przypadku udziału obu ekip w finale.

I tak jednak dalej marzy mi się Lakers-Boston ;)

Szkoda niby HCA z Magic, ale jak pokazuje historia Lakers tam się bardzo dobrze gra, więc też nie widziałbym z tym problemu, w przypadku udziału obu ekip w finale.

Dobrze sie gra i dobrze sie przegrywa graczom Lakers.....

Nie chial bym widziec Lakers w finale , ale skoro nawet ulozenie planet pomaga LA 8) to czemu nie.

z gasolem w skladzie lakers maja 7-0 w playoffs u siebie vs. jazz.

dobrze by bylo gdyby to dzis wygrali. byc moze zagra ak47 ale to duzo nie powinno zmienic jezeli chodzi o wjazdy kb.

przy 2-0 beda juz tylko o krok od wcf...

na wczorajszym treningu sloan poruszyl kwestie gasola i jego cycia xfactorem w tej serii. pod nieobecnosc okura, jazz nie tylko nie maja wzrostu ale i nie groza trojka na pozycjach 4-5. okur rozciagal im gre i powodowal wyciaganie gasola spod kosza. teraz, gasol moze wiecej czasu spedzac pod koszem i czychac na bloki. dlatego uwazam te serie latwiejsza dla lakers niz rok temu.

btw, pamietacie jak pisalem apropos serii z thunder, ze doswiadczenie w po liczy sie podwojnie?

fisher trafil 14 z 30 trojek w 1 rundzie, konczac ze srednimi 10 punktow i 3,3 asyst.

w g1 z jazz mial 3 trojki i 5 asyst. tyle mi wystarczy co mecz od niego bym byl szczesliwy.

cieszy mnie, ze po g3 bedzie kilka dni odpoczynku. na swiezosci ich szanse na wygranie chocby jednego meczu w utah wzrosna.

obejrzalem sobie obszerne hajlajty z g2 i co sie rzuca w oczy?

3/4 punktow padlo po bledach w defensywie fesenki. az strach pomyslec jak jazz by grali gdyby mieli np. camby'ego czy chandlera. kobe wjezdza jak w maslo. od 2 miesiecy nie widzialem by tak czesto wykanczal akcje z wjazdow i by mial tyle miejsca. to wynika z tego co wyzej.

w powtorkach widac tez jaka przewage wzrostu ma gasol nad boozem i millsapem. gdy postupuje, wystarczy, ze sie obroci i nie ma opcji by ktorys z 2 go siegnal. lakers beda chcieli te przewage wykorzystac do maksimum w g2.

no i pytanie dnia przed g2, czym beda chcieli zaskoczyc jazz?? jezeli sloan nie ma przyszykowanej jakiejs niespodzianki, to skonczy sie na 2-0.

z gasolem w skladzie lakers maja 7-0 w playoffs u siebie vs. jazz.

dobrze by bylo gdyby to dzis wygrali. byc moze zagra ak47 ale to duzo nie powinno zmienic jezeli chodzi o wjazdy kb.

przy 2-0 beda juz tylko o krok od wcf...

na wczorajszym treningu sloan poruszyl kwestie gasola i jego cycia xfactorem w tej serii. pod nieobecnosc okura, jazz nie tylko nie maja wzrostu ale i nie groza trojka na pozycjach 4-5. okur rozciagal im gre i powodowal wyciaganie gasola spod kosza. teraz, gasol moze wiecej czasu spedzac pod koszem i czychac na bloki. dlatego uwazam te serie latwiejsza dla lakers niz rok temu.

btw, pamietacie jak pisalem apropos serii z thunder, ze doswiadczenie w po liczy sie podwojnie?

fisher trafil 14 z 30 trojek w 1 rundzie, konczac ze srednimi 10 punktow i 3,3 asyst.

w g1 z jazz mial 3 trojki i 5 asyst. tyle mi wystarczy co mecz od niego bym byl szczesliwy.

cieszy mnie, ze po g3 bedzie kilka dni odpoczynku. na swiezosci ich szanse na wygranie chocby jednego meczu w utah wzrosna.

obejrzalem sobie obszerne hajlajty z g2 i co sie rzuca w oczy?

