Skocz do zawartości

ATF Ringless edition - commentary

P_M

ATF kolejność   

13 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak gramy

• Wąż jak teraz
    • ABBABABA

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, BMeF napisał(a):

@Gregorius - Simmons wtedy przez kontuzję opuścił bańkę. 

(playoffy w bańce)

Wiem. Jedyny sezon kiedy był gotowy mentalnie, przygotowany ale cóż...pech. A na serio liczba meczy się zgadza. W następnym już zaliczył załamanie nerwowe przeciwko atlancie.

Tutaj to był sezon kiedy wydawało się że rośnie nowa gwiazda ligi. 3 piątka NBA. 1 piątka obrońców i 4 w głosowaniu na najlepszego obrońcę sezonu. Absolutna defensywna bestia która pasuje do składu. Jedyny realny problem czyli brak rzutu za 3 (i dalekiego połdystansu) u mnie nie istnieje bo cała pozostała 4 grozi rzutem . Jones, Turner i PG blisko 40% za trzy (nie chce mi sie szukać dokładnie ale na pewno powyżej 38% każdy)

7 minut temu, Gregorius napisał(a):

W Dallas było po prostu top10 w lidze.

Nash w Dallas był bardzo dobry, ale też był najemnikiem Dirka, jego cyferki spadały w przepaść bez Nowitzkiego na parkiecie. W skali ofensywnych facilitatorów na pewno Doncic to lepszy gracz, po prostu nie dostał tak dużego relatywnego boosta, bo w 2024 roku nie dostajesz bonusowych punktów za granie 'szybko' i 'ze spacingiem', a w 2004 roku to była rewolucja. Z Hardenem trochę ciężej, bo playoffy.

1 minutę temu, Gregorius napisał(a):

A na serio liczba meczy się zgadza.

Pewnie się zgadza, ale wolałbym topowego 3&D role playera niż Simmonsa, bo tak to możesz wybierać czy oceniać go za serię Raptors 2019 czy za Hawks 2021.

(już abstrahując, że przez kontuzję dosłowne opuścił playoffy)

9 minut temu, julekstep napisał(a):

masz 4 dobrych/bardzo dobrych obrońców (Jones to arguably najlepsza defensywna dwójka w puli), serio warto sobie psuć ofensywę Simmonsem żeby zrobić defensywny overkill? xD

To tylko zabawa. Ale też po wyborze Turnera pomyslałem że jest to jeden z nielicznych zespołów który nie zepsuje ofensywy a nawet poprawi. I mówimy o pozycyjnym bo w kontrze to będzie absolutna dominacja.

7 minut temu, BMeF napisał(a):

ale wolałbym topowego 3&D role playera niż Simmonsa, bo tak to możesz wybierać czy oceniać go za serię Raptors 2019 czy za Hawks 2021.

Tylko dlaczego masz go oceniać za tamte serie. Wybieramy sezon i w sumie uczciwie starałbym się dany sezon przełożyć na PO. Wiem że ryzykowny pick ze względu że większość tak naprawdę ocenia cała karierę ale jeżeli Ben miałby zagrać dobre PO to w tym sezonie i z takim składem jaki mu zapewniam. U niego coś z głową stało się własnie podczas tej kontuzji i w kolejnym sezonie były przesłanki że coś złego się dzieje i pękło dopiero przeciwko atlancie gdzie zamiast wsadu sam na sam z koszem oddał piłke.

Edytowane przez Gregorius

13 minut temu, Gregorius napisał(a):

Wybieramy sezon i w sumie uczciwie starałbym się dany sezon przełożyć na PO.

Simmons dopóki się posypał rokrocznie dawał w ataku ciała w playoffach, bo tam jeszcze była seria z Celtics z 2018. 

Ciekawe, że ktoś intencjonalnie skazuje się na bronienie Bena Simmonsa w 2026 roku, ja to robiłem live na forum i nie jestem z tego dumny. xd

4 minuty temu, BMeF napisał(a):

Simmons dopóki się posypał rokrocznie dawał w ataku ciała w playoffach, bo tam jeszcze była seria z Celtics z 2018. 

Tzn. z Bostonem to zagrał (poza meczem numer 2) podobnie jak w RS. Ale tak on nie miał żadnych wybitnych PO w ataku. Ale też u mnie jest 5 opcja w ataku który może atakować kosz i wykorzystywać przewagę wzrostu. Akurat w tym sezonie to jeszcze robił bardzo dobrze. Przeciwko mojemu zespołowi nie zagęścisz strefy podkoszowej a główna presja będzie na PG i Jermainie. Akurat jak pisałem wyżej znam jego ograniczenia ale pod każdym względem mój zespół je minimalizuje. 

9 minut temu, Gregorius napisał(a):

Tzn. z Bostonem to zagrał (poza meczem numer 2) podobnie jak w RS. Ale tak on nie miał żadnych wybitnych PO w ataku. Ale też u mnie jest 5 opcja w ataku który może atakować kosz i wykorzystywać przewagę wzrostu. Akurat w tym sezonie to jeszcze robił bardzo dobrze. Przeciwko mojemu zespołowi nie zagęścisz strefy podkoszowej a główna presja będzie na PG i Jermainie. Akurat jak pisałem wyżej znam jego ograniczenia ale pod każdym względem mój zespół je minimalizuje. 

Twój jedyny legitny playmaker (niech będzie że coś tam George może popróbować, ale na tym poziomie to pls) jest u Ciebie 5 opcją w ataku?

Straszny strzał w kolano ten pick (jeszcze jako jakiś rezerwowy do zadań specjalnych mogłoby to przejść*, ale tak to...)

* chociaż nie wiem w sumie czy kolo z najgorszym mentalem w zabawie to dobry kandydat na gościa od zadań specjalnych :) 

Edytowane przez julekstep

3 godziny temu, Gregorius napisał(a):

W sumie jak na razie mało zaskoczeń ,a myślałem że trafi się więcej nie oczywistych pickow. Przed draftem wypisałem sobie listę 16 zawodników z każdej pozycji i dosłownie paru zawodników tam nie było jak Evan Mobley, Anthony Mason, Reggie Lewis, Oladipo czy Starks. Ale na SG to jest po prostu bardzo dużo dobrych zawodników.

Wypisałem 80 najlepszych zawodników według mnie.

Zawodnicy z top40 innych użytkowników z forum znaleźli się na tej liście

Pika pika pika face

3 godziny temu, Gregorius napisał(a):

Ale na SG to jest po prostu bardzo dużo dobrych zawodników.

SG jest dużo?

Raczej średnio, zwłaszcza że jeden user postanowił sobie wybrać 4/4 SG ..

Najwięcej to jest PG.

Teraz, mac napisał(a):

SG jest dużo?

Raczej średnio, zwłaszcza że jeden user postanowił sobie wybrać 4/4 SG ..

Najwięcej to jest PG.

Yup. SG dobrych jest mało, dlatego Harden taki zajebisty pick

I dlatego czekałem z PG do 5 rundy.