Skocz do zawartości

ATF Ringless 1/8 Qcin_69 vs Pablo81

P_M

Rekomendowane odpowiedzi

Sklady

12. Qcin_69 

PG: Chris Paul 07/08
SG: Reggie Lewis 91/92
SF: Chris Mullin 91-92
PF: Shawn Kemp 95-96
C : Kenyon Martin 03-04
BENCH 1: John Wall 16/17
BENCH 2: Cedrick Ceballos 94-95
BENCH 3: Raef LaFrentz 01/02

9. Pablo81

PG: Steve Nash (2004/05)
SG: John Starks 93-94
SF: Detlef Schrempf 94-95
PF: Amare Stoudemire 09/10
C : Dikembe Mutombo 00-01
BENCH 1: Tim Hardaway 96-97
BENCH 2: Jamal Mashburn 02/03 
BENCH 3: Al Jefferson 13/14

Edytowane przez P_M

• P_M zmienił(a) tytuł na ATF Ringless 1/8 Qcin_69 vs Pablo81

jako , że wyjeżdżam na cały weekend to będzie tylko 1 opis, potem pewnie tylko najebany będę tutaj wchodził. 

Zespół - ogólne założenia przy wyborze

Przy pierwszych trzech pickach - Chris Paul, Shawn Kemp i Chris Mullin najważniejszy był dla mnie talent, każdy z pozostałych graczy był dobierany pod względem fitu, stąd czasami gracze z bardziej rozpoznawalnymi nazwiskami byli odrzucani i ustępowali miejsca graczom, którzy wydawali mi się lepszymi elementami układanki. 

Rotacja:

PG- Chris Paul (36) John Wall (12) 

SG - Reggie Lewis (36) Ceballos (12)

SF- Mullin (36) Ceballos (12) 

PF- Kemp (30) Martin (18)

C- Martin (20) / Kemp (10) / LaFrenz (18) 

Oczywiście minuty są tutaj elastyczne.

Wybrani Gracze:

Chris Paul - 21/11,6/4/2,7st 

Drugi w głosowaniu MVP za Kobe, Poprowadzil Hornets do 2 miejsca na Zachodzie jako lider ligi w asystach i przechwytach. 

I takie tam skromne 42/5/9/8 na Nashu

Reggie Lewis 21/5/2/1,5 st/1,3bl!

Allstar, który wyszedł z cienia Birda. Fenomenalny obrońca. 
Tutaj video jak blokuje prime Jordana 4razy w jednym meczu 

Chris Mullin - 25,5 / 5,6 / 3,5 / 2,1 st

Peak Mullina. Pierwsza piątka all-nba. Topowy strzelec tamtego okresu. Członek pierwszego Dream Teamu. 

Poniżej filmik z 7 trójkami z Suns z zespołu z którego kilku graczy się w tym atf znalazło 

Shawn Kemp 19,6/ 11,4 / 2,2 /1,5bl 

Najbardziej kompletny Kemp w karierze, gdy był tym kim Zion w koledżu. Atletyzm + szybkość, która poprowadziła Sonics do 64 wygranych w RS. Jak bardzo przejebany był wtedy Kemp niech przypomni choćby to video, to w razie gdyby ktoś wyskoczył z tezą, jakoby Mutombo miał stanowić ścianę nie do przejścia dla Shawna.

Kenyon Martin - 16,7 /9,5 / 2,5 / 1,5st / 1,3 bl

Jedyny ASG Martina w karierze, top9 w głosowaniu na DPOTY. 
Taki tam wsad nad Mutombo, dla tych, którzy będą uważać, że przy Dikembe by nie umiał pokazać swojej jednowymiarowosci 

Cedric Ceballos 21,7/ 8/1,8 

Jeszcze jeden allstar z przełomowym dla siebie sezonem. Kolejny gracz z ponadprzeciętnym atletyzmem, potrafiący z okazji wtorku rzucić 50 punktów.

John Wall 23 / 4,2 / 10,7 / 2 st 

3 zespół all-nba. Legendarna już szybkość, doskonały kreator, świetny obrońca. Najlepszy atleta wśród PG z ławki w tym atf. 

