Skocz do zawartości

NBA FINALS : (2) Spurs ( 62-20) - (3) Knicks (53-29)

Koelner

Kto?  

61 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto?

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 04.06.2026 o 21:59

Rekomendowane odpowiedzi

Brunson.

10 godzin temu, marzec napisał(a):

Ja nie pamiętam zeby mnie coś bardziej wkurwialo w nba niż ci kibice NY w tym San Antonio w tych finałach. 

Klatke powinni mieć u góry gdzieś w rogu na 20-30 osób i to wszystko. 

ladnie sie Spurs dali wyc***ac

grali jak na wyjezdzie

Bridges to prawie plakal jak rzucal te osobiste

fajnie patrzec na Harta jak wygrywa, ktorego zawsze propsowalem od momentu jak byl w Lakers, potem Pelicans Blazers, zawsze mial to cos

----

Fox nie dosc ze przegral im poprzedni mecz

to w tym meczu byl hot garbage

nawet ja go nie obronie 3/15

35 minut temu, tankathon napisał(a):

Finał Spurs to dla mnie bardziej wynik problemów zdrowotnych OKC, problemów Denver, czy bajzlu Lakers. Być może jestem w błędzie, ale Spurs raczej nie widzę w finałach w następnych 3-4 sezonach.

Dosyc odważna opinia biorąc pod uwage wiek ich graczy i jakość na juz oraz pole do rozwoju. Jak dla mnie ciężko sobie wyobrazić kogoś innego w finale zachodu w 3-4 najblizszych sezonach niz SAS lub OKC. 

51 minut temu, ignazz napisał(a):

Szkoda Popa wieku. Bo ten by opierdolil Foxa i może usadził do końca serii wyciągając kogoś z ławki. Trzeba też wskazać że tego 4 PG na ławce potrzebnego nie było. Za Sochana trzeba było jakiegoś weta brać. 

Za Sochana nic nie dostali bo po tym jak nie podpisał tego co mu podsuwali postanowili go wychowac i przecwiczyc ale w siedzeniu na  ławce. Przez co nic nie był wart takze mogli go zostawic albo zrobic co zrobili. Z drugiej strony jak miał oferte z SA z 8 melonow to powinien brac bo teraz moze nic nie dostac. Po tej seri w to w SA wolalbym Sochana niż Foxa z tym kontraktem. Z perspektywy Jeremiego jednak lepeij ze odszedl do NY bo ma pierscionek ze swoim  "malutkim" wkladem. 

Edytowane przez marceli73

Gratulacje dla Knicks, wyrazy pocieszenia dla Spurs. Młodość to i głowy nie dowiozły w szczególności u Wemby'ego. Harper to będzie kawał koszykarza, pokuszę się o ryzykowne stwierdzenie, że to on tak naprawdę będzie ich franchise playerem a nie Victor. 

Knicks, Brunson zrewanżował się za ojca, pokazał, iż jest Pan Koszykarz. KAT udowodnił, że nie jest już memem, Hart pluca i serce tej drużyny. Mikal "Fuck them picks", OG original gangsta. No i nasz Polak, Rodak, którego Spurs nie chcieli się odegrał. 

Fajne finały, dość krótkie, choć liga wysyłała swoich najlepszych żołnierzy do sędziowania. 

Super finały, jedyne czego można żałować to tego, że to już koniec bo jak są takie końcówki i emocje to mocno to podnosi atrakcyjność całości widowiska niezależnie od tego jak wyglądał poziom gry na wcześniejszych etapach.

Fajna historia dla Knicks, ich kibiców, z których większość nie pamięta ostanieego tytułu, a pewnie też ostatniej wizyty w finale.

Co do Spurs, dla rozwoju VW też długofalowo pewnie dobry będzie taki zimny prysznic, wielkim graczom porażki na początkowych etapach kariery też na długą metę służyły jako motywacja do cięższej pracy i on wygląda na takiego co też weźmie sobie do serca i wyciągnie wnioski.

Największym rozczarowaniem dla mnie w przekroju tych finałów ze strony Spurs nie jest Wełny, ale  Fox. Przecież on parę lat temu nie odstawał jakoś specjalnie od poziomu Bronsona. To był gość, który chyba był jednym z najlepszych clutch playerow, a tutaj mecz po meczu w Spurs najbardziej widać było brak doświadczenia, kogoś kto jak Brunson w końcówce weźmie piłę i ogarnie temat, tu idealnie taki Fox wydawało się, że miał przestrzeń żeby błyszczeć, a dużo pewniej wyglądał rookie Harper. To prowadzi do kolejnego problemu, on zaraz startuje z tym extension, na które ani nie zasługuje i Spurs mają lepsze, młodsze opcje.

