Maxec Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 dokładnie. nie jest to majstersztyk czy film historyczny ale jest oryginalny. tego typu serialów nie ma i wprowadza coś nowego. jest przesiąknięty barbaryzmem i "fajnie" się to ogląda. tyle Koelner sorki, ale barbarzyństwem raczej 8) "Barbaryzm" co innego znaczy... :wink: No ja niestety nie mogę się zgodzić z Waszą oceną, a co do "Imperium zła" - bardzo dobra rzecz 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 dokładnie. nie jest to majstersztyk czy film historyczny ale jest oryginalny. tego typu serialów nie ma i wprowadza coś nowego. jest przesiąknięty barbaryzmem i "fajnie" się to ogląda. tyle Koelner sorki, ale barbarzyństwem raczej 8) "Barbaryzm" co innego znaczy... :wink: No ja niestety nie mogę się zgodzić z Waszą oceną, a co do "Imperium zła" - bardzo dobra rzecz 8) Macie na myśli Zakazane Imperium ? ;] Dlatego właśnie wolę używać oryginalnych tytułów. REWE-k****-LACJA. Najlepiej klimat tego serialu oddaje scena w 3 odcinku, jak w hotelu, w pokojach Nuckyego daje występ Eddie Cantor. Zaskakuje mnie fakt, że po pierwsze - nie ma tam zbyt wiele akcji; po drugie - nie jest zaskakujący, a nadal wciąga nieprawdopodobnie i nie pozwala się odkleić nawet na sekunde. Najważniejsza sprawa to gra aktorska i szczegółowość postaci. Nelson van Halden, obiady z żoną w domu, upodobania seksualne, bardzo wyraźna jak na serial postać. Historia Nuckyego którą poznajemy na końcu, rozterki Jimmyego no i Richard Harrow, mój ulubiony kozak. Ten serial nie ma wad, ale narazie wyszła jedna seria i mam nadzieję że utrzyma poziom. Zwłaszcza, że to co zapowiedział ostatni odcinek nie jest możliwe do zrobienia w jednej serii, będą co najmniej dwie jeszcze, tak uważam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxec Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 I jeszcze jedno - jest nieprawdopodobnie, z czułością wręcz wysmakowany wizualnie 8) Mniam :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Koelner sorki, ale barbarzyństwem raczej 8) "Barbaryzm" co innego znaczy... :wink: za dużo w głowie ostatnio miałem baroku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxec Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Koelner sorki, ale barbarzyństwem raczej 8) "Barbaryzm" co innego znaczy... :wink: za dużo w głowie ostatnio miałem baroku. A to się nie dziwię :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziombel Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 apropo Boardwalk Empire, efekty specjalne osobiście mnie rozpierdolily - http://vimeo.com/18275127 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Me Myself and I Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Justified wróciło! uwielbiam ten serial i mógłbym go oglądać w kółko. klimat, tempo, dialogi, dobór aktorów, kreacje postaci... kto nie widział niech żałuje i nadrabia polecam jeszcze premierę THE CHICAGO CODE na Fox, twórcy The Shield co powinno wystarczyć za reklamę. Głównym bohaterem jest policjant o swojskim imieniu Jarek Wysocki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Me Myself and I Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 dobra nikt nic nie ogląda... jak chcecie coś co warto zobaczyć: The Borgias http://www.youtube.com/watch?v=58hmD2sGV7Q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 dobra nikt nic nie ogląda... jak chcecie coś co warto zobaczyć: The Borgias http://www.youtube.com/watch?v=58hmD2sGV7Q I jak po pierwszym odcinku ? Dobrze się zapowiada ? Bo np. pierwszy odcinek Sopranos jest najgorszym w historii serialu i jednym z najgorszych w historii serii telewizyjnych. Zacząłem Carnivale. Ma klimat ;] Oglądał ktoś Deadwood ? Jakieś opinie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Me Myself and I Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 I jak po pierwszym odcinku ? Dobrze się zapowiada ? Bo np. pierwszy odcinek Sopranos jest najgorszym w historii serialu i jednym z najgorszych w historii serii telewizyjnych. pierwszy odcinek jest długi (1,5h), koniecznie w HD - kostiumy, dzieje się sporo. może nie ma jakichś bitew czy pojedynków ale intrygi przednie i aktorstwo też na wysokim poziomie. no i tematyka. dla anty-klerykałów oglądanie to pewnie balsam dla duszy - intrygi papieża i jego syna :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a porównując do Camelota - jest bardzo dobrze i nie mogę się doczekać na ciag dalszy. Camelot jest nudny i głupawy (wspinaczka, romansidła, aktorzy też nie do końca...) póki co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ai3 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Deadwood - meczy kloc - ciagle pizdy, huje bluzg pelno a w sumie nic sie nie dzieje a obejrzalem chyba z 6 odcinkow , fabula taka sobie, nic fascynujacego , na pewno nie hujowy ten serial ale dupy nie urywa , jak juz sie naprawde nie ma co ze soba robic to mozna zmeczyc ja niedlug o zaczynam Mad Men - ktos sie wypowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Gra o Tron ,warto? Borgiowie mnie rażą ,za kolorowo ,za pięknie ble. czemu nie zrobią serialu w klimacie np. "Imię róży"? film ,który chyba najlepiej odzwierciedlał wyobrażenia czasów średniowiecza. oczywiście borgowie to późne średniowiecze ,początek renesansu ale k**** ,nie czuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Imię Róży to była obraza dla książki. W ogóle cokolwiek konwertowane z książek na filmy to faile. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Me Myself and I Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Gra o Tron ,warto?ale warto co? obejrzeć za 2-tyg 1-szy odcinek? :mrgreen: mówią. że dość dobrze oddaje klimat książki, gdzieś jest pierwsze 14 minut dostępne ale i tak warto bardziej przeczytać książkę, zgadzam się w 100% z Lukim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirkozi Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Imię Róży to była obraza dla książki. W ogóle cokolwiek konwertowane z książek na filmy to faile. Ojciec Chrzestny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 No tutaj faila jako takiego moze nie było, ale i tak książka>film. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Luki ,to co piszesz to racja ,nawet pisałem o tym ostatnio. ale chodzi mi o odzwierciedlenie tamtych czasów np. brud,krzywe zęby ,styl mówienia ,filozofia tych ludzi ,która była inna zdecydowanie od dzisiejszej , a tutaj mamy pięknych chłopaczków. zresztą czytałem Mario Puzo i lipa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Rzeczywiście, źle to trochę odebrałem. My bad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Me Myself and I Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 masz rację Koelner, ale znowu ciężko oczekiwać że najbogatsze rodziny w europie i papież będą brudni chodzić :twisted: to już renesans i centrum Włoch więc może i przekoloryzowane trochę jest, ale znowu nie tak bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 ale i tak warto bardziej przeczytać książkę, zgadzam się w 100% z Lukim zdecydowanie. tylko jak przeczyta się książkę to film jest zawsze do bani ,przeważnie tylko ojca chrzestnego miałem w odwrotnej kolejności. masz rację Koelner, ale znowu ciężko oczekiwać że najbogatsze rodziny w europie i papież będą brudni chodzić :twisted: to już renesans i centrum Włoch więc może i przekoloryzowane trochę jest, ale znowu nie tak bardzo no tak ale higiena naprawdę stała na niskim poziomie. ubrania etc. właśnie "Imię róży" pod tym względem było zrobione przemyślanie. książka jest dobra na zrobienie filmu ,zresztą brać się za film na podstawie tej książki to samobójstwo. no nic ,takie zboczenie historyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi