Skocz do zawartości

Western Conference Semi Finals (2) San Antonio Spurs - (6) Minnesota TimberWolves

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, rw30 napisał(a):

pozdrawiam Cię stary, trzymaj się tam bo widze że ciężki czas dla Ciebie. Zdarza się, wyjdziesz z tego. 

nie znasz nnie, c***a o mnie wiesz - popi*****ić sobie możesz

nie zaczepiłam Cb w żaden sposób, a i tak musiałeś znowu przypomnieć wszystkim, że zmarnowałeś wszystkie plemniki po porażce Nuggets

ja Cię nie pozdrawiam, nie liże dupy ludziom, którzy są mi wilkiem

ps. zabieraj tego lajka, bo będę miał zajady

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

powinność jest kwestią subiektywną i o ile można zrozumieć twoje emocjonalne podejście, o tyle dla milinów innych fanów decyzja powinna być taka, aby widowisko przez nią jak najmniej ucierpiało. od strony samych przepisów też nie ma tu miejsca na tak długie zawieszenie, bo system punktowy NBA jest jasny. może po review dadzą 1 spotkanie, ale to wątpliwe, bo Wembanyama nie ma historii takiego zachowania (co ma znaczenie przy decyzjach tego typu) oraz już stracił praktycznie jeden mecz.

głupio zrobił, myślałem, że mnisi lepiej go nauczyli panować na sobą, ale nie ma powodu tego nadmiernie rozdmuchiwać i psuć przez to rywalizację.

nie ma co przeginać w którą stronę? w normalnej lidze chłop nie powinien już grać w tych PO

musi chyba dojść i zapewne kiedyś dojdzie do tragedii

wtedy nazwiemy to xxx rule od nazwiska chłopa, która został warzywem lub w najlepszym wypadku wypadł na bardzo długi czas z gry

24 minuty temu, lorak napisał(a):

le nie ma powodu tego nadmiernie rozdmuchiwać i psuć przez to rywalizację.

co?

w dupe z rywalizacją

piętnować, karać i zapobiegać

rywalizacja mu się marzy, miałeś przykład, mało Ci?

28 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nie ma co przeginać w którą stronę? w normalnej lidze chłop nie powinien już grać w tych PO

musi chyba dojść i zapewne kiedyś dojdzie do tragedii

wtedy nazwiemy to xxx rule od nazwiska chłopa, która został warzywem lub w najlepszym wypadku wypadł na bardzo długi czas z gry

co?

w dupe z rywalizacją

piętnować, karać i zapobiegać

rywalizacja mu się marzy, miałeś przykład, mało Ci?

Czytałem głosy że Reid równocześnie wyprowadził mniej efektowny cios i powinien też wylecieć z boiska. Tych sytuacji było więcej bo zarówno Gobert dostał w twarz jak i Wemby od tego niskiego odrzutowca. Jakbyś był taki skrupulatny to by Conley u Ciebie zagrał za dwa dni. Tylko Conley. I Harper. 
To co mi się nie podobało w akcji to postawa innych spurs. Bo w sumie do Wembiego startowało dwóch Wilków bez reakcji ze strony innych Ostróg. 

Edytowane przez ignazz

Właśnie jestem po obejrzeniu meczu i po kilkunastu powtórkach tego łokcia, to Wemby powinien dziękować McDanielsowi, że prawie od razu go "przytulił", bo ja tam widziałem chęć napierdalania drugim łokciem w ten sam sposób.

Flagrant zasłużony, a czy go zawiesza czy nie to mi rybka. Jak mamy ich przejść, to przejdziemy bez względu na perosnalia.

Zdania na szczęście dla Wemby mogą być podzielone bo to nie jest tak jednoznaczna sytuacja co otwiera furtkę do obrony. Mniej lub bardziej udolnej. 

I tu widać że otoczony przez 3 graczy Wemby jest sam. W takich sytuacjach inni spurs powinni podbiec do graczy. Aby rozładować sytuację. Aby przytrzymać tych kolejnych. Zrobić cokolwiek. 

Przecież nie wiadomo było jak sytuacja się rozwinie. Gwarancja że Jaden nie strzeli z tyłu fangi żadna. W takim przypadku ważne aby nie stał sam a miał plecy kolegów. 

I w minucie wcześniej w szczękę Wemby dostał równie mocno tylko nie padł jak porażony prądem. A mógł zrobić flopa. 

Widać też tam wcześniejsze odepchnięcie i wyraźny faul Goberta który Ely nazwał świetnym przestawieniem Wembiego. 

Wszyscy tu jak jeden mąż widzą tylko strzał Wemby z łokcia. A cios wyprowadził Nazr też tylko że nie doleciało bo dostał w szyję a Jaden nie rozdzielał tylko złapał w zapaśniczym stylu. Jako kolejny prowokator a nie rozjemca. 

Tak jak lubię Harpera to on się tak gapił już 3 sekundy przed łokciem. 

Wemby głupio zrobił ale inni spurs nic nie zrobili za to dołożyli swoje gracze Wilków. Poszło domino. 

I co ważne Wemby wykonał prawidłową zbiórkę, trzymał piłkę, Jaden od tyłu złapał go dwoma rękami w jego kierunku szedł Nazr a nie że Wemby leciał przez pół boiska uderzyć gracza Wilków jak Jok po gwizdku. Ja widzę różnicę. 

IMG-0242.webp

Tu zanim idzie łokieć już Jaden trzyma oburącz i Nazr wyprowadza cios. 

I Harper od jakiegoś czasu się gapi. 

Powtórzę. Za utratę nerwów mimo tych fauli niestety wyrzucenie z boisku musiało nastąpić. Ale nie zauważać innych elementów to trzeba mieć sporo złych chęci względem młodego. 

On jest najlepszym graczem serii więc nic dziwnego że gorszy gracz chętnie poświęci się prowokując aby najlepszego gracza wykluczyć. Czy to obijaniem. Czy to prowokacja. Czy doprowadzeniem do bójki. Wszystko to ma za zadanie wybić z rytmu gracza spurs. I to łącznie z tanimi nieregulaminowymi sztuczkami. 

Niestety Wemby dał się w aferę przy bierności innych spurs. 

Zabrakło Sochana który by sprzedał łokcia, wyleciał ale obronił Wembiego. 

I wiem wiem. Kosz to nie hokej gdzie masz w składzie zastępczego nawalacza. Lub kilku. 

Wemby zrobił głupio a Wilki rozegrały to świetnie. 

Wołać w tej sytuacji 5 spotkań jest tak samo niepoważne jak głupota spurs że dopuścili do takiej izolacji lidera. 

A czysto ludzko. Nie za dużo panowie aby w minutę Wemby dostał pod żebro ( bez gwizdka) w szczękę ( bez sprawdzania u sędziów) popchnięty i wywrócony za linię ( z gwizdkiem) i łapany przy zbiórce oburącz przy równoczesnym pójściu w jego kierunku gracza który moim zdaniem też wyprowadza cios? Sekwencja akcji z rzędu. 
Wilki to cwaniaki. Doskonale wiedzą że najłatwiej Wemby łapie urazy poprzez nieskoordynowane upadki gdy zapłacze się o własne nogi. Dlatego robią tyle sytuacji stykowych. Jaden nieprzypadkowo poszedł od tyłu. 

Edytowane przez ignazz

Trzeba przyznać, że @ignazz dzielnie bronisz przegranej sprawy. Doceniam. Ale prawda jest taka, że wyj... z łokcia i teraz tylko czekamy na ewentualne konsekwencje. Wg mnie zarówno zawieszenie w grze jak i "zawieszenie kary" się jako tako broni (to jego pierwszy taki wybryk). 

Dla uniknięcia jakiś niedomówień powinien dostać jeden mecz bana. Spurs grają u siebie, a nawet jak wtopią to będą jeszcze dwa mecze na rewanż. Jeżeli poważnie myślą o mistrzostwie to muszą sobie w takich warunkach dać radę.

39 minut temu, cwikson napisał(a):

Trzeba przyznać, że @ignazz dzielnie bronisz przegranej sprawy. Doceniam. Ale prawda jest taka, że wyj... z łokcia i teraz tylko czekamy na ewentualne konsekwencje. Wg mnie zarówno zawieszenie w grze jak i "zawieszenie kary" się jako tako broni (to jego pierwszy taki wybryk). 

Dla uniknięcia jakiś niedomówień powinien dostać jeden mecz bana. Spurs grają u siebie, a nawet jak wtopią to będą jeszcze dwa mecze na rewanż. Jeżeli poważnie myślą o mistrzostwie to muszą sobie w takich warunkach dać radę.

Żeby tak inni gracze spurs bronili to by tych obijanek bezkarnie bagiety nie było. 

There will be no further discipline for Spurs star Victor Wembanyama after he was ejected for elbowing Naz Reid in Minnesota on Sunday night, sources tell ESPN. No suspension, no fine. Wembanyama will play in Game 5 against the Timberwolves on Tuesday night in San Antonio.

2 godziny temu, lorak napisał(a):

powinność jest kwestią subiektywną i o ile można zrozumieć twoje emocjonalne podejście, o tyle dla milinów innych fanów decyzja powinna być taka, aby widowisko przez nią jak najmniej ucierpiało. od strony samych przepisów też nie ma tu miejsca na tak długie zawieszenie, bo system punktowy NBA jest jasny. może po review dadzą 1 spotkanie, ale to wątpliwe, bo Wembanyama nie ma historii takiego zachowania (co ma znaczenie przy decyzjach tego typu) oraz już stracił praktycznie jeden mecz.

głupio zrobił, myślałem, że mnisi lepiej go nauczyli panować na sobą, ale nie ma powodu tego nadmiernie rozdmuchiwać i psuć przez to rywalizację.

Dżizas jakby randomowy typ na ulicy komuś z premedytacją jak Wemby takie coś zrobił to z dowodem takiego filmu mógłby mieć sprawę karną.

A Ty o kwestii subiektywnej.

Skandaliczna decyzja ligi, bandytyzm (a to był bandytyzm, w ogóle niezwiązany z akcją/koszykówką, po prostu stwierdził, że typowi z łokcia przypierdzieli) klepnięty sobie oficjalnie przez Silvera, bo Wemby to jego nowe złote dziecko.