Raef LaFrentz 15,2/ 7,4 / 2,6 bl

Najbardziej kontrowersyjny wybór dla fanów twardej gry. Gracz który wyprzedzał swoje czasy. Jedyny poza Wembayama gracz w historii, który w jednym sezonie zanotowal ponad 100 trójek i 200 bloków - nie zrobili tego ani Myłeś Turner, ani JJJjr, Reaf miał w sezonie serie 5 meczów z 5blokami i 5trojkami z rzędu, protoplasta stretch5 na długo przed tym nim ktoś wpadł, że center nie musi się masować tyłków trumnie by dawać jakość. Nieprzypadkowo Don Nelson był fanem. 

Może @P_M spojrzy inaczej po tym filmiku

xxxz

Mocne strony zespołu: 

Elitarny playmaking - Chris Paul i John Wall gwarantują top poziom przez 48 minut na pełnej intensywności połączony z elitarną obrona. Steve Nash nie miałby w tym przypadku momentu by złapać oddech. 

Pick and roll - Chris Paul - Kemp to idealne połączenie dla takiej gry. Paul w swojej najlepszej wersji z Blakiem Griffinem na sterydach. 

Transition - każdy gracz z mojego s5 ma szybkie raczki i szybkie nogi- z ławki również Wall i Ceballos spełniają te warunki, a i LaFrentz jak na wysokiego był szybkim graczem. 

Każdy przechwyt ( a średnia w s5 wynosi u mnie ponad 2przechwyty na gracza) kończyłaby się łatwymi punktami. 

Obrona na obwodzie - Paul/Wall/Lewis gwarantują elitarny poziom. 

Balans - zachowany między kreatorami (Paul/Wall) strzelcami (Mullin), finisherami (Kemp/Martin).

Mam i slasherow jak Wall czy Ceballos, graczy rozciągających grę - Mullin, LaFrentz, elitarnych na poldystansie (Reggie Lewis) jak i kończących pod obreczaC choćby na przeciwko stał Mutombo (Martin/Kemp). 

Dlaczego wygram z Pablo:

Nash spowolniony tak bardzo jak się da. 

Wątpliwy fit Nash-Mutombo a do tego z ławki Big Al, który również całkowicie zaburzałby ofensywne flow. 

LaFrentz wyciągający Mutombo spod kosza gdy na boisku jest Kemp a u Pablo.. Amare to jakby wyslac czołg na łucznika. 

Mega spowolnienie Amare w ofensywie - duet Kemp i Martin to koszmar dla Stata - obaj bardzo mobilni z potężnym atletyzmem, zwłaszcza Kemp tutaj nie miałby się czego wstydzić.  

Przepaść pod względem atletyzmu i fizyczności.

Zespół Pablo w ataku jest jednowymiarowy - oparty tylko na duecie Nash-Stat - Starks, Schrempf czy Mutombo nie mają za wiele do zaoferowania w tym matchupie - Lewis przejmowałby Schrempfa w obronie, a Mullin na Starksie spokojnie by wystarczył. 

Podsumowując: 

No 4:1 w serii, albo 119:100 w 1 meczu 

Edytowane przez Qcin_69

@Qcin_69 ogólnie bardzo mi się Twój skład podoba ale chciałem się podpytać o to czego nie jestem pewien lub co mi się nie spina. Nie ma tu podwójnego dna tylko chciałbym żebyś miał szanse odnieść do wątpliwości (to co mi się podoba napisze przy głosowaniu lub w odpowiedzi). No i gratulacje Paula bo po zastanowieniu dla mnie top1 PG tej zabawy.

W dniu 25.06.2026 o 01:48, Qcin_69 napisał(a):

Reggie Lewis 21/5/2/1,5 st/1,3bl!

Allstar, który wyszedł z cienia Birda. Fenomenalny obrońca. 

Zablokowanie Jordana to w pewien sposób wyjątkowy przypadek i nie rozstrzyga o obronie. Lewis miał super warunki 201 wzrostu i długie ręce. Do tego był dynamiczny ale nigdy nie został doceniony wyborem do piątki obrońców czy nie miał wysokiego miejsca w głosowaniach na najlepszego obrońcę. 10 letni rapm obejmujący lata 85-96  mówi że był dobry w ataku ale jego obrona była tylko lekko powyżej przeciętnej. Podejrzewam że momenty świetnej obrony przeplatał gorszymi i stąd taki wynik. Co skłania Ciebie do tezy ze był fenomenalny? (pytam zupełnie mam pustkę w głowie co do jego gry).

