Skocz do zawarto艣ci

Stanley Cup Playoffs 23/24

Raven2156

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka!

Jako, 偶e wczorajszej nocy moi ukochani Maple Leafs oficjalnie zapewnili sobie miejsce w Playoffach stwierdzi艂em, 偶e to idealny moment na za艂o偶enie w膮tku temu po艣wi臋conego!

Jak wi臋c zapowiadaj膮 si臋 tegoroczne Playoffy?

Atlantic Division - My艣l臋, 偶e bez wi臋kszych zaskocze艅. Bruins i Panthers w topce, natomiast Leafs musz膮 zadowoli膰 si臋 trzecim miejscem. Jest oczywi艣cie o co powalczy膰 ale najprawdopodobniej ten podzia艂 miejsc nie ulegnie ju偶 zmianie i tak si臋 to zako艅czy. Z tej dywizji oficjalnie miejsce (co najmniej jako WC) wywalczyli r贸wnie偶 hokei艣ci Lightning. Mamy wi臋c grup臋 4 dru偶yn kt贸rych nale偶a艂o si臋 spodziewa膰.

Metropolitan Division - Rangers przeszli przez sezon jak burza i s膮 na najlepszej drodze do ogromnego sukcesu od wielu lat! Dywizja kompletnie zdominowana przez hokeist贸w z Nowego Jorku kt贸rym po pi臋tach depcz膮 Hurricanes. Poza tymi dwoma dru偶ynami wci膮偶 nie znamy trzeciej ekipy oraz drugiego WC. Aktualnie mi臋dzy 82 a 83 punktami w konferencji znajduje si臋 a偶 5 dru偶yn wi臋c zapowiadaj膮 si臋 ogromne emocje do samego ko艅ca! Ja stawiam na Islanders jako 3 seed oraz Flyers jako WC.

Western Division - Jedna z ciekawszych i wyr贸wnanych dywizji w tym sezonie. Genialny sezon Stars, Avalanche i Jets. Im miejsc ju偶 raczej nikt nie zabierze. Na najlepszej drodze do otrzymania WC s膮 jednak Preds kt贸rzy s膮 jednym z najciekawszych i najwi臋kszych progress贸w w lidze. Fajnie!

Pacific Division - Canucks s膮 dla mnie w dalszym ci膮gu najwi臋kszym zaskoczeniem (pozytywnym) sezonu. Zagrali wprost genialny sezon i pierwsze miejsce w dywizji jest jak najbardziej zas艂u偶one i wypracowane! Zapewnione miejsce maj膮 r贸wnie偶 hokei艣ci z Edmonton kt贸rzy miejmy nadziej臋, 偶e w tym roku zagraj膮 lepszy post-season. W walce o 3 seed pozostaj膮 Golden Knights oraz Kings i nie ukrywam, 偶e by艂oby lepiej ni偶 genialnie gdyby ostatecznie hokei艣ci z Vegas nie tylko wypadli z Top 3 ale i spoza WC i finalnie nie znale藕li si臋 w Playoffs. Walka na zachodzie nie ustaje!

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Taka ciekawostka dotycz膮ca dru偶yn maj膮cych szans臋 na PO - Capitals,Red Wings i Flyers maj膮 1 - 14 w ich ostatnich 15 meczach razem.Nie wiem czy kiedykolwiek wcze艣niej taka sytuacja mia艂a miejsce.

Gra Detroit w ostatnim czasie w og贸le mi nie podchodzi.Szkoda mi tylko Kanera,kt贸ry ich ci膮gnie jak mo偶e,a przysz艂o mu z takimi 艂ajzami gra膰.

Odno艣nik do komentarza

W dniu 6.04.2024 o 22:12, Raven2156 napisa艂(a):

Poza tymi dwoma dru偶ynami wci膮偶 nie znamy trzeciej ekipy oraz drugiego WC. Aktualnie mi臋dzy 82 a 83 punktami w konferencji znajduje si臋 a偶 5 dru偶yn wi臋c zapowiadaj膮 si臋 ogromne emocje do samego ko艅ca! Ja stawiam na Islanders jako 3 seed oraz Flyers jako WC.

Flyers to s膮 obecnie w najgorszej sytuacji ze wszystkich pi臋ciu zespo艂贸w, kt贸re jeszcze walcz膮 o te dwa ostatnie miejsca w PO.聽

A ten wy艣cig 艣limak贸w jest tak wolny, 偶e nawet Pittsburgh zd膮偶y艂 do niego do艂膮czy膰.

