Skocz do zawartości

Trade Deadline 2024

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, wiLQ napisał(a):

Drapie sie w glowie dlaczego Raptors oddali pick za Olynyka i Agbaji??

Ja sie drapię czemu miałby Gafford iść do Mavs... Bagley centrem przyszłości Wizz? :))))

Edytowane przez dannygd

Teraz, wiLQ napisał(a):

Drapie sie w glowie dlaczego Raptors oddali pick za Olynyka i Agbaji??

Płacą za błędy z przeszłości: w próżni oddanie Siakama (niepewne extension) i Anunoby'ego (niepewne potężne extension?) + granie o play-iny niewielkim kosztem (late first za rolesa i jakiegoś tam prospekta) w obliczu dużych szans na stratę picku + budowanie ekipy wokół Barnesa - wyglądałoby na całkiem zasadny soft rebuilding. Problem w tym, że nie żyjemy w próżni i wiemy, że jeszcze rok temu hardballowali w negocjacjach Siakama / Anunoby'ego + oddali potencjalnie top10 pick za Jakoba Poeltla. 

Teraz, BMF napisał(a):

Płacą za błędy z przeszłości: w próżni oddanie Siakama (niepewne extension) i Anunoby'ego (niepewne potężne extension?) + granie o play-iny niewielkim kosztem (late first za rolesa i jakiegoś tam prospekta) w obliczu dużych szans na stratę picku + budowanie ekipy wokół Barnesa - wyglądałoby na całkiem zasadny soft rebuilding. Problem w tym, że nie żyjemy w próżni i wiemy, że jeszcze rok temu hardballowali w negocjacjach Siakama / Anunoby'ego + oddali potencjalnie top10 pick za Jakoba Poeltla. 

Ale jak to wyjasnia ta wymiane? Skoro handlowali pickiem by sie wzmocnic na ten sezon to zapewne daloby sie osiagnac cos lepszego niz Olynyk.
Np Knicks sciagneli lepsza paczke oddajac same picki 2 rundowe.

Teraz, dannygd napisał(a):

Po co, oni nie maja C... Czyżby ida all in w Sarra z opcja na Filipowskiego jak nie pyknie wysoki numer?

Bo rolesami sie handluje poki ich wartosc jest wysoka, najlepiej do druzyny ktora ich desperacko potrzebuje i to wlasnie zrobili z Mavs.
A z draftu beda mieli wiele lepszych opcji na centra.

1 minutę temu, wiLQ napisał(a):

Ale jak to wyjasnia ta wymiane? Skoro handlowali pickiem by sie wzmocnic na ten sezon to zapewne daloby sie osiagnac cos lepszego niz Olynyk.
Np Knicks sciagneli lepsza paczke oddajac same picki 2 rundowe.

Może np. wierzą w Agbajiego i kombinacja sensowny roles + sensowny (ich zdaniem) prospekt za ~28 pick wypadła dla nich okej - Knicks dostali jedynie weteranów. Moją pierwszą reakcją także było 'wtf', a teraz takie 'no meh': Raptors zasadniczo popsuli swoją sytuację rok temu. 

6 godzin temu, Reikai napisał(a):

No jednak w 2024 interesowac sie NBA i nie znac angielskiego na poziomie "Denver chce handlowac Jordanem" to troche wiekszy przypal, niz brak twittera.

Nie mam Twittera i nie znam angielskiego. W niczym mi to nie przeszkadza w oglądaniu NBA. Z polskich "źródeł" dowiedziałem się, że Celtics pozyskali jakiegoś kolesia z Memphis. Mnie tyle wystarczy. 

8 minut temu, ptak napisał(a):

Nie mam Twittera i nie znam angielskiego. W niczym mi to nie przeszkadza w oglądaniu NBA. Z polskich "źródeł" dowiedziałem się, że Celtics pozyskali jakiegoś kolesia z Memphis. Mnie tyle wystarczy. 

Za to rusku smigasz jak Władimir Władimirowicz;)

35 minut temu, josephnba napisał(a):

Z tym gaffordem to potwierdzone info? Bo mi nic nie wyskakuje 

Jeśli tak to super ruch dla Mavs, Luka potrzebował takiego mobilnego C, który potrafi złapać piłkę na każdej wysokości

32 minuty temu, josephnba napisał(a):

Dzięki 

Mavs dawno nie miało choćby połowy centra 

Przecież jest Dereck Lively.

1 minutę temu, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a):

@BMF jak tam z tym Grantem Williamsem? Będzie jaki trade?

Nie wiem, ale wbrew temu co pisałeś to typ wydaje się pizdą na moje oko + fatalny jest w tym sezonie, a lubię Doncicia i Kyrie, więc mogliby pokombinować. 

Marne prowo + flop + płacze do sędziów + technik i ejection, co sądzisz Byku? 

Czytam fanów Mavs i jedynym niezadowolonym z oddania Granta Williamsa byłby potężny włodarz Orlando Magic @Alonzo

1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

może i jest pizdą, ale nie konfiturą

No na video powyżej poleciał do sędziów jak niektórzy w ''moderator i jego odpały'' IMHO, stąd pytam o zdania eksperta.