Skocz do zawartości

Miami Heat 2026/27

Koelner

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Miami Heat chyba nie ma kompletnie pomysłu na zbudowanie składu bo plotki z wczoraj  idziś

A- Ida po Klaya ( ja wiem ,że Mavs nikt nie ogląda no ale nie widzą ,ze gościu jest już zajechany?)

B - Jeśli Le Bron pójdzie gdzie indziej to ich planem B jest De Rozan

C- ogólnie chcieliby dorzucić Westbrooka jakby nie wiedzieli ,ze duo Russell grał zarówno z Le Bronem jak i De Rozanem i za kązdym razem wyglądało to źle

Jeśli to sa ich plany na obudowanie Giannisa i Bama to ja nie wiem czy oni wejdą do PO. PRzyjście Le Brona ich uratuje ale JAmes chyba naprawdę musiałby mocno gdzieś odpoczynku na plażach Miami by w ogóle rozpatrywać podpis z Heat bo sportowo to tam się nic nie klei

Heat zawsze wyciągają jakichś grajków z kapelusza, którzy odpalają, więc może i teraz im ktoś wyskoczy z młodych. Co do tych zawodników wspomnianych wyżej - Klay ma pewnie tylko stać, czekać na podanie oraz grozić trójką i niewiele więcej. DeRozan to racja, nie wiem po co on tam jest potrzebny, tak samo Westbrook.

4 godziny temu, ely3 napisał(a):

A- Ida po Klaya ( ja wiem ,że Mavs nikt nie ogląda no ale nie widzą ,ze gościu jest już zajechany?)

Może na jeden sezon jeszcze ma parę, ale ja sie zastanawiam, czy Heat nie chodzi bardziej o "longterm" zejście z kontraktu Jovica, żeby pozyskać graczy na tu i teraz.

n3f9mdp.png

planem B jest De Rozan

Ciekawi mnie rola w takiej sytuacji, szczególnie w przypadku dodania:

Westbrooka

No chyba, że wchodziliby obaj z ławki z THJ, Fontecchio i Portisem. Tylko kto tu bronić będzie...

@dannygd Konstrukcja wymiany po Giannisa wygląda coraz gorzej bo ewidentnie Miami nie miało planu co dalej.  Ja mam wątpliwości czy oni sa w ogóle lepsji niż rok nawet zakładając ,że Grek będzie zdrowy większość sezonu. 

Biorąc Portisa nie wiem po co musieli sobie odpuścić Powella i w ogóle na rynku zostały im Beale i De Rozany tego świata. 

Ja się zastanawiam czy oni w ogóle mają rezerowego centra ? Spoelstra potrafi dokonać cudów ale ja nie wiem kim oni chcą rozgrywać, bronić 

22 minuty temu, ely3 napisał(a):

Ja się zastanawiam czy oni w ogóle mają rezerowego centra ? Spoelstra potrafi dokonać cudów ale ja nie wiem kim oni chcą rozgrywać, bronić

Co do planu, to idąc w Giannisa nigdy nie wiesz co finalnie oddasz i co Ci zostanie. Moim zdaniem LBJ tu mocno miesza (jak zwykle) i trochę trzyma kolejne ruchy w szachu...

Na PF/C widać czekają na decyzję, bo sobie "król" zaraz zażyczy jakiegoś Maxi Klebera i niestety opcje sie kurczą. Natomiast Giannis i Portis może grać C, Goldin jako 2way (dopiero co go potwierdzili) jest b.spoko - nie wiem czy oglądałeś, ale moim zdaniem nie muszą nic na siłę podpisywać. Goldin jest NBA ready i tylko przez Ware nie dostawał większych szans. Mam wrażenie mocno poprawił defensywę/rim protection oraz więcej widzi/podaje.

Jak to za mało, to zawsze jakies Richardsy czy Eubanksy są na rynku, albo poczekają do buyoutów po ASW.