W dniu 7.04.2024 o 18:26, Larry Legend napisa艂(a):

Gra Detroit w ostatnim czasie w og贸le mi nie podchodzi.Szkoda mi tylko Kanera,kt贸ry ich ci膮gnie jak mo偶e,a przysz艂o mu z takimi 艂ajzami gra膰

Ale to zwyci臋stwo z Sabres powinno podnie艣膰 morale. No i teraz dwa niezwykle wa偶ne starcia, kt贸re mog膮 wszystko wyja艣ni膰, bo najpierw mecz u siebie z Capitals, a nast臋pnie wyjazd do Pittsburgha.聽

A co do ciekawostek. Islanders wygrali z Predators pierwszy raz od pa藕dziernika 2017 roku. Prze艂amali tym samym seri臋 10 pora偶ek i wskoczyli na pole position w tym wy艣cigu 艣limak贸w o PO.聽

...

NY Islanders - 77 mecz贸w i 85 punkt贸w. Pozosta艂e mecze to:
Rangers
Canadiens
@Rangers
@Devils
Penguins.聽
Czyli ju偶 w zasadzie nie podr贸偶uj膮, bo wiadomo Manhattan czy New Jersey rzut beretem. Pytanie jak poradz膮 sobie w tych derbowych spotkaniach z Rangers. Jedno powinni wygra膰 Wyspiarze. Mo偶liwy scenariusz, 偶e ostatni mecz z Penguins bezpo艣rednio zadecyduje o PO.聽

Detroit Red Wings - 77 mecz贸w i 84 punkty. Pozosta艂e mecze:
Capitals
@Penguins
@Maple Leafs
Canadiens
@Canadiens.聽
Jak pisa艂em wy偶ej. Teraz dwa bardzo wa偶ne mecze w tym bezpo艣rednim wy艣cigu o PO. Jak p贸jdzie po my艣li to ju偶 potem nie powinni tego spieprzy膰 i wejd膮 z dzik膮 kart膮.聽

Pittsburgh Penguins - 77 mecz贸w i 83 punkty. Pozosta艂e mecze:
@Maple Leafs
Red Wings
Bruins
Predators
@Islanders.
Ich cel to pewnie dogranie do sytuacji, gdzie jad膮 w ostatniej kolejce gra膰 na Long Island w bezpo艣rednim starciu o awans. Generalnie zosta艂y same wa偶ne mecze, ka偶dy wa偶y 2pkt, ale bardzo wa偶ny b臋dzie r贸wnie偶 ten z Detroit u siebie.聽

Washington Capitals - 77 mecz贸w i 83 punkty. Pozosta艂e mecze:
@Red Wings
@Sabres
Lightning
Bruins
@Flyers
Seria kilku pora偶ek z rz臋du, w tym dotkliwa pora偶ka kilka dni temu z Penguins troch臋 skomplikowa艂a ich sytuacj臋. Szans臋 nadal s膮, ale margines b艂臋du malutki. Sko艅cz膮 sezon meczem z Flyers. Czy to b臋dzie mecz, w kt贸rym dwie ekipy b臋d膮 walczy艂y o awans? To ci膮gle mo偶liwe, ale nie jestem przekonany czy to nast膮pi.聽

Philadelphia Flyers - 78 mecz贸w i 83 punkty. Pozosta艂e mecze:
@Canadiens聽
@Rangers
Devils
Capitals
Aktualnie seria 7 pora偶ek z rz臋du i tylko 2pkt w tym okresie. Prawdopodobnie zaprzepa艣cili sobie tym sezon, kt贸ry wydawa艂o si臋, m贸g艂 by膰 naprawd臋 zaskakuj膮co udany. Szanse oczywi艣cie jeszcze zachowane, ale nie s膮 zale偶ni tylko od siebie. Trzeba zacz膮膰 na nowo wygrywa膰 i liczy膰 na potkni臋cia ww. dru偶yn.聽

Ko艅cz膮c, wy艣cig 艣limak贸w, jak zwa艂 tak zwa艂, ale zapowiada si臋 niezwykle ciekawie ta ko艅c贸wka :)

edit:

Pittsburgh przegrywa w Toronto po dogrywce. Czyli aktualnie 78 mecz贸w i 84 punkty, miejsce poza playoffs. Zobaczymy jak u艂o偶膮 si臋 inne wyniki w najbli偶szych dniach, ale zapowiada si臋, 偶e ich nast臋pny mecz z Detroit za trzy dni bodaj偶e, b臋dzie meczem o 偶ycie.聽

Edytowane przez Braveheart22
Odno艣nik do komentarza

W dniu 8.04.2024 o 21:41, Braveheart22 napisa艂(a):

Jak p贸jdzie po my艣li to ju偶 potem nie powinni tego spieprzy膰 i wejd膮 z dzik膮 kart膮.聽

Pewnie kiepski ze mnie kibic,ale mam nadziej臋,偶e nie wejd膮.Tam potrzeba trz臋sienia ziemi,wypieprzenia sporej ilo艣ci pasa偶er贸w na gap臋,przy okazji trenera te偶 wypada艂oby wyrzuci膰 z poci膮gu.Je偶eli Red Wings wejd膮 do PO,to b臋d膮 najbardziej cipowat膮 dru偶yn膮,kt贸rej si臋 to uda艂o.Nie da si臋 ju偶 ogl膮da膰 ich rzewnych p艂acz贸w w r臋kawy s臋dzi贸w,kiedy idzie co艣 nie tak.Owszem,s膮 zawodnicy maj膮cy ca艂kiem spore umiej臋tno艣ci,ale charakteru i zadziorno艣ci to nie widz臋 w nich zupe艂nie.Je偶eli jedynym,kt贸ry potrafi si臋 postawi膰 jest DeBrincat,to ja nie mam pyta艅.

To co robi艂 z nimi Ekblad,Tkaczuk i sp贸艂ka ostatnio na Florydzie by艂o idealnym pokazem "charakterno艣ci" DRW.Da艂em sobie spok贸j po tym meczu,bo czego艣 takiego nie da si臋 zdzier偶y膰.Szkoda czasu.

Tak przy okazji dorzuc臋.Pami臋tacie DeBrincata z pocz膮tku sezonu?To teraz dla odmiany ma 1 bramk臋 w 19 meczach.....w 71 spotkaniach 15 bramek.

Odno艣nik do komentarza

5 minut temu, Braveheart22 napisa艂(a):

Ten zesp贸艂 jest zabity ca艂kowicie.聽

Fakt>Takiego zgonu na koniec RS chyba jeszcze w historii nie by艂o.

Zapomnia艂em,bo by艂 - Maple Leafs.9 pora偶ek z rz臋du.Czyli jeszcze dwie i rekord jest ich :)

Cieszy mnie to,偶e Isles z Roy'em awansuje.By艂 moment,偶e ca艂kowicie w to zw膮tpi艂em.

Edytowane przez Larry Legend
Odno艣nik do komentarza

Nic nie mowcie o Flyers, jak mo偶na by艂o tak to zpierdoli# ehhh nie wiem czy to nie pok艂osie spiny na lini Trotz i nowowybrany kapita Couturier i popsucie klimatu w szatni. Masakra byly momenty w tym sezonie, ze lotnicy potrafili zdominowa膰 niemal ka偶d膮 dru偶yn臋...艂ajzy...mimo to nadal trzymam za nich kciuki. No i za Blues, zeby to oni weszli, a nie Vegas to by by艂a pi臋kna historia i karma za te cyrki z finansami i roosterem.聽

Odno艣nik do komentarza

Tabela ju偶 si臋 nam troch臋 rozrysowa艂a i na zachodzie znamy ju偶 pe艂ny sk艂ad o艣miu dru偶yn.

Je艣li chodzi o wsch贸d w walce w dalszym ci膮gu pozostaj膮 Capitals, Red Wings, Penguins i czysto teoretycznie Flyers kt贸rym zosta艂 ju偶 tylko 1 mecz.

Dzieje si臋!!

Odno艣nik do komentarza

A Buffalo stuknie 13 lat be偶 play off. Poprzedni sezon mocno rozbudowa艂 nadzie we mnie, ale i zapewne u wielu fan贸w Szabel. A wtym troch臋 lipa.聽

Czo艂owi punktuj膮cy jak Thompson, Tuch, Skinner czy Cozens strzelili o ok. 40-50% mniej goli ni偶 w poprzedniej kampanii. Tak偶e Dahlin w ofensywie s艂abiej ni偶 sezon temu.聽 Co prawda strzeli艂 wi臋cej goli, ale asyst du偶o mnie i w sumie mniej punkt贸w ni偶 w sezonie 22 na 23.聽

