Skocz do zawartości

WCF: (1) Oklahoma City Thunder vs. (2) San Antonio Spurs

barcalover

WCF: OKC vs. Spurs  

35 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra serię?

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 18.05.2026 o 21:59

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, lorak napisał(a):

to jest chochoł, bo dyskutujesz z własnym wymysłem. tu masz ładnie wytłumaczone o co chodzi:

modzi reddita zdjęli wideo, więc tutaj nagranie:

nie ma co się dziwić, że ludzie są wkurzeni tym naginaniem przepisów przez thunder, bo tego się nie da oglądać. wcale by mnie nie zdziwiło, jeśli oni rzeczywiście na treningach ćwiczą flopowanie:

https://www.facebook.com/reel/1947456002568391

A z ciekawości zapytam, czy uważasz, że gdyby sędziowanie było równe to mielibyśmy obecnie inny wynik rywalizacji? 

27 minut temu, steve napisał(a):

Przeciez tam doslownie w pierwszym kom jest wyjasnione, ze nie odgwizdali offensive interference Wembiemu, bo gracz Thunder najpierw zlapal siatke i dlatego zaliczyli punkty.

Nie, przed dobitką Wembiego dotknięcie siatki to nie jest interference, tutaj wyjaśnione również przez (byłego?) sędziego:

21 minut temu, Ziraeth napisał(a):

A z ciekawości zapytam, czy uważasz, że gdyby sędziowanie było równe to mielibyśmy obecnie inny wynik rywalizacji? 

nie wiem czy inny, bo zmiana rezultatu jednego meczu wpływa na podejście do następnych, ale na pewno G2 był wypaczony przez tragiczne sędziowanie.

46 minut temu, barcalover napisał(a):

Nie, przed dobitką Wembiego dotknięcie siatki to nie jest interference, tutaj wyjaśnione również przez (byłego?) sędziego:

no ale jak, to jest bezsensu. W momencie gdy Wemby dotyka pilke, oddaje dobitke i nawet jeszcze dlugo po tym jak juz skonczyl swoj kontakt z pilka, ktos tam z OKC dalej trzyma/dotyka siatke i ja wypycha do gory. Rownie dobrze to tak jakby ktos po oddanej trojce przez przeciwnika ciagnal czy pchal siatke.

36 minut temu, steve napisał(a):

no ale jak, to jest bezsensu. W momencie gdy Wemby dotyka pilke, oddaje dobitke i nawet jeszcze dlugo po tym jak juz skonczyl swoj kontakt z pilka, ktos tam z OKC dalej trzyma/dotyka siatke i ja wypycha do gory. Rownie dobrze to tak jakby ktos po oddanej trojce przez przeciwnika ciagnal czy pchal siatke.

Bo chyba nie skojarzyłeś całej sytuacji. Najpierw ktoś inny rzucił i piłka wypadała z obręczy i ktoś z Thunder zaczyna dotykać siatki, ale nie dotyka piłki, ani obręczy (brak defensywnego interference) i wtedy Wemby robi nielegalną dobitkę, bo piłka jest jeszcze nad cylindrem obręczy. Dlatego ofensywne naruszenie, a nie defensywne (które nastąpiło później przy tym oddanym już rzucie Wembiego). Tak ja to rozumiem i ma to sens wg mnie.

Ruszenie obręczy lub piłki spadającej po rzucie za 3 jest nielegalne 👍🏻

W dniu 25.05.2026 o 21:46, BMeF napisał(a):

Nom, wyjąć te dwa parominutowe mecze walki twarzą z parkietem i z Nazem Reidem - i w pozostałych jest jakieś 26-12-3-4 na 66TS%. ;] Ciekawe czy dowiezie w ostatnich 2-3 meczach, bo duża szansa przed San Antonio, no i przed samym Wembym, bo za tydzień może się okazać, że będziemy pisać, że to zdecydowanie najlepszy gracz w lidze. 

4/15 w G5 ;]

Dzisiaj jeśli dalej bez J-Duba to prawdziwy test dla Wembanyamy, bo w tych personaliach powinni być faworytem serii, a po stinkerze z G5 mocno pod ścianą. 

sZach Zarba dziś sędziuje. Gość znany z tego że pozwala grać ostro. Będzie więcej słychać kości niż gwizdków. 

To ten od łokcia. 

Dla równowagi pomagać mu będzie James Williams sędzie z najwyższą ilością techników w ostatnich 3 latach. 

Tyler Ford jako trzeci bardziej wyciszony. 

Może być zdjęciem przedstawiającym koszykówka i tekst „LATI NU EXIT”

Wembanyama w pierwszych połowach:

G1 6/11 FG, 14 PTS
G2 2/4, 7
G3 2/5, 10
G4 7/15, 22
G5 2/6, 11
G6 9/16, 22

mam nadzieję, że w G7 też zacznie agresywnie, bo lepiej nawet zrobić 0/15 niż oddać tylko 5 rzutów.

a thunder są jak dzieci we mgle w ataku, gdy nieczystą grą nie mogą wymuszać strat i jechać kontrami.

