Skocz do zawartości

Los Angeles Lakers 2026/2027 - przebudowa, kontynuacja czy polowanie na Giannisa?

Mich@lik

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, Kubbas napisał(a):

poczekaj az przyjdzie do powaznego grania

Knecht tez wygladal na gotowego 

Thierro raczej koszykarskie IQ ma srednie, a na tym glownie bazuje Redick u swoich graczy

ale mam nadzieje ze sie nie mylisz

Przecież Knecht potwierdził gotowość również w poważnym graniu. Później walnął w mur, JJ zmienił koncept i na koniec ta wymiana.

Jak oceniłeś poziom iq Thiero tak z ciekawości? Freak athlete ze słabym rzutem = z automatu niskie iq? Widać, że potrzebuje grać, widać było rozwój nawet na przestrzeni kilku meczów ligi letniej j wyciąganie wniosków dla mnie to dobrze rokuje. W zeszłym roku jak był zdrowy to JJ dawał mu jakieś pojedyncze minuty.

Ja jedyne o co mam obawy to jego zdrowie, w przeciwnym wypadku nie mam wątpliwości, że dostanie minuty, nawet bez rzutu ma nad Vando przewagę tego jak może kończyć atakując kosz. Dobrze jakby Lakers zrobili miejsce na ławce pozbywając się Vando i Laravia za jakiegoś  startera na F czy to Kuminga czy Washington u myślę, że zdrowy te kilkanaście minut w rotacji powinien spokojnie wywalczyć.

Free agent forward Matisse Thybulle has agreed on one-year, $3.3 million contract with the Los Angeles Lakers, sources tell ESPN.

Thybulle’s addition put the Lakers at 16 guaranteed contracts at the moment. They will need to move or waive one player by opening night to accommodate him

Edytowane przez 24kobe8

super ruch, nie ma w lidze wielu lepszych obrońców na obwodzie od niego, oczywiście najpierw musi być zdrowy by grać, ale za minimum nie ma co narzekać. Dobry kierunek Lakers naprawdę te podpisy za minimum Williamsa a teraz Thybule.

Cytat

Talks between the Los Angeles Lakers and free agent Jonathan Kuminga have stalled, with both sides far apart on contract terms, according to team sources. The Athletic has reported on the Lakers' interest in Kuminga since late June, but the team has shown little motivation to commit significant draft capital toward a sign-and-trade to complete a deal.

Despite the stalled momentum, Kuminga remains viewed as the top remaining upside play on the free agent market and could re-emerge as a Lakers target if his market stays cool. League sources indicated the Cleveland Cavaliers are the team most frequently connected to Kuminga aside from the Lakers. The Cavaliers are awaiting a decision from LeBron James before possibly pivoting to Kuminga.

The Atlanta Hawks previously declined their $24.3 million team option on Kuminga for the 2026-27 season. He played last season on a $22.5 million contract following a prolonged restricted free agency process with the Golden State Warriors.

The Lakers have also shown interest in free agent Matisse Thybulle, a top-tier defensive wing who has developed into an effective catch-and-shoot threat during his time with the Portland Trail Blazers. 

Sources also indicated the Lakers continue monitoring the market for size at center. The team already acquired Walker Kessler via sign-and-trade and signed Kevon Looney to bolster that position, with Sandro Mamukelashvili also capable of playing center. 

Cytat

The Los Angeles Lakers are signing F Arthur Kaluma to a two-way NBA deal, Todd Ramasar and Mike Simonetta of Life Sports Agency tell ESPN. Kaluma, who spent 2025-26 in Lakers G League program, averaged nearly 19 points, 61% shooting and 50% on 3s in Las Vegas summer league.