Jeszcze raz brawo Knicks, dobre zakończenie dla kibiców innych drużyn, liga jest otwarta, zmiany w drafcie też ogranicza tank co zapowiada naprawdę fajne czasy, tylko ten kalendarz niech lepiej ogarną, jeszcze mniej b2b, rozciągnąć to dalej w czasie, whatever żeby tylko kontuzje ograniczyć.

Jakby nie spojrzeć Vemby był zajechany w tych finałach. Dla niego o pierwsze PO i kondycyjnie już nie dał rady. Choć mentalnie też poległ praktycznie w każdej zaciętej koncówce.

Ale to co mi się nie podoba to fakt ,że stał się brudnym graczem. Ten krok pod Brunsona przy rzucie na 53 gdzie Victor był z boku to był flagrant . Za mniejsze przewinienie McDaniels dostł w meczu nr 1 vs Denver. 

Spurs zagrało fajnie ale Knicks weszli w swój szczyt wtedy kiedy tego było trzeba. Gratulacje dla nich. To mimo wszystko duża niespodzianka ale to nie jest istotne . Zdobyli tytuł grając całe PO świetnie w obronie z niesamowitą wiarą w siebie. Odrabiając kosmiczne czasem straty

Godzinę temu, tankathon napisał(a):

Pisałem o finałach NBA.

No wlasnie chodzi mi o to, ze dla mnie Spurs i Okc to dwaj głównie kandydaci do finałów NBA w najblizszych 3-4 latach i gdybym miał wskazać w NBA drużynę która wystąpi najczęściej w finałach NBA w ciągu 4 najblizszych lat to wskazalby SAS

To jest chyba (nie mam twardych danych) specyficzny moment w historii ligi ze na parkietach biega największy odsetek grajków z przynajmniej jednym pierścionkiem, liga staje się syta .... czy to dobrze dla rozwoju NBA czy źle ciężko stwierdzić, dla mnie jedyna dynastia ktora może sie zawiązać w najbliższym to mimo wszystko OKC. 

Fajnie ze finały i droga do nich praktycznie bez kontuzji, więc tegoroczny mistrz raczej bez żadnych gwiazdek

Godzinę temu, sHHeba napisał(a):

To jest chyba (nie mam twardych danych) specyficzny moment w historii ligi ze na parkietach biega największy odsetek grajków z przynajmniej jednym pierścionkiem, liga staje się syta .... czy to dobrze dla rozwoju NBA czy źle ciężko stwierdzić, dla mnie jedyna dynastia ktora może sie zawiązać w najbliższym to mimo wszystko OKC. 

Był już ten temat przed finałami: IMHO dynastie są fajne dla casualsów, dla kibiców poszczególnych drużyn / dla niezaangażowanych ludzi oglądających NBA dla funu, ale częściej niż co niedzielę - obecna liga jest perfekcyjna, w końcu masa teamów zrobiła najlepsze wyniki od lat X, tym razem Knicks. Tym razem liga upiekła dwie pieczenie na jednym ogniu, bo big market z tytułem i celebryci na trybunach jakieś dzikie wyniki w social mediach wygenerowały. Więc dla rozwoju ligi jakaś dynastia pewnie byłaby fajna, ale dla fanów NBA-teamów nie za bardzo. 

No a obecne CBA to nie przez przypadek była decyzja NBA-teamów.

Dziękuję wszystkim za ten wspaniały dla fanów Knicks sezon. Oczywiście, że napinka przed rozpoczęciem walki była duża, ale nauczony doświadczeniem skrycie nawet nie marzyłem, że Knicks zakończą to w podwójnej koronie i to jeszcze w takim stylu. Syn skomentował to tak, że jeszcze nigdy nie widział mnie tak szczerze szczęśliwego. Dzięki, że mogłem ten "rok" dzielić z Wami na tym forum, bo nasze z niektórymi wzajemne wspieranie się oraz z innymi utarczki słowne tylko urozmaicały ten mój "kibicowski Knicksowy pierdolnik" jakim się jaram od 94'. Teraz idę odespać bo oprócz dwóch godzin drzemki przed meczem jestem cały czas na nogach 😁

Niech Brunson będzie z Wami!