Chris Mullin - 25,5 / 5,6 / 3,5 / 2,1 st

Peak Mullina. Pierwsza piątka all-nba. Topowy strzelec tamtego okresu. Członek pierwszego Dream Teamu. 

Absolutnie topowy wybór pod względem ataku. Ale jak pamiętam był on naprawdę słabym obrońcą (ten sam RAPM wskazuję że jednym z najgorszych). Dodając do tego przeciętnego w obronie Ceballosa to masz na 2-3 mocno średni zestaw obrońców. 

Obrona na obwodzie - Paul/Wall/Lewis gwarantują elitarny poziom.

zostawiając już Lewisa to Paul z Wallem razem nie grają wiec nie bardzo wiem jak mają gwarantować elitarny poziom skoro gra 2 z nich a Wall nie jest na poziomie Paula w defensywie.

Raef LaFrentz 15,2/ 7,4 / 2,6 bl

Miałem go w którymś z poprzednich ATF i musze napisać ze w tym 1 sezonie był zdecydowanie lepszy niż większość go ocenia ale być może gorszy niż liczysz. To ten przypadek gdy bloki nie przekładają się realnie na dobrą obronę. Szczególnie ze 1 na 1 nie był zbyt silny fizycznie. Z drugiej strony jest dla Ciebie super fitem po atakowanej stronie a 3 >2.

LaFrentz wyciągający Mutombo spod kosza gdy na boisku jest Kemp a u Pablo.. Amare to jakby wyslac czołg na łucznika. 

to że Amare jest chyba najgorszym obronca na PF/C w tej zabawie nie oznacza że Mutombo musi kryć LaFrentza. Amare był wystarczająco wysoki i sprawny żeby dać sobie rade a to trochę burzy twoj plan z wyciaganiem Mutombo. Jaki masz plan  na zagęszczanie strefy podkoszowej gdy grać będzie Martin,Kemp i Lewis (wszyscy bez rzutu za 3 , Kartin zupełnie bez rzutu)

Lewis przejmowałby Schrempfa w obronie, a Mullin na Starksie spokojnie by wystarczył. 

Schrempf pewnie by dużo nie pograł choć z jego wzrostem ciężko go zupełnie ograniczyć ale mam wrażenie ze nie doceniasz Starksa. Jak Mullin miałby bronić Starksa? Podwojenia, przejęcia po zasłonie przez Marina lub Kempa?  pick and rolle nie musi grać tylko Nash.

kurde @Gregorius po krotce bo zaraz wyjazd a coronki już wjechały na hejnał i jeszcze wjazd na forum to nie jest zbyt dobry początek wyjazdu i wyczuwam focha na start, którego nie wiem czy dam radę odpowiednio szybko udobruchać. 

1. Lewis z dostępnych mi informacji (fora, jakieś skróty, opinie ówczesnych) uchodził za elitarnego obronce, pechowo, szybko umarł, jeszcze nim zdążył wejść w swój prime i w młodym (jak na tamte lata) wieku - jak się bliżej przypatrzysz, to w latach 80/90 ważniejsze od realnego skilla była renoma - popraw mnie (bez sprawdzania u mnie) ale w tamtych czasach to chyba rzadko kiedy 25/26 latkowie trafiali do jakichkolwiek zestawień bo najpierw musieli swoje wyrobić. 4 bloki na Jordanie to tylko ciekawostka oczywiście, jak większość skrótów które wrzuciłem.

Glowne powody :

1) czas na zdobycie reputacji

2)konkurencja - Rodman, Pippen, Dumars, Alvin Robertson choćby 

3) małe znaczenie zaawansowanych statystyk, chyba nawet jeszcze nie raczkowały wtedy 

4) szybka śmierć, więc w zasadzie tylko 2 lata gdzie był czołowym skrzydłowym ligi. 

2. Tak Mullin był średnim obrońcą- stąd wybór Reggiego Lewisa do s5 z 4 moim pickiem- całkowicie świadomy, by pokryć te braki- nie mam tutaj nic więcej do tłumaczenia, jakby Mullin był dobrym obrońcą to bym szukał innego fitu, Lewis tutaj (w mojej opinie elitarny obrońca) był dopasowaniem do Mullina właśnie. 