3/4 punktow padlo po bledach w defensywie fesenki. az strach pomyslec jak jazz by grali gdyby mieli np. camby'ego czy chandlera. kobe wjezdza jak w maslo. od 2 miesiecy nie widzialem by tak czesto wykanczal akcje z wjazdow i by mial tyle miejsca. to wynika z tego co wyzej.

w powtorkach widac tez jaka przewage wzrostu ma gasol nad boozem i millsapem. gdy postupuje, wystarczy, ze sie obroci i nie ma opcji by ktorys z 2 go siegnal. lakers beda chcieli te przewage wykorzystac do maksimum w g2.

no i pytanie dnia przed g2, czym beda chcieli zaskoczyc jazz?? jezeli sloan nie ma przyszykowanej jakiejs niespodzianki, to skonczy sie na 2-0.

Taka mała poprawka, Fisher miał 2 trójki (2/4 3FG) gdyż jedna była zaliczona za 2pkt bo stanął na linii (bodajże akcja gdy kończył się shot clock). ;)

Dziś pewnie będzie równie ciekawie w końcówce, mam nadzieję że Kobe dalej utrzyma dobry % z gry, dobrze by było żeby Artestowi w końcu trójka siadła. Zobaczymy ile minut dziś dostanie Drew.

badboys2, o czym Ty piszesz? przecież rok temu Okur także był kontuzjowany i go praktycznie nie było w tej serii

z nikad tego nie wzialem

http://www.nba.com/lakers/news/100503pr ... eport.html

Here’s one answer: In the past, Sloan often deployed center Mehmet Okur to bring the Spaniard out of the paint, forcing Gasol to defend out to the three-point line thanks to Okur’s shooting ability. But with Okur out for the season due to a ruptured Achilles,

As Gasol described, Okur’s absence “Changes the matchups a little bit, changes the spacing because you don’t have to be so stretched out of the paint. You can dig in more, you can collapse the paint a little more. Not having that three-point shooter out there helps our defense to be more packed in.”

macie racje, okur wystapil ylko w g4 i 5. spojrzalem tylko na g5 i myslalem, ze gral w calej serii. my bad

Tragiczny mecz, dziura pod koszem i williams dający ciała na całego, Lakers faktycznie muszą być słabi jeśli przy takiej naszej grze nie dostajemy tęgiego lania( 20 mniej zb :shock: ), Fessenko zgroza, początek z nuggets miał serio nie zly a teraz to po prostu masakra, ale na reakcje Sloana nie ma co czekać on wyciąga wnioski z opóźnieniem kilkuletnim, znowu zamiast zostawić Prica to nie Will w końcu gwiazdeczka musi byc na boisku, efekt od razu opłakany, o Boozerze to nawet żal wspominać dobrze powiedział kolega na naszej stronie ze to tajny agent z La :) No nic narazie sie podkladamy La, teraz 4 dni luzu, AK wraca możne coś wykombinujemy jak 3 lata temu z Rox.

pozdro

Może jednak nie :) wiadomo nadzieja umiera ostatnia, ale dzis to poprostu podłożyli się totalnie, niektórzy nie byli godni nawet aby wystąpić w tym meczu przeciwko La, i gadajcie co chcecie, ale jak Sap niższy od Boozera możne sobie radzić, to wszystko kwestia charakteru i tyle nie centymetrów.

dobra. i co? tak bedziemy juz sluchac do finalow jacy to lakers sa slabi a po prostu rywale sie podkladaja? faktycznie, ponosi was fantazja 8)

lakers graja czesto na pol gwizdka, wszystko przychodzi im dosc latwo, a taki kobe sie nie przemecza. i dobrze. jak bedzie trzeba zagrac lepiej, zagraja, niech was o to glowa nie boli.