O ile można mieć żale do Roba za początek offseason (ja wciąż nie mam, dopóki boisko tego nie zweryfikuje), tak te ostatnie ruchy nawet nie-fani Lakers mogą propsować. Fajne minimum kontrakty no risk / medium reward, a do tego oglądając lige letnią miałem właśnie pisać, że fajnie gdyby tego Kalume spróbowali w poważnym graniu. Dawać mnie ten presezon chociaż :)

5 godzin temu, kore napisał(a):

O ile można mieć żale do Roba za początek offseason (ja wciąż nie mam, dopóki boisko tego nie zweryfikuje), tak te ostatnie ruchy nawet nie-fani Lakers mogą propsować. Fajne minimum kontrakty no risk / medium reward, a do tego oglądając lige letnią miałem właśnie pisać, że fajnie gdyby tego Kalume spróbowali w poważnym graniu. Dawać mnie ten presezon chociaż :)

Co do graczy nikt nie ma pretensji 

Raczej do liczb i konstrukcji umów zwłaszcza tych player options

Podpisanie Thybulle super. Szkoda ze tak reszte zjebali.

Wystarczyło podpisać TimeLorda GoatWilla III, LeBrona, Thybulle, Smarta i grać:

Smart, Thybulle, Doncic, LeGoat, GoatWill III (w rs moglby byc oszczedzany z lawki po 20min, potem w po dojebac 30min),

z lawki Reaves (chociaz go mogli sie probowac pozbyc w sumie, bo tej kasy wart nie jest imo) + Ayton.

Zamiast tego maja mase przecietnych gosci.

30 minut temu, mac napisał(a):

Podpisanie Thybulle super. Szkoda ze tak reszte zjebali.

Smart, Thybulle, Doncic, LeGoat, GoatWill III (w rs moglby byc oszczedzany z lawki po 20min, potem w po dojebac 30min),

zaryzykować budowę zespołu z jednym gościem z bogatą historią kontuzji za niską cenę - spoko. Sugerować to z trzema tego typu zawodnikami i 42 latkiem i jeszcze uważać za świetny pomysł to już naprawdę grubo 😂

11 minut temu, Van napisał(a):

zaryzykować budowę zespołu z jednym gościem z bogatą historią kontuzji za niską cenę - spoko. Sugerować to z trzema tego typu zawodnikami i 42 latkiem i jeszcze uważać za świetny pomysł to już naprawdę grubo 😂

a jak to sie ma co napisales do historii kontuzji Kesslera i tego co za niego dali?

W moim scenariuszu nadal maja assety.

Co do tekstu o LBJ to az szkoda strzepic ryja jak niektorzy fani Lakers sa niewdzieczni do niego.

Ogladales PO?

Koles jawnie jest blizej poziomu Doncicia niz Rivers jest poziomu Lebrona, a mimo tego to Lebron sie jako jedyny poswiecil w sezonia dla dobra zespolu a moglby nabijac gowno staty ale Austin.

46 minut temu, mac napisał(a):

a jak to sie ma co napisales do historii kontuzji Kesslera i tego co za niego dali?

W moim scenariuszu nadal maja assety.

Co do tekstu o LBJ to az szkoda strzepic ryja jak niektorzy fani Lakers sa niewdzieczni do niego.

Ogladales PO?

Koles jawnie jest blizej poziomu Doncicia niz Rivers jest poziomu Lebrona, a mimo tego to Lebron sie jako jedyny poswiecil w sezonia dla dobra zespolu a moglby nabijac gowno staty ale Austin.

O to może być dobre jaką jest historia kontuzji Kesslera? tak, stracił jeden sezon na operację barku, z którym grał od studiów, a że Jazz tankowali to usadzili go na dłużej niż musieli. Coś jeszcze?  Ty wymieniasz trzech gości, którzy mają każdy po kilka przynajmniej sezonów gdzie opuszczali grubo ponad połowę możliwych meczów. 

Co do Lebrona to szkoda strzępić ryja faktycznie do ludzi, którzy uważają, że wdzięczność za przeszłość ma się przekładać na przyszłość z jakiegoś powodu i ślepą wiarę, że to jeszcze nie będzie ten sezon kiedy Lebron znacznie obniży loty. 

17 godzin temu, Van napisał(a):

Co do Lebrona to szkoda strzępić ryja faktycznie do ludzi, którzy uważają, że wdzięczność za przeszłość ma się przekładać na przyszłość z jakiegoś powodu i ślepą wiarę, że to jeszcze nie będzie ten sezon kiedy Lebron znacznie obniży loty. 

