Skocz do zawartości

WCF: (1) Oklahoma City Thunder vs. (2) San Antonio Spurs

barcalover

WCF: OKC vs. Spurs  

35 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra serię?

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 18.05.2026 o 21:59

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, ely3 napisał(a):

Spurs gra w zdrowiu a Thunder gra bez dwóch bardzo waznych graczy przez co Shai jest jedynym gościem co może sam sobie wykreowac rzut. ŁAtwo się skupić wtedy na nim i atak Thunder musi byc prze to mocno kreatywny. 

Dalej jesteś zaspany. 
Nie neguje urazów OKC. nie neguj urazów spurs. 

Bo walczę z tym zdaniem że w sumie spurs są beznadziejni że nie wygrali dawno serii bo OKC ( tylko) ma urazy i wygrać jest dziecinnie łatwo. 

W sumie jaki fan jazz ujmujesz zarówno spurs jak i OKC tym jednym zdaniem. 
Idź proszę może poczytać o reformie tanku. Tam się lepiej znasz. 

Ayay miał świetny sezon. Każdy to widzi i to poważna strata dla każdego zespołu by była. Jednak pamiętać trzeba że on wyskoczył na taki poziom jak diabeł z pudełka i OKC ma kim przez szeroki skład braki jego ukryć. Na tyle ile się da. I na tyle aby nie ribix ze spurs patalachow bo przegrywają lub remisują z OKC bez niego. Jak była seria lakers to jakoś nie robiłeś wpisów w temacie o kontuzjach. Teraz nagle chyba już 4 raz podnosisz ten temat którego nikt nie ignoruje. 

Co ważne i dlatego to wspomniałem Ajay co ważne nie był jeszcze zweryfikowany w PO ani rok temu ( bez wpływu w meczach istotnego) jak i w tych PO grał na bardzo słabej skuteczności. Jasne że to strata. Ale nie rób z tego straty LBj otrzaskanego w bojach tylko młokosa który miał wyśmienity co niespodziewany RS. 

Kostka Foxa i uraz Harpera jakoś to niwelują aby pisać o tym że to spacerek brać. 

Na prawdę w momencie cieszenia się z wygranej nie chce czasu marnować na odszukanie tych wpisów że powinni to dawno wygrać. Podkreślasz te urazy cały czas. Deprecjonujesz spurs gdzie już poprzednio pytałem dlaczego masz z nimi problem. Serio nie chce przed gamę 7 kontynuować tej dyskusji gdzie na moje pytanie wprost dlaczego masz problem ze spurs całkowicie zignorowałeś je.

Oba zespoły zaproponowały niesamowicie intensywne granie. Na tyle niezwykle że fani ekip wschodnich oglądając swoje ekipy głośno pytali co my tu robimy. Widzę teraz że ten nastrój bojowy fanie knicks wzrasta. Jest to o tyle uzasadnione że odpoczywają a tu kości trzeszczą.
Jako fan spurs mam z tył głowy że najgorzej w całym RS grało nam się (1:2) z knicks. 
Do takiej serii daaaaleeeka droga ale jakby co tu lekko nie będzie.  

W serii jeszcze trwającej jest tyle smaczków że kibice mogą czuć się zadowoleni. 
Liga mając Game 7 w sobotę też. W sumie Silver dostał to co chciał. Palić domu z tego powodu nie będziemy. 

Przy dzisiejszych cenach biletów ciężko by mi było zbliżyć się do niego. 

Musiałbym chatę sprzedać i wymienić na bilet. Potem go wyśledzić i paląc dom nikt nic nie zyska. Obaj bez domów. 

Nie wejdę w to. 

IMG-0419.webp

Godzinę temu, ely3 napisał(a):

Gówno prawda. Cieżko to bez trafionych trójek. PRzecież gdyby Thunder trafiali trojki na skuteczności z meczu nr 5 to by wygrali. Ba jakby trafiali tyle co spurs to byłoby na styk

Oni za 3 mieli 25% skutecznosci  . 

Prawda jest taka ,że Spurs jest zdowe a Thunder ma dwóch z trzech najlepszych shot kreatorów kontuzjowanych . I zależa mocno od skutecznosci za 3 zadanuowców a ci raz dowoża a raz nie. A to ,że Spurs nie potrafi tego wykorzystać mając najlepszego koszykarza świata to inna bajka. 

Tak czy siak czekam na mecz nr 7

Mówiłem o SGA nie o Thunder 6 na 18 

15 punktów 

Casual performer bez osobistych

Dla porównania Kobe w 2008 zdemontował San Antonio w finałach konferencji oddając 11 ft w całej serii, 5 meczach 

@ely3 Okc ma najgłębszy roster w lidze

I guardow którymi sobie w RS szachowali czasami nawet niektórzy nie wąchali parkietu Castle i Harper plus Fox na pewno nie są zdrowi a grają 

Tu kontuzje to żadne wytłumaczenie dzisiaj im nie dojechał lider bo nie dojechał na linie osobistych 

Przypomnę tylko ze rok temu to ja broniłem gwizdkow które dostawal SGA, ale w tym to już się nie da tego bronić 

Game 6 was Wemby's 8th game with 25+ PTS and multiple blocks this postseason, the most in a single postseason in Spurs history (surpasses Tim Duncan in 2005 & 2006) 🔥   It's also the most such games by any player in a single postseason since Shaq had 10 in 2002

To pokazuje jakim potworem był młody Shaq. 

https://x.com/TheHoopCentral/status/2060124680598741472?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^2060124680598741472|twgr^4cd76a65d861b8d9c0d8103f6395254af13e04ac|twcon^s1_&ref_url=https%3A%2F%2Fbaselinebums.com%2Fthreads%2Fofficial-2026-nba-playoffs-thread.544%2Fpage-258

7 minut temu, SpursNation napisał(a):

Skoro w 2002, to ten młody Shaq wcale nie był już taki młody ;) 

W tym roku się skończył młody. Ostatnie podrygi przed wielkim 2003 rokiem. 

Godzinę temu, balech napisał(a):

k**** niech ci Spurs to wygrają bo ta ekipa @ignazz, @Kubbas, @lorak gotowi się spalić pod domem Silvera, ewentualnie urządzą głodówkę na Piątej Alei w Nowym Jorku. Szkoda chłopaków.

Kibice NY (z całego serca będę z wami) nastawcie się na wieczne pierdolamento tych płaczków.

Nic właściwie o meczu (ignac coś napisał) tylko o gwizdkach xd

ah Ci fani Lakers, szkoda ze jak rok temu zrobilem analize i obiektywnie stalem po twojej stronie to juz posty mi lajkowales

Cytat

Dobra bo widze bedziemy tu tanczyc kankana dookola tematu

nie jestem zadnym fanem SGA gosc mi jest obojetny

ale jak widze te kompilacje na instagramach, fejsbukach to mam odruchy wymiotne jak potem to fact chekuje i teraz zrobilem to samo

tak to jest jak ktos jest zbyt dobry zeby go zatrzymac (plus ma zajebisty support czyli nie mozesz sobie pozwalac na rozne dodatkowe schematy bo cie support pokara)

przelecialem play by play jak to niby nasz merchant jest obdarowywany przez sedziow, jestem troche zmeczony moze cos przeoczylem anyway pod spodem filmiki do akcji z play by play

na kazdym filmiku oczywisty faul, na jednym chyba 2 faule i dopiero 3 zostal odgwizdany

wrzucilem na yt, dodam do tego ze niektore faule borderline pod skontuzjowanie goscia, Vincenzo wbiegajacy z tylu w goscia ktory idzie w gore

nie wiem czy trzeba to opisywac?

tak na szybko z pamieci 2 razy gobert prostuje reke albo nie trzyma jej prosto do gory w pelni na 2 wjazdach, Mcdaniels to samo przy jednym wjezdzie kladzie na niego obie rece, nie protestuje po faulu

raz shai mija jak tyczke mcdanielsa (mocne) ten go wyraznie spozniony juz bumpuje na biodrze potem wpada mu w plecy

akcja w 4 kwarcie gdzie go mcdaniels 2 razy fauluje sedzia gwizdze dopiero 3ci

Reid skacze do przodu, Di Vincenzo wpada w niego z tylu w grozny sposob na plecy, w sumie go sandwitc***a bardzo grozne

