Skocz do zawartości

NBA FINALS : (2) Spurs ( 62-20) - (3) Knicks (53-29)

Koelner

Kto?  

61 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto?

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 04.06.2026 o 21:59

Rekomendowane odpowiedzi

12 godzin temu, ely3 napisał(a):

Rozumiem ,że to też było 0-2 po meczach u siebie i w perspektywie dwa wyjazdy czy może jednak niekoniecznie

Pokaż kto na spokojnie wyszedł z 0-2 po meczach  u siebie

Do tego pamiętajmy jeszcze, że w 2006 było sporo kontrowersji na temat tego ile osobistych zaczął nagle dostawać Wade no a w 2016 zawieszenie Greena. 

W dniu 7.06.2026 o 23:47, ignazz napisał(a):

Dołącz do mnie. Nieźle naciągasz fakty. Nadajesz się. 

tak naciagnalem, ze w sumie prawde napisalem wg kalendarza

dołączam na 1 mecz, dzis pasiaki maja gwizdac pod SAS (albo niech zmiazdza uczciwie), bo nie chce posranych finałow jak w 2024 Luka vs. Boston

jak bedzie szlo nie tak to Silver ma w przerwie dzwonic niczym Fryzjer

Tak fajnie posedziowany ze 3 challenge w 4q dla obu stron były słuszne i gdyby nie limit to pewnie by coś jeszcze sprawdzali. Dożyliśmy czasów gdy mówimy o dobrze sędziowanym meczu, gdy wynik nie jest drukowany ani wypaczony... smutne (ale to nie przytyk osobisty, tylko odnotowanie slabej rzeczywistosci, w której sędziowie najlepszej ligi świata to dramat)

Ogólnie to jestem pod wrażeniem ze Spurs nie spękali na robocie i współczuję typowi który kupił to miejsce frontrow za pół banki ;)

Jutra czas rozpocząć kolejną serię zwycięstw 😜

Dobry mecz, widać było od początku że Knicks słabo weszli i cały czas szukali rytmu. Dla mnie Spurs wyraźnie lepsi w tym meczu, choć Knicks walczyli, prowadzili ale nie kontrolowali spotkania. 

Brunson znowu bez błysku, ciężkie te finały dla niego, a sam OG meczu nie wygra.

Godzinę temu, marzec napisał(a):

Towns kiedyś przestanie trzymać tego Wembyego jak wrestler w każdej akcji? No już końcówka to jakis kabaret.

Ale przyznać trzeba fajny matchup, zdecydowanie najlepszy w tych finałach 

Umówili się z Castle, że jak przestanie obijać Brunsona to KAT przestanie Francuza. 

Tu masz kabaret (brak gwizdka)

FB_IMG_1780985796078.thumb.jpg.fc21e070cf0f1596d28090ef746c097f.jpg

Edytowane przez cwikson

14 minut temu, cwikson napisał(a):

Jakim cudem tu nie było technika? Dla kolegi pytam, żeby nie było że płaczę po przegranej 😜

FB_IMG_1780990919964.jpg.ceeed1f8bf9553979500093f9680c2e7.jpg

Sędziowie nie ogarnęli,Spurs zgłosili zmianę ( wejście Harpera), a sędzia w tym czasie podał pilkę na wznowienie do Knicks, było widać na powtórce, że winowajca( na TVP Sport mówili, że debiutant w finałach) macha ręką pokazując, że jego błąd i odchodzi- inna sprawa, że nie dziwię się wkurwieniu Browna i zawodników na tą sytuację, bo śmieszna akcja jak na finały..

Serio każdy mecz juz trzeba omawiać na zasadzie stopklatek i błędów sedziow?

Pozwalają na wiele obu stronom i nie gwizdza wielu fauli ktore w regularze byłyby zagwizdane. Tyle ze większość z nas o to apelowala, zeby playoffy były fizyczne, pełne walki i dobrej obrony. Pod kątem twardości w grze i dobrej obrony to jedne z lepszych playofow jeśli chodzi o sędziowanie wg mnie 

To niestety oznacza, ze kilku rzeczy nie gwizdna i dla mnie to ok bo wolę tak niz gwizdanie każdego małego kontaktu bo na stopklatve bedzie ze był kontakt.

Ktos serio uważa, ze sędziowie wypaczaja wynik tej serii? Ja uważam, ze gwizdka stosunkowo dobrze.

Tak samo jak uważam, ze wynik 2:1 dla NYK jest zasłużony po 3 meczach i jakbym je obejrzał nie patrząc na wyniki to myślę ze taki właśnie powinien byc.

Mecz podobny do poprzednich Spurs fajnie zaczyna, Nowy Jork ich dochodzi i decydują końcówki. 

Tak realnie patrząc przez pryzmat prawdopodobieństwa to prędzej Spurs powinno wygrac mecz numer 2 niz numer 3( szczęśliwa ta trójka Castla ze wpadla) ale jeden z tych dwóch powinni wygrac i uważam, ze 3:0 w żadnym stopniu nie oddawaloby obrazu tej serii.

To pierwszy mecz w którym Wemby byl lepszy od KAT i pytanie jak bedzie w spotkaniu numer 4 ktore znowu bedzie kluczowe.

Jak dla mnie fajne te finały sa emocje jest twarda playoffowa koszykówka, dramatyczne zwroty, nieoczywisci bohaterowie. 

Naprawdę trzeba sie cieszyć bo co mecz pokazywanie gdzie sędziowie zrobili błąd to juz jest męczące. Cieszmy sie dobra koszykówka bo uważam, ze ta seria jak i ostatnio Spurs OKC to naprawdę bardzo wysoki poziom basketu, obrony, trenerów.

Fox nie peka na robocie

nie ma co tu pierdolic naszych kocopołów, dwie zajebiste druzyny, swietny rowny mecz gdzie male bledy decydowaly

Defense Spurs w tym meczu powinien byc studiowany, Brunson ma przejebane, kazdy ma przejebane tu juz nie chodzi nawet o wembiego, ale szybkosc zwrotnosc recovery time na obwodzie, bycie w gapach caly czas, rotacje, kazdy rotujacy za nastepnego

to bylo jakies arcydzielo w tym meczu

Jedno co bym sie przyjebal do Johnsona, to musi znalezc jako trener jakies rozwiazania dla Wembego, on 1na1 to rzutu nie moze oddac z Townsem, jakis inverted pick and roll, jakie touches na baseline albo high post, bo to im sie odbije czkawka w pewnym momencie, Castle nie bedzie wiecznie trafial takich rzutow ratujac mu dupe

Edytowane przez Kubbas

Łatwość z jaką OG robi te wsady na zwolnionym tempie zaskakują. Przecież tam jest śliczne wciskanie się w obręcz niż smash power dunk. Spurs wygląda na to że Foxa poświęcają trzymając go dłużej na parkiecie bo game plan knicks to jest właśnie OG na Fox. 
Tylko dzięki temu jest trochę miejsca dla Castle. Ale że on tak szybko zrobił to co miał zrobić Sochan z rzutem też godny szacunku. 
Mnie dalej szokuje jak dobrą zbiórkę ma knicks a to przy tylu trafieniach z rogów kluczowy element. 
Knicks z tych rogów mnie zabijają. 
i prowadzą w serii zdecydowanie. 

Jako fan Sochana. Ktoś tęskni?