Lakers faktycznie muszą być słabi

no, faktycznie :mrgreen:

mozesz ich deprecjonowac jak chcesz, ale jako fan jazz i tak musisz uznac ich wyzszosc 8)

zaraz przyjdzie bastek i napisze "fisher w defensywie>billups w defensywie"

deron w serii z nuggets mial jakies 26-12 i kolo 45% za 2 i 3

z lakers ma poki co 19-8,5 na 30% skutecznosci, choc zasluga fisha jest tu minimalna...

ok 2-0. znowu zacznie sie pisanie, ze pomimo takiego slabego wystepu jazz byli o krok od wywiezienia zwyciestwa w staples. ba, mogli nawet z 2-0 wracac... jasne.

podoba mi sie to jak graja pod kosz lakers. zaden z trojki fesenko, boozer, millsap nie potrafia bronic. w tym elemencie, defensywy przeciwko wysokim, thunder byli o klase lepsza druzyna, choc wzrostowo bylo podobnie. kobe mniej wiezdzal ale otwieral tyle razy partnerom droge do kosza prostymi podaniami, ze to sie w pale nie miescilo. fesenko podarowal lakers 3/4 ich punktow w 1 polowie. swietna sprawa.

niestety sloan nie jest idiota i pewnie przed g3 dokona zmian i ukrainca az tak czesto widziec nie bedziemy. tak czy siak fes duzo lepiej wygladal 2 lata temu, gdy wrocil z dleague na mecz z lakers, niz teraz. mam wrazenie, ze lakers specjalnie graja wszystkie akcje przez goscia, ktory go kryje bo z tego sa punkty.

co nie zmienia faktu, ze jazz maja problem braku centymentrow pod koszami. 13-4 w blokach, 58-40 z w zbiorkach, te liczby doskonale oddaja roznice. wszyscy nasi wysocy zrobili DD. jazzmanom ewidentnie brakuje okura choc i to nie zalatwiloby sprawy w defensywie. tu zdrowy greg oden bylby potrzebny.

lakers zrobili w tej serii swoje. balem sie troche zmeczenia po serii z thunder w tych 2 pierwszych meczach. jazz wydawali sie byc na fali wznoszacej, tymczasem bardzo szybko odebralismy im argumenty i zagonilismy do rogu. oczywiscie w rogu maja teraz swoich kibicow i beda chcieli wrocic na 2-2 ale mam wrazenie, ze nie sa w stanie ugrac 2 spotkan u siebie z nami. tymbardziej, ze do g3 sa az 4 dni przerwy. owszem, moze wykurowac sie ak, ale to nie on tu jest potrzebny. jeziorowcy powinni teraz wreszcie wypoczac po 1 serii. po cichu licze, ze tak jak w gs w okc, zaatakuja od samego poczatku, beda chcieli odebrac jazzmanom kibicow i obejmujac prowadzenie 3-0 zakoncza serie w 4-5 meczach. przegranie g3 moze nie byc dobrym pomyslem, widzielismy jak to sie konczy w serii z thunder.

No niestety - jak w przypadku pierwszego meczu można było dyskutować, tak dzisiejsze spotkanie obnażyło słabość Jazz niesamowicie.

Powiem tak - jeśli w pierwszym meczu Jazzmani mnie zaskoczyli "in plus" tak dziś zagrali tak... jak się spodziewałem i to bynajmniej nie odnosi się tylko do tego spotkania. Realnie patrząc właściwie seria została rozstrzygnięta, choć serce kibica mówi, że jeszcze nie... No ale dziś moi "Wiochmani" zagrali tak jakby prowadzili 1:0. ZERO wszystkiego :twisted:

Patrząc na ich grę to miałem wrażenie, że i Jazzmanom i Sloanowi ktoś mózgi powyjmował bo takiej masy głupoty i bezsilności na parkiecie to ja dawno nie widziałem. Oczywiście bb2 ma rację w wielu aspektach, choć zaraz zacznie się gadanie "kto słaby a kto mocny" :P Po prostu Lakers dziś zgnietli Jazz i to bez żadnej taryfy ulgowej.

