Skocz do zawartości

NBA FINALS : (2) Spurs ( 62-20) - (3) Knicks (53-29)

Koelner

Kto?  

61 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto?

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 04.06.2026 o 21:59

Rekomendowane odpowiedzi

15 godzin temu, agresywnychomik napisał(a):

To trochę ironia że nie trafił tego layupa 👀

Spudłował też ważne osobiste, tak a propose jego rzutu hehe

Tak czy inaczej, chłop ma ma bardzo dobre warunki fizyczne, jest świetny na piłce i jest rewelacyjnym finiszerem. Zobaczymy co z tym rzutem, ale już teraz jest dobrze. Przypomina mi trochę Cade'a przy czym ze względu na swoją rolę w zespole jest bardziej nastawiony na kreowanie siebie niż na kreowanie kolegów 

Tak w ogóle przeszło to strasznie bez echa. Ale wpuszczenie na 9sekund do konca przy +4 na wielkiego wembanyame gościa który dostał buyout od spurs i był praktycznie m poza rotacją to nie był najbardziej cold ass move i największy policzek wszechczasow ? Mike Brown za ten trolling jest po prostu szefem strasznym, nie uważacie ? XD 

Edytowane przez RonnieArtestics

Godzinę temu, RonnieArtestics napisał(a):

Tak w ogóle przeszło to strasznie bez echa. Ale wpuszczenie na 9sekund do konca przy +4 na wielkiego wembanyame gościa który dostał buyout od spurs i był praktycznie m poza rotacją to nie był najbardziej cold ass move i największy policzek wszechczasow ? Mike Brown za ten trolling jest po prostu szefem strasznym, nie uważacie ? XD 

Uważamy :)

niesamowite finały (btw już drugi rok z rzedu! kto by pomyślał, szacun dla ligi NBA za dostarczanie rozrywki na takim poziomie że nawet stare konie jak my się ekscytujo), gratulacje dla Nix!

ja po G4 ciągle myślałem że te finały są bardziej wyrównane niż się zdaje / wynik pokazuje (spokojnie mogło być 3-1 dla Spurs po 4 meczach, ale nie było), ale oglądając Q4 w G5 miałem wrażenie że ja już chyba gdzieś to widziałem .

Poza tym po tym niezagwizdanym flagrancie Wembyego i po tym, jak Knicks zaczęli dochodzić w Q4 pierwszy raz pomyślałem dobra, niech ta seria już się kończy bo to trochę bez sensu ciągnąć. Zwłaszcza że flagrant powinien być czyli G6 powinno być bez Wembyego.

Ogólnie niesamowita forma, synergia (+dodaj parę innych epitetów) Knicks w tej części sezonu. Nigdy nie byłem fanem undersized scorerów, a tu Bronson w starciu z defensywo kierowano przez kosmite nie pier-dolił się ani przez moment. W ogóle gdzieś bodajże w G3 zauważyłem to, o czym też mówił Zach Lowe w podcaście, czyli że Nix nie bojo się Wembanyany, nie że całkiem go nie respektujo ale też nie spierdalajo przed nim na drugo strone boiska. Mental typu jestem zwycięzco, zreszto nie tylko w tej kwestii.

Zupełnie się nie zgadzam to, co ktoś tu napisał (bodajże Ronnie) że Sochan dobrze zrobił idąc do Nix, oczywiście to miło że wpadł mu tytuł, ale jego udział jest znikomy & nie wiem czy ma to jakiekolwiek przełożenie na pozycję Sochana w lidze. Przekonamy się już wkrótce.

Na miejscu fanów Spurs zupełnie bym się tą porażką nieprzejmował, piękny sezon w ich wykonaniu, byle chuchać & dmuchać na zdrowie  Wembyego, rozwijać Harpera i te cało piękno i młodo rotacje (ja tam jest fchooi fanem Cartera Bryanta) i będziemy się często widywali o tej porze roku w najbliższych latach.

W dniu 14.06.2026 o 12:45, Roggi napisał(a):

Luke fuck... Kornet (Czy byłem właśnie świadkiem jednego z najgorszych występów w historii NBA? Gość zjebał dosłownie wszystko na parkiecie zupełnie jakby został przekupiony przez New York🤣. Nie chcę więcej oglądać tego głupiego kloca na oczy w przyszłym sezonie choć zdaję sobie sprawę, że to pobożne życzenie. 

no nie, wiadomo że to nie jest gość który zrobi różnicę w finałach NBA & ogólnie ma niski sufit (podobnie zreszto jak Keldon, też nie rozumiem narzekań na niego gdzie zdarzyło mu się w PO zagrać dobrze i trudno więcej wymagać, on i Kornet to tacy ludzie na pykanie w RS), dla mnie problemem raczej jest co innego: że to jest gość o zupełnie innym stylu gry od pierwszego centra, i gdy deep into PO rotacja się zawęża do 7-8 graczy to z nim na boisku Spurs nie mogą grać  takim stylu jak z pierwszym cetrem bo wiadomo, jest odpusczany na dystansie, blokuje paint itp itd. 

Na miejscu Spurs szukałbym kogoś w stylu, nie wiem, Thomas Bryant? Paul Reed? niekoniecznie te nazwiska (zwłaszcza Reed to będzie drogi teraz) ale ten styl gry.

W dniu 14.06.2026 o 12:45, Roggi napisał(a):

Nie rozumiem dlaczego ani razu nie zostali wypróbowani Barnes, Olynyk skoro raz za razem przegrywaliśmy tak samo!

oczywiście, sztab Spurs mógł zrobić sporo rzeczy inaczej, ale próba grania więcej Barnsem (który jak grał w tych PO to zwyczajnie grał kiepsko) to raczej nie był potencjalny difference maker a Olynyk no to już w ogóle się nie nadaje na ten poziom, Brunson jechał z Wembym, nie chciałbym widzieć Olynyka na nim

11 godzin temu, RonnieArtestics napisał(a):

Nie tylko Ty na to zwróciłeś uwagę :)

https://youtube.com/shorts/nmJTGTFFYLU?si=OP8PddpkNbuuCTNq

Godzinę temu, cwikson napisał(a):

Nie tylko Ty na to zwróciłeś uwagę :)

https://youtube.com/shorts/nmJTGTFFYLU?si=OP8PddpkNbuuCTNq

Dobry staff Musiał wjechać. Ale knajpka wygląda na podrzędną. 
Przy tylu milionach to spodziewałem się że chociaż ma muzykę na żywo. 
Na zdrowie Bro. Zasłużyłeś. 

Teraz, RonnieArtestics napisał(a):

3…2…1…. Ważne że nie jadł sałatki! 

Kulturalny jegomość. Poszedł na kebsa. 

Ja go lubię. A fani knicks tak obrzucali błotem. 

1 minutę temu, RonnieArtestics napisał(a):

3…2…1…. Ważne że nie jadł sałatki! 

W USA nie ma sałatek. Są zestawy ;)