Edytowane przez lorak

Fizyczny ciężki mecz dla obu ekip. 
Fox robił wszystko żeby to przegrać. Tam ewidentnie ta kostka nie wytrzymuje ale po obu stronach są ofiary. 
Mocno zastanawia ten powrót Jalena bo oczywiste jest że to jest zimna kalkulacja aby na #7 był w rytmie meczowym już bardziej ale szkód dziś nie wyrządził. 
Mamy 7 spotkanie i niech wygra lepszy. 
knicks w tym czasie pójdą na masaż tajski. 

Tak jak 3 razy OKC potrafili wrócić z tych runów idealnej gry spurs to tylko oni tak mają. Dobrze że im się licznik zaciął w 3Q bo to jest groźna ekipa nawet jak jest niewinne -15. 

Na Game 7 to oni wyjdą zmotywowani. 

no i przepaść skuteczności za 3 OKC u siebie a na wyjazdach. 

21 minut temu, Kubbas napisał(a):

Cinżko bez osobistych FTA

Gówno prawda. Cieżko to bez trafionych trójek. PRzecież gdyby Thunder trafiali trojki na skuteczności z meczu nr 5 to by wygrali. Ba jakby trafiali tyle co spurs to byłoby na styk

Oni za 3 mieli 25% skutecznosci  . 

Prawda jest taka ,że Spurs jest zdowe a Thunder ma dwóch z trzech najlepszych shot kreatorów kontuzjowanych . I zależa mocno od skutecznosci za 3 zadanuowców a ci raz dowoża a raz nie. A to ,że Spurs nie potrafi tego wykorzystać mając najlepszego koszykarza świata to inna bajka. 

Tak czy siak czekam na mecz nr 7

k**** niech ci Spurs to wygrają bo ta ekipa @ignazz, @Kubbas, @lorak gotowi się spalić pod domem Silvera, ewentualnie urządzą głodówkę na Piątej Alei w Nowym Jorku. Szkoda chłopaków.

Kibice NY (z całego serca będę z wami) nastawcie się na wieczne pierdolamento tych płaczków.

Nic właściwie o meczu (ignac coś napisał) tylko o gwizdkach xd

Jak Spurs siedziały trójki plus wyszli z mega intensywnością to czułem, że będą plecy i oglądałem bez ciśnienia. Harper miał swoje spotkanie i Spurs zaskakująco dobrze radzili sobie bez Wembanyamy na parkiecie.

Dziwnie się ogląda jak Thunder są inną drużyną u siebie, a jak się dziś zaprezentowali. Jalen słabo, oby więcej pokazał w finałowym spotkaniu, bo po prostu bardzo brakuje jego dobrej formy. Zobaczymy, co przyniesie nam finałowe spotkanie, jaki będzie to scenariusz. Pojedynek dwóch bardzo mocnych rywali. Trzymam kciuki, by Thunder przepchali finał, bo za rok będzie dużo trudniej z tym kosmitą z San Antonio.

Więcej minut dla Casona i Caruso i widzimy się w finale z Knicks.

@ely3 znowu się czepiasz spurs jakby wygranie z OKC nawet bez Ajaja ( kim on był rok temu???)  To był spacer. 
już tej wyliczanki co by było gdyby trafiali trójki jak spurs sobie daruję skomentować. 
mam odpowiedzieć w stylu a jakbyśmy mieli Caruso to byśmy wygrali? 
zwróć uwagę jak wyłączono SGA. Jak marginalizowany jest Chet który innym ekipom cały sezon skakał po głowach. 
Fox gra z Kostką, Castle wygląda jak zwłoki a sprawdź Harpera produkcję w 3 poprzednich meczach. Nie miał urazu i to poważnego? 

ekipy są poobijane OKC dużo głębsza i pechowo nie postawili na nogi 1 gracza.  
Zabierać tym radość kibicom spurs fakt wyrównania to wyjątkowa złośliwość. 
Uważam OKC za mocniejszego, mają HCA a moim zdaniem niewytłumaczalne kwestie o których już pisać nie można sprawiają że mamy 3:3. 
cieszmy się i oby dali pograć wszystkim w G7. 

niech wygra lepszy. 

ps. Zwróciłem nawet we wpisie uwagę na to że OKC fatalnie rzuca za 3 na wyjazdach. Niebo a ziemia. 

8 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Trener OKC się uparł że każdy mecz aż do mistrzostwa będzie grał w jedenastu czy o co chodzi. Po cholerę mu kenriche i wigginsy w tej serii? 

Może nad ranem byłem zaspany ale oni chyba weszli dopiero pod koniec 3 kwarty kiedy Thunder odcięło prąd. Oni tam przez 7 minut 3 kwarty nie zdobyli punktu. Więc trener zaczał wrzucać inne opcje

Jalen zardzewiały strasznie

@ignazz Ciekaw jestem co byś pisał jakby Spurs grało bez Castle i Harpera. A już argument kim ktoś był rok temu to chyba najgłupszy argument w ocenie znaczenia gracza w tym roku nieprawdaż?

Spurs gra w zdrowiu a Thunder gra bez dwóch bardzo waznych graczy przez co Shai jest jedynym gościem co może sam sobie wykreowac rzut. ŁAtwo się skupić wtedy na nim i atak Thunder musi byc prze to mocno kreatywny.