Na rozegraniu Davion jest bdb, duży postęp w MIA zrobił i ze swoją defensywą i grą first pass idealnie pasuje tutaj, choć oczywiście jak będzie LBJ to sporo przejmie. Problem będzie jak LBJ ich oleje, bo wtedy Dru i Tre Donaldson to moze być za mało... Wtedy Westbrick ma sens. Na rynku co mnie dziwi wciąż jest B.Brown i Pickett na którego/-ych DEN nie ma ani kasy ani miejsca, jeśli Watson i Jones zostaną.

Natomiast kompletnie nie rozumiem pytania o obronę... Mitchell, Larson, Dru, Gardner, Wiggins, Giannis, Bam, Goldin a nawet Jovic i , Fontecchio to wszystko bdb obrońcy. W sumie to chyba tylko THJ (bdb podpis), Portis i rookie Conwell są słabymi obrońcami na dzis w MIA.

W dniu 14.07.2026 o 17:55, ely3 napisał(a):

Konstrukcja wymiany po Giannisa wygląda coraz gorzej bo ewidentnie Miami nie miało planu co dalej.  Ja mam wątpliwości czy oni sa w ogóle lepsji niż rok nawet zakładając ,że Grek będzie zdrowy większość sezonu. 

I to jest taka powszechna opinia wielu osób interesujących się NBA, co mnie jednak dziwi..

Heat oddali naprawdę sporo swoich już zrealizowanych oraz przyszłych assetów draftowych (gracze, picki) sprowadzając Giannisa, którego Riles chciał w Miami od wielu lat. Giannis chciał iść do teamu, który będzie potrafił go wykorzystać i walczyć z nim o mistrzostwo..

..ale Heat wg naszych expertów wyglądają coraz gorzej i nie mają planu co dalej xD 

Delikatnie mówiąc Ely nie podzielam Twojej opinii. :) 

Heat doskonale wiedzą co robią i mają konkretne i sprecyzowane plany od lat. Pat właśnie przystąpił do budowy swojego zapewne ostatniego pretendenta do tytułu w Miami przed odejściem na emeryturę. Giannis to jest to przysłowiowe postawienie kropki nad "i" i jesteśmy właśnie w pierwszej fazie budowy tej drużyny.

Wszelkie niedopasowania i pojawiające się problemy, będa rozwiązywane na spokojnie. Giannis nie przyszedł tu na rok, a na resztę swojego prime, a może i kariery, bo Giannis ma ten gen walczaka i zwycięzcy i tu sie szybko z Patem i Spo dogadają. Core drużyny w postaci Giannisa i Bama jest - teraz muszą to obudować. Czekają na decyzję LeBrona, pomysł z Klayem mi się bardzo podoba. Heat nie mieli nigdy problemu ze stworzeniem z no nameów kluczowych graczy rotacji. Tu proces budowy tej drużyny dopiero rusza i kluczowe będzie po prostu zdrowie Giannisa i Bama.

Wokół nich jest jeszcze zbyt wiele zmiennych, żeby próbować tu pisać o rotacji. Poczekajmy aż kurz opadnie, ja nawet nie wiem, czy rotacja, która rozpocznie sezon będzie choć zbliżona do tej jaka będzie grała w playoffs 2027. Szykuje się naprawdę fascynujący sezon trochę podobny do tego z okresu budowy Heat Big 3 w 2010 - zachowując odpowiednie proporcje co do różnic liderów. 

8 godzin temu, Alonzo napisał(a):

I to jest taka powszechna opinia wielu osób

Giannis chciał iść do teamu, który będzie potrafił go wykorzystać i walczyć z nim o mistrzostwo..

Heat doskonale wiedzą co robią i mają konkretne i sprecyzowane plany od lat

Wokół nich jest jeszcze zbyt wiele zmiennych, żeby próbować tu pisać o rotacji.

to przeciez wyglada  zdecydowanie gorzej niz wielcy Nets z Irvingiem, Durantem i Hardenem. Do bandy niewypalow sezon wczesniej dodano 32-letniego Greka po kontuzji, Portisa i sen o dziadku lebronie.

tu nic nie jest zbudowane ani gotowe. tu 4 lata mlodszy Lebron nie pomoze bo nie ma nic wokol.

ta powszechna opinia nie wziela sie z niczego.