Cytat

Ogólnie bardziej reagowałem na tą całą nagonkę na necie

W g1 tez analizowałem sobie te gwizdki i nic nie było 

Ant tam gdzie miał pretensje to był spóźniony (co mcdaniels go rzucił piłka) sfaulował go raz a sędzia itak dopiero 2 faul odgwizdał 

Kryją go 1na1 w dropie nie pomagają one pass away bo OKC ma mocny support i pęka dupa bo gość ich rucha niesamowicie 

Ale tylko się odnoszę do 2 meczy teraz jadą do siebie zobaczymy czy zaczną z kogoś pomagać 

Proponuję z Cheta chyba najlepszy kandydat

szkoda ze teraz jestem zly bo Shai gra c***owa serie tylko w g2 mial jak na razie normalna skutecznosc, pozostale wystepy albo byly c***owe albo ratowala go duza ilosc osobistych

runde wczesniej zoutplayowal go dziadek Lebron jeszcze wspomne

ja tylko oceniam to co widze, w zeszlym roku jaralem sie tym jak gral Shai i sam go bronilem co macie wyzej

57 minut temu, ignazz napisał(a):

Co ważne i dlatego to wspomniałem Ajay co ważne nie był jeszcze zweryfikowany w PO ani rok temu ( bez wpływu w meczach istotnego) jak i w tych PO grał na bardzo słabej skuteczności. Jasne że to strata. Ale nie rób z tego straty LBj otrzaskanego w bojach tylko młokosa który miał wyśmienity co niespodziewany RS. 

Rok temu Ajay był kontuzjowany przez praktycznie cały sezon i dlatego nie było go w rotacji w PO. Dobry był od początku.

W tym roku w serii 1 i 2 był praktycznie 2 lub 3 najlepszym graczem Thunder. Z Lakers zrobił średnio 22-3-6-2stls. To kluczowy gracz przy braku J-Duba - taki Harper dla Spurs.

Ja się zgadzam, że Spurs mają swoje problemy zdrowotne i licytacja w tej kwestii nie ma większego sensu. SGA jest ograniczany przez Spurs bardzo dobrze, oczywiście pomaga w tym gwizdek w tej serii, ale Thunder sami taki gwizdek chcą i mają, więc OKC i SGA to biorą na klatę.

Meczu G6 całego jeszcze nie obejrzałem, więc nie będę się rozwodził. Czekam na G7 i albo odpowiedź mistrzów, albo będzie nowy szeryf na zachodzie :) 

a jeszcze jedno, ten faul Cartera na Shaiu, to flagrant 1 jak nic, nie rozumiem czemu dali common foul

ja to nawet ogladajac to kilka razy pokusilbym sie o flagrant 2, przeciez to byl ewidentny atak na star playera bez pilki, bez niczego

ten Carter to w ogole wyglada na niezbyt inteligentnego gostka

40 minut temu, Kubbas napisał(a):

@ely3 Okc ma najgłębszy roster w lidze

I guardow którymi sobie w RS szachowali czasami nawet niektórzy nie wąchali parkietu Castle i Harper plus Fox na pewno nie są zdrowi a grają 

Tu kontuzje to żadne wytłumaczenie dzisiaj im nie dojechał lider bo nie dojechał na linie osobistych 

Ma najgłębszy roster - tak. Ma guardów znakomitych - tak. Natomiast problemy w ataku były rok temu w PO i w tym roku w sezonie regularnym przy braku J-Duba i stąd genialna rola i sezon Ajaya. Więc teraz przy tych kontuzjach oczywiście atak jest dużo gorszy, a cały lub największy progres OKC względem poprzedniego sezonu to właśnie było rozgrywanie w ataku, by odciążyć SGA. Oczywiście to był komfort, ale tłumaczenie, że SGA nie dojechał po prostu, chociaż kontuzjowana jest druga opcja drużyny (i trzecia opcja do gry na piłce, czyli analogicznie np. Murray i jeszcze 1 ważny roles w Denver, Towns i jeszcze jeden ważny roles w Knicks itd.), a mimo to OKC mają 3-3 i G7 u siebie, to jest taki mini-hejt imo. Tak, SGA gra najgorszą serię pod kątem skuteczności w karierze i on to wie, i każdy się zgadza. Jeśli Thunder mają wygrać serię z tymi Spurs, to SGA będzie musiał się wznieść na poziom faktycznego MVP i dać coś więcej, mimo tych trudnych warunków.

