Skocz do zawartości

Offseason 2023

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

Huj tam z Poolem, najgorzej, że teraz LAF będzie ciągle tworzył w temacie Golden State.

Największa beka będzie jak Paul będzie w koncu zdrowy przez całe PO, GSW dokonają jeszcze jakichś drobnych korekt i jebną misia z CP3 😆

Edytowane przez steve

Nie wiem czy wymiana Poole za CP3 ma jakikolwiek sens. Poole, ok ma kontrakt jaki ma ale to jest akurat wina właścicieli, że pozwolili aby ta liga przepłaconymi kontraktami stała a nowe CBA nie poprawi zbytnio sytuacji w tych kwestiach. Niemniej Poole jest nadal młody i może się okazać iż w przyszłym sezonie zagra tak jak w mistrzowskim natomiast Paul choć go lubię bardzo to jest jednak nie rozwiązuje on głównego problemu GSW czyli strefy podkoszowej a dodatkowo jest bardzo duże ryzyko iż w po się połamie co przy mocno wyeksplatowanym Klayu spowoduje, że Stefek znów będzie musiał dźwigać wszystko na swoich barkach. Dodatkowo Paul nie będzie tam odgrywał roli mentora ani nie ma zbytnio specjalnie nikogo kogo mógłby poprawić (tak jak miał SGA i Schroedera w Thunder). Dziwny ruch dla mnie.

39 minut temu, Pepis21 napisał:

Nie wiem czy wymiana Poole za CP3 ma jakikolwiek sens. Poole, ok ma kontrakt jaki ma ale to jest akurat wina właścicieli, że pozwolili aby ta liga przepłaconymi kontraktami stała a nowe CBA nie poprawi zbytnio sytuacji w tych kwestiach. Niemniej Poole jest nadal młody i może się okazać iż w przyszłym sezonie zagra tak jak w mistrzowskim natomiast Paul choć go lubię bardzo to jest jednak nie rozwiązuje on głównego problemu GSW czyli strefy podkoszowej a dodatkowo jest bardzo duże ryzyko iż w po się połamie co przy mocno wyeksplatowanym Klayu spowoduje, że Stefek znów będzie musiał dźwigać wszystko na swoich barkach. Dodatkowo Paul nie będzie tam odgrywał roli mentora ani nie ma zbytnio specjalnie nikogo kogo mógłby poprawić (tak jak miał SGA i Schroedera w Thunder). Dziwny ruch dla mnie.

Tylko, że on i w Phoenix i w Thunder i wcześniej w Rockets, w ogóle całą kariere był graczem S5. Nikt nie miał takiego komfortu jak GSW, by mieć go z ławki. To się powinno przełożyć na mniejszą eksploatację i może z ławki grając mniejsze minuty się w końcu nie połamie. Dodatkowo rezerwowy lineup GSW powinien bardzo skorzystać grając z CP3.

4 minuty temu, MarcusCamby napisał:

To poczyścili. 

Richaun Holmes, a raczej jego truchło. 

Kiepściutki deal Mavs 

imo bdb ruchy - zamienili Bertansa na Holmesa, zaoszczędzili kilka baniek i dostali jeszcze rolsa, a Livelyego i tak by brali. 

Nie ma się co czepiać :P 

3 minuty temu, Qcin_69 napisał:

imo bdb ruchy - zamienili Bertansa na Holmesa, zaoszczędzili kilka baniek i dostali jeszcze rolsa, a Livelyego i tak by brali. 

Nie ma się co czepiać :P 

Bertans jest lepszy od Holmesa, a przy tym spadający. Holmes to dwa zapchane lata za machanie ręcznikiem, bo do niczego więcej się gość nie nadaje. 

4 minuty temu, MarcusCamby napisał:

Bertans jest lepszy od Holmesa, a przy tym spadający. Holmes to dwa zapchane lata za machanie ręcznikiem, bo do niczego więcej się gość nie nadaje. 

jak Ci to wyszło? z tego co sprawdzałem to Bertans ma jeszcze 3 lata po 16 baniek, Holmes 2 gwarantowane po 12 i coś tam z 3 już nie pamietam jaka opcja :P 

ja to widzę tak, ze Dallas poszerzyło tanio rotacje i dodała trochę talentu - imo bdb draft Mavs, dostali to czego brakowało - defensywnego centra który umie w pnr i atletycznego winga, który pewnie ma wejść w role DFSa, raczej ciężko byłoby więcej wycisnąć zamieniając 10 na 12 :) 

24 minuty temu, Qcin_69 napisał:

jak Ci to wyszło? z tego co sprawdzałem to Bertans ma jeszcze 3 lata po 16 baniek, Holmes 2 gwarantowane po 12 i coś tam z 3 już nie pamietam jaka opcja :P 

ja to widzę tak, ze Dallas poszerzyło tanio rotacje i dodała trochę talentu - imo bdb draft Mavs, dostali to czego brakowało - defensywnego centra który umie w pnr i atletycznego winga, który pewnie ma wejść w role DFSa, raczej ciężko byłoby więcej wycisnąć zamieniając 10 na 12 :) 

Jeden i drugi mają 2 lata. 23-24 i Player Option na 24-25. Jedyna różnica, że Mavs oszczędzają jakieś 7 mln w 2 lata

7 godzin temu, airmax napisał:

Oddajesz cała przyszłość za 34 letniego Duranta i Bradleya Beala. Nie powiem, ciekawie będzie się to obserwować 

Nowy właściciel Suns chyba z miejsca postanowił zostać nowym Robertem Sarverem i po max finale Zachodu w przyszłym sezonie potem wrócić ze Słońcami do lat 2011-2020 czyli szorowania dna.

3 godziny temu, Qcin_69 napisał:

Musiałem z BeGM pomylić :P

Co do dealu Mavs Kings

To Holmes ma opcje około 12 baniek na sezon 23/24

>

I opcje zawodnika około 13 baniek na 24/25. 

Od momentu kiedy włożyli mu palec do oka czyli połowa sezonu 21/22 nie gra  nic. 

W tym sezonie w Kingsach był  ostatnim wysokim w rotacji. W obronie b. Słaby,  w ataku niewiele wnosił po tej kontuzji. Może go też rozbiła tyacja z rodziną. Pojawiły się pod koniec 21/22 bezpodstawne oskarżenia o przemoc domowa. 

Kings robią dzięki takiemu ruchowi dodatkowe 30 mln w cap space. 

Czy było warto poświęcić 24 pick  nie wiem. Ale taki był plan od początku bo kings nikogo nie testowali pod kątem I rundy. 

Ale jeszcze jedna kwestia. Deal z Prosperen i Holmes to część większego dealu który będzie później podany. Takie info się pojawiło na konferencji GM Kingsow po drafcie. 

Jak patrzę na Mavs. To jednak tymi 3 pickami sobie trochę odmłodzili skład bo McGee, Kleber, Bullock cxy nawet Holmes to pewnie są na ostatnich kontraktach w lidze.

Także trzeba albo spodziewać się sporych ruchów w lato po stronie Mavs. Ale rok do przebudowy 

1 godzinę temu, Reikai napisał:

Nets odrzucili Hendersona i Simonsa za Mikala.

Imo to Nets są pojebani, że tego nie wzięli, a Portland, że takie coś zaoferowali. Henderson i jeszcze niezły Simmonsa za Bridgesa? Nets powinni brać, a Portland to nie wiem co sobie wyobrażają, ze w miejsce Simmonsa wejdzie Bridges i niby mają coś osiągnąć z tym? Lillarda to zadowoli?  Dziwne.