Mameluk Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 22 minuty temu, fluber napisał(a): Ale mieli podejmować błędne decyzje, żeby Egipt awansował? Przejrzałem wszystkie istotne decyzje - karny, nieuznana bramka na 2-0 i nieodgwizdany karny na Salahu i wszystkie te decyzje były przecież prawidłowe i zgodne z przepisami. Kibicowałem Argentynie ale sam mam wątpliwości. Czym się różniło nadepnięcie na stopę zawodnika Argentyny, co uznano za faul i jeszcze podyktowano rzut wolny, od nadepnięcia na stopę Salaha? Największy zarzut do sędziów jest taki, że nawet tego nie sprawdzili, a prosili o to zawodnicy Egiptu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 14 minut temu, Mameluk napisał(a): Kibicowałem Argentynie ale sam mam wątpliwości. Czym się różniło nadepnięcie na stopę zawodnika Argentyny, co uznano za faul i jeszcze podyktowano rzut wolny, od nadepnięcia na stopę Salaha? Największy zarzut do sędziów jest taki, że nawet tego nie sprawdzili, a prosili o to zawodnicy Egiptu. Różniło się tym, że w pierwszym przypadku kontrolę nad piłką miał zawodnik z Argentyny i w momencie tej kontroli został nadepniety. W drugim przypadku Argentyńczyk wybił piłkę Salahowi i przejął kontrolę nad piłką. Zderzenie nastąpiło gdy piłka była już pod kontrolą Argentyńczyka. 29 minut temu, kore napisał(a): Wszedłem sobie na subforum żeby oddzielić ziarno od plew i zobaczyć kto jest na poziomie gimbazy i będzie płakał że mundial ustawiony nie zawiodłem się No raczej nie powinno być wątpliwości, że wygrała drużyna, która była o klasę lepsza Edytowane 2 godziny temu przez fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcreativo Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Powinni coś zmienić w przepisach o Var, anulowanie gola Egiptowi było niezgodne z duchem sportu. Bo zaczęło się tam od faulu, błąd sędziego, ale akcja na tyle trwała długo, że bramka nie powinna zostać anulowana, powinni zmienić przepisy. Podobnie bylo w Ekstraklasie jak Legia grała nie pamiętam już przeciwko komu, był karny przeciwko Legii prawidłowy i nie odgwizdany, nastepnie nowa akcja, trwała zresztą trochę, Legia strzela gola i VAR wraca do karnego i anuluje bramkę w tej sytuacji, ja bym zmienił przepisy gol jest uznany a dodatkowo karny a nie że bramka jest anulowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, mcreativo napisał(a): Powinni coś zmienić w przepisach o Var, anulowanie gola Egiptowi było niezgodne z duchem sportu. Bo zaczęło się tam od faulu, błąd sędziego, ale akcja na tyle trwała długo, że bramka nie powinna zostać anulowana, powinni zmienić przepisy. Podobnie bylo w Ekstraklasie jak Legia grała nie pamiętam już przeciwko komu, był karny przeciwko Legii prawidłowy i nie odgwizdany, nastepnie nowa akcja, trwała zresztą trochę, Legia strzela gola i VAR wraca do karnego i anuluje bramkę w tej sytuacji, ja bym zmienił przepisy gol jest uznany a dodatkowo karny a nie że bramka jest anulowana. VAR może cofnąć akcję i anulować gola tylko w obrębie tej samej płynnej akcji ofensywnej, która bezpośrednio doprowadziła do zdobycia bramki. Przepis wydaje się sensowny. W jaki sposób chciałbyś go zmienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Game 85 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 14 minut temu, Mameluk napisał(a): Kibicowałem Argentynie ale sam mam wątpliwości. Czym się różniło nadepnięcie na stopę zawodnika Argentyny, co uznano za faul i jeszcze podyktowano rzut wolny, od nadepnięcia na stopę Salaha? Największy zarzut do sędziów jest taki, że nawet tego nie sprawdzili, a prosili o to zawodnicy Egiptu. Co do decyzji to raczej zgadzam się w każdej z sędziami. Natomiast co do zarzutu o niesprawdzanie, to nie bardzo wiem o co Ci chodzi, bo wg mnie wszystko było w dobrze. Sędzia na boisku podjął decyzję, a Var to potwierdził i nie było czego sprawdzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 14 minut temu, mcreativo napisał(a): ale akcja na tyle trwała długo, że bramka nie powinna zostać anulowana, powinni zmienić przepisy. Ile ta akcja trwała, 15 sekund od momentu faulu do gola? Tam były 3 podania od momentu faulu do gola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Brzydko ładnie, nie ma znaczenia, niech wózek toczy się prosto do finału...VAMOS ARGENTINA!