3.LaFrentz był właśnie ostatnim pickiem i typowym stretch5 - zgadzam się, że z Duncanami i Onealami byłbym od razu niszczony, ale tutaj ma na przeciwko ułomnego w ofensywie Mutombo i jednowymiarowego Jeffersona (btw, fatalnego obrońcę na mój zestaw wysokich) - może się Mutombo zająć Kempem czy Martinem - luz, wtedy LaFrenz sobie będzie pykał te 40% trójeczek i dla mnie też sikalafą. 

Lewis nie rzucał za 3, ale był bardzo dobrym strzelcem z półdystansu, poziom DeRozana, stąd myślę że spokojnie to wystarczy. 

Jak radził sobie prime Kemp z Mutombo było na filmiku w poście wyżej. 

4. Tak, niedoceniam Starksa to prawda, uważam po prostu że to słaby gracz, znając życie pewnie byłby dla mnie ostatnim do krycia, Mullin spokojnie tutaj by starczył, coś jak casus Caruso w rl NBA, świadomie bym dawał mu rzucać, jak SAS pozwalali Caruso robić rekordy kariery (tyle że ja bym nie zostawiał go zupełnie wolnego, a pozwalał udawać obronę Mullinowi)

3 minuty temu, Qcin_69 napisał(a):

1. Lewis z dostępnych mi informacji (fora, jakieś skróty, opinie ówczesnych) uchodził za elitarnego obronce, pechowo, szybko umarł, jeszcze nim zdążył wejść w swój prime i w młodym (jak na tamte lata) wieku - jak się bliżej przypatrzysz, to w latach 80/90 ważniejsze od realnego skilla była renoma - popraw mnie (bez sprawdzania u mnie) ale w tamtych czasach to chyba rzadko kiedy 25/26 latkowie trafiali do jakichkolwiek zestawień bo najpierw musieli swoje wyrobić. 4 bloki na Jordanie to tylko ciekawostka oczywiście, jak większość skrótów które wrzuciłem.

Glowne powody :

1) czas na zdobycie reputacji

2)konkurencja - Rodman, Pippen, Dumars, Alvin Robertson choćby 

3) małe znaczenie zaawansowanych statystyk, chyba nawet jeszcze nie raczkowały wtedy 

4) szybka śmierć, więc w zasadzie tylko 2 lata gdzie był czołowym skrzydłowym ligi. 

Dlatego się pytam. Bo skróty to jednak skróty. Masz racje że konkurencje do nagród miał olbrzymia a to jaka miał role w ataku jeszcze dodatkowo zaburzało perspektywe. Ad3 głownię przez ten DRAPM zacząłem szukać cos więcej. Już po napisaniu jeszcze chwilę szukałem i na teraz wychodzi mi że był dobrym obronca 1 na 1 ale miało to mały wpływ na obronę zespołową. 

5 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

Tak Mullin był średnim obrońcą

Dla mnie on był bardzo słabym obrońca nie średnim. Dlatego się zapytałem. Srednio to pewnie był Cedric.

7 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

3.LaFrentz był właśnie ostatnim pickiem i typowym stretch5 - zgadzam się, że z Duncanami i Onealami byłbym od razu niszczony, ale tutaj ma na przeciwko ułomnego w ofensywie Mutombo i jednowymiarowego Jeffersona (btw, fatalnego obrońcę na mój zestaw wysokich) - może się Mutombo zająć Kempem czy Martinem - luz, wtedy LaFrenz sobie będzie pykał te 40% trójeczek i dla mnie też sikalafą. 

z racji zestawu obrońców i minut to LaFrentz i tak ma sredni wpływ na wynik. Choć akurat przeciwko niemu Amare może cos pobronić. Inna sprawa że On i Jefferson przez parę minut to ... 

Dzięki za opowiedz. Czekam czy Pablo coś napisze żeby zobaczyć czy ma jakiś pomysł jak Ciebie ugryźć . Ja nie widzę co mógłby zrobić ale wypada dać szanse.

3 minuty temu, Gregorius napisał(a):

Dzięki za opowiedz. Czekam czy Pablo coś napisze żeby zobaczyć czy ma jakiś pomysł jak Ciebie ugryźć . Ja nie widzę co mógłby zrobić ale wypada dać szanse.

kwestia promptow :D 

Do zobaczenia w Finale!