Skocz do zawartości

San Antonio Spurs 2025/26

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

14 godzin temu, Kubbas napisał(a):

piekna sprawa

gosciowi zawsze zalezy

widac ze z Garnettem spedzal duzo czasu

Aż się popłakałem.....

....ze śmiechu 😂

Tak się zastanawiałem ostatnio, kogo przypomina mi, co raz częstsze kozaczenie Wiciora Wujabamy. I masz, dałeś idealne porównanie. 

Najtwardszy z  "generation next", Kevin "czymajcie mnie" Garnett!

Będzie się działo. 

😅

Kornet ma coraz częściej takie mecze, w których po obu stronach parkietu wygląda jak pet. Jesteśmy w trakcie najtrudniejszej części kalendarza i póki co jest bardzo dobrze. Thunder już raczej nie dogonimy, ale to drugie miejsce powinniśmy utrzymać.

jak te druzyny co robio nagly progress z 30-52 i robio 23-7 na pocz sezonu i wszyscy sie jarajo to ja potem czekam az wymiękno, robio w pewnym momencie losing streak i konczo z jakims marnym 44-38 a ja wszystkim opowiadam a nie mówiłem  z drwiącym uśmiechem na ustach. No to Spurs zdaje sie nie majo zamiaru być tako drużyno, w ogóle wygladajo mocarnie.

Edytowane przez rw30

Nom, najlepsze z tymi Spurs, że oni robią 47-17 pomimo tego, że Wembanyama gra jakieś 29mpg, niby w playoffach młody roster powinien wyjść na jaw, my napiszemy, że za rok będą mocniejsi, cenne doświadczenie, ktoś tam przyczołkuje, bla, bla, been there, done that - ale te +15 net rating Spurs z Francuzem to wybitny poziom, a w playoffach przecież pogra te 36-38mpg, bo czemu nie. Zbyt dużo opuszczonych meczów i zbyt małe minuty, ale w jakiejś statystyce impaktu per minuta to chyba już teraz najlepszy gracz w lidze, bo aż tak mocnego rosteru Spurs nie mają, a nawet bez Foxa tam jest z tego co widzę +17 net rating. 

Czy to kiepskie porównanie gdy mówię że Stephon Castle to drugi Westbrook? 

- ciąg na kosz i kończenie pod obręczą elitarne 
- w miarę podobne warunki fizyczne
- brak rzutu
- gra w kratkę, gdy jest hot to jest super hot, a jak mu nie idzie to cegli na potęgę 
- dużo strat 
- zajebista zbiórka
- talent do przechwytów w stylu przecinanie podań 
- w obronie jest tym kim mógłby być Westbrook gdyby się starał nonstop w obronie 

nie wiem jak wy ale jak ogarnie trochę lepsze niż Westbrook Bball IQ to może być lepszym w obronie RW. 

@ignazznarzekał jak to Spurs mieli łatwy kalendarz i nie wiadomo (nie mieli) - więc po ASG mieli Suns, Pistons, Raptors, Knicks, 76ers, Pistons, Clippers, Rockets, Celtics, Nuggets, Hornets (wszystkie ekipy 0.500 wzwyż w tym momencie) - i zrobili 9-2 w tych meczach, z czego jedna porażka tylko dlatego, że nie było Wembanyamy z Nuggets. 

Wembanyama może opuścić max dwa mecze jeśli chce DPOTY i top3 MVP voting + mają Kings, Pacers, Memphis, Bucks, Bulls, Mavs + Clippers, Suns, Heat, Warriors, Clippers, Blazers, Sixers + tylko dwa mecze z contenderem (Nuggets), tak że 11-4 i 60W sezon na luzie do zrobienia.

W dniu 14.03.2026 o 13:43, RonnieArtestics napisał(a):

nie wiem jak wy ale jak ogarnie trochę lepsze niż Westbrook Bball IQ to może być lepszym w obronie RW. 

Za rok-dwa to może być mniejszy i bardziej wyskakany Jimmy Butler, który dostanie touches na 21-7-7, ale przy tym da allstarowy/superstarowy impakt. Westbrook bez piłki był użyteczny tylko na desce, Castle jest już teraz w ~top50 ligi jako trzecia opcja. Na razie oczywiście Castle jest gorszym foul baiterem i FT/midrange shooterem + traci więcej piłek, ale to do zrobienia. 

To zresztą jedna z przyczyn dlaczego te płacze o Foxa i fit na razie średnio się zestarzały (Spurs mają top5 atak i top3 obronę btw w tym momencie), tj. Castle pełni tę rolę mini-Butlera vel Holidaya, Harper z ławki jest super, a Fox ładnie dzieli się piłką. 

36 minut temu, BMeF napisał(a):

Wembanyama może opuścić max dwa mecze jeśli chce DPOTY i top3 MVP voting

Dwa mecze na pewno. Ale jest mały figiel związany z finałem pucharu ligi. Prawdopodobnie Victor będzie mógł opuścić trzy mecze bez uszczerbku dla wymaganego limitu. 

Po absencji  VW vs Nuggets, a przed meczem z Hornets spotkałem się z takim opisem:

,,Wembanyama must play in 13 of San Antonio's final 16 games for end-of-season award eligibility. The NBA requires players to play at least 20 minutes for 65 games during the 82-game regular season.

Wembanyama has played in 51 games this season. He is credited with a 52nd game after playing in the NBA Cup Final, which does not count toward the regular-season standings or statistics, but is part of the 65-game requirement."

IMG-9507.webp

rookie????

I jeszcze to?

Teams With The Best 3PT% Post All-Star Break In The 2025-26 NBA Regular Season : 1. San Antonio Spurs — 40.1%

2. Charlotte Hornets — 39.8%

3. Los Angeles Lakers — 38.0%

4. Denver Nuggets — 37.9%

5. Memphis Grizzlies — 37.6%

6. Milwaukee Bucks — 37.4%

7. Cleveland Cavaliers — 37.1%

8. Washington Wizards — 36.6%

9. Atlanta Hawks — 36.3%

10. Boston Celtics — 36.0%

Screenshot-2026-03-20-170907.png

Na ujęciu z TV wyglądało na całkiem ciężki rzut, a z innego ujęcia to w sumie średnio contestowany fadeaway, lol, a krył go 6'11 typ - niesamowite jakie rezerwy ma jeszcze Francuz, z elite (a nie dobrym) jumperem to już będzie NBA 2K.

Edytowane przez BMeF