Skocz do zawartości

ATF Ringless 1/8 Gregorius vs Rappar

P_M

Kto wygrywa   

12 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygrywa?

Rekomendowane odpowiedzi

Tak przy okazji czy ktoś może w ostatnich latach (36) zespół topowy w ofensywie slaby w obronie zdobywający tytuł? Ja nie znalazłem.  Za to są zespoły jak Detroit i Boston zdobywające tytul z wybitna defensywa ale srednim atakiem ( bez dominujacego w ataku zawodnika). Co łączy najlepszych ofensywnych zawodnikow jsk Barkley, Nash czy Harden? Można ich wybrać w drafcie przegrywow.

8 minut temu, Gregorius napisał(a):

Tak przy okazji czy ktoś może w ostatnich latach (36) zespół topowy w ofensywie slaby w obronie zdobywający tytuł? Ja nie znalazłem.  Za to są zespoły jak Detroit i Boston zdobywające tytul z wybitna defensywa ale srednim atakiem ( bez dominujacego w ataku zawodnika). Co łączy najlepszych ofensywnych zawodnikow jsk Barkley, Nash czy Harden? Można ich wybrać w drafcie przegrywow.

Pistons - 18 atak w lidze

Celtics - 10 atak w lidze

Mozna to odbic np:

Nuggets - 15 obrona w lidze

LAL 01 - 21 obrona w lidze

33 minuty temu, julekstep napisał(a):

Nuggets - 15 obrona w lidze

LAL 01 - 21 obrona w lidze

Dobre kontr przykłady. Nie ide dalej w tym że to drużyny oparte (szczególnie LAL)  na mały + duzy czyli lepszy i naturalny fit. 

Inna sprawa że dalej pokazuje to że bez dominującego ataku można wygrać :) . I niezależnie od wyniku to mam taką myśl. Talenty defensywne się sumują natomiast w ofensywie kolejene elementy nie dodają całego swojego talentu. Widać to było 2011 roku w Miami LBJ,Wade,Bosh. Widać to było w LAL w poprzednim sezonie gdzie lepiej wyglądała gra 2 z 3 liderów niż cała trójka Doncic,AR,LBJ. Jakby się zastanowić to pewnie więcej takich przykładów można by znaleźć.