Skocz do zawartości

ATF - kinematografia

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, P_M napisał(a):

Czyli mam ocenić niedokończony, ergo powinien polecieć z automatu na bottom5?

Nie rozumiem. LOTR to jedyna mi znana trylogia opowiadająca w trzech częściach tą samą postępującą historię nakręconą w tym samym czasie w tym samym miejscu, na bazie wiadomego źródła, tak naprawdę to jest jeden 9/10-godzinny film. Jeśli jest jakaś ,,franczyza", która powinna być traktowana jako jedność, to właśnie ta. I chyba wszyscy tak podchodzą do LOTR. Reszta to umowne reguły draftu, coś tam musiałem wybrać, może ktoś nie widział żadnej części, to poleciała pierwsza, mój ranking to 3>1=2.

4 minuty temu, RappaR napisał(a):

Ale gorzej się broni jako film :D 

Imho nie.

5 minut temu, BMF napisał(a):

Nie rozumiem. LOTR to jedyna mi znana trylogia opowiadająca w trzech częściach tą samą postępującą historię nakręconą w tym samym czasie w tym samym miejscu, na bazie wiadomego źródła, tak naprawdę to jest jeden 9/10-godzinny film. Jeśli jest jakaś ,,franczyza", która powinna być traktowana jako jedność, to właśnie ta. I chyba wszyscy tak podchodzą do LOTR. Reszta to umowne reguły draftu, coś tam musiałem wybrać, może ktoś nie widział żadnej części, to poleciała pierwsza, mój ranking to 3>1=2.

No właśnie, jest to jeden 10-cio godzinny film, a mamy ocenić jego 1/3. Wybierz sobie jakikolwiek inny film i na podstawie jego 1/3 go oceniaj. To trochę tak jakbyś oceniał jakiś serial bez obejrzenia całości.
Ja bardzo lubię LOTR i to jak Jackson zrealizował te trylogię, sztos robota, ale pojedyncze części w naszej zabawie są trudne do oceny ;)

2 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Eee wyjaśnij?

no nie widzę 'animacji' która na męskim forum mogłaby wyprzedzić Shreka (bo raczej nikt z tu głosujących nie będzie miał sentymentów do żadnych z najbardziej klasycznych 'księżniczkowych' bajek....no może jest jedna która może powalczyć)

Edytowane przez julekstep

Teraz, julekstep napisał(a):

no nie widzę 'animacji' która na męskim forum mogłaby wyprzedzić Shreka (bo raczej nikt z tu głosujących nie będzie miał sentymentów do żadnych z najbardziej klasycznych 'księżniczkowych' bajek....no może jest jedna która może powalczyć)

Pamiętaj, moja jest lepsza

A co do Shreka to w sumie zastanawiam się czy nie lepszym pickiem byłby jako komedia aniżeli animacja. Od strony technicznej Shrek prezentuje się mocno średnio. Inna sprawa, ze sam humor w Shreku zyskuje sporo za sprawą polskiego dubbingu. Oglądał ktoś z Was Shreka po angielsku?

Teraz, julekstep napisał(a):

no nie widzę 'animacji' która na męskim forum mogłaby wyprzedzić Shreka (bo raczej nikt z tu głosujących nie będzie miał sentymentów do żadnych z najbardziej klasycznych bajek....no może jest jedna która może powalczyć)

Kiepskie zdanie masz o mężczyznach, skoro uważasz, że szczytem animacji jest Shrek z humorem na poziomie "Z dwojga złego lepiej z tej strony"!

Ja jestem ogromnym fanem animacji, a nie wiem czy Shreka miałbym w TOP10 osobiście. Nawet biorąc pod uwagę jego popularność to nie jest dla mnie żaden no brainer.

Swoją drogą czy można @RappaR głosować w jednej tematyce jak się obejrzało wszystkie filmy?

Teraz, P_M napisał(a):

A co do Shreka to w sumie zastanawiam się czy nie lepszym pickiem byłby jako komedia aniżeli animacja. Od strony technicznej Shrek prezentuje się mocno średnio. Inna sprawa, ze sam humor w Shreku zyskuje sporo za sprawą polskiego dubbingu. Oglądał ktoś z Was Shreka po angielsku?

no Shrek ma mega dubbing (Stuhr ❤️), ale co począć

to tak jakby krytykować Baldurs Gate 1&2 w analogicznym growym atfie za to że miały mega lokalizacje czym pewnie te kilka procent zyskały na polskim rynku :) 

1 minutę temu, MarcusCamby napisał(a):

Kiepskie zdanie masz o mężczyznach, skoro uważasz, że szczytem animacji jest Shrek z humorem na poziomie "Z dwojga złego lepiej z tej strony"!

Shrek ma całą masę lepszego humoru niż 'z dwojga złego', dodatkowo w swoich czasach technicznie był bardzo spoko no i za samo (mega zdrowe tbh) odwrócenie bajkowej konwencji o 180 stopni należy mu się mega plus

• Reikai odpiął/ęła ten temat