I albo weźmiemy się do roboty i będziemy walczyć, albo niech Jazzmani przyprawią sobie maski klaunów i robią do końca serii za chłopców do bicia, a do końca swoich karier karmią się mitem niepokonanych Lakers :evil:

Uff :!: Musiałem sobie ulżyć :roll:

A teraz 3 wnioski:

:arrow: To są ostatnie mecze w Jazz Fesenki i ... BOOZERA 8) Myślę, że po popisach jakie dają obydwaj, choć z krańcowo odmiennych pozycji w zespole, nie mają czego w nim szukać :roll: Właśnie podpisali papiery na transfery...

:arrow: Williams gra słabo :roll: Pisali już o tym i lorak i bb2. D-Will nie jest, przy całym geniuszu, nie jest Wade'm by kończyć samemu spotkania. Tutaj wychodzi jego, niezrozumiałe dla pozycji PG, ego bo po to jest w Jazz by kreować partnerów. Tymczasem w przeciwieństwie do serii z Nuggets, D-Will bawi się w klepanie piłki i wejścia pod kosz zamiast próbować czego bardziej kreatywnego. Po to jest na parkiecie, by również pomóc trenerowi i chłopakom WYCIĄGAĆ wnioski i zmieniać grę. A on sobie urządza w najlepsze zawody w "ile razy mnie sfaulują" co jest temperował już nie raz Sloan, co udało mu się ograniczyć u Williamsa, ale teraz wychodzi w najmniej oczekiwanym momencie. Pomijam już to, że jest to nieodpowiedzialne, bo sam Williams mówił że ma całą lewą stronę ciała do wymiany i to już zimą.

:arrow: Jednak potwierdza się stara prawda o której wspominał niegdyś Gregg - Sloan NIE UMIE grać przeciw Jaxowi. Mimo, że uważam Jerry'ego za wielkiego, jednego z najlepszych coachów w dziejach NBA, to ustępuję on Philowi w najważniejszym ELASTYCZNOŚCI i SZYBKOŚCI reakcji na to co się dzieje. Nie chce wchodzić w inne niuanse np. psychologiczne (Sloan - surowy tata, Jax - mistrz z autorytetem) , ale coś jest na rzeczy w dwóch uwagach jakie usłyszałem w wydaniu "geniusza" Michałowicza i niezłego Koneckiego.

Ten pierwszy w kwestii różnicy między dwoma wielkimi trenerami powiedział - lekko rechocząc - "10 tytułów". Konecki zaś - widać, że trener - powiedział w końcówce meczu nr1 "Jazz grali poprawnie, a potem bardzo dobrze, ale w starciu z LAL trzeba czegoś więcej, trzeba ZARYZYKOWAĆ" :roll:

maxec na poprawe humoru napisze ci, ze 2 lata temu w pierwszych 2 meczach byliscie gorsi nie o 13 (jak w tym) tylko o 21 punktow gladko przegrywajac g1 i g2 a mimo wszystko doprowadziliscie do 2-2. SLC to slc i nic mnie tu nie zdziwi, choc mam wrazenie, ze sam boozer i millsap to wciaz za malo pod koszem. ak? jemu blizej do sf, choc to wasz xfactor z pewnego okresu w tym sezonie.

niemniej w playoffs lakers zawsze nadspodziewanie dobrze radzili sobie w energysolutions, kobe lubi u was grac. gorzej niz w okc chyba nie bedzie.

w ogole tak jak pisalem, ta seria z thunder moze wyjsc im na dobre...