3 minuty temu, Kubbas napisał(a):

a jeszcze jedno, ten faul Cartera na Shaiu, to flagrant 1 jak nic, nie rozumiem czemu dali common foul

ja to nawet ogladajac to kilka razy pokusilbym sie o flagrant 2, przeciez to byl ewidentny atak na star playera bez pilki, bez niczego

Jest tak, bo od G2 gwizdki są w drugą stronę bardzo mocno i zwracałem na to uwagę. Wemby też dzisiaj znowu miał kilka brudnych zagrań. Spurs grają ostrzej, przy bronieniu SGA jest często kilka fauli przy jednym posiadaniu, dodatkowo Thunder narzekają na to mniej i są mistrzami do bicia, więc retoryka w mediach jest jaka jest. I ok - Thunder nie mają innego wyjścia, niż odpowiedzieć na parkiecie. Życie.

Edytowane przez barcalover

2 minuty temu, barcalover napisał(a):

Ma najgłębszy roster - tak. Ma guardów znakomitych - tak. Natomiast problemy w ataku były rok temu w PO i w tym roku w sezonie regularnym przy braku J-Duba i stąd genialna rola i sezon Ajaya. Więc teraz przy tych kontuzjach oczywiście atak jest dużo gorszy, a cały lub największy progres OKC względem poprzedniego sezonu to właśnie było rozgrywanie w ataku, by odciążyć SGA. Oczywiście to był komfort, ale tłumaczenie, że SGA nie dojechał po prostu, chociaż kontuzjowana jest druga opcja drużyny (i trzecia opcja do gry na piłce, czyli analogicznie np. Murray i jeszcze 1 ważny roles w Denver, Towns i jeszcze jeden ważny roles w Knicks itd.), a mimo to OKC mają 3-3 i G7 u siebie, to jest taki mini-hejt imo. Tak, SGA gra najgorszą serię pod kątem skuteczności w karierze i on to wie, i każdy się zgadza. Jeśli Thunder mają wygrać serię z tymi Spurs, to SGA będzie musiał się wznieść na poziom faktycznego MVP i dać coś więcej, mimo tych trudnych warunków.

spoko, ja to wszystko rozumiem/wiem zgadzam sie z toba, ale jak jestes MVP to tak sam jak napisales, dajesz wiecej, dowozisz

zwlaszcza jak masz tak gleboki zespol, tak jak piszesz SGA musi dowiezc

w ogole ten home court advantage zmienia wszystko w OKC, kibice sa na prawde zajebisci

G6 na wyjezdzie to u Shaia jak na razie wygladaja tak:

Shai Gilgeous-Alexander in Game 6's: 

🏀 2019 vs. Warriors: LOSS
🏀 2020 vs. Rockets: WIN 
🏀 2024 vs. Mavericks: LOSS 
🏀 2025 vs. Nuggets: LOSS 
🏀 2025 vs. Pacers: LOSS 

Cytat

Shai in this series after tonight will be: 24.3 PPG 44/116 FG (37.9%) 6/23 3PT (26.1%) Absolutely unacceptable

juz c*** w te osobiste, ale gosc gra bardzo slaba serie

1 minutę temu, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a):

też hamuj bajerę, nawrzucał punktów w sweepie, gdzie dildos pewnie nawet czwartego biegu nie musiał odpalać

musial nie musial, bylo jak bylo, pewnie mial podswiadomie w glowie a tu se moge zmissowac tu tez, po co trafiac mamy lepszy roster

50 minut temu, Kubbas napisał(a):

15 punktów 

Casual performer bez osobistych

Tak, casual back-2-back MVP :) Rozumiem magię chwili w WCF przeciwko topowej obronie, ale nie przesadzajmy, bo będziemy żałować. To jest hisorycznie dobry gracz z mid range, w obronie bardzo solidny na swojej pozycji. Casualem był dawno.