Skocz do zawartości

2 runda na Wschodzie Celtics kontra 76ers

ptak

Kto wygra   

55 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra

• Celtics 76 4-0
      3
    • Celtics 76 4-1
      11
    • Celtics 76 4-2
      20
    • Celtics 76 4-3
      6
    • Celtics 76 0-4
      1
    • Celtics 76 1-4
      1
    • Celtics 76 2-4
      7
    • Celtics 76 3-4
      6

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Jendras napisał:

Fajnie, że Sixers wygrali, ale szampanów bym jeszcze nie otwierał, bo Celtics rok przegrali u siebie zarówno g5 z Bucks, jak i g6 z Heat, a potem i tak wyciągnęli obie serie.

Niemniej jak trójka nie siedzi, to Boston już nie wygląda tak mocarnie.

To samo pomyslalem, 3333333333333333333333333333333333333333

Tatum nastukal punktow na dużej ilości rzutów, ale miałem flashbacki z banki i lat wcześniejszych, jak nie idzie to to jest karykatura, wybija się jakos że złej strony, że złej nogi na layupa, potyka o własne nogi, pcha pod tablice jak nie ma miejsca, zabawne to jest czasami. Jak jest hot to jest przec***, ale jak nie idzie to mało kto wygląda tak źle z topki nba.

9 minut temu, LAF napisał:

MPJ krytyka po G4 - > G5 super występ 

Były zawodnik Dąbrowy Górniczej skrytykowany w G1 -> G2 zdecydowanie lepiej

Nie rozumiałeś krytyki MPJ w takim razie, bo zagrał to co zwykle tylko trafiał, a ja mam z nim inny problem niż to czy trafia, czy nie.

A to drugie to nie wiem o co chodzi i nie wiem czy chce xd

Masz Tuckera - bijesz sie o wszystko

17-18 Houston WCF 4-3 w plecy z Golden
18-19 Houston Semis z Golden 4-2 w plecy
19-20 Houston w plecy w bańce z Lakers 4-1
20-21 Bucks mistrzostwo
21-22 Miami rzut Butlerav z Celtics w g7 od finałów vs Golden ktore patrzac na to jaka weryfikacje moga przejsc oba zespoly mistrz byl calkiem realny
22-23 Sixers mozliwosc zamkniecia Celtics u siebie na parkiecie, zbiorka w ataku przy -3, 1:10 u siebie do konca w kluczowym g4

Know your role od lat mój ulubiony gracz

P.J. Tucker can't concentrate with James Harden lurking in the background  😂 | NBA on ESPN - YouTube

No description available.

srogie overreaction tutaj widzę nt G#5.

Tak ogólnie, nt. serii, to tak, Boston zdaje się dużo gorszy niż się wydawało, Mazzula zdaje się fchooj nie obczajać, Phila zdaje się dużo lepsza niż się wydawało, Embiid gra kosmos jak na to co się zapowiadało + stan zdrowia, Harden gra super (częściej niż rzadziej)

....co nie zmienia faktu, że w tym  G5 Boston non stop, jak się budowała ta przewaga, dochodził do dobrych pozycji strzeleckich i pudłował, a Phila dochodziła do dobrych pozycji strzeleckich i trafiała, zwłaszcza w momentach jak Boston robił jakikolwiek mini-run typu 5-0, 6-0 (nie żeby ich było dużo ani mocne, ale były), rolesi 6ers grali naprawdę kosmos jak na rolesów w bardzo ważnym meczu w PO na wyjeździe (np. wchodzi Danuel House którego nie wiem kiedy ostatnio widziałem w non-garbage-minutes i robi rozpyerdol, euro jedno, drugie, trzecie) gdy tymczasem ci z Boston grajo piach (w sensie pudłowania rzutów) itp itd. No i jak nic nie wpada, to w pewnym momencie gra się zaczyna sypać, bo ile można. No i tu też szacun dla Biida, bo broni w paint  wszystko, co też mu ułatwia Al Hordford, który, z przykrością stwierdzam, zdaje się że się skończył .

Więc tak, świetny mecz 6ers i tego nie neguję, liderzy Bostonu nie dowieźli co jest żadną niespodzianką i ogólnie Boston nie zagrał dobrze ale też nie tak tragicznie jak wynik sugeruje, po prostu jumper nie siedział.

A i jeszcze jedno - nie wiem, kto wpadł na no, żeby Biid nie grał prawie wcale / mało tyłem do kosza na high poście tylko przodem do kosza, ale ten kto to wymyślił to miał fchooj rację (a sam to kilka razy w ciągu sezony krytykowałem) biorąc pod uwagę i jego skillset i ogólnie jak jego gra wysoko umożliwia drive'y całej reszcie.

Edytowane przez rw30

Joel Embiid's defensive impact against the Celtics: 3.3 BLK per game, 35.4% DFG% (20.5 DFGA), and holding Boston to 34.7% shooting in the paint

In game 1 of the Sixers vs. Celtics series, the Celtics scored 66 points in the paint. Since Embiid's return in game 2, the Celtics have averaged 36.5 points in the paint per game

Edytowane przez Reikai

Pomimo dwóch świetnych drużyn jakimi są obecnie Sixers i Celtics, ta seria wydawała mi się jakoś mało interesująca. Nawet po G1 i G3 miałem wrażenie że Boston jest tu absolutnym faworytem i choćby się Bid z Hardenem dwoili i troiili, to 76s tego nie wygrają. 

Cóż, już taki pewien nie jestem i seria nabrała trochę rumieńców, aczkolwiek nadal wydaje mi się, że Boston to weźmie. 

Nie zmienia to faktu że chętnie zobaczyłbym serię Sixers Heat, bo to będzie błoto, syf i malaria (i hopefully trashtalk!) na najwyższym poziomie. 

21 godzin temu, LAF napisał:

Rob jest cieniem samego siebie względem poprzednich PO. W 18 m dwie zbiórki. 

I tutaj leży główny problem Celtics. W zeszłym sezonie w tym runie do Finałów mielili rywali obroną i wszyscy się zachwycaliśmy grą Time Lorda i całym systemem obrony Celtics, podczas gdy teraz wygląda jakby wszystko było uzależnione jedynie od formy strzeleckiej zza łuku. Do tego dochodzi słabszy trener i starszy Horford a przecież on w zeszłym roku robił jakieś nieoczekiwane career games w PO. 

10 minut temu, RonnieArtestics napisał:

W ogóle to Czemu RobWill nadal gra tak mało minut, on nadal zmienia tyle rzutów, że przydałoby się nim grac troszkę więcej, zwłaszcza ze po drugiej stronie gra MVP na centrze. 

Tez mnie to dziwi, to plus katowanie Granta Williamsa na Embiidzie gdy Williams/Horford kryją kogoś innego

8 minut temu, RonnieArtestics napisał:

W ogóle to Czemu RobWill nadal gra tak mało minut, on nadal zmienia tyle rzutów, że przydałoby się nim grac troszkę więcej, zwłaszcza ze po drugiej stronie gra MVP na centrze. 

Od razu widać, że nie czytasz uważnie:

22 godziny temu, LAF napisał:

Rotacja przed meczem wypisana na kartce i jazda. 

I tutaj się trochę z LAFem zgadzam. Joe wygląda na takiego co wszystko ma przygotowane przed meczem i robi to bez względu na to jak to danej nocy ostatecznie wygląda. Mało ryzyka i brak nieszablonowych rozwiązań.

2016 to ten sezon, co się jednocześnie CP3 i Blake Griffin połamał, a jeden mecz wyszarpał im jeszcze Jamal Crawford? :)

Bo jak tak to bez kontekstu wygląda słabo, ale chociaż daleko mi do obrońcy Riversa to jednak na oko połowa z tego to zdecydowanie inne czynniki niż Rivers.

Wierzę, że Harden z Embiidem to dziś zamkną :)