Skocz do zawartości

Playoffs 2026. R1 Western Conf Lost Angeles Lakers (4) Houston Rockets . (5)

Vice-rezerwa-rezerwy2

zwycięzca serii  

24 użytkowników zagłosowało

1. 1. zwycięzca serii

• Lakers w 4
      0
    • Lakers w 5
      0
    • Lakers w 6
    • Lakers w 7
    • Rockets w 4
    • Rockets w 5
    • Rockets w 6
    • Rockets w 7
      0

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 18.04.2026 o 22:00

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Van napisał(a):

Nie jetem w grupie tych, którzy przesądzają, że z młodego na pewno nic nie będzie, uważam, że jest potencjał na rolsa utrzymującego się na własny rachunek w lidze, ale to się okaże za rok jak nie będzie grał ze starym. Jednak te krótkie minuty niczemu nie służą, wydaje się jakby miał pełne gacie (nie winie go), tracił piłkę w każdym z tych meczów, obok Lebrona mam wrażenie, że też robiło się ciaśniej. Tutaj dodatkowo są mecze wyjazdowe gdzie będzie mi trudniej i żadnych przewag Rockets Lakers nie powinni dawać w prezencie. 

Napisałeś za rok, czy masz na myśli przyszły sezon czy jeszcze kolejny?

Sądzisz, że po tym, co pokazuje Lebron, jeśli faktycznie obniży swoją pensję do poziomu np. 15-20 mln, to nie będzie najlepszą dostępną opcją dla Lakers? Czy po tej pozytywnej historii management może sobie pozwolić na odpuszczenie Jamesa?

Godzinę temu, Pozioma napisał(a):

Napisałeś za rok, czy masz na myśli przyszły sezon czy jeszcze kolejny?

Sądzisz, że po tym, co pokazuje Lebron, jeśli faktycznie obniży swoją pensję do poziomu np. 15-20 mln, to nie będzie najlepszą dostępną opcją dla Lakers? Czy po tej pozytywnej historii management może sobie pozwolić na odpuszczenie Jamesa?

Myślę, że nie ma w ogóle na stole takiej opcji i zainteresowania z jednej i drugiej strony niezależnie od tego jak zakończy się ten sezon. 

6 minut temu, Van napisał(a):

Myślę, że nie ma w ogóle na stole takiej opcji i zainteresowania z jednej i drugiej strony niezależnie od tego jak zakończy się ten sezon. 

Mi się wydawało, że to kwestia roli i zarobków (była o tym mowa kilkukrotnie w ciągu sezonu). Rola się trochę wyklarowała, trudno powiedzieć, czy zarobki również. Pytanie, czy Lebron będzie w ogóle zainteresowany dalszą współpracą i czy w ogóle wróci na kolejny sezon.

Kto wie, czy nie odejdzie z ligi trochę w angielskim stylu, na swoich zasadach, wciąż będąc w topowej formie.

Ja jestem zdania, że jeśli AR jest wątpliwy to nie jest jeszcze gotowy na w miarę bezpieczne granie. Inna sprawa gdyby miał taki status przy drobnej kontuzji - wtedy ok, ale on jednak wypadł na dłuższą chwilę, przed kilkoma dniami zaczął ćwiczyć. Wolałbym dać mu jeszcze te kilka dni odpoczynku i jeśli już go rzucać to na game 4.

Co do Juniora to mnie nie zachwycił niczym póki co (dalej bym wolał tego Knechta spróbować), ale przy tej ograniczonej rotacji na obwodzie jego wejście na kilka minut i nienarobienie baboli to już sukces. 

Godzinę temu, Van napisał(a):

Nie bardzo jest miejsce w innych klubach. GSW się rozpadło, Cleveland - może za minimum lub MLE i poza LAL to chyba tylko NYK mogło by być sensowne z marketingowego punktu widzenia. Może się mylę ale myślę że zostanie i jedynie mam nadzieje że za małą kasę bo LAL ma tylko jedną szanse na fajne wzmocnienie po sezonie.  

P.S nie znajdę i jako że to z X to nie wiem czy to prawda ale mignęła mi grafika on/off LBJ + Bronny było dużo lepsze niż LBJ bez niego ;)

Durant zagrał 78 meczów w RS, w 2026 opuścił jeden mecz (ostatni mecz RS pomijam bo tam praktycznie wszyscy byli out), miał tydzień przerwy, po którym to wolnym tygodniu dolega mu kolano, lydka(? chyba mi mignęło gdzieś ale pewności nie mam) i teraz kostka. No trochę niesamowite 

Z KD to wygląda trochę tak, jakby nie chciał znowu oberwać w pierwszej rundzie. Lepiej opuścić statek, zanim ten faktycznie zacznie tonać (na co trochę się zanosi). To są kontuzje, przy których wielu zawodników zaciska zęby i próbuje grać, to są w końcu PO. Jest przecież jakiś powód, dla którego Lebron nie opuścił w całej karierze żadnego meczu PO.

Edytowane przez Pozioma

wow.

straty straty straty

miec mecz pod kontrola i go tak wypuscic

marcus pierdolony smart

Bronny znowu dobra zmiana, Larevia boi sie rzucac i cala gra mu sie przez to rozlatuje

ta ziorka ofensywna smarta, superman type shit xd

Edytowane przez Kubbas

buahahaha🤣  zachowało się w roboczych to co napisałem, ale nie wysłałem pod koniec 4q. Zostawiam bo to najlepszy dowód na to, że do końca trzeba wierzyć, że it ain't over till it's over

............................................................

Lebron oddając piłkę Shengunowi 45s przed końcem to w skrócie to co Lakers zrobili z tym meczem.

Każdy brałby w ciemno przed serią 2-1, ale oni tu mieli na wyciągnięcie ręki 3-0 i zdurnieli kompletnie, nie mam problemu z tym, że Kennard nie trafiał rzutów jakie wpadały, ale te straty w wielu wypadkach nie wymuszane nawet obroną ? szkoda. 

...................................................................

Edytowane przez Van

Marcus Smart w najlepszej wersji z Celtics. Hayes też mi sie podoba.

Lebron trójka na remis, ale profesor cały czas. Fajnie z Aytonem wygrywali jumpballe.

Sengun na zmiane z piekła do nieba, a jako zespół wygladają jak zgraja dobrych chlopcow vs osiedlowe cwaniaczki. 

Brawo Reddick i Lakers. Wynik powyżej talentu, a Houston nawet bez Duranta rozczarowanie.

Lebron 8 strat, ogolnie koncowka troche komiczna w jego wykonaniu, uratowal sie ta trojka i tym plukiem, wybil ta pilke Sheppardowi, JJ tez chlodna glowa nie faulowali szybko, trap na polowie Rui i Lebron

jeszcze te wybicia 2 z autu w OT

Vando dobra zmiana dzisiaj

----

w ogole Duranta nie bylo nawet na lawce, dziwne.

Edytowane przez Kubbas

5 minut temu, Kubbas napisał(a):

nie bylo go wlasnie

To mogli coś uniemożliwiającego siedzenie wymyślić jak jakaś rwa kulszowa czy coś :) coś czuję, że jeśli Rockets odpadną z Lakers niezłe akcje ujrza światło dzienne, a KD znowu będzie Musila szukać nowej drużyny

27 minut temu, Van napisał(a):

To mogli coś uniemożliwiającego siedzenie wymyślić jak jakaś rwa kulszowa czy coś :) coś czuję, że jeśli Rockets odpadną z Lakers niezłe akcje ujrza światło dzienne, a KD znowu będzie Musila szukać nowej drużyny

tez tak czuje, smierdzi to na kilometr