Skocz do zawartości

Western Conference Semi Finals (1) Oklahoma City Thunder - (4) Los Angeles Lakers

Kubbas

Kto wygra serie?  

24 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra serie?

• Lakers in 4
      0
    • Lakers in 5
      0
    • Lakers in 6
      3
    • Lakers in 7
      4
    • OKC in 4
      7
    • OKC in 5
      9
    • OKC in 6
      1
    • OKC in 7
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Bez wielkich analiz - przed Lakers znów z grubsza to samo zadanie co przed serią z Rockets czyli przedłużyć 2 rundę na tyle by dać czas na powrót Luce.

Będzie trudniej, chociaż z Reavesem, ale trzeba mocno trzymać kciuki by wyrwali jeden z 2 meczów w Oklahomie - wtedy nawet przy założeniu, że Doncic wróciłby na game 4 (liczę że będzie gotowy na game 3) wciąż będzie można jeszcze o czymś myśleć.

Jak to będzie wyglądało w szczegółach trzeba się zastanowić - ciekaw jestem czy JJ coś pokombinuje czy np. jakieś minuty otrzyma Vando czy jednak ograniczymy się do gry z ławki Kennardem, Laravia i Hayesem.

Chciałbym się miło zaskoczyć, bo wiadomo jak to w regular wyglądało...

Pisałem już nie raz, że zdrowi Thunder to jedyna drużyna, z którą nie spodziewałbym się w serii wygranej przez Lakers zakładając zdrowie w obydwu drużynach.

Mimo wszystko taka seria w pełni sił nawet przegrana nioslaby za sobą pozytyw taki, że pokazałaby jasno Pelince jakie są braki, a tak tego nie dostaniemy więc trudno Lakers muszą wygrać z Thunder bo porażka nic im nie daje ;)

Dobra jednak na to przyjdzie czas, dzisiaj jest pozytywnie, Lakers pokazali z Rockets czy Wolves pokazali z Nuggets czy wschodnie drużyny, które doprowadziły dk G7, że należy walczyć i nie zakładać na starcie, że się nie uda. 

Potrzebne będzie na pewno to żeby Lakers mieli w każdym meczu tak zaangażowanego i walczącego na tablicy Aytona, trafiającego Rui, AR wracającego do tego co grał bez Luki w regular i wkład w atak Smarta/Kennarda bliższy pierwszej części serii z Rockets. 

To będzie niezbędne bo niestety OKC w ataku to nie Rockets, tu nie wystarczy granie jako tako, tylko kilku graczy wznoszacych się na wyżyny razem w czterech meczach.

Z drugiej strony musiałaby być też słabość rzutowa Thunder, rolsi nie mogą niszczyć Lakers zza łuku. 

Ciekawym zjawiskiem będzie sędziowanie z jednej strony Lakers, którym wg wielu od zawsze sędziowie sprzyjają, a z drugiej strony OKC i w opinii wielu największy ich obecnie ulubieniec czyli Shai 😆 Kluczowym matchup to Smart na SGA oczywiście, fajnie jakby sędziowie pozwolili tutaj na sporo fizyczności w ich pojedynkach.

Ja wiem, że często się mówi o tym jak ważne jest właściwe wejście w serię, potem się okazuje, że nie zawsze ten G1 był tak istotny, ale tutaj naprawdę, jak Lakers mają czegoś szukać w tej serii to ten pierwszy mecz jest niezbędny do sprawienie niespodzianki. Thunder może po ponad tygodniowym odpoczynku będą lekko rozregulowani, Lakers w rytmie po fizycznej serii, ale mając trzy dni bez meczu teraz żeby odzyskać siły, czymślze zaskoczyć Thunder i sprawić niespodziankę.

Później będzie mecz co drugi dzień co zwłaszcza na Lebronie będzie odciskalo piętno. Dlatego jeżeli Lakers wezmą G1, może być ciekawie, jak nie to nie ma sensu ryzykować powrotu Luki żeby ten mięsień znowu się odezwał co mogłoby wpłynąć na jego przygotowanie na następny sezon. 

G1 to must win. 

A ja Wam powiem że Oklahoma jest zbyt zależna od gwizdków i spodziewam się gładkiego 4:0 dla nich bo sędziowie pozwolą im na wszystko obronie jednocześnie odgwizdując każde przewinienie LAL (prawdziwe i urojone). 

Moje typy to :

sędziowanie dla OKL jak do tej pory to gładkie 4:0(1 - przy dniu konia z zza łuku)

sędziowanie równie ale pozwalające na twardą grę 4:2 dla OKL bo są lepszą i bardziej atletyczną drużyna. 

sędziowanie równie ale aptekarskie : 4:1 (2) dla LAL bo to oznacza przy tym sposobie bronienia ciągłe problemy z faulami.

5 minut temu, Gregorius napisał(a):

A ja Wam powiem że Oklahoma jest zbyt zależna od gwizdków i spodziewam się gładkiego 4:0 dla nich bo sędziowie pozwolą im na wszystko obronie jednocześnie odgwizdując każde przewinienie LAL (prawdziwe i urojone). 

Los Angeles Lakers: organizacja znana z tego, że sędziowie faworyzują jej rywali. 

W RS mecze z OKC przypominały spotkanie gołej dupy z batem, więc raczej próżno szukać przed serią powodów do optymizmu, a jak dodać do tego nieobecność Doncica na początku serii, to już w ogóle sytuacja Lakers wygląda dramatycznie. Oczywiście wiara to najtwardsze wiadomo co w grze, ale stawiam na 0/1:4 dla OKC i będę bardzo zdziwiony jeśli skończyłoby się to inaczej