Skocz do zawartości

Seriale

n_i_m_h

Rekomendowane odpowiedzi

Ku*wa kolejny serial odpuścić muszę w trakcie.

Tym razem Vikings, bo robi się parodia.

Non stop jebanie, którego nie widać i czarnoksięskie wizje. c*** tam ze spoilerem, oglądać tylko jeśli obejrzało się już wszystko, co dobre.

Sciągam pierwszy odcinek drugiego sezonu Fear The Walking Dead. Średnio mi odpowiada ta wariacja WD dla 13 latków ale z braku laku szosa sucha.

A, no i finał Billions dzisiaj.

Edytowane przez Findek

dzięki za namówienie do oglądania The Wire. 1 sezon miszcz, 2 trochę słabszy, ale jest dobrze.

Kolejne sezony to wyraźny regres jak w większości seriali czy trzyma poziom?

Jeżeli pierwszy Ci się podobał, to 3 i 4 nie pozwolą Ci odejść od telewizora, 5 też jest mocarny chociaż jest tam jeden wkurzający wątek. 2 sezon docenisz jak ochłoniesz z murzynogangusooczarowania.

Najlepiej oceniane są chyba te sezony, gdzie najwięcej jest ulicy. Twórcy chcieli jednak stworzyć coś więcej i zamysł docenia się po obejrzeniu całości, kiedy mamy cały obraz Baltimore.

Dla ciekawych jak obecnie idzie East i West Side ciekawa strona http://data.baltimoresun.com/news/police/homicides (dane można sobie filtrować np. wg. rasy, co w wielu krajach jest już politycznie niepoprawne). Sprawdziłem sobie 2015 i na 344 zabójstwa w 320 przypadkach ofiarami byli czarni, jak widać biznes na rogach kwitnie. 2015 to był zresztą gorący rok w Baltimore, po śmierci Freddiego Graya, o którą obwiniono policję były tam protesty, a jak protesty to zamieszki, trochę sobie zdemolowali okolicę, spłonęło kilkadziesiąt budynków i obrabowano trochę lokalnych biznesów ze szczególnym uwzględnieniem monopolowych, aptek i sklepów ze sprzętem elektronicznym. No i zabójstwa sięgnęły rekordów z lat 70-tych.

A jak ktoś lubi The Wire polecam jeszcze jego poprzednika, czyli The Corner (miniserial, 6 odcinków z tego co pamiętam) tych samów twórców.

Edytowane przez halfoat

A jak ktoś lubi The Wire polecam jeszcze jego poprzednika, czyli The Corner (miniserial, 6 odcinków z tego co pamiętam) tych samów twórców.

Z tym zastrzeżeniem jednak, że jest przejebanie ciężki.

Finał Billions kozacki bardzo. Pierwszy odcinek FTWD taki se ale niczego więcej się nie spodziewałem.

Edytowane przez Findek

Vinyl pierwszy odcinek trochę ciężko wchodził - siermiężnie się zaczęło jakoś, ale generalnie czuć klimat Scorsese i później robi się już ciekawiej. Jestem aktualnie w połowie pierwszego sezonu i wciągnęła mnie historia, bohaterowie całkiem fajnie zarysowani i ogólnie dość lekko i miło sobie obejrzeć do kolacji :) Ale jak ktoś się spina, że Scorsese+Winter+Mick Jagger razem muszą dać jakiś top ever to niech nawet nie rusza, bo nie ten kaliber.

ktoś widział The Last Panthers ?

Jest dobry, ale dwa ostatnie odcinki s1 trochę przynudzały już. Oglądałem drugi raz z ojcem i to potwierdził, a on się zna - teksty Klosa wykute na blachę.

Miałeś urodziny to ci wybaczam Twoje herezje ( finał sezonu był świetny choć fakt trochę tą rąbaninę w tunelu skopali taka naciągana