Skocz do zawartości

MVP, DPOTY, COTY - NBA Awards 2023/2024

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, lorak napisał(a):

mysle, ze piszesz z perspektywy ownerow, bo dla koszykówki to jest właśnie dobrze, gdy gwiazdy odnoszą sukcesy (a temu trzeba czasem pomoc jak pokazują przykłady KG, LJ i miejmy nadzieje Hardena).

Może nie ownerow, a kibiców konkretnych drużyn, a nie zawodników?

Bo tak patrząc z perspektywy fanów to chyba lepiej mieć lidera z Europy (Dirk, Jokic, Giannis, Luka), którzy (choć ich historycznie jest na razie mniej, ciekawe czy Luka będzie cierpliwy i jak Wemby) bywają bardziej cieprliwi-lojalni do organizacji i fanów niż te wszystkie Duranty i Hardeny :P

Edytowane przez Lucas

5 godzin temu, Reikai napisał(a):

A ja jestem all in Clippers w tych PO, jako ze Lakers sie nie licza.

Harden musi skonczyc z pierscieniem, to samo Westbrook.

będziesz przepraszał na kolanach jak AD wyrzuci clippers(celowo z małej) w pierwszej albo drugiej rundzie kręcąc chore liczby

1 godzinę temu, lorak napisał(a):

ja wierzę. Kawhi pociągnął już raptors, to tym bardziej tutaj da radę. tak więc oby zdrowie dopisało.

Pociągnął raptors, prawda, przynajmniej częściowo 

1. Mieli zbilansowany skład (Clippers nie mają)

2. W Warriors season ending injury zaliczyło dwóch z trzech najlepszych graczy, a to jizz historycznie sprzyjające warunki (oby nic podobnego nie nie wydarzyło)

Godzinę temu, the_secret napisał(a):

będziesz przepraszał na kolanach jak AD wyrzuci clippers(celowo z małej) w pierwszej albo drugiej rundzie kręcąc chore liczby

Z przyjemnoscia

Ale tu trzeba cudu podczas trade deadline I nowego trenera, a to sie nie wydarzy.

Godzinę temu, the_secret napisał(a):

Na razie to nie mamy pewności czy Lakers będą w PO, więc z tymi przeprosinami warto zaczekać 

38 minut temu, josephnba napisał(a):

Pociągnął raptors, prawda, przynajmniej częściowo 

1. Mieli zbilansowany skład (Clippers nie mają)

Clippers maja przeciez piekny balans obecnie. Lue powinien dostac Coty. W 5 meczów ich poukladal.

12 minut temu, Reikai napisał(a):

Nie wiem o co chodzi, ale boje sie ze to z polskiego nba twittera!

nie to mój ulubiony gif tylko, te Panie to partnerki graczy Clppers

LAC przez ostatnie sezony byli tak przehajpowani, że przed bieżącym wielu ich nawet w PO nie widziało, a teraz znowu mamy powtórkę, choć tak naprawdę podobne streaki robiło już tym sezonie kilka ekip z Wolves na czele, historycznie ten hype im nie służy, więc mam pewne wątpliwości czy warto tak się jarać w lutym

LAC moze i bylo

Kawhi nigdy nie byl jesli jest zdrowy

Resume Kawhia to miedzy innymi dla przypomnienia

wlozenie do kieszeni Giannisa, po obu stronach parkietu

ojebanie big3 z Miami

tytul z Toronto posmiewisko ligi rok wczesniej Raptors

w zeszlym roku dopoki zdrowy zamykal Duranta z jednej strony parkietu a z drugiej robil co chcial z Suns nie wazne jakie defensywne schematy by na niego rzucili

wiem ze trzesiecie tam troche w Denver portkami ale nie dyskredytujcie Kawhia

3 minuty temu, josephnba napisał(a):

Co znaczy bilans z RS w PO?

to ze na przyklad jak Denver z Lakers zaczynasz serie 2 meczami u siebie 

i masz takie cos jak przewaga parkietu przez cale po

14 minut temu, Kubbas napisał(a):

nie no najbardziej to się Tatuma boimy, szef jest przecież jeden

a serio to ja w innym dziale ponad miesiąc temu pisałem, że Kawhi to top5, więc za późno na takie teksty

generalnie jeśli na PO większość ekip z Zachodu będzie zdrowa, to szykuje się historyczna rzeźnia, gdzie cała 8mka może być groźna i liczyć na gruby run, także z grubsza obawiam się wszystkich, bo jakby wypada patrząc na skalę trudności na którą się zanosi

51 minut temu, Kubbas napisał(a):

w zeszlym roku dopoki zdrowy zamykal Duranta z jednej strony parkietu a z drugiej robil co chcial z Suns nie wazne jakie defensywne schematy by na niego rzucili

dopóki był zdrowy czyli przez cały jeden mecz a ty już któryś raz podnosisz ten temat na forum 

50 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

generalnie jeśli na PO większość ekip z Zachodu będzie zdrowa, to szykuje się historyczna rzeźnia, gdzie cała 8mka może być groźna i liczyć na gruby run

Co roku tak mówio tbh.

Potem ze 4 teamy szybciutko wyjaśnione, 2 następne się sypią i znowu tytuł z gwiazdką.

14 minut temu, Chytruz napisał(a):

Co roku tak mówio tbh.

Potem ze 4 teamy szybciutko wyjaśnione, 2 następne się sypią i znowu tytuł z gwiazdką.

tylko zauważ, że na dziś dzień dwie ekipy z półfinałów mogą mieć kłopot z awansem, a i tak ta ósemka wygląda mocno, nie będzie też Grizzlies. Tacy Wolves, Thunder Pels, Suns, LAC się wzmocnili lub mogą liczyć w końcu na zdrowie, a reszta nie wygląda gorzej niż przed rokiem. Bez względu na to kto awansuje powinniśmy mieć największą ilość talentu i nagromadzenia gwiazd od lat, co też pokazujo wybory do ASG gdzie na Zachodzie nie ma miejsca na Goba, Saba, Foxa czy Hardena, a na Wschodzie pierwsze uzupełnienia poszły z ekip na minusie.

a, że będą meltdowny, to raczej normalne

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Tacy Wolves, Thunder Pels

no faktycznie, wybytni PO performerzy full of seasoned vets

nigga pls

5 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Suns, LAC  [....] mogą liczyć w końcu na zdrowie

w lutym tak, zobaczymy jak będzie pod koniec kwietnia / w maju