Findek Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Oczywiście, że meczów i nawet nie macie pojęcia jak mnie wkurwia fakt, że neandertalsko-polscy fani neandertalskiej piłki nożnej, jak jeden mąż mówią że moje studia są c***a warte skoro mówię "meczów" a nie "meczy"... Są c***a warte, ale akurat "język wypowiedzi" to był świetny przedmiot ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Jaka ilość meczy? http://www.rdc.pl/index.php?/pol/artyku ... czy_meczow zaznaczam ,że jestem zgryźliwy. przecież taka forma jest dopuszczalna. mniej używana, gorzej brzmi (ale to kwestia przyzwyczajenia), lecz nie jest raczej błędem: http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=3133 Forma meczy nie jest niezgodna z systemem gramatycznym polszczyzny – ma bliski analogon w postaci formy mieczy, której nikt przecież nie kwestionuje. Jest jednak – jak pokazuje Korpus Języka Polskiego PWN – czterokrotnie rzadziej używana od formy meczów. Poza tym występuje głównie w prasie, drukach ulotnych i w języku mówionym, prawie zaś nieobecna jest w książkach, czyli wydawnictwach, które są redagowane staranniej. Można by ją uważać za wariant gorszy, ale słownikarze w ogóle ją dyskredytują. Czynią to zgodnie z oczekiwaniem społecznym, gdyż osób, którym forma meczy się nie podoba, jest wiele. Nie jest Pan w swoich odczuciach odosobniony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PH#1 Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Grunt to bunt. Meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy meczy Kiedyś w jakimś radiu słyszałem o tym też wypowiedź i z tego co pamietam mowili ze forma meczy jest dopuszczalna wiec pierdulta się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quester Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Takie ortodoksyjne kierowanie sie regułami stworzonymi przez profesorków to psucie jezyka moim zdaniem. Jesli ktoś świadomie stosuje daną forme i jest ona zrozumiała = jest poprawna. PS W tym sezonie chciałbym obejrzeć jak najwięcej meczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 PS W tym sezonie chciałbym obejrzeć jak najwięcej meczy a tfu tak jak @Findek prawi meczów, mi mamusia to wbiła do głowy jak małym dzieciakiem byłem i teraz musi być meczów, niestety tylko to mi utkwiło w pamięci stąd reszta błędów Takie ortodoksyjne kierowanie sie regułami stworzonymi przez profesorków to psucie jezyka moim zdaniem No ale w tym wypadku tez bym się zgodził sporo u nas bzdetnych, imo reguł które tylko utrudniają a zasadność ich używania jest co najmniej mało sensowna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Ja to wiem od Pani Haliny Marszałek-Mrozowskiej, jak ona w tym nie śmiga, to nie wiem kto. Poza tym wiecie co jest efektem "form dopuszczalnych" ? Śmietnik, zamiast języka. Weszłem, poszełm, otwarłem, prykłem, pięrdłem , jebłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Tak samo jak mieszanie dwóch języków co jest nagminne na tym forum. WIęc jak już się czepiamy to wszystkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Ja mieszam w c***, but that's not the point ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PH#1 Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 w łapu-capu nie komentujemy 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastillon Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Wchodzę, Dwight Howard, easy money.Tak bo Howard bedzie już zawsze wygrywał :? Ja bym dał na AK bo super wygląda przed obecnymi rozgrywkami, ale Smith bedzie miał łatwiej bo konkurencja w ekipie mniejsza AK na DPOTY! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Ja na ich miejscu spyliłbym Vincea za Arenasa - właśnie tak nieprzewidywalnego kolesia im brakuje i nie maja zupełnie nic do stracenia, a duuuzo do zyskania. Do Vincea coś by musieli dorzucić, ale mając tak głęboki skład nie powinno to stanowić problemu :mrgreen: :roll: :wink: :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Calogero Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 sygna milka009 I love this game Fisher,Blake,Bryant,Brown,Vujacić,Artest,Barnes,Walton,Odom,Gasol,Ebanks,Bynum,Ratlif Champs-Lakers MVP-Bryant COTY-PHIL Jackson Kibicuje Lakersą od sezonu 05/06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 sygna milka009 I love this game Fisher,Blake,Bryant,Brown,Vujacić,Artest,Barnes,Walton,Odom,Gasol,Ebanks,Bynum,Ratlif Champs-Lakers MVP-Bryant COTY-PHIL Jackson Kibicuje Lakersą od sezonu 05/06 błąd ortograficzny, ale śmieszne, szok !!!! a ile w przyszłości jeszcze tego typu dowcipów będzie !!!! już nie mogę się doczekać Twoich kolejnych wpisów ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Akurat ten błąd jest śmieszny :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 przeżyli my wojne przeżyjemy i to miszcz wirakocza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Jak to jest, że przeceniany wg wielu tutaj Monta Ellis napierdacza 46 pkt przy 18/24 z gry przeciwko temu samemu matchupowi co noc wczesniej ten swietny, one of the best ever Kobe rzucal 8/20? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lu- Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 hahahaha! widać brak dojrzałości chłopie. pewno piszesz to z lekcji informatyki w gimnazjum. bynajmniej tak to brzmi dla mnie.. porównywać jeden mecz zawodnika do kilku sezonów.... dobre! -el może przegioł, ale ma chłop pozytywne podejście i ma racje. Może c***owe, może się czepiam... ale to zawsze miło znaleźć autopuncha :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PH#1 Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Mój człowiek madafaka Ibaka straight off the slave ship pacyfikował w Kongu wioski jak miał 10 lat, palił domy, zarzynał kobiety, gwałcił bydło i odcinał maczetą kończyny. Nie mów w obecności tego murzyna, że w OKC brakuje solidnego gracza na C. by zurtyhc. marzec opis może i do clippersów pasuje , ale dlaczego doczepiłeś się do niego? brak spektakularności u griffina? w jednym meczu miał jej więcej niż cała utah przez ostatnie 10 lat ;] paul hahahaha! widać brak dojrzałości chłopie. pewno piszesz to z lekcji informatyki w gimnazjum. bynajmniej tak to brzmi dla mnie.. porównywać jeden mecz zawodnika do kilku sezonów.... dobre! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Rozumiem jeszcze racjonalne kibicowanie, z miarę obiektywnym i trzeźwym spojrzeniem na rzeczywistość. Przecież sam mógłbym wszem i wobec obwieścić, że Wilki awansują do Playoffs i to mając HCA, Love będzie robił 20-15, Beasley wygra koronę króla strzelców, Corey Brewer będzie DPOY a pluszowy Wilk z Minneapolis zostanie uznany za najfajniejszą maskotkę w NBA. Tylko, że taki pogląd jest oderwany od rzeczywistości. Nie wiem zatem czemu się dziwisz Maxec, że weryfikacja z rzeczywistością poglądów Twojego ortodoksyjnego kolegi wywołała ogólną wesołość i powszechne rozbawienie. W istocie bowiem owe ortodoksyjne poglądy stały się urzeczywistnieniem typowego błaznowania. Skoro on może jechać ostro, to może równie ostro dostać po dupie za pierdoły z księżyca, które zdążył powypisywać - trzeba bowiem umieć brać odpowiedzialność za własne słowa. A że dzięki koledze elwariato, Utah Jazz należy teraz do nielicznego grona drużyn, których sympatią nie darzę, sam pozwolę sobie ulżyć i spytać - kiedy objawi się słynne 26-12 Ala Jeffersona - top centra zachodu, który miał ich poprowadzić do WCF? jak to nie jest do obśmiania to już nie wiem co by lulu Koleś mnie zweryfikował po dwóch meczach, w ogóle szkoda że tak długo czekał, pewnie nózkami przebierał ale jak Jazz utopili 2 spotkania to już nie wytrzymał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Ciekawe czy ktokolwiek się z jego postu śmiał poza tobą Wariat, ale osobiście szczerze powątpiewam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi