Skocz do zawartości

moderator i jego odpaly

Vice-rezerwa-rezerwy

Rekomendowane odpowiedzi

Niesamowite jaka frajernia zarządza forum, brak słów

Wsadziłeś bana czy jakąś tam blokadę, albo zrobiła to twoja dziewczyna @ely3 i nie możesz udzielić nawet głupiej informacji kiedy on się kończy.

Jak wspominałem, koło c***a lata mi układanie się z tego typu pałami, więc charakternie odsiedzę wyrok. Jedyna informacja na jakiej mi zależy, to ile to potrwa

Znając życie informacji jak nie było tak nie będzie, a skończy się blokadą tego konta, bo w tego typu zagrywkach moderacja radzi sobie najlepiej 

Pozwolę sobie na jeden wpis wyjść z roli, będzie to moja ostatnia wiadomość, by faktycznie nie wyszły z tego litanie i płacze, połączone z obrażaniem wybranych użytkowników. Czy oczekuję jakiejś zadowalającej reakcji? Chyba nie, może przynajmniej niektórzy spojrzą na to z odrobiną refleksji i w kolejnych sytuacjach zachowają się nieco bardziej normalnie.

Tak, kilka miesięcy temu założyłem konto Marcin Najman. Założyłem je, by trochę potrollować, ale nie wykluczałem również bardziej merytorycznej aktywności. Skończyło się na banie bez napisania ani jednej wiadomości. Po prostu było sobie konto, a po jakimś czasie nie dało się w ogóle wejść na stronę. Ktoś sobie całkowicie autorytarnie stwierdził, że takiego użytkownika nie chce na forum i go odpalił, nie wiem jak to określić, ban prewencyjny? Standardy nieprzystające poważnemu miejscu.

W związku z powyższym, po jakimś czasie powstało konto Denis Bad Boy Załęcki, które z miejsca zostało zaatakowane zarzutem o multikoncie. Owszem, prawdziwym, niemniej biorąc pod uwagę powyższe, też dosyć kuriozalnym. Pech chciał, że ktoś (całkiem przytomnie) wystartował z użytkownikiem Alan Braveheart Kwieciński, który początkowo również został przypisany do mnie. Następnie było nawet przyjemnie, śmiem twierdzić, że udało się napisać kilka całkiem zabawnych postów, owszem były również pyskówki, ale odwzorowanie Denisa Załęckiego chyba tego wymaga, wpadł ten kilkudniowy ban (którego nie chcę kwestionować), znów w miarę fajne wpisy i (mniej agresywne) pyskówki, zakończone tym czymś. Piszę tym czymś, bo to chyba nawet ban nie jest, bardziej wygląda jak blokada, usunięcie konta, czy coś podobnego, bo nawet posty poznikały (co już jest totalnym debilizmem).

Żeby nie było, zdaję sobie sprawę, że to forum internetowe(!) o koszykówce(!!), na którym regularnie udziela się kilkanaście osób(!!!), więc nie wymagam nie wiadomo czego. Mimo wszystko wymagam czegokolwiek. Zdarzało mi się uczestniczyć na innych forach i sytuacji, w której nie ma w zasadzie żadnego kontaktu z moderacją, bany rozdawane są na chybił trafił, tzn. człowiek odpowiedzialny za ich przyznawanie wejdzie raz na kilka tygodni na forum, przeczyta coś bez znajomości kontekstu i wyśle losowego użytkownika na urlop, bo rzuci mu się w oczy jakiś obraźliwy tekst oraz jest to człowiek/ludzie skrajnie nieobiektywni, załatwiający w niezbyt subtelny sposób swoje prywatne sprawy, nie spotkałem nigdzie.

Nie jestem fanem banów, dla mnie mogłyby zupełnie nie istnieć, nie mam problemu, żeby ktoś mnie obrażał, zaczepiał, prowokował itp. Zawsze można odpowiedzieć tym samym albo po prostu zignorować. Denerwująca jest jednak jakaś dziwna selekcja. Nie chcę tu rzucać nickami, ale jak obrażasz się z danym użytkownikiem, ty wyłapujesz bana, a on (piszący chyba nawet gorsze rzeczy) dalej działa sobie jak gdyby nigdy nic, jest co najmniej kuriozalne. Nie wiem, czy nie ma tu chętnych by moderować albo też jestem jednym z nielicznych, którzy mają problem z obecnymi standardami, ale może warto byłoby spróbować nieco odświeżyć jej szeregi, pozbyć się ludzi konfliktowych, kontrowersyjnych, a postawić na bardziej spokojne i wyważone jednostki.

To chyba tyle z mojej strony, starałem się być kulturalny, nikogo nie obrazić (co było trudne, patrząc na wpisy nad moim), co nawet się udało. Treść nie mnie oceniać, więc po prostu podziękuję za kilka wspólnych tygodni tym normalnym użytkownikom i na tym pewnie zakończę, bo tak jak zacząłem, nie liczę na pozytywne zakończenie tej sprawy.

Pozdrawiam.

18 godzin temu, matek napisał(a):

ja rozumiem, że komuś może się ktoś nie podobać, jego styl pisania i w ogóle

ale fakty są takie, że od czasu odejścia Flubera to martwe skądinąd forum jest martwe 2x bardziej, a ponoć nie da się zgwałcić prostytutki

doszło do tego, że typ, który od dawna praktycznie nie pisze, a jak pisze to tylko po to żeby wyszydzić opinie innych i generalnie od dawna jest wartością ujemną, banuje sobie dla relaksu ludzi za psi c***

jest wiele osób dla których to forum wciąż jest istotną częścią codziennej rutyny, szkoda, że ze strony administracji jest chyba traktowane już jak kula u nogi

28 minut temu, PZGNW napisał(a):

Nie chcę tu rzucać nickami, ale jak obrażasz się z danym użytkownikiem, ty wyłapujesz bana, a on (piszący chyba nawet gorsze rzeczy) dalej działa sobie jak gdyby nigdy nic

Taki tutaj klimat,że dupościski z łbami pełnymi życiowych frazesów,są traktowane ulgowo i na pewno się to nie zmieni.Szkoda,że tak wyszło,bo przynajmniej trochę kolorytu dodawałeś.

Edytowane przez Larry Legend

Jasne ze było więcej kolorytu a jezeli były zgrzyty to i tak na bardzo wyrafinowanym a na pewno pod kontrola poziomem. Rozumiem druga stronę ze dla świetego spokoju można od czasu do czasu ostudzić zapędy ale odcinać konto jedno po drugim moim zdaniem nadreakcja. Szkoda. 

Nie zamierzam jakoś mocno atakować modow ale przesadziliście chłopaki i brak aktywności na forum właśnie od was nie pomaga aby zrozumieć takie działanie. Trochę wypisując się z wielu dyskusji dojechaliście z wyczuciem jak Kaczyński. Świat się zmienia wokół a o moderacji nawet ( choć doceniam ze ktoś społecznie się tym zajmuje) nie można napisać ze stoi w miejscu. Byłby to komplement. 

Z drugiej strony wrzuta „frajernia” nie pomaga załatwić tematu miło i przyjemnie. A ja bym z Denisem chętnie wymienił pare zdań o koszykówce na pewno ale i poduczył się grypsery. 

Jakoś się nie złożyło wcześniej abym miał okazje. 

Może czas zrobić jakiś wybieg dla zwierząt czyli Dzial gdzie by moderacja odpuszczała a ktoś tam piszący wchodził świadomie. Ze może być ostrzej?

Ale bez łamania przepisów które by mogły być kłopotem dla domeny. 

18 minut temu, ignazz napisał(a):

Może czas zrobić jakiś wybieg dla zwierząt czyli Dzial gdzie by moderacja odpuszczała a ktoś tam piszący wchodził świadomie. Ze może być ostrzej?

no ale po co to robić skoro Denis dodawał kolorytu we właściwym dziale właśnie, napędzając tam dyskusję

a teraz brawo modom biją @josephnba, którego aktywność 'we właściwym dziale' od kilku lat ogranicza się do: "Harden pizda", "Lakers Slakers" itp i @mayor którego wkład w niepolityczne tematy to "byłem raz w MSG, więc wiem!" -> taki obraz forumka 🤷‍♂️

Edytowane przez julekstep

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

no ale po co to robić skoro Denis dodawał kolorytu we właściwym dziale właśnie, napędzając tam dyskusję

a teraz brawo modom bije @josephnba, którego aktywność 'we właściwym dziale' od kilku lat ogranicza się do: "Harden pizda", "Lakers Slakers" itp -> taki obraz forumka

Akurat to prawda ze dawno od fana bulls nie przeczytałem żadnej rozwiniętej i ciekawej wypowiedzi ani w tematach koszykarskich ani politycznych. Ma facet u mnie jednak taryfę ulgowa bo nie zamierzam nigdy nikogo zbyt mocno i parszywie dociskać z kim miałem okazje grać bezpośrednio w kosza a była to przyjemność. W tym przypadku niestety zamieniam się w S Jaxa na kanapie mówiącego kiedyś to było i odpuszczam grubsza krytykę. Ale nie zmienia to faktu ze masz racje. Moderacja po prostu w pewnym wieku doszła do swojej strefy komfortu i trudno się im dziwić. W pewnym wieku asekuracja wyższym dobrem niż kontrowersyjne „grać dalej”. Które z duchem gry jest fajniejsze niż przewracający się Trae Jang. 

1 godzinę temu, Reikai napisał(a):

@Borys prosba w imieniu forumowiczow ktorzy sa tu dekade +.

Zrob cos z tematem poki ludzie sie totalnie nie zniechecili jeszcze. To nie jest pierwszy raz, gdy problem z moderacja jest podnoszony.

kliknij na wyróżniony komentarz na górze tematu, a potem z czystym sumieniem możesz usunąć ten apel

wałkowane milion razy, sam byłem już kilkakrotnie tutaj wyśmiewany za tego typu wpisy, szkoda, że ostatecznie mamy z tego taką kaszane, trudno czuć jakąkolwiek satysfakcje, zresztą co Admin może teraz zrobić?

2 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

kliknij na wyróżniony komentarz na górze tematu, a potem z czystym sumieniem możesz usunąć ten apel

wałkowane milion razy, sam byłem już kilkakrotnie tutaj wyśmiewany za tego typu wpisy, szkoda, że ostatecznie mamy z tego taką kaszane, trudno czuć jakąkolwiek satysfakcje, zresztą co Admin może teraz zrobić?

Mam swiadomosc, ale jednocześnie Borys napisal

"Odnośnie modów, można zrobić nowe kandydatury, można zrobić dodatkowego moda/modów, tylko muszą być chętni."

Jest to chyba JAKIEKOLWIEK rozwiazanie, skoro obecna moderacja albo nie dowozi albo ma wyjebane?

Ely z miesiac sie nie zalogowal, nie raczyl tez sie ustosunkowac ani do bana dla @fluber ani dla sztywniaka z Torunia.

Matek odpowiada 4 sekundowymi filmikami na YouTube ktore generalnie wskazuja zeby sie odpierdolic.

Tak to daleko nie poplyniemy.

No ja bym proponowal wotum nieufnosci dla obecnej moderacji,  ktora juz od lat sie nie sprawdza o czym swiadcza liczne glosy niezadowolenia

Wybranie nowego moda/modow

Ustalenie jakis granic co dopuszczamy, czego nie. k****, mamy forum dla kilkunaatu napalencow. Bany to jest serio ostatecznosc, to nie 2012. Fora juz nie istnieja poza wyjatkami. Zmienily sie zasady dyskusji w internecie.

Wiadomo ze jak wjezdzaja jakies pojazdy na rodzine to juz odklejka I trzeba reagowac, ale wiele z tych banow ktore sa rzucane to miekiszony.

do matka nic nie mam, pomimo kryzysów został na stanowisku i zawsze od kiedy pamiętam był dostępny i jeśli tylko mógł to pomagał, a to, że ma taką, a nie inną opinie na temat zbanowanych to jego prawo akurat, nie jest też odpowiedzialny za kontrowersyjne bany, przynajmniej tak się wydaje

4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

do matka nic nie mam, pomimo kryzysów został na stanowisku i zawsze od kiedy pamiętam był dostępny i jeśli tylko mógł to pomagał, a to, że ma taką, a nie inną opinie na temat zbanowanych to jego prawo akurat, nie jest też odpowiedzialny za kontrowersyjne bany, przynajmniej tak się wydaje

Tego nie wiadomo, bo jest zero komunikacji. Kto, na ile, za co. Jako mod tez jest za to odpowiedzialny. To nie jest kwestia opinii, a komunikacji.

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

masz pewność? :) 

No wlasnie sa rozne opinie na temat tych banow.

5 godzin temu, julekstep napisał(a):

a teraz brawo modom biją @josephnba, którego aktywność 'we właściwym dziale' od kilku lat ogranicza się do: "Harden pizda", "Lakers Slakers" itp i @mayor którego wkład w niepolityczne tematy to "byłem raz w MSG, więc wiem!" -> taki obraz forumka 🤷‍♂️

Napisał autor postów 

Jokic GOAT 

1 godzinę temu, Reikai napisał(a):

Ustalenie jakis granic co dopuszczamy, czego nie. k****, mamy forum dla kilkunaatu napalencow. Bany to jest serio ostatecznosc, to nie 2012. Fora juz nie istnieja poza wyjatkami. Zmienily sie zasady dyskusji w internecie.

Nom, ale ten forumek jest tak moderowany dlatego, że z tego co kojarzę po wpisach to Borysowi to mocno pasuje, tzn. taki ułożony typ z niego.

Aczkolwiek szczere mnie rozwala, że to forum ma widełki inby pomiędzy 'odchodzę z forum i robię inbę na Twitterze, bo tolerujo na e-nba RASIZM!!!!', a 'Załęcki daje zabawny content i tego nie tolerujo'.

Czas (e-nba) umierać.