Na plus UPL, kt贸ry od stycznia jest... nr 1 lub w absolutnie 艣cis艂ym top w lidze w wielu statystykach. Szkoda, 偶e nie zadzia艂a艂o to jak w przypadku Binningtonna i Bluesman贸w. U nich te偶 Binnington zacz膮艂 broni膰 jak natchniony (wskakuj膮c w bramk臋 za...ju偶 nie pami臋tam kogo) i z tak form膮 jakij nigdy Binnington nie mia艂 wcze艣niej, ani p贸藕niej dowi贸z艂 ich z dna tabeli do play off, a tam potem g艂贸wnie聽 dzi臋ki niemu St. Louis zdoby艂 mistrzostwo.聽

Odno艣nik do komentarza

3 godziny temu, Szabla napisa艂(a):

U nich te偶 Binnington zacz膮艂 broni膰 jak natchniony (wskakuj膮c w bramk臋 za...ju偶 nie pami臋tam kogo)

Za Allena.聽

Btw, nie wiem jak tam wygl膮da sytuacja z tymi kontuzjami w Vegas, ale je艣li Pietrangelo i Stone b臋d膮 dost臋pni na playoffs to imho znowu mog膮 si臋 przeciwnicy zaskoczy膰.聽

Odno艣nik do komentarza

No to mamy juz pary. Jakie wra偶enia? Przewidywania?

EAST:

Florida Panthers vs. Tampa Bay Lightning (bedzie mega wyrownana walka o Floryde czuje niespodzianke na korzy艣膰 Tampy ale jednak stawiam 4:3 dla Szczurokotow ;))

Boston Bruins vs. Toronto Maple Leafs (bye bye Leafs w pierwszej rundzie 4:2 Boston)

New York Rangers vs. Washington Capitals (nie mozna zwalniac tak rozpedzonego towarowego, aczkolwiek Ovi jest zdolny do wszystkiego mimo wszystko 4:2 Rangers)

Carolina Hurricanes vs. New York Islanders (para zagadka, na papiersze Canes to biora ale stawiam tutaj na najwieksza niespodzianke pierwszej rundy 3:4 dla Isles, factor x: Ilya)

WEST:

Dallas Stars vs. Vegas Golden Knights (czas na bicie 4:1 Stars rozbijaja Vegas)

Winnipeg Jets vs. Colorado Avalanche (oj to bedzie rzeznia, nie mam pojecia kto wygra ale chyba sk艂onie sie ku lepszemu bramkarzowi i Jets biora to w game 7 4:3)

Vancouver Canucks vs. Nashville Predators (kolejna fajna para i dwa teamy, ktore lubie, Hughes vs Josi czy Boeser vs O'Reilly, pachnie mi to wtopom po pieknym sezonie ze strony Canucks ale mimo wszystko stawiam na nich i kolejny game 7 4:3 dla Canucks)

Edmonton Oilers vs. Los Angeles Kings (4:2 dla Nawciarzy)

dawajcie typy, pozdro

Odno艣nik do komentarza

9 minut temu, Wujek W贸jcik napisa艂(a):

WEST:

Dallas Stars vs. Vegas Golden Knights (czas na bicie 4:1 Stars rozbijaja Vegas)

Winnipeg Jets vs. Colorado Avalanche (oj to bedzie rzeznia, nie mam pojecia kto wygra ale chyba sk艂onie sie ku lepszemu bramkarzowi i Jets biora to w game 7 4:3)

Vancouver Canucks vs. Nashville Predators (kolejna fajna para i dwa teamy, ktore lubie, Hughes vs Josi czy Boeser vs O'Reilly, pachnie mi to wtopom po pieknym sezonie ze strony Canucks ale mimo wszystko stawiam na nich i kolejny game 7 4:3 dla Canucks)

Edmonton Oilers vs. Los Angeles Kings (4:2 dla Nawciarzy)

dawajcie typy, pozdro

Na zachodzie na ten moment tylko Jets-Avs to pewna para. Na reszt臋 musimy poczeka膰, ale najbardziej prawdopodobny scenariusz to:

Stars-Kings, Canucks-Predators, Oilers-Golden Knights.聽

Tak wi臋c z typowaniem jeszcze mo偶na si臋 wstrzyma膰 ;)

12 minut temu, Wujek W贸jcik napisa艂(a):

Carolina Hurricanes vs. New York Islanders (para zagadka, na papiersze Canes to biora ale stawiam tutaj na najwieksza niespodzianke pierwszej rundy 3:4 dla Isles, factor x: Ilya)

