Skocz do zawartości

ATF POLSKA EKSTRAKLASA

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

Porownanie bramkarza do zawodnika z pola przemilcze.

Napisales tu głupotę i  druga , że fakt, iz za konkurenta ma Boruca działa na niekorzyść. Jest to tak głupie, że przemilcze :)

Btw wziąłeś Pareikę, który byl uważany za najgorszego piłkarza Wisły i zbierawal się do interwencji jak wagon z węglem :)

Edytowane przez Pablo81

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

Napisales tu głupotę i  druga , że fakt, iz za konkurenta ma Boruca działa na niekorzyść. Jest to tak głupie, że przemilcze :)

Bierzesz za okres 23 lat goscia ktory rozegral 30 meczy + przez wiekszosc pobytu w eklapie mial problem wywalczyc plac w skladzie. Pozatym porownujesz go do zawodnika z pola. 

W takiej zabawie dominujacy zawodnik z pola zawsze bedzie bardziej wartosciowy dla druzyny niz bramkarz (jiz byla o tym dyskusja pare stron wczesniej) wiec ta Twoja argumentacja to chyba żart.

Oczywiscie mozesz uwazac inaczej i bronic swojego naciaganego picku jednak byly zdecydowanie ciekawsze pozycje na GK.

3 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

Bierzesz za okres 23 lat goscia ktory rozegral 30 meczy + przez wiekszosc pobytu w eklapie mial problem wywalczyc plac w skladzie. Pozatym porownujesz go do zawodnika z pola. 

W takiej zabawie dominujacy zawodnik z pola zawsze bedzie bardziej wartosciowy dla druzyny niz bramkarz (jiz byla o tym dyskusja pare stron wczesniej) wiec ta Twoja argumentacja to chyba żart.

Oczywiscie mozesz uwazac inaczej i bronic swojego naciaganego picku jednak byly zdecydowanie ciekawsze pozycje na GK.

Pisze ktoś, kto wziął Wieszczyckiego :) Ale u zawodników z pola może być mała próbka, u bramkarzy - nie, zapomniałem :)

Daj spokój, Kowalewski był dużo lepszy od Pareiki podczas, nawet na tak małej próbce. I serio, kibic Wisły, który bierze Pareikę? LOL :) Przeciez on był jechany bardziej od Hughesa.

Edytowane przez Pablo81

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

Pisze ktoś, kto wziął Wieszczyckiego :) Ale u zawodników z pola może być mała próbka, u bramkarzy - nie, zapomniałem :)

Daj spokój, Kowalewski był dużo lepszy od Pareiki podczas, nawet na tak małej próbce. I serio, kibic Wisły, który bierze Pareikę? LOL :) Przeciez on był jechany bardziej od Hughesa.

Lol Wieszczycki mial 4-5 sezonow w naszej zabawie.

Pareiko to najlepszy bramkarz za Telefoniki.

Sprawdz fakty kolego xD

Teraz, agresywnychomik napisał(a):

Lol Wieszczycki mial 4-5 sezonow w naszej zabawie.

Pareiko to najlepszy bramkarz za Telefoniki.

Sprawdz fakty kolego xD

Te z Groclinu bym przemilczał na Twoim miejscu :)

Przecież Pareiko miał zła prasę i zero wygimnastykowana. Zbierał się strasznie wolno do interwencji.

4 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Te z Groclinu bym przemilczał na Twoim miejscu :)

Przecież Pareiko miał zła prasę i zero wygimnastykowana. Zbierał się strasznie wolno do interwencji.

Serio, superpuchar Polski, wicemistrzostwo Polski (albo 2) pamietne wyeliminowanie Herthy i Man City? xD 

Mozesz pisac co chcesz ale wpychanie Gibona na plecy Vadisa to żenada klasy "0"

Edytowane przez agresywnychomik

7 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Serio, superpuchar Polski, wicemistrzostwo Polski (albo 2) pamietne wyeliminowanie Herthy i Man City? xD 

Nie wiem czy wiesz, ale to ATF ekstraklasy, a tam nie gra Man City i Hertha :) Wieszczu z Groclinu był past prime, o wyniku decydowali bardziej inni. Nie miał już tej dynamiki. Fajnie się wkomponował, był częścią układanki, ale to nie sezony do ATFa.

Żenada klasy "0" - już się tak nie ekscytuj, to niezdrowe jest :)

Rozumiem, że to coś jak inną dyscyplina - bramkarz vs gracz z pola.

Kowalawski jest do dziś bardzo ceniony za swoje występy z elką. Pareiko nigdy nie był za występy w Wiśle.

Edytowane przez Pablo81

8 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Nie wiem czy wiesz, ale to ATF ekstraklasy, a tam nie gra Man City i Hertha :) Wieszczu z Groclinu był past prime, o wyniku decydowali bardziej inni. Nie miał już tej dynamiki. Fajnie się wkomponował, był częścią układanki, ale to nie sezony do ATFa.

Żenada klasy "0" - już się tak nie ekscytuj, to niezdrowe jest :)

Rozumiem, że to coś jak inną dyscyplina - bramkarz vs gracz z pola.

Kowalawski jest do dziś bardzo ceniony za swoje występy z elką. Pareiko nigdy nie był za występy w Wiśle.

Panel glosujacych oceni, ja nie mam wątpliwosci.

15 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Szamotulski lepszy wybór niż Kowalaski . A Pareiko miał okres kiedy był bardzo ceniony w Wisle. Nie cały okres oczywiście. Ale tak czy inaczej jak miałbym oceniać zawodników którzy tylko chwilę grali w Polsce to żeby być sprawiedliwym tez podobny najlepszy okres u tych zawodników którzy grali długo należy ocenić. Inaczej niesprawidliwie oceniamy zawodników którzy grali całe kariery w PL. I zgodnie z tym Brożek spokojnie lepszy niż Lewandowski. 

3 minuty temu, Gregorius napisał(a):

Szamotulski lepszy wybór niż Kowalaski . A Pareiko miał okres kiedy był bardzo ceniony w Wisle. Nie cały okres oczywiście. Ale tak czy inaczej jak miałbym oceniać zawodników którzy tylko chwilę grali w Polsce to żeby być sprawiedliwym tez podobny najlepszy okres u tych zawodników którzy grali długo należy ocenić. Inaczej niesprawidliwie oceniamy zawodników którzy grali całe kariery w PL. I zgodnie z tym Brożek spokojnie lepszy niż Lewandowski. 

Szamotulski z Amiki to lepszy wybór niż Kowalewski z Groclinu , Legii, czy Korony?

Nie wydaje mi się.

Zagranicznym skautom też. Kowalewski grał w bogatym i naszpikowanym dobrymi graczami Spartaku, Szamotulski grał jeden sezon w Austrii, a dalej ogony w poślednich klubach.

Ale już abstrahując od tego. Uważam, że Kowalewski w XXI wieku w Ekstraklasie> Szamotulski w XXI wieku w Ekstraklasie.

@Gregorius i jak oceniasz prime Brożka, to trudno nie docenic Boguskiego, prawda?

1 minutę temu, Braveheart22 napisał(a):

Putnocky, Plach, Majecki - było jeszcze w kim wybierać na bramce. Aha, jak pisałem o najlepszym na linii bramkarzu ekstraklasy to chodziło mi oczywiście o Steinborsa. Kot! 

Ja myslalem nad Steinborsem wlasnie ale ogolnie mam wrazenie ze jak bramkarza Dowahn nie szkolil to ma -50 do umiejetnosci tutaj. xD

• Reikai odpiął/ęła ten temat