Skocz do zawartości

LeBron po 40-tce

Thomas

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, BMeF napisał(a):

Ciekawostka: Jordan musiałby wrócić z emerytury i przez 5 sezonów grając 74 mecze robić ~30-15-17 per game żeby dogonić w statystykach pkt/asyst/zbiórek LeBrona. ;] 

Punkty na luzaku, resztę w tym wieku jednak ciężko by miał dogonić ;) 

Godzinę temu, P_M napisał(a):

Punkty na luzaku, resztę w tym wieku jednak ciężko by miał dogonić ;) 

No w sumie jak teraz patrzyłem to w punktach też mało prawdopodobne (dla mnie szansa bliska 0). miedzy 31 a 34 rokiem życia widać było wyraźnie spadek formy. A tutaj te 5 sezonów to musiały by byc sezony 93-95 + na tym poziomie 3 lata drugiej emerytury. Dla tego tak długo wydawało się że rekord KAJ'a jest nie zagrożony. Nawet kiedy LBJ przekroczył 30k punktów mało kto wierzył że się uda.

W dniu 24.01.2026 o 20:37, Thomas napisał(a):

Teraz od czasu do czasu wyjdę sobie porzucać, o jakimś skakaniu nie ma mowy, tak jak pisałem problemy z kolanami, a to, że dawałem z góry przy 188 to ja wiem czy taki wyczyn? Vertical w okolicach 75/80 cm i ładujesz, a taki mniej więcej miałem.

Tak, dla białego człowieka o takim wzroście to jest wyczyn, moim zdaniem. Zwłaszcza jeżeli nie jesteś zawodowcem.

7 godzin temu, Tombou napisał(a):

Tak, dla białego człowieka o takim wzroście to jest wyczyn, moim zdaniem. Zwłaszcza jeżeli nie jesteś zawodowcem.

"Lipek" 189 cm, "Grabo" 184cm, no ale ci dwaj to zawodowcy i vertical w okolicach 120cm, o takich wsadach jak oni robią mogłem tylko pomarzyć.

Dziewiętnaste play off w karierze Lebrona czas zacząć.

lebronplayoff.JPG.aacdb80191b6883dd7458ee1b212556a.JPG

Edytowane przez Thomas

W dniu 6.04.2026 o 19:45, Życie_to_mem napisał(a):

Sportowcy, którzy byli aktywni w momencie debiutu LeBrona i są aktywni nadal:

- Cristiano Ronaldo

- Fernando Alonso

- Venus Williams

- Simon Ammann

- Noriaki Kasai

- Kazuyoshi Miura

- Oksana Chusovitina (gimnastyczka, rocznik 1975, mistrzyni świata z 1991 roku)

Adam Hrycaniuk jest rocznik 1984, czyli rówieśnik LeBrona. W sezonie 2002/03 grał już w PLK (przed debiutem LeBrona w NBA) i teraz właśnie gra ostatni sezon w karierze w PLK. Jednak rolę pełni już marginalną i gra 9 minut na mecz rzucając 3 punkty i robiąc 1,5 zbiórki.

Ligę niżej gra Darrell Harris (rocznik 1984, a urodzony w Cleveland), który ma polskie obywatelstwo i gra na tyle dobrze, że podpisał kontrakt z Notecią Inowrocław na sezon 2026/27. W 18 minut średnio rzuca 9 punktów i robi 8 zbiórek. 

15 godzin temu, Thomas napisał(a):

"Lipek" 189 cm, "Grabo" 184cm, no ale ci dwaj to zawodowcy i vertical w okolicach 120cm

Przyznam że ciężko mi w to uwierzyć:)

Swego czasu Tyrice Walker miał wyskok w okolicach 90cm i uchodził za najskoczniejszego zawodnika w naszej lidze. 

Dosiężny na poziomie 120 to poziom prime Drexlera czy Wilkinsa

W dniu 14.04.2026 o 14:34, Mameluk napisał(a):

Przyznam że ciężko mi w to uwierzyć:)

Że "Grabo" skacze 120?

Tu może być blisko, poza tym każdy dunk w którym ma głowę na równi z obręczą, to przy jego wzroście jest wyskok właśnie w okolicy 120 cm.

W dniu 14.04.2026 o 12:12, Wyparlo napisał(a):

Adam Hrycaniuk jest rocznik 1984, czyli rówieśnik LeBrona. W sezonie 2002/03 grał już w PLK (przed debiutem LeBrona w NBA) i teraz właśnie gra ostatni sezon w karierze w PLK. Jednak rolę pełni już marginalną i gra 9 minut na mecz rzucając 3 punkty i robiąc 1,5 zbiórki.

Ligę niżej gra Darrell Harris (rocznik 1984, a urodzony w Cleveland), który ma polskie obywatelstwo i gra na tyle dobrze, że podpisał kontrakt z Notecią Inowrocław na sezon 2026/27. W 18 minut średnio rzuca 9 punktów i robi 8 zbiórek.

Ale tu nie chodzi o to kto jest dużej aktywny od LeBrona, tylko o to, kto w jego wieku nadal jest na najwyższym światowym poziomie.