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mameluk Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu W dniu 6.07.2026 o 20:49, Życie_to_mem napisał(a): Co właściwie rozumiesz przez ,,europejski poziom''? Piszczek, Krychowiak, Błaszczykowski, Dudek i Cash w peaku grali w finałach europejskich pucharów jako solidni starterzy. To nie jest ,,europejski poziom''? Wymień tak dla przykładu Portugalczyków na ,,europejskim poziomie'' z lat 2008-2016 (poza Ronaldo i Pepe) to będziemy mieli jakiś punkt odniesienia. Ciekawy temat do dyskusji Z jednej strony mamy naszych piłkarzyków na niby europejskim poziomie, którzy w reprezentacji tylko się kompromitują jak Krychowiak czy Zieliński, a z drugiej mamy Portugalię, która nie ma graczy na europejskim poziomie a zdobywa mistrzostowo Europy grając bez Ronaldo. Albo gracze Portugalii są znacznie lepsi niż przedstawiasz albo nasi potrafią grać na 100% tylko jak dostają za to kupę kasy w swoich klubach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 36 minut temu Udostępnij Opublikowano 36 minut temu Kolejny mecz dla koneserów i kolejny dowód na to, że dogrywki są do reformy na wczoraj (a najlepiej do wyrzucenia). Ktoś tu pisał, że złoty gol jest niesprawiedliwy. W hokeju jest on od tysiącleci i działa doskonale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano 23 minuty temu Udostępnij Opublikowano 23 minuty temu Akanji chyba krzyknął „wyjazd” przed tym karnym hehe gdzieś mi mignęła statystyka, że na tym mundialu jest jakiś all time low jeśli chodzi o skuteczność z 11 metrów Kobel TOP obrona karnego co praktycznie złapał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 12 minut temu Udostępnij Opublikowano 12 minut temu 15 minut temu, Pepis21 napisał(a): Kolejny mecz dla koneserów i kolejny dowód na to, że dogrywki są do reformy na wczoraj (a najlepiej do wyrzucenia). Ktoś tu pisał, że złoty gol jest niesprawiedliwy. W hokeju jest on od tysiącleci i działa doskonale. Hokej jest szybką grą, poza tym w regularnym sezonie w OT grają 3 na 3. Więcej miejsca. W piłce (za AI) średnio gol pada co 32 minuty. Cała dogrywka bez gola. W hokeju co niecałe 10 minut. Teoretycznie 2 x OT bez gila. Teoretycznie, bo wspominałem o 3 vs 3. Złoty gol byl już przez jakiś czas. Często obie drużyny najczęściej bunkrowały się w okopach i bały się wychylać nosa, aby nie narazić się na kontrę. Nudy na pudy. To już lepiej od razu konkurs rzutow karnych robić w razie remisu, jeśli ma nie być dogrywek w formacie w jakim teraz są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 9 minut temu Udostępnij Opublikowano 9 minut temu 1 godzinę temu, fluber napisał(a): Różniło się tym, że w pierwszym przypadku kontrolę nad piłką miał zawodnik z Argentyny i w momencie tej kontroli został nadepniety. W drugim przypadku Argentyńczyk wybił piłkę Salahowi i przejął kontrolę nad piłką. Zderzenie nastąpiło gdy piłka była już pod kontrolą tylko zdajesz sobie sprawe, ze nie musisz miec kontroli nad pilka zeby byc faulowanym w polu karnym? kto mial kontrole nad pilka nie ma zadnego znaczenia, Argentynczyk tez nie mial ---- btw podobno caly sklad sedziowski na mecz Francja Maroko ma byc z Argentyny nie wiem po co Fifa dolewa benzyny do ognia? gdzie w ogole Marciniak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano 6 minut temu Udostępnij Opublikowano 6 minut temu 2 minuty temu, Kubbas napisał(a): btw podobno caly sklad sedziowski na mecz Francja Maroko ma byc z Argentyny nie wiem po co Fifa dolewa benzyny do ognia? A wiesz kto sędziował Argentyna Egipt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi