Skocz do zawartości

Western Conference Semi Finals (2) San Antonio Spurs - (6) Minnesota TimberWolves

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, karl napisał(a):

@Kily ale teraz oczekujesz 7 meczów zawieszenia dla Wemby? Przecież różnica pomiędzy łokciem VW  a tym Artesta jest ogromna. 

No i jednak śmiesznie porównywać największego recydywistę w historii ligi pod względem napieprzania ludzi wokół do 22-latka z czystą kartą. xd

1 minutę temu, karl napisał(a):

@Kily ale teraz oczekujesz 7 meczów zawieszenia dla Wemby? Przecież różnica pomiędzy łokciem VW  a tym Artesta jest ogromna. 

Nic takiego nie napisałem. Tylko pokazałem ile playoffowych meczów w przeszłości było za celowego łokcia w ryj.

A osobiście uważam za śmieszną opinię, że Wemby'emu nie należy się w ogóle zawiecha na jakikolwiek mecz. A za jeszcze zabawniejszą uważam argumentację za tą tezą, że to playoffy. Nawet w finałach zawieszali Draymonda za mniejszą przewinę.

Inna sprawa to czego się spodziewam przy permanentnych podwójnych standardach w tej lidze, gdzie Wemby to nawet rekord bloków mógł otrzymać za napierdalanie przeciwników po rękach.

6 minut temu, Kily napisał(a):

A za jeszcze zabawniejszą uważam argumentację za tą tezą, że to playoffy. Nawet w finałach zawieszali Draymonda za mniejszą przewinę.

za atak bez powodu w bardzo delikatne miejsce, co zresztą zrobił wielokrotnie podczas tamtych PO i w pewnym momencie miarka sie przebrała 

7 minut temu, Kily napisał(a):

Wemby to nawet rekord bloków mógł otrzymać za napierdalanie przeciwników

otrzymać :P 

szczegóły napierdalania tutaj:

29 minut temu, rw30 napisał(a):

Goberta (po raz kolejny rzetelnie kończył + nawet PO trafiał,

Był taki moment kiedy Gobert przepchnął Victora przy zbiórce i trafił z faulem i tam już było widać frustrację bo pewnie w RS by gwizdali faul Gobertowi a tak to Victor kompletnie bez sensu bił w głowę ramię Goberta nie mając już żadnych szans na blok. 

Gobert w tych PO jest po prostu bardzo dobry.. Czekam czy Rangle odpali się na mecz nr 5 bo Socie brakuje choć jednego mega skutecznego meczu.. Sota to w ogóle dziwny zespół. NA RS przeciętny ale na PO 3 rok z rzędu grają znacznie lepiej i z większa energią. Tak jakby byli właśnie stworzeni do gry gdzie liczy się walka fizycznośc ,przepychanki itp. A sam Edwards wyglada tak jakby najbardziej w lidze nienawidził przegrywać 

I tak jak wspomniałeś szkoda ,że on prawie całe PO nie gra w pełni zdrowia ale też kompletnie nie szuka tego typu wymówek po porażkach

6 godzin temu, ely3 napisał(a):

To jego pierwsze wykluczenie więc wątpliwe by mu dali zwłaszcza ,że będzie się bronił ,że było to w ferworze walki o zbiórkę. Ogólnie mecz był fizyczny. Sędziowie pozwalalali na dużo walki fizycznej o zbiórkę. Gdzie Gobert kllka razy przepychał się z Vicorem na pograniczu faulu i jestem pewien ,że w niektórych meczach by to gwizdano i jakaś frusracja Victora zjadała. Nawet jakby mu nie dali umyślnego faulu to i tak byłby to jego 3 na początku drugiej kwarty.. 

w jakim ferworze? spojrzal sie na goscia i mu wypierdolil z calej sily lokcia w grdyke

to sie moglo o wiele gorzej skonczyc

Nie szafujcie kur&$ tymi waszymi "grdykami". Jakby dostał w grdykę takim łokciem, to albo by go Wemby zabił albo trzeba by było go szybko reanimować albo jakieś tracheotomie robić ;) W szyję dostał i tyle. Za to bardzo wyraźnie i - jak już wcześniej pisałem - moim zdaniem niestety celowo 😕 

Edytowane przez SpursNation

Godzinę temu, ignazz napisał(a):

Jeżeli dajesz tylko 3 sekundowy moment bez pokazania popchnięcia trzymania z drugiej strony za rękę i pod kątem że nie widać momentu że Wemby też dostał w głowę to jesteś odklejony. Okoliczności pokazują że to nie jest akcja jednoznaczna a szerokie rozstawienie nóg akurat pokazuje że nie ma mowy o „pójściu na przeciwnika”. Jasne że to machanie łapami było głupie i niebezpieczne ale takie machanie wahadłowe równocześnie miało uwolnić drugą rękę z tym chwytu Przez Jadena. Wyszedł cios w stylu żurawią z karate Kidd. Ale spójrz na całościową mowę ciała. Tam nie bylo „idę po ciebie i ci przyyebie” 

mogl go nawet za c***a trzymac

to nic nie zmienia

co z tego ze mu reke trzymal? co to ma za znaczenie?

48 minut temu, Kubbas napisał(a):

w jakim ferworze? spojrzal sie na goscia i mu wypierdolil z calej sily lokcia w grdyke

to sie moglo o wiele gorzej skonczyc

Ale Ty się mnie czepiasz? Gdzie ja piszę ,że słuszne wykluczenie a o ferworze pisze w kontekście jak się mogą tłumaczyć by nie było zawieszenia?

Chyba mocno nietrafione strzały. Zawieszenia nie będzie.

27 minut temu, ely3 napisał(a):

Ale Ty się mnie czepiasz? Gdzie ja piszę ,że słuszne wykluczenie a o ferworze pisze w kontekście jak się mogą tłumaczyć by nie było zawieszenia?

napisales ze to bylo w ferworze

w walce o pilke

stary tam Reid nie byl nawet blisko niego a wycelowal i przypierdolil

Cytat

Chyba mocno nietrafione strzały. Zawieszenia nie będzie.

ja nie pisalem czy zawieszenie da nba czy nie da

tylko ze wg mnie to powinno byc obowiazkowe zawieszenie

a jak politykuje sobie nba z tymi tematami to wiadomo od zawsze, tez uwazam ze mu nie dadza zawieszenia

ALE ZAWIESZENIE powinno byc

17 minut temu, ignazz napisał(a):

Okoliczności sa wazne co do zawieszenia moim zdaniem. 
Nikt tu nie neguje Flag2 

sluchalem dzisiaj troche gadajacych glow

i podobno czas w ktorym zajebal tego lokcia tez ma znaczenie, moga uznac ze ponad polowa meczu to wystarczajaca kara

Jokić dostał 1 mecz za zakończenie kariery Kieffowa, w rs, nawet ja byłem zdania, że powinien dostać minimum 5, tu skala zagrożenia urazem podobna, ale pisanie o prowokacji ze strony Wolves to kabarecik, przypomnę - po serii z Blazers mówił, że czeka na prawdziwe playoffowe wyzwania

dlatego od początku uważałem, że powinien zamknąć japę, peron dawno mu odjechał

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

16 minut temu, Kubbas napisał(a):

napisales ze to bylo w ferworze

Napisałem ,że tak się będzie bronił... A zawieszenie nie będzie nie bo na to zasłużył ale bo to jest PO a to jest pierwsze w ogóle wykluczenia Francuza i dlatego nikt mu nie da . JAk ktoś ma czysta kartotekę i trafia do sadu za pobicie to dostanie zawiasy a jak ktoś trafia tam 3 lub 4 razy to już nie może liczyć na łagodne traktowanie. Tu będzie identico. 

16 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

dlatego od początku uważałem, że powinien zamknąć japę, peron dawno mu odjechał

dokładnie, wziął by kupił jakąś bryczkę i konie i zajął się poważnymi sprawami a nie gada o koszykówce

ej ale też was to rozbawiło jak pytał Barnesa  what does it mean? Im ejected? ROTFL trochę

tzn nie wiem co tam w jego głowie zaszło, bo po tym jak procenty na żywo na konfie liczył to jestem pewien że zna sie na przepisach i je ogarnia, ale może stres? nie wiem, nie występowałem nigdy w WCSF i to jeszcze w jakimś smutnym Minneapolis

Jak sędzia ogłaszał  flagrant 2 to mówił o wyrzuceniu w drugim zdaniu ale wrzawa po ogłoszeniu pierwszego była taka że nie słychać było tego drugiego. Sam przyznam że nie zakumalem w tym momencie że wyleciał. 

Wina młodego. Mógł trafić trójkę z rogu. 

7 minut temu, rw30 napisał(a):

dokładnie, wziął by kupił jakąś bryczkę i konie i zajął się poważnymi sprawami a nie gada o koszykówce

ej ale też was to rozbawiło jak pytał Barnesa  what does it mean? Im ejected? ROTFL trochę

tzn nie wiem co tam w jego głowie zaszło, bo po tym jak procenty na żywo na konfie liczył to jestem pewien że zna sie na przepisach i je ogarnia, ale może stres? nie wiem, nie występowałem nigdy w WCSF i to jeszcze w jakimś smutnym Minneapolis

Może gość mając taki zasięg będzie wszystkich bił po głowie jak się wkurzy. I do Shaolin nie pojechał aby się wyciszyć. 

Edytowane przez ignazz

14 minut temu, rw30 napisał(a):

to jest. Koszykówka?

I do kogo Ty go porównujesz?

konie to bardzo mądre i dobre zwierzęta, nie wycieraj sobie nimi buźki

jaki tu proces zaszedł erwik, że z pogramiacza forumowych clownów sam stałeś się jednym z większych?

6 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

jaki tu proces zaszedł erwik, że z pogramiacza forumowych clownów sam stałeś się jednym z większych?

pozdrawiam Cię stary, trzymaj się tam bo widze że ciężki czas dla Ciebie. Zdarza się, wyjdziesz z tego. 

9 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

konie to bardzo mądre i dobre zwierzęta, nie wycieraj sobie nimi buźki