Skocz do zawartości

Seriale

n_i_m_h

Rekomendowane odpowiedzi

no to już to lubię. uwielbiałem Dicka w liceum

Nie wiem jak serial The Man in the High Castle został odebrany w Polsce,ale w US odniósł spory sukces (2 nagrody Emmy) ,.No i nie obyło się bez skandalu,.Kampania reklamowa w nowojorskim metrze została przerwana na polecenie Gubernatora Cuomo,.Nie wszystkim podobały się nazistowskie symbole wykorzystywane do promocji serialu,https://www.youtube.com/watch?v=cjLrlggtQ-s  

Edytowane przez mayor

Idąc za ciosem po obejrzeniu "The Fall" zabrałem się za (według internetów) podobną "Marcelle" ze stajni Netflixa. Zazwyczaj w serialu na koniec jak chcesz zrobić drugi sezon, masz takie jedno "O k****, żeby w utrzymać widza w niepewności . Tutaj jest "o cholewka" na koniec i masa niedomówień. Gdyby nie zapowiedzieli drugiego sezonu byłby to jeden z najgłupszych seriali jaki oglądałem...

Ogladam walking dead i poza 1 odcinkiem - a de facto cliff hangerem z poprzedniego sezonu - to nic sie nie dzieje. Postep fabuly jest taki ze chyba po akcji z neganem serial sie skonczy wiec to chca dociagnac ten watek na maxa i skonczyc za 3 sezony.

A gdzie tam. Odcinek z Neganem w Alexandrii najlepszy od bardzo dawna. Dzisiejszy faktycznie z pizdy i pewnie niewiele wniesie do fabuły ale w komiksie wojna z Neganem ponoć trwa prawie równie długo, co wszystko to co ją poprzedza.

No ok findek ale widzialem poki co 5 odc i akcji tam tyle co mozna w 1 zmiescic

Mnie tempo odpowiada bo przypomina bardziej tempo książkowe, niż serialowe. Arrowy, Shieldy czy inne Dextery nudzą mnie szybko dlatego, że non stop coś się dzieje i szybko się przyzwyczajam, muszą potem naprawdę cudować żeby mnie zaskoczyć, zaangażować, ale to z kolei skutkuje znużeniem ciągle powtarzającym się "zabili go i uciekł".

Zgadzam się, że w tych 5 odcinkach mogłoby się wydarzyć więcej ale tylko minimalnie. A dzisiejszy odcinek mega z dupy. Nie po to w pon. wstaje o 6.30 żeby oglądać jak lesbijka trafia do lesbijskiego raju tylko po to, żeby z niego uciekać gdzie pieprz rośnie, bez większego wpływu na główną oś fabuły.

Findek - ja po prostu mam wrazenie ze przesadzaja z ta budowa atmosfery. Raczej to wyglada na koncza nam sie pomysly a hajs musi sie zgadzac wiec pokazujemy niewiele intrygi a duzo nic niewnoszacych ujec w ramach budowania atmosfery. Tylko ile odcinkow serialu trzeba zrobic zeby zrozumiec ze negan jest dtraszny i ma duzo ludzi i to w wiekszosci samych burakow?

Skończyłem Belfra i bardzo mi się podobał. Fajnie pokazany małomiasteczkowy klimat z układem kolesi, choć rażąco brakowało proboszcza. Fajnie postacie w drugim planie planie - nauczyciel w-f, Ryszard Kumiński (mistrz w każdej scenie), Kuś (choć trochę przerysowany). Takie polskie seriale chcę oglądać.

Westworld - fantastyczny, tak dobrze bawiłem się śledząc teorie tylko na Lostach.