RappaR Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 45 minut temu, RonnieArtestics napisał(a): @RappaR Holandia jest spoko do życia i propsuje że wymieniasz, ale śmieszne z tym „fajnym klimatem” xD byłeś tu kiedys jesienią/zimą ? Przyjedź sobie raz, wiatr urywa łeb nonstop, pizdzi w c***, wilgoć robi swoje, a combo wiatr+wilgoć+brak słońca jest serio depresyjno-przytłaczająco-frustrujący. Tu jak jest 5 stopni to czujesz się zimniej jak -7 w Polsce, takie c***owe uczucie robi duża wilgotność. Nie ma nic gorszego niż zimy tutaj, a pamietam zimy w Polsce za małolata gdzie bywało po -20 i wspominam duuużo lepiej. Byłem we wrześniu i było cudnie i trawa faktycznie była zieleńsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 7 minut temu, mac napisał(a): @Kily planujesz chyba głosowac to może też i pickniesz sobie przy okazji ? Dzięki za oznaczenie! Ale chyba spasuję, bo nawet nie we wszystkich kategoriach planuję głosować (np. w daniu się zrobił IMO za duży bezsens). Chociaż w niektórych kategoriach chętnie pokażę jakie perełki zostały pominięte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 4 minuty temu, mac napisał(a): To jest imo ogromna zaleta: Na jakim dokumencie podróży można przekroczyć granicę? Paszport TAK Paszport tymczasowy TAK Dowód osobisty NIE Jaka jest wymagana minimalna ważność dokumentu podróży? Nie ma wymaganej minimalnej ważności dokumentu podróży. Paszport bądź paszport tymczasowy muszą być ważne w dniu wylotu z Kolumbii. Czy trzeba wyrobić wizę? Obywatele RP mogą przebywać na terenie Kolumbii bez wiz. Wpływa to moim zdaniem na komfort podróżowania. A jak graniczy z krajem o podobnych zasadach to w ogóle bajka, bo można gdzieś na dłużej się osiedlić przy granicy i tylko raz na 30dni wybrac się do sąsiedniego kraju. Tajlandia tak np ma. Raczej wklejałem ze wzgledu na bezpieczeństwo. A co do zalet to rozumiem ze w przypadku krajow UE to jeszcze wieksza zaleta a Australia duzo traci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 2 minuty temu, mac napisał(a): BTW skoro dołączyło tyle osób, to może damy też możliwość zmiany picków tym co chcieli? @BMF @DRK Ja już nie pamiętam co chciałem zmienić więc u mnie luz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Teraz, Gregorius napisał(a): Raczej wklejałem ze wzgledu na bezpieczeństwo. A co do zalet to rozumiem ze w przypadku krajow UE to jeszcze wieksza zaleta a Australia duzo traci? Ja się czułem bezpiecznie w Kolumbii. Ale faktycznie inny świat itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Czy mogę wybrać danie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Teraz, karl napisał(a): Czy mogę wybrać danie? tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Mogę dołączyć tylko na jakiej zasadzie osoby dokoptowane by teraz wybierały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Teraz, RappaR napisał(a): Ja się czułem bezpiecznie w Kolumbii. Ale faktycznie inny świat itd ogólnie słychać głosy, że miasta jak Medelin są o wiele bezpieczniejsze niż kiedyś, generalnie w większości Ameryki Łacińskiej możesz źle skręcić, tylko to samo można powiedzieć o USA a w innych aspektach jak walory turystyczne, otwartość ludzi czy koszty już można promować Kolumbie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 A @Qcin_69 to wybiera dwa razy alkohol ? A może dopuścimy głosowanie tier ami czyli zamiast sztywno 1…15 to dajmy możliwość dania 1,1,3,3,5,5 itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Najlepsza zupa: Fasolka po bretońsku czy ktokolwiek poza Marcusem uważa to za zupę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 (edytowane) Teraz, julekstep napisał(a): Najlepsza zupa: Fasolka po bretońsku czy ktokolwiek poza Marcusem uważa to za zupę? Tez sie mialem zapytać ja nie sadze ze to jest zupa. @karl @MarcusCamby @Qcin_69 @Sewer Jeden post w drafcie plz bonsie zrobi bałagan. P.s. z kolejnosci wybiera @DLT_Braddock Edytowane 5 Grudnia 2023 przez agresywnychomik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Teraz, Sewer napisał(a): Mogę dołączyć tylko na jakiej zasadzie osoby dokoptowane by teraz wybierały? kto pierwszy ten lepszy, bez obrazu i posta i może czegoś jeszcze, kieruj się postem Cambusa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 1 minutę temu, RappaR napisał(a): Ja się czułem bezpiecznie w Kolumbii. Ale faktycznie inny świat itd Rozumiem ze to Twoje prywatne doświadczenia. Spoko. Serio rozumiem bo ja czulem sie bezpieczne np na Jamajce i w wielu innych krajach. Natomiast ogolnie i obiektywnie Kolumbia ( jak i Jamajka) byly by najbardziej niebezpieczne z tych tutaj wybranych. Natomiast jako wakacje Kolumbia pewnie spoko. Natomiast w Europie Holandia i Austria to jedyne kraje gdzie moglem odczuć (w Austri) lub znajomi odczuli pogarde granicząca z nienawiścią do Polakow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 po Sewerze bym już zamknął dołączanie będzie akurat 20 osób -> powyżej już będzie jakiś hardkur przy głosach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 2 minuty temu, julekstep napisał(a): Najlepsza zupa: Fasolka po bretońsku czy ktokolwiek poza Marcusem uważa to za zupę? Nie, ale pick dobry. Sam je lubię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Teraz, LAF napisał(a): Nie, ale pick dobry. Sam je lubię. ja też lubię, ale to nie jest zupa! @MarcusCamby komisyjnie pick został odrzucony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Teraz, julekstep napisał(a): ja też lubię, ale to nie jest zupa! @MarcusCamby komisyjnie pick został odrzucony To wpisz mu jako danie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Teraz, LAF napisał(a): Nie, ale pick dobry. Sam je lubię. Nie zupa ale dobre danie. Ale przy takim rozrzucie dań nie wiem jak głosować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 @agresywnychomik wstawiłeś filmik z copyright strajkiem Teraz, LAF napisał(a): To wpisz mu jako danie a gołabki jako zupę xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi