Skocz do zawartości

[2050] Draft i Free Agency - Komentarze

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, ignazz napisał(a):

Ile lat w to grasz? I czemu nie śpisz? 
😀

nie śpię po nocach bo licytuje Kennarda 

3 godziny temu, kuba2419 napisał(a):

Ja pi****le, grasz tyle w tą grę i dalej sądzisz że możesz dać część MLE jak w beAlonzo?

Alonzo na pewno by mógł dać część MLE, w innym przypadku postawiłby ultimatum 

7 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Znowu @Krzemo przyoszczędzi i gorszy Holmgen pójdzie drożej.

meh, Chet fajniejszy

a Nuggets po zeszłorocznych campach to przez najbliższe parę lat nie będą żadnym ligowym zagrożeniem raczej (jeszcze mocno udupieni kontraktem Vala)

Magic:

Chet Holmgren - 13 500 000 / 5 lat / 10%
Walker Kessler - 10 000 000 / 5 lat / 10%
Fred VanFleet - 10 000 000 / 3 lata (nowa oferta)
Jeremy Sochan - 8 673 730 / 5 lat / 10%
Jabari Smith Jr - 8 000 000 / 5 lat (BR)

Czy w tej ofercie Vanvlett nie powinien być dodany na końcu? Kiedyś tak było, czy to się zmieniło?

4 minuty temu, piotreksuper napisał(a):

Magic:

Chet Holmgren - 13 500 000 / 5 lat / 10%
Walker Kessler - 10 000 000 / 5 lat / 10%
Fred VanFleet - 10 000 000 / 3 lata (nowa oferta)
Jeremy Sochan - 8 673 730 / 5 lat / 10%
Jabari Smith Jr - 8 000 000 / 5 lat (BR)

Czy w tej ofercie Vanvlett nie powinien być dodany na końcu? Kiedyś tak było, czy to się zmieniło?

Zostawiam Jabariego na koncu zeby bylo widac ktora oferta jest ponad salary (bird)

a z doswiadczenia powiem, ze w skladaniu ofert na FA jest taka dowolnosc, ze pozs skrajnymi przypadkami komisze puszczaja wszystko :P

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

a z doswiadczenia powiem, ze w skladaniu ofert na FA jest taka dowolnosc, ze pozs skrajnymi przypadkami komisze puszczaja wszystko :P

To jednak gra nie dla mnie,skoro gramy bez zasad, takie podpisywanie jest bez sensu. Jak jest chętny to niech przejmie mój team.

1 minutę temu, piotreksuper napisał(a):

To jednak gra nie dla mnie,skoro gramy bez zasad, takie podpisywanie jest bez sensu. Jak jest chętny to niech przejmie mój team.

ale gdzie tutaj jest problem? wyraźnie zaznaczyłem nową ofertę, żeby nie było niedomówień (że jakoś cichaczem zmieniam czy coś)

Teraz, julekstep napisał(a):

ale gdzie tutaj jest problem? wyraźnie zaznaczyłem nową ofertę, żeby nie było niedomówień (że jakoś cichaczem zmieniam czy coś)

W tym że nie masz na nią kasy bo powinna ta oferta być na samym dole, ale tak jak pisałem może zasady się zmieniły.

7 minut temu, piotreksuper napisał(a):

W tym że nie masz na nią kasy bo powinna ta oferta być na samym dole, ale tak jak pisałem może zasady się zmieniły.

Ale chyba jedna oferta została przebita i taka sama kwota dał innemu, to chyba legitne, czy ja czegoś nie widzę?

6 minut temu, piotreksuper napisał(a):

w dawnych czasach była zasada 'kolejności' ofert, która:

- była bez sensu (kolejna motywacja do czekania z ofertami na ostatnie 5 minut etapu co i tak jest już mega słabe)
- była pół-martwa (niewiele osób to respektowało a - w związku z tym że  95% ofert leci w ostatnie 15 min - nie dało się tego pilnować z perspektywy komisza)

to już dawno to wywaliłem:

tu porównanie starego FA gdzie to jest:

a tu FA sprzed roku na przykład:

40 minut temu, piotreksuper napisał(a):

Tak, jakiś czas temu wypadło to z zasad, oferty muszą grać matematycznie i być odpowiednio oznaczone w przypadku BR, kolejność nie ma znaczenia.