A jeste艣 pewny, 偶e Ilya rozpocznie seri臋 jako jedynka? Bo ja szczerze powiem, 偶e nie wiem. Varly ostatnio w gazie i du偶o broni艂. Og贸lnie cieszy ich forma z tych ostatnich spotka艅, Ilya mia艂 lekk膮 zadyszk臋, ale wydaje si臋, 偶e ju偶 wr贸ci艂 :)

Odno艣nik do komentarza

9 godzin temu, Wujek W贸jcik napisa艂(a):

dawajcie typy, pozdro

Jak tylko dzi艣 w nocy zako艅cz膮 si臋 ostatnie mecze sezonu regularnego, stworz臋 oficjalny, forumowy Typer.聽:D

Zapraszam ju偶 teraz do udzia艂u!

Edytowane przez Raven2156
Odno艣nik do komentarza

W dniu 18.04.2024 o 10:15, Wujek W贸jcik napisa艂(a):

Kurcze sorry, myslalem, ze te pary to juz oficjalne.聽

No i wysz艂o na Twoje :)

Vegas my艣la艂em, 偶e za wszelk膮 cen臋 b臋d膮 chcieli gra膰 z Oilers, a nie Stars, a przegrali z Ducks i spadli na dzik膮 kart臋. Dziwne.聽

Edmonton ma autostrad臋 do WCF w takim razie? Wydaje mi si臋, 偶e Vegas, by im nie le偶a艂o mocno, ale ich unikn膮, a w 2 rundzie Canucks/Predators chyba te偶 nie najgorzej (btw, stawiam na niespodziank臋 i Nashville pykn膮 minimalnie Vancouver).聽

Dobra, za nieco ponad godzin臋 pocz膮tek playoffs i na start o tej pi臋knej porze Islanders. Idealnie.聽

Jeszcze nie ma sk艂ad贸w, ale stawiam, 偶e jako jedynka zacznie Varly, kt贸ry ostatnio jest w kapitalnej formie. Cel na t臋 seri臋? Unika膰 kar jak ognia (Canes maj膮 2 w lidze PP, a Isles maj膮 32 PK, czyli ostatni). Inaczej mo偶e by膰 nieciekawie. Canes zdecydowany faworyt i mo偶e by膰 ci臋偶ko co艣 ugra膰, ale licz臋, 偶e do艣wiadczenie Wyspiarzy pozwoli si臋 mocno postawi膰.聽

Jazda!聽

Odno艣nik do komentarza

Ta kara dla Andersa Lee na pocz膮tku meczu to jaki艣 偶art ze strony s臋dzi贸w. A Pelech te偶 si臋 nie popisa艂 z wybiciem ze swojej tercji. I od razu to co m贸wi艂em, jeszcze mecz si臋 dobrze nie zacz膮艂, ehh...聽

i mamy wyr贸wnanie!!!聽

Tempo gry kapitalne.聽

edit:

Zaskakuj膮ca bezradno艣膰 Canes w drugiej tercji. Szkoda tylko, 偶e nie uda艂o si臋 Wyspiarzom niczego wcisn膮膰 z przodu. Patrz膮c na Roya to zadowolony z tego, co widzi. Czekamy co dalej.聽

edit2:

Niestety. W momencie kr贸tkiej dominacji Canes, dosy膰 g艂upio stracona bramka. Pulock kogo kryjesz (og贸lnie irytuje mnie w tym sezonie para Pulock-Pelech, graj膮 poni偶ej mo偶liwo艣ci)? W ko艅cowej fazie Palmieri nie trafia na pust膮, a chwil臋 p贸藕niej 艂apie idiotyczn膮 kar臋 przez co Islanders trac膮 2min, musz膮c broni膰, nie mog膮c goni膰 wyniku. Szkoda, bo mecz by艂 do wyrwania.聽

Og贸lnie gra napawa optymizmem. Ale za styl wygranych nie rozdaj膮. Sytuacji by艂o sporo. Fredrik Andersen graczem meczu, to troch臋 m贸wi. S艂abiutko za to, np. Guentzel. No i "nurkowanie" ze strony grajk贸w Canes te偶 s艂abe :P

Teraz g2 b臋d膮 musieli Wyspiarze wygra膰, 偶eby realnie ta seria nie odjecha艂a. Ale z tak膮 gr膮 jest wiara.聽

Edytowane przez Braveheart22
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.