Skocz do zawartości

ATF post 80 under 24 draft - dyskusja

fluber

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 20.02.2023 o 17:00, Koelner napisał(a):

Wynik @LAF to lol. Frycowe za młody staż i ogólną działalność na forum.

Rozwiń  

100% nieprawda, przynajmniej w moim przypadku.

Ja oceniałem tylko i wyłącznie składy.

P.s. nie mam pojęcia o jaką działalność chodzi.

Edytowane przez agresywnychomik

W dniu 20.02.2023 o 17:01, fluber napisał(a):

Szczerze to na tle pozostałych 10 głosów, tylko Twój wygląda jak lol.Tylko Ty i julek nie mieliście go w bottom 3.

Rozwiń  

Przecież o tym piszę. Jestem przyzwyczajony do przenoszenia standardów begm do alltime i robienie sobie laski publicznie ale jego skład jest bardzo dobrze zbudowany. Poszedł dość najprostszym schematem czyli skopiował skład z gry Paula w NOH i Suns gdzie to działa ( zbustowany Chandler, Jordan w postaci dh12 ). 

W dniu 20.02.2023 o 17:05, Koelner napisał(a):

Przecież o tym piszę. Jestem przyzwyczajony do przenoszenia standardów begm do alltime i robienie sobie laski publicznie ale jego skład jest bardzo dobrze zbudowany. Poszedł dość najprostszym schematem czyli skopiował skład z gry Paula w NOH i Suns gdzie to działa ( zbustowany Chandler, Jordan w postaci dh12 ). 

Rozwiń  

ja tam go dalem na 4tym wiedzac ze on sie bedzie na mnie jeszcze mscil za poprzedni atf xD

no on ma fajne poczatkowe picki i straszne te dalsze, wiec jak ktos nie wartosciuje tak jak ja w swojej metodologii (im dalszy pick tym.mniejszy wplyw na ocene - chyba ze bedzie jakis totalny game-changer dla danego skladu) to mogl LAF poleciec mocno

Edytowane przez julekstep

W dniu 20.02.2023 o 17:10, julekstep napisał(a):

ja tam go dalem na 4tym wiedzac ze on sie bedzie na mnie jeszcze mscil za poprzedni atf xD

no on ma fajne poczatkowe picki i straszne te dalsze, wiec jak ktos nie wartosciuje tak jak ja w swojej metodologii (im dalszy pick tym.mniejszy wplyw na ocene - chyba ze bedzie jakis totalny game-changer dla danego skladu) to mogl LAF potoczyć się nisko

Rozwiń  

nie dziekuj ziomuś xD

Edytowane przez agresywnychomik

W dniu 20.02.2023 o 17:10, julekstep napisał(a):

Rozwiń  

Znasz się trochę na baskecie i potrafisz się bawić :)  ( gorzej u Ciebie z pickowaniem ale wiadomo że też to traktujesz jako fun :P )

No nie wiem, dla mnie LAF miał zajebiste top2, a potem ... brał graczy których lubi i oni mieli całościowo średnie value. 

Booker-Griffin-Iverson (złe lata)-Lewis-Aldridge-Korver-Battier to dla mnie jest najsłabsza ekipa z wyborów 3-9. Rookie Battier z tankera? Korver, który w playoffach robił 5ppg? Iverson ze złych lat? Booker w trzeciej rundzie, gdy ja tam miałem Mitchella w ósmej (porównywalni gracze)? Naah. 

LAF ostatnio pojechał po bandzie, a teraz zrobił respectable team nie odbiegający za bardzo od reszty, w tym sensie to ostatnie miejsce jest trochę brutalne, bo całkiem spoko team (overall lepszy draft i u niego, i całościowo u nas), ale nie jest tak, że jest ostatni za jakiś negatywny bias. Jak ktoś ignoruje picki z rotacji 5-9, no to spoko, każdy ocenia jak chce. 

W dniu 20.02.2023 o 17:22, BMF napisał(a):

No nie wiem, dla mnie LAF miał zajebiste top2, a potem ... brał graczy których lubi i oni mieli całościowo średnie value. 

Booker-Griffin-Iverson (złe lata)-Lewis-Aldridge-Korver-Battier to dla mnie jest najsłabsza ekipa z wyborów 3-9. Rookie Battier z tankera? Korver, który w playoffach robił 5ppg? Iverson ze złych lat? Booker w trzeciej rundzie, gdy ja tam miałem Mitchella w ósmej (porównywalni gracze)? Naah. 

LAF ostatnio pojechał po bandzie, a teraz zrobił respectable team nie odbiegający za bardzo od reszty, w tym sensie to ostatnie miejsce jest trochę brutalne, bo całkiem spoko team (overall lepszy draft i u niego, i całościowo u nas), ale nie jest tak, że jest ostatni za jakiś negatywny bias. Jak ktoś ignoruje picki z rotacji 5-9, no to spoko, każdy ocenia jak chce. 

Rozwiń  

top2 miał możliwe że najlepsze w zabawie (sumując talent-fit-potencjał do dalszej obudowy)
top4 się ciągle bardzo dobrze broniło
od 5ego picku zaczęła się tragedia :) 

W dniu 20.02.2023 o 17:22, BMF napisał(a):

Rozwiń  

Generalnie to jest jednak punktowo przepaść jak patrzę na całą tabelę między Clippers a resztą.

W dniu 20.02.2023 o 17:29, fluber napisał(a):

W moim odczuciu jednak niespodzianka, ja bym ten skład ocenił wyżej.

8 miejsce Qcin – 40 punktów

Najwyżej oceniony przez: BMF ( 1 miejsce)

Najniżej oceniony przez: Koelner, P_M ( 9 miejsce)

Rozwiń  

czo?!?!?!?

lol

jednak lepiej by było jakby mac pickował pod swoim własnym nickiem bo tu widzę qcin hejtowany xD

Edytowane przez julekstep

W dniu 20.02.2023 o 17:32, agresywnychomik napisał(a):

Bryant - Giannis - KI - tu musial isc bias na Kyriego bez jaj że ten skład tak nisko.

Rozwiń  

Tamten Giannis jeszcze nie był (po obu stronach) TYM Giannisem, a na nim oparta cała koncepcja składu (zwłaszcza w defensywie). Ja np. za Irvinga blackmagica doceniłem, że wziął jego dobre lata (tzn. w '15 miał nieporównywalnie lepszy regular niż w '16). 

Z tym Qcinem rzeczywiście jestem zaskoczony, pod względem fitu, talentu, balansu, nawet indywidualnych statsów graczy to była dla mnie czołówka, ależ śmieszny rozdźwięk z głosowaniami i tym, jak różnie różne osoby patrzą na kosza. :)

W dniu 20.02.2023 o 17:36, BMF napisał(a):

Z tym Qcinem rzeczywiście jestem zaskoczony, pod względem fitu, talentu, balansu, nawet indywidualnych statsów graczy to była dla mnie czołówka, ależ śmieszny rozdźwięk z głosowaniami i tym, jak różnie różne osoby patrzą na kosza. :)

Rozwiń  

LAF i Sylvinho nie głosowali tak tylko dodam.

• matek odpiął/ęła ten temat
  • wiLQ zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.