Kłopot w tym, że on już obniża loty. Grał średnio najmniej minut w sezonie, znacząco spadła średnia punktowa, obrona w RS wyglądała słabiutko, a w p-o paliwa starczyło na jedną serię. Jak na 42-latka jest świetny. Ale nie da się nic zbudować w oparciu o 42-latka. A on ani nie chciał za bardzo kasy odpuścić, ani swojej roli zmienić. 

18 godzin temu, mac napisał(a):

Tak jak Cię lubię, to się nie zgodzę z Tobą - szczególnie longterm.

LBJ jak wszyscy wiemy nie przywiązuje się do organizacji, on sam jest organizacją i to nie jest case Kobe, Tima, Wade'a gdzie Ty zrobisz wszystko, że choć jeden sezon na spoko poziomie mu wydłużyć. Tym bardziej, że ryzyko przed ASW, że w przypadku słabszej gry będzie chciał odejść było b.duże. Dobre PO (tak potwierdzam) w roli lidera (gdzie wszyscy mają zapierdalać na niego) mu się udały, ale rola sidekicka mu nie służy, a tu gwiazdą dzis jest Luka, czy sie z tym zgadzasz czy nie.

RWIII jak wiecie lubię i chętni bym go tu widział, ale dawanie kontraktu 15/y gościowi, który zagrał 120 meczów w 4 lata jest dalekie od marzeń GMa w budowie contendera.

Smart podobnie 177/4 gość oczekiwał min. 30/3 i przestańmy pisać, żeby został za 6, bo z 6 zrezygnował i się obraził na Lakers. Do tego od czasów Celtów efektywność mu spadła tak rzutowa jak i w D po kontuzjach. Kennard jest spoko, ale uważam, że Mamu, Grimes (i Hardy pod Lukę), Sexton (wybitnie pod Kesslera) są bardziej perspektywniczni od tej 3, nawet jeśli więcej kosztują, a Twój ulubieniec Thybulle jest za min. - więc "zastąpi" Smarta gdyby Grimes to było za mało.

To co Ty napisałeś to byłoby w najlepszym wypadku walczenie o odpadnięcie w 2 rundzie i za rok nie byłoby tu ani Luki (oddanego za pół darmo), ani LBJa, za to byliby Smart, RWIII i Kennard na 3 letnich umowach z almost max Reavesem i Bronnym ;) 

@Van jeśli na sensownych warunkach nie dogadają się z Kumingą, to ja bym w sumie poczekał z ruchami i nie cisnął. Powoli wydaje się, że za chwilę kilka ekip będzie w trybie przyśpieszonej wyprzedaży i im kontrakty LaRavii i JV (czy Knechta z Bronnym) mogą bardzo pasować.

Mnie to nawet zastanawia, czy DEN nie oddałoby Camerona za JV bez dopłaty (z uzupełniaczami), jeśli jakimś cudem Watsona by zatrzymali... ale nawet gdyby trzeba było jakieś 2nd dorzucić to mógłby być dobry deal.

Luka i Reaves nieźle zbierają jak na G, a Kessler i Mamu/Looney są świetni na tablicy, więc im w sumie dobry na tablicy F nie jest jakoś potrzebny, a kuriozalnie JV dobrze by do Jokica pasował jako zmiennik Gordona, czy z ławki do Bagleya, który jest słabym obrońcą pod koszem.

mnie się wydaje, że Lakers do trade deadline nie ruszą tych 2nd rounderów, żeby dopłacać za nie wiadomo co, a najpierw muszą rozpoznać po tych wszystkich ruchach w jakim są miejscu i wówczas dopiero Coś zrobią w zależności co wyjdzie w połowie regulara

Thybulle i Zaire Williams mogą sugerować, że to jest koniec ruchów ewentualnie 2 za 1 za jakiegoś Centra

tym bardziej patrząc na rumory - temat Kumingi raczej upadł, gość oczekuje jakiś 20mln+