lorak Opublikowano 30 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2023 W dniu 8.09.2023 o 15:52, RappaR napisał(a): Wyjątkowo polecam coś od Netflixa One Piece wczoraj obejrzałem pierwszy odcinek i właśnie chciałem napisać, że bardzo dobre i cb otagować, bo kiedyś polecałeś "vox machina", a to trochę podobne klimaty ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 30 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2023 5 godzin temu, lorak napisał(a): wczoraj obejrzałem pierwszy odcinek i właśnie chciałem napisać, że bardzo dobre i cb otagować, bo kiedyś polecałeś "vox machina", a to trochę podobne klimaty ; ) @lorak @RappaR a anime oglądaliście? Bo zawsze myślałem o obejrzeniu OP, ale ilość odcinków mnie skutecznie odtrącała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 30 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2023 50 minut temu, P_M napisał(a): @lorak @RappaR a anime oglądaliście? Bo zawsze myślałem o obejrzeniu OP, ale ilość odcinków mnie skutecznie odtrącała. Beznadziejny padding. Jeden odcinek jeden rozdział Lepiej przeczytać mangę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 Oho, szykuje się kolejna antypolska produkcja. Zapowiada się nieźle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 the offer super. tym bardziej jak ktoś lubi ojca chrzestnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 1 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 https://natemat.pl/520765,dzisiaj-wszyscy-kochaja-przyjaciol-a-pamietacie-jeszcze-krytyke-serialu?utm_source=facebook&utm_medium=referral&utm_campaign=ownsm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyparlo Opublikowano 1 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 (edytowane) Obejrzałem serial "Beckham", który wyszedł miesiąc temu na Netflixie. *Jak ktoś nie chce spoilerów nie czytać dalej. Na pewno jest to ogromna gratka dla fanów Manchesteru United oraz piłki nożnej z lat 90-tych i 2000. Gratka dla fanów United, bo najwięcej poświęcone jest właśnie temu etapowi gry Beckhama - Real Madryt jeden odcinek i Galaxy. Milan i PSG bardzo mało. Szkoda, że pominięto też dużo wątków reprezentacji i w zasadzie dobrze jest tylko zrobione MŚ 1998 i mecz z Grecją w 2001 roku bez meczu z Turcją oraz Euro 2004 i meczu z Portugalią, gdzie strzelił karnego w kosmos i jest to wg mnie jeden z najważniejszych momentów w jego karierze, a w ogóle tego nie ma. Jest też wg mnie ciągła wojna Alex Ferguson vs. Victoria Beckham. Przez pierwsze lata ta dwójka zamieniła tylko jedno zdanie. Ferguson chciał, żeby Beckham miał jakąś zwykłą miejscową dziewczynę i był skupiony wokół piłki, a nie błysku fleszy i wejścia do świata celebrytów. Z tego powodu prawdopodobnie został sprzedany do Realu Madryt w 2003 roku, a Giggs (w ogóle go nie ma w serialu chyba z Beckhamem mocna kosa najwyraźniej), Scholes i Gary Neville (najlepsze wstawki z wszystkich wypowiadających się w tym serialu) zostali do końca karier w ManU. Victoria dla mnie z filmu wynika na toksyczną osobę, która wiecznie miała pretensję do Beckhama i odrzucała jego skupienie od futbolu. Mając inną dziewczynę mógłby zdobyć więcej w piłce i prawdopodobnie uniknąć fatalnego okresu w Realu Madryt, gdzie praktycznie nic nie wygrał i skończenia poważnej kariery w 2007 roku, gdzie Beckhamowa chciała USA. Z drugiej strony dzięki niej stał się tak popularny i zarobił przez to wiele milionów dolarów. Najlepiej Victorię opisuje jedna z scen serialu: David Beckham nabija się ze swojej żony, gdy ta mówi o dorastaniu w klasie robotniczej. – Powiedz, czym tata woził cię do szkoły? – pyta David, wychylający się z drugiego pomieszczenia. Po chwili przekomarzań Victoria odpowiada, że Rolls-Royce’em. – Dziękuję – rzuca Becks i jego głowa znika za drzwiami. Edytowane 1 Listopada 2023 przez Wyparlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MA23 Opublikowano 1 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 (edytowane) 18 godzin temu, RappaR napisał(a): https://natemat.pl/520765,dzisiaj-wszyscy-kochaja-przyjaciol-a-pamietacie-jeszcze-krytyke-serialu?utm_source=facebook&utm_medium=referral&utm_campaign=ownsm Serial był naprawdę spoko - 6 głównych bohaterów, każdy zupełnie inny, których łączyła przyjaźń. W artykule dowiaduje się że serial, który powstawał na przełomie XX/XXI wieku, budzi kontrowersje w dzisiejszych czasach wśród miękkich pizd, które są oburzone niektórymi scenami z serialu. Edytowane 2 Listopada 2023 przez MA23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 2 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 Nigdy nie dałem oglądać tego serialu. Dla mnie dziadostwo straszne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 2 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 14 godzin temu, MA23 napisał(a): budzi