matek Opublikowano 26 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Pierwszy odcinek tydzień po premierze, ale od drugiego już idą równo, bez opóźnień. Pierwszy odcinek jakoś mnie nie wciągnął, brakowało czegoś z poprzednich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Kurde odświeżyłem sobie Glinę. Że też jak raz dobry serial zrobili to machnęli tak mało odcinków. ;/ Glina to IMO najlepszy polski serial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Glina to IMO najlepszy polski serial Tak ogólnie czy tylko masz na myśli kryminał? Z ostatnich lat Wataha czy pierwszy Belfer są w dyskusji. A ogolnie to chociażby Noce i Dnie rozmachem, grą aktorską sa ponad nimi wszystkimi. Daleko od szosy również. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirwir Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Z ostatnich lat Wataha czy pierwszy Belfer są w dyskusji. A ogolnie to chociażby Noce i Dnie rozmachem, grą aktorską sa ponad nimi wszystkimi. Daleko od szosy również. Pisząc Wataha masz na myśli pierwszy sezon? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 gomorra na trzecim sezonie też się wypaliła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Tak ogólnie czy tylko masz na myśli kryminał? Z ostatnich lat Wataha czy pierwszy Belfer są w dyskusji. A ogolnie to chociażby Noce i Dnie rozmachem, grą aktorską sa ponad nimi wszystkimi. Daleko od szosy również. kryminał -sensacyjny ,mógłbym napisac że też ogólnie bo innych nie oglądam niż te dwa, naprawde bardziej mi się podobało niż te nowe wymyślne seriale z fajerwerkami i przesadzoną fabułą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 kryminał -sensacyjny ,mógłbym napisac że też ogólnie bo innych nie oglądam niż te dwa, naprawde bardziej mi się podobało niż te nowe wymyślne seriale z fajerwerkami i przesadzoną fabułą Wataha drugi sezon ma jeden dziwny feler scenariuszowy tzn nie kumam kompletnie sensu jednego wydarzenia ale pomijając ten aspekt to jest to świetny serial . Wataha jest pokazywana przez HBO w Skandynawii i Holandii i nawet kilka osób mi się stamtąd pytało o Bieszczady. Uważaja to za jeden z lepszych seriali ostatnich lat. Oczywiście przyroda gra tam ważną rolę. Bez tego klimatu nie byłoby tego serialu. Najlepsze jest w nim to, że tu do końca są rzucane tylko aluzje - tu nie mamy wyłożonej kawy na ławę - jest tylko jedna aluzja jedno zdjęcie co do Grzywy motywów ale pewności nie ma do końca. Pisząc Wataha masz na myśli pierwszy sezon? Mam na myśli oba sezony . Pierwszy ma lepszy główny wątek ale w drugim znacznie lepiej rozbudowali główne postacie i interreakcje między nimi, Jest trochę za dużo wątków pobocznych , które w sumie wiele nie wnosza do fabuły i mogłoby ich nie być ale ogólnie zrobione jest to na niezłym poziomie gomorra na trzecim sezonie też się wypaliła Cholera przegapiłem początek 3 sezonu . Z drugiej strony tak już zrobili taką czystkę ,że cięźko zrobić sensowną intrygę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Wataha drugi sezon ma jeden dziwny feler scenariuszowy tzn nie kumam kompletnie sensu jednego wydarzenia ale pomijając ten aspekt to jest to świetny serial O którym wydarzeniu piszesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Z topowych polskich seriali to jednak Pitbull numer jeden moim zdaniem. Ten odcinek Belfra chyba najlepszy w drugim sezonie, choć szału nadal nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirwir Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Mam na myśli oba sezony . Pierwszy ma lepszy główny wątek ale w drugim znacznie lepiej rozbudowali główne postacie i interreakcje między nimi, Jest trochę za dużo wątków pobocznych , które w sumie wiele nie wnosza do fabuły i mogłoby ich nie być ale ogólnie zrobione jest to na niezłym poziomie Drugi sezon oglądałem bez przypominania sobie pierwszego. Ale w ogólnej ocenie to drugi poważnie ciągnie w dół całościową ocenę serii. Prokurator Dobosz - słaba i irytująca w pierwszej części, w drugiej dodali jej matkę z demencją i zaświeciła cyckami, żeby "kupić" widzów. Wiktor to taki polski Forest Gump tyle, że on zamiast biegać wszędzie chodził. Postrzelony, przeziębiony nadal chodził pozazdrościć kondycji. Jego relacja z to Ukrainką jest dziwna, jak jej powiedział, że jej mąż żyje to bach sex. Grzywa Schwartz charakter, który być może nie do końca był czarny, jedno zdjęcie i tyle pytań. Antagonista, który objawia się jak deus ex machina i wszystko tłumaczy, brakowało tylko prezentacji w power poincie. Jak dla mnie przekombinowali w drugim sezonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Z topowych polskich seriali to jednak Pitbull numer jeden moim zdaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 @ Mirwir Akcja ze zdjęciem super bo wprowadziła dużo pytań , zero odpowiedzi. I to własnie lubię w serialach. Dobosz nabrała kolorów jest bardziej wiarygodna. A cycki no wiesz - to nie gra o Tron którą oglądają gimnazjaliści by kusić kogoś cyckami. To nie ten target. Bardziej to miało pokazać jak mechaniczną jest osobą że nawet to traktuje instumentalnie. Ot jest porzeba to napije się drinka jeśli wiesz do czego czynię aluzję Końcowy epizod z Tatarką był słaby ale to taka reguła nie tylko polskich seriali że jak jest długa relacja damsko męska to musi dojść do zbliżenia. Nie kupuje tego ale to już niestety przypadłość Generalnie nie wyszedł im w sumie ostatni odcinek - tu jest kilka momentów bardzo dziwnych ale środek jest mocny . Drugi trzeci czwarty są bardzo dobre. To że finał im słabo wyszedł to prawda ale o ile jeden z antagonistów powiedzmy ten główny wypadł słabo o tyle pozostała dwójka czarnych charakterów do samego końca była dobrze prowadzona. W ogóle fajne jest to że o tej drugiej stronie wiemy tyle co nic. Nie ma powiązań , niewiele wiadomo o strukturze itp I tak jest lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 plusem starych seriali była bieda w polskim filmie i aktorzy (aktorzy typu Gajos, Radziwiłowicz a nie odtwórcy ról) musieli grać w serialach bo kasy było mało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 belfer też c***owy. gdzie cie templariusze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montana Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Nowa gomorra po 4 odcinkach dalej sztos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MVPrzemek Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Rodzinka.pl fajne dwie dzidzie sa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuPalnik Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Mr. Mercedes - może 2 pierwsze odcinki nie są porywajace ale całkiem spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 2 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Nowa gomorra po 4 odcinkach dalej sztos. po 2 nie chciałem oglądać ale jak po 4 git to mnie namówiłeś , ale chyba suburra mnie zepsuła bo bardziej mi pasowała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahu Opublikowano 3 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 musiałem odlajkować post o upadku Gomorry 3 i 4 odcinek jak już ktoś wspomniał sztos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 3 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 musiałem odlajkować post o upadku Gomorry 3 i 4 odcinek jak już ktoś wspomniał sztos podbijam, a jednocześnie pamiętam, że drugi sezon też zaczynał się niemrawo (Genarro u Helmetów i takie tam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi