Skocz do zawartości

2 runda na Wschodzie Celtics kontra 76ers

ptak

Kto wygra   

55 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra

• Celtics 76 4-0
      3
    • Celtics 76 4-1
      11
    • Celtics 76 4-2
      20
    • Celtics 76 4-3
      6
    • Celtics 76 0-4
      1
    • Celtics 76 1-4
      1
    • Celtics 76 2-4
      7
    • Celtics 76 3-4
      6

Rekomendowane odpowiedzi

51 minut temu, ptak napisał:

Brown ma jedną wadę (w Bostonie) nie jest biały. No nie da się ukryć, że taki inteligentny, pracowity i całkiem utalentowany gracz gdyby był biały to w Bostonie miałby szansę zostać nowy Birdem

Tak z ciekawosci - na jakiej podstawie tak piszesz? Chodzi mi o ten punkt dotyczacy koloru skory.

Godzinę temu, ptak napisał:

Brown [....] nie jest biały.

11 minut temu, Bostonian napisał:

Tak z ciekawosci - na jakiej podstawie tak piszesz?

przypadkowy biały (rasa tzw. kaukaska) człowiek:

winning-time-shirts-3.jpg

Jaylen Brown

1398552410.0.jpg

czy taka podstawa Ci wystarczy?

Edytowane przez rw30

16 minut temu, Bostonian napisał:

Tak z ciekawosci - na jakiej podstawie tak piszesz? Chodzi mi o ten punkt dotyczacy koloru skory.

Zarówno on coś przebąkiwal na ten temat jak i Smart powiedział kiedyś, że publika w Bostonie jest "specyficzna". Może to tylko moja nadinterpretacja, może to jakieś plotki, ale parę razy obiło mi się to o uszy.

rw30 jak mi poprawiłeś humor👍

Edytowane przez ptak

2 godziny temu, Julius napisał:

Swoja drogo Morey bedzie mial pracowite lato. 

Philly jesli nie jebnie C's - a nic na to nie wskazywało i nie wskazuje - muszą coś zmienić w skladzie, bo Boston jest młody  i nigdzie sie nie wybiera. Z Simmonsem byla katastrofa, z Hardenem na razie wiele lepiej to nie wyglada. Plusem jest konczący się kontrakt Harrisa, trzeba opi*****ić Embiida goścmi typu Brogdony/White właśnie, a nie 'gwaizdami na siłe' i korzystać z gry zespolowej i dominacji po obu stronach Joela. 

Tylko jedno twierdzenie jest prawdziwe:

• ten zespół jest źle skonstruowany pod Embiida
  • ten zespół jest dobrze / solidnie zbudowany pod Embiida, ale Rivers nie wie jak to wykorzystać?

Jeżeli PHI odpadnie - a po dwóch ostatnich meczach musiałby się wydarzyć naprawdę jakiś epicki plot-twist żeby tak się nie stało, to jakbym grał sobie w NBA2K to bym zrobił tak:

• Rivers out
  • Harden out
  • Harris out
  • Dillon Brooks in

Lepiej nie będzie, ale przynajmniej hejt na Sixers na forum osiągnie kosmiczne rozmiary.

Sixers mają zbyt mało talentu, ot co historia. Biorąc pod uwagę, że Sixers ,,zamienili'' #1, #1 i #3 draftu swoimi decyzjami na emeryta-Hardena, a Jimmy'ego Butlera - na Ala Horforda i Tobiasa Harrisa, to i tak są w lepszej pozycji niż są przeważnie pato-organizacje robiące taki przypał.  

Ciężko jechać po Riversie, skoro Harden z Miami i Bostonem zagrał łącznie dwa mocne spotkania.

Trochę mi żal typa tbh, że w tych Sixers dostał:

- wiecznie połamanego Embiida;

- Simmonsa XD;

- sprzeciętniałego Hardena;

- bieda-głębię.

Ale też bez przesady w drugą stronę: dobrze wygląda Embiid, Harden dopóki się nie zesrał też fajnie wyglądał fizycznie w G1, więc może coś tam się jeszcze z tej serii urodzi. 

ps

O jakimś randomowym oddaniu Mikala Bridgesa za Zhaire Smitha nie wspominając. XD 

No to tak ale wg mnie to duzo brakuje Brownowi do Birda pod wzgledem umiejetnosci czysto koszykarskich i leadershipu. I kolor skory nie ma tutaj zadnego znaczenia.