kontrowersje w dzisiejszych czasach wśród miękkich pizd, to jest beka ponieważ ten serial był/jest dla miękkich pizd przecież ten cały Ross, Chandler czy nawet Joey to nie Van Dammy, Arnold czy Sylvestry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 26 minut temu, Koelner napisał(a): to jest beka ponieważ ten serial był/jest dla miękkich pizd przecież ten cały Ross, Chandler czy nawet Joey to nie Van Dammy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 2 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 23 godziny temu, Wyparlo napisał(a): Obejrzałem serial "Beckham", który wyszedł miesiąc temu na Netflixie. *Jak ktoś nie chce spoilerów nie czytać dalej. Seriale biograficzne w których główny bohater aprobuje każdą scenę w filmie to straszne g..... Nie da się tego oglądać. Ale i tak na tle totalnego gówna jakim jest serial o Stallone czy Arnoldzie to wydaje się wybitny ale tak naprawdę nie polecam żadnego z tych seriali @P_M Pamiętasz jak ci polecałem stary serial Cowboy Bepop? Teraz Netflix puscił serial Pluto. Świetna staroświecka kreska taka z lat 90tych. Ale pięknie to jest rysowana. Klimatyczna muzyka choć wiadomo ,ze do Bepopa nie ma podjazdu to jednak super jest to zrobione. W ogóle serial ma dobry scenariusz ale to pewnie zasługa mangi , której nigdy nie czytałem i nie mam pojęcia jak bardzo są do siebie zbliżone. Ja nie jestem specjalnie fanem anime czy mangi ale od czasu do czasu coś jest zrobione w świetnym klimacie .Z ładną kreską . To chyba w całości robili Japończycy . Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 10 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 Miło zobaczyć nowego Frasiera, stary to dla mnie najlepszy serial w historii. Nowy nie jest na tym poziomie, ma na starcie mnóstwo dziur logicznych(Freddy nie mógł studiować psychiatrii, Harvard mający problem z funduszami i studentami trochę średnio itp), ale no - kocham Frasiera i fajnie, że wrócił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 18 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 Oglądam Cyberpunka(tylko dlatego, że tak pokochałem grę) i nie rozumiem zachwytów. Podobno było to anime, które zwiększyło popularność gry, 100% adoracji na rotten tomatoes, jedno z najbardziej oglądanych i docenianych dzieł netflixa. Ot, wręcz modelowa i schematyczna historia od zera do łotra Tragiczna przeszłość, poznaje młodą laskę, ta wciąga go w stereotypową ekipę na granicy prawa zostając jego lovey dovey. Schemat szczególnie w japońskiej animacji aż zbyt wtórny. Kreska oryginalna i poprzez swoją ostrość i brutalność idealnie komponuje się z settingiem. Idealny shining noir. Ale postacie? Żadna nie ma charakteru, wszystkie są kilkoma kreskami namalowanymi szkicami. Takie 6/10 - obejrzeć i zapomnieć. Można dodać +1 za Cyberpunka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 18 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 Mnie tam się podobał. Fajnie było widzieć w serialu miejsca i widoki znane z gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 18 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 20 minut temu, Szabla napisał(a): Mnie tam się podobał. Fajnie było widzieć w serialu miejsca i widoki znane z gry. Podobał Ci się czy zachwycił Cię? Nie mówię, że serial jest zły, źle się ogląda czy nie podoba się. Po prostu ciężko mi zrozumieć fenomen przedstawienia go jako dzieło wybitne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 18 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 Podobał się. Krotko mówiąc moim zdaniem godny polecenia dla kogoś kto lubi klimaty Cyberpunka, a zwłaszcza jak grał w niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 18 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 21 minut temu, Szabla napisał(a): Podobał się. Krotko mówiąc moim zdaniem godny polecenia dla kogoś kto lubi klimaty Cyberpunka, a zwłaszcza jak grał w niego. No mi też się podobał. I też uważam za godny polecenia dla kogoś kto lubi klimaty Cyberpunka, a zwłaszcza grał w niego. Nie rozumiem zachwycenia i czemu traktuje się to jako dzieło wybitne. Ot typowy, dobrze zrealizowany serial z schematycznego szablonu na którego zwróciłem uwagę z faktu bycia Cyberpunkiem. Nie praktycznie once in lifetime arcydzieło pokroju Czarnobyl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 1670 - jestem po 1,5 odcinka ponieważ nie byłem w stanie oglądać dalej. Prośba aby mnie poinstruować co mam sobie wkręcić aby wczuć się w tę produkcję bo nie daję rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 (edytowane) może to po prostu nie twój klimat? ja dałem 7/10 bo niezłe zrobiony (lepiej niż „wiedźmin” ;]) i podczas każdego odcinka kilka razy śmiechlem. Edytowane 18 Grudnia 2023 przez lorak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi