Skocz do zawartości

San Antonio Spurs 2025/26

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

pewnie powinni choć nie wiem czy kolejny mecz na wysokiej intensywności jest tej ekipie niezbędny, tam cały roster ora niemal cały sezon

dla porządku przypomnę, że Wolves mają ze Spurs 2-1, raz przegrali w meczu bez Goberta trzema punktami, w drugim meczu nie grał Wemby

mam wątpliwości czy Denver nie woleli by mieć Thunder w drugiej rundzie, jeśli mamy się obawiać też Wolves to lepiej w ogóle nie grać, tu nie widać łatwej drabinki w żadnym z wariantów

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

3 godziny temu, SpursNation napisał(a):

Spurs powinni zrobić wszystko, żeby zepchnąć Denver na 4 miejsce w tabeli. Czyli wygrać i liczyć na wygraną Lakers vs Jazz. To dość prawdopodobne. Tym bardziej, że LAL mają tie-breakera vs Nuggets.

Zrobić wszystko? Raczej przy tych ostatnich urazach Wembiego i Castle’a, to zrobią wszystko, żeby mieć dłuższy odpoczynek i niskie ryzyko urazów.

3 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

mam wątpliwości czy Denver nie woleli by mieć Thunder w drugiej rundzie, jeśli mamy się obawiać też Wolves to lepiej w ogóle nie grać, tu nie widać łatwej drabinki w żadnym z wariantów

Od jakichś 2 tygodni (a przynajmniej od 1,5 tyg, gdy Luka i Reaves wypadli) Nuggets ewidentnie idą po 3 i uniknięcie Thunder w 2 rd. Oczywiście, że wolisz grać z niesprawdzonymi w PO Spurs, niż z Thunder, będąc Nuggets wg mnie.

11 minut temu, barcalover napisał(a):

Od jakichś 2 tygodni (a przynajmniej od 1,5 tyg, gdy Luka i Reaves wypadli) Nuggets ewidentnie idą po 3 i uniknięcie Thunder w 2 rd. Oczywiście, że wolisz grać z niesprawdzonymi w PO Spurs, niż z Thunder, będąc Nuggets wg mnie.

z Thunder i tak musisz zagrać, szanse na to, że cie to ominie są minimalne, a można śmiało założyć, że Nuggets do momentu awansu do WCF musieliby zagrać przynajmniej 12 spotkań, od mistrzowskiego runu nie mieli nigdy mnie niż 6 spotkań w serii, a to czy Denver skończą na drugiej rundzie czy WCF nie ma najmniejszego znaczenia, ten zespół musi grać o pełną pulę z tym talentem, to, że mogą grać z OKC równe mecze potwierdzali wielokrotnie, zabawa w ciuciubabkę jest dla słabych

41 minut temu, barcalover napisał(a):

Zrobić wszystko? Raczej przy tych ostatnich urazach Wembiego i Castle’a, to zrobią wszystko, żeby mieć dłuższy odpoczynek i niskie ryzyko urazów.

Nie wiem, o jakim urazie Wembasa piszesz, bo dzisiaj po tym urazie nie było już śladu i gość zdobył 40 pkt. Więc można założyć, że jest zdrowy. A jeśli chodzi o Castle'a, to i jego uraz nie jest poważny. Na własnym boisku Spurs powinni sobie z Nuggets poradzić nawet i bez niego. W ostatnim meczu w Denver prowadzili przez niemalże cały mecz, Nuggets wyszarpali wygraną w OT. Liczę, że w Teksasie będzie inaczej. Przy dobrej kolektywnej grze Spurs mają taki szeroki skład, że i Castle nie jest im niezbędny do wygranej. To młoda ekipa, to raczej "staruszkowie" z Kolorado potrzebują więcej odpoczynku. I tak zostanie im chyba 5 dni do pierwszego meczu PO, wystarczy Castle'owi żeby się zregenerować :)

8 minut temu, SpursNation napisał(a):

W ostatnim meczu w Denver prowadzili przez niemalże cały mecz,  Nuggets wyszarpali wygraną w OT

cała czwarta była wyrównana, Nuggets odrobili 9 punktów straty i na 3:39 do końca wyszli na +1 , Spurs na 1:39 do końca prowadzili 6 punktami od tego momentu nie potrafili wiele zdziałać,  a Wemby został dwa razy ograny jak uczniak, w OT to nie Nuggets wyszarpali wina tylko położyli Spurs do spania

ciekawe wnioski wyciągasz, w chwili gdy Jok jest z Wembym 5-2, a w ostatnich dwóch sezonach rzuca na nim średnio 40 oka

Różnica między nami jest taka, że ja oceniam przebieg meczu dość "ogólnie", nie wdając się w szczegóły (tak, nadal twierdzę, że SAS prowadzili przez zdecydowaną większość spotkania). A Ty siedzisz tu z lupą, mikroskopem i analizujesz: minuty, sekundy, posiadania, różnice punktowe i poszczególne akcje, kto kogo ograł a kto kogo nie, czy jak uczniak, czy jak profesor ;) Ja nie mam na to czasu - wolę się (jak to się ładnie mówi) "wylogować do życia". Także baw się w statystyki, ja ich nie neguję, bo mi na to po prostu szkoda czasu (a z cyferkami nie ma sensu walczyć, bo to ścisłe dane, nie pokłócisz się z tym). Liczę na LAL w drugiej rundzie, a jeśli będzie inaczej, to według mnie faworytami i tak będą "niedoświadczeni" Spurs. To nie pojedynek Jokica z Wembasem, to pojedynek pomiędzy mniej więcej 18 - 20 zawodnikami i sztabami trenerskimi. Jokic sobie na Wembym może nawet i 55 rzucać. Liczy się kolektyw i szeroki skład. SAS taki mają, Denver już trochę mniej. Coś o tym wie ubiegłoroczna Indiana, też byli niezbyt doświadczeni a w końcowym rozrachunku zabrakło im 3 kwart do pierścionków.

Edytowane przez SpursNation

Nie no myślę, że różnica między nami jest taka, że ja po takim meczu , gdzie Spurs stracili szansę na 1 seed i kampania MVP Wembiego legła w gruzach, raczej nie pisałbym o ewentualnym rewanżu w tonie "powinni sobie poradzić nawet bez niego(Wrmbiego)"

rozumiem, że odpalenie zwykłego play-by-play na bbref, może Ciebie przerastać z racji "braku czasu", ale na jakieś podstawowe refleksje mógłbys się jednak zdobyć, tym bardziej, że niewiele na dziś za Spurs w tej rywalizacji przemawia

bo później mogą wyjść takie kwiatki, że Denver, którzy wygrali 11 spotkań z rzędu, od 17 gier tylko dwa razy rzucili mniej niż 121 punktów i majacych najbardziej zwycięskiego  gracza ostatniej dekady, nie mają kolektywu, a niezweryfikowani w playoffach Spurs już jak najbardziej

obczaj sobie lepiej jak wygladały pierwsze playoffowe podrygi Thunder, może Ci to bardzo pomóc w poradzeniu sobie z ewentualnym rozczarowaniem po bolesnym zderzeniu ze ścianą z napisem "reality check" 

I po co w pierwszym zdaniu dodajesz ten nawias o "Wembym"? Żeby właśnie tym nawiasem się samozaorać? O Castle'u pisałem w ten sposób, nie o Wembym, więc czytaj ze zrozumieniem.

Nie głoś też jakichś swoich prawd objawionych (to nie matematyka, gdzie 2+2 to zawsze 4, tu bywa różnie) jakoby niewiele przemawiało za Spurs w tej "rywalizacji". Hmmm ... masz na myśli zbliżający się mecz czy serię playoffową? I tu i tu za SAS przemawia wiele. Młodość, dynamika, trochę szerszy skład, zdecydowana przewaga na pozycjach 1-2 (wynikająca z liczby solidnych graczy na tych pozycjach), przewaga parkietu, chęć uniknięcia Denver w II rundzie (jeśli mówimy o zbliżającym się meczu), zdrowy Wemby. Mogę nawet użyć dość kretyńskiego argumentu, że i buki stawiają w ostatnim meczu regulara na SAS.

Ten "najbardziej zwycięski gracz ostatniej dekady" zdobył w sumie 1 pierścień mistrzowski. Ale OK, pewnie znowu Ci chodzi o jakieś szczegółowe statystki wyławiane przez Ciebie z taką pasją z BBREF. Rozumiem, że pewnie na tej podstawie piszesz też o tym "reality check". Przekonamy się. To, że chciałbym uniknąć Nuggets w II rundzie, to nie znaczy, że SAS nie mogą ich ograć. A teraz kończę, bo lepiej już nożną oglądać niż się wykłócać ;) 

Edytowane przez SpursNation

51 minut temu, SpursNation napisał(a):

po co w pierwszym zdaniu dodajesz ten nawias o "Wembym"? Żeby właśnie tym nawiasem się samozaorać? O Castle'u pisałem w ten sposób, nie o Wembym

no, ok bez drugiego najlepszego gracza, który jest pewnie już teraz top3 plastrem w lidze i bardzo uprzykrzał życie Murrayowi w tych meczach, też byli byście faworytem, naprawdę wiele to zmienia, czuję się faktycznie zaorany

zdecydowana przewaga na pozycjach 1-2

to mniej więcej powinno wystarczyć za podsumowanie, gdzie Murray raczej bankowo będzie w all-nba

ten "najbardziej zwycięski gracz ostatniej dekady" zdobył w sumie 1 pierścień mistrzowski.

https://www.statmuse.com/nba/ask/most-wins-from-2017-in-nba-by-player

chodzi oczywiście o sezon regularny

Ale OK, pewnie znowu Ci chodzi o jakieś szczegółowe statystki wyławiane przez Ciebie z taką pasją z BBREF.

bardzo szczegółowe statystyki, powinieneś napisać jeszcze z 10 postów jakimi to Ciebie szalonymi cyframi przerzucam, dobrze Ci idzie

aha, w ogóle przezajebista jest ta teoria o tym jak to Spurs będą się zabijali w ostatnim meczu z Nuggets... żeby tylko nie trafić na Nuggets i w nagrodę dostać Wolves, którzy też im średnio leżą i byli b2b w WCF 

padło wiele tutaj mocnych tez ostatnio, ale ta jest chyba moją ulubioną

Edytowane przez LeweBiodroSmoka