Dlatego jestem ciekaw czy akurat wg Ciebie jest inaczej i dodatkowo czy ta uwaga rasowa jest czyms konkretnym podparta (czyms innym niz np przedstawienie Bostonu w serialu Winning Time i prehistorycznymi wypowiedziami Russela).

Edytowane przez Bostonian

6 minut temu, BMF napisał:

O jakimś randomowym oddaniu Mikala Bridgesa za Zhaire Smitha nie wspominając. XD 

OJP, swiat o tym zapomnial ale to przeciez byla jakas tragedia. Wybrali chlopa, native Philadelphia, mama pracujaca w klubie i wymienili go za goscia, ktory dzis nie gra w NBA nawet. Tragedia.

Ciekawe co bylo najlepszego na stole za Simmonsa, tu mozna bylo zbudowac potezny zespol wokol Butlera, niesamowicie spierdolili ostatnie lata Sixers, nawet pomijajac tego Fultza.

35 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał:

To w sumie ciekawy jest wybór akurat Browna i robienie z jego skóry problemu skoro i tak ostatni biały all-star grał u nich 31 lat temu

Tu chodzi o to, że Brown wypowiedział się w tej kwestii, a dałem.go bo jest super zawodnikiem. No przecież nikogo nie obchodzi co ma do powiedzenia Kebengele czy jakiś Jackson

9 minut temu, ptak napisał:

Tu chodzi o to, że Brown wypowiedział się w tej kwestii, a dałem.go bo jest super zawodnikiem. No przecież nikogo nie obchodzi co ma do powiedzenia Kebengele czy jakiś Jackson

ale czemu to ma dowodzić? że w Bostonie jest przewaga białych i że historycznie tam mają z czarnymi nie po drodze? no chyba, że ci czarni wygrywają to wtedy nie ma problemu i już to im nie przeszkadza

więc nie ma znaczenia czy to powie Brown czy jakiś zmiennik, bo nie warto tego analizować

dokladnie, przeciez od czasow Birda to kibice Celtics zdazyli zrobic legendy z Garnetta i Pierce'a wiec no chyba trudno sie doszukiwac niecheci w budowaniu pomnikow dla czarnoskorych graczy w Bostonie ;) Jesli Brown wygra mistrzostwo a tego statusu nie osiagnie to raczej zrzucalabym wlasnie na to jego psioczenie, bo gdzies tam co chwila przebijaja sie jego komentarze o publice, rasizmie itd. i moze tej chemii nie ma az takiej,  podczas gdy PP i KG byli all in i mysle ze maja juz w celtics status nietykalnych

5 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał:

widzicie, Józek też na L4 :D

k**** weź się nie śmiej! Prawie 10 miesięcy od operacji a ja wciąż na wolnym 

Każdemu by odwaliło ;)

5 godzin temu, Julius napisał:

Józek, chyba demencja starcza cie dopada

Dlaczego KaBe? Bo nie lubię tej płaczącej o mvp i przewracającej się jak włoscy piłkarze pizdeczki?  

Menda mi oglądanie Sixers obrzydziła a do tego jeszcze James "lojalność" Harden... 

6 godzin temu, Reikai napisał:

28% w pomalowanym ojp

Strasznie go te kontuzje skonczyly, teraz ma paliwo na jakis jeden mecz po dluzszej przerwie, ogolnie jakos od marca wyglada strasznie zle, szkoda bo jeszcze w styczniu/lutym nakurwial.

Nieźle sobie jeszcze zaora legacy takimi występami w najbliższych sezonach gdzie już wcześniej jego procenty z gry często nie wyglądały najlepiej a napewno nie oddawały faktycznego impactu. ; >

Komicznie chimerycznie wybitnym graczem jest potężny James Harden. 

Do klepnięcia ci Celtics jednak, Sixers wyglądają duuuuuużo lepiej niż można było oczekiwać. Niby biedny Joelek się zestresował dzisiaj wizją wygranej, ale fizycznie wygląda dużo lepiej niż się spodziewałem, więc nieźle, ale wiadomo, gdy poczujesz się zbyt pewnie jako kibic Sixers to 2/14 od Hardena i Horford niszczący Embiida incoming w g5.