fluber Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 (edytowane) Hej! Parę osób w różnych wątkach wspominało o tęsknocie za ATF. Pomyślałem, że póki play-offs się jeszcze nie zaczynają, to może byliby chętni na taką grę. Mam wrażenie, że formuła się mocno oklepała, więc postanowiłem ją trochę urozmaicić, żeby było trudniej i może ciekawiej? Jeżeli nie będzie chętnych to mówi się trudno. Plan jest następujący: 1. Gramy na 10 drużyn. Każdy przy zgłoszeniu wybiera od razu swój team. 2. Draft wężyk systemem: ABBABABAB. Wybieramy po 9 zawodników do zespołu. 3. Zwycięzcę wyłonimy za pomocą głosowania. Każdy będzie ustalał kolejność od 1 zespołu do ostatniego. Za 1 miejsce będzie 9 punktów za ostatnie 1 punkt ( bez swojego teamu na liście). Wygra drużyna z największą liczbą punktów po odrzuceniu 2 skrajnych głosów ( najmniejszej i największej otrzymanej liczby punktów) 4. Najważniejsze urozmaicenie: w drafcie będziemy mogli wybierać wyłącznie zawodników, którzy ROCZNIKOWO w roku, w którym sezon się kończy mają maksymalnie 24 lata ( przykładowo ostatni sezon LeBrona, który się kwalifikuje to 2007/2008) albo są starsi, ale jest to ich pierwszy sezon w NBA np. można wybrać Pablo Prigioniego z sezonu 12/13) 5. Wybieramy tylko jeden sezon. Zawodnik musi zagrać przynajmniej połowę meczów w tym wybranym sezonie. 6. Zawodnicy jeżeli spełniają warunek z punktu 5, traktujemy ich jako zdrowych. 7. Pierwszy sezon z którego możemy wybierać to sezon 80/81 Żeby nie zginęło, oznaczę tych, którzy grają tu w różne gry i może zechcą się pobawić. @RappaR @january @blackmagic @BMF @Koelner @Reikai @julekstep @karpik @Pablo81 @LAF @mac @Qcin_69 @lorak @ely3 @RonnieArtestics @P_M @ignazz @kcp78 @Jendras @Alonzo @Szulim @profésora @matiwrona @wiLQ @bulek @RDG2 @Principe @MarcusCamby @tangiers @Tecu @eMeS @kolader @SlaKB @Ashigaru @BiałaCzekolada2.0 @Wujek Wójcik @Sylvinho. @Roger @Krzemo @kuba2419 @gimmie @kahR @geniuz @SzuLcU @piotreksuper @Braveheart22 @bogans2 @Ice23 @matek @LeweBiodroSmoka @ozzy110 @ernie9005 @człowiek...morza @LONGER01 @evitacre @Regis @Eryko @shevcu @Raven2156 @ptak @MA23 @Kubbas @TryczekSzukarek @Benon @Robaq @The Game 85 @DRK @dannygd @memento1984 @Chytruz @KiTt @Grzechu @jordan20 @allen @rw30 @pdxpl @T+?%hZ<A<5ZZB~5L @Lucas @blackmagic @Geronimo @Me Myself and I @Przemus @Hoolifan @airmax 1. Reikai - Los Angeles Lakers 2. P_M - Boston Celtics 3. Sylvinho - Phoenix Suns 4. BMF - Charlotte Bobcats 5. Koelner - Miami Heat 6. LAF - Los Angeles Clippers 7. Qcin - Chicago Bulls 8. Matek -New Jersey Nets 9. Julekstep - Cincinnati Royals 10. Blackmagic - Minnesota Timberwolves Edytowane 28 Stycznia 2023 przez fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 (edytowane) A mogę pyknąć Lakers Edytowane 26 Stycznia 2023 przez Reikai Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 (edytowane) 24 minuty temu, fluber napisał: . Wybieramy tylko jeden sezon. Zawodnik musi zagrać przynajmniej połowę meczów w tym wybranym sezonie. Count me in, ale tutaj trzeba sprecyzować. Bo ostatnio wybrałem Embida, który spełniał podobny warunek, ale potem usłyszałem, że na PO i tak by się połamał, więc nie liczą go jako w pełni zdrowego. Zatem czy spełnienie tego warunku oznacza, że traktujemy zawodnika jako full zdrowego bez pi****lenia potem, że w tym sezonie sie potem połamał... Celtics Edytowane 26 Stycznia 2023 przez P_M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 26 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 1 minutę temu, Reikai napisał: A mogę pyknąć To dopisz zespół. Teraz, P_M napisał: Count me in, ale tutaj trzeba sprecyzować. Bo ostatnio wybrałem Embida, który spełniał podobny warunek, ale potem usłyszałem, że na PO i tak by się połamał, więc nie liczą go jako w pełni zdrowego. Zatem czy spełnienie tego warunku oznacza, że traktujemy zawodnika jako full zdrowego bez pi****lenia potem, że w tym sezonie sie potem połamał... Liczymy gracza w pełni zdrowego w momencie pojedynku i też prośba o wybranie zespołu. Więc Embiid się kwalifikuje ( ale tylko w sezonie 17/18) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylvinho. Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Gram Phoenix Suns Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Lepiej dać 75% rozegranych meczów w RS i PO, bo potem znowu będą jakieś Waltony. ;] No i sezon 80/81 wyklucza Birda. A mogę zagrać, Charlotte Bobcats, niech w końcu coś wygrają. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 in Miami Heat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 26 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 16 minut temu, P_M napisał: Lakers Spóźniłeś się z Lakers... 11 minut temu, BMF napisał: Lepiej dać 75% rozegranych meczów w RS i PO, bo potem znowu będą jakieś Waltony. ;] No i sezon 80/81 wyklucza Birda. Wolę, żeby było większe pole wyboru, zwłaszcza jak będzą 32 zespoły. Tak, Bird tu nie zagra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 no gramy, Chicago Bulls Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 In, ciekawa formuła z tym limitem wieku New Jersey Nets Proszę mnie oznaczać w razie czego, jak będą jakieś ruchy w interesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 (edytowane) Godzinę temu, fluber napisał: Spóźniłeś się z Lakers... Wolę, żeby było większe pole wyboru, zwłaszcza jak będzą 32 zespoły. Tak, Bird tu nie zagra. Jeszcze kwestia wieku bo na bref tak jakby zaokraglaja w dół typu rocznik 80 a sezon 2004/2005 ( jego pierwszy sezon gry) i podają age 24 czy taki gracz wchodzi czy jednak rocznikowo ma 25? Nvm doczytałem jeszcze raz. Age 23 w bref to max co wybieramy Edytowane 26 Stycznia 2023 przez P_M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 (edytowane) trochę nie podoba mi się jak bardzo rozwinięty jest pomysł na fazę post-draftową (a im bardziej to rozwinięte tym mniejsza szansa na dogranie gierki) ale trzeba trochę noobów poustawiać Cincinnati Royals Edytowane 26 Stycznia 2023 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 22 minuty temu, P_M napisał: Nvm doczytałem jeszcze raz. Age 23 w bref to max co wybieramy W bkref podaje wiek do początku lutego danego sezonu, więc czasami 24. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Minnesota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 26 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Godzinę temu, P_M napisał: Jeszcze kwestia wieku bo na bref tak jakby zaokraglaja w dół typu rocznik 80 a sezon 2004/2005 ( jego pierwszy sezon gry) i podają age 24 czy taki gracz wchodzi czy jednak rocznikowo ma 25? Nvm doczytałem jeszcze raz. Age 23 w bref to max co wybieramy Najlepiej sprawdzić w którym roku gracz się urodził i tyle. Mamy już 10 osób, więc jest dużą szansa, że ruszymy. 54 minuty temu, julekstep napisał: trochę nie podoba mi się jak bardzo rozwinięty jest pomysł na fazę post-draftową (a im bardziej to rozwinięte tym mniejsza szansa na dogranie gierki) ale trzeba trochę noobów poustawiać Spodziewam się raczej 16 zespołów niż 32 więc w sumie to nie wyjdzie jakoś dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzuLcU Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Dobrze rozumiem, że zasady tej gry polegają na "nawijaniu makaronu na uszy". I udowodnieniu że wybrany przeze mnie skład, jest lepszy niż przeciwnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 7 minut temu, SzuLcU napisał: Dobrze rozumiem, że zasady tej gry polegają na "nawijaniu makaronu na uszy". I udowodnieniu że wybrany przeze mnie skład, jest lepszy niż przeciwnika? Dokładnie tak, na koniec dostajesz garnek frustracji, który przełykasz przez najbliższe kilka tygodni klnąc pod nosem jacy to fachowcy i eksperci od siedmiu boleści na jedynym, sensownym, branżowym forum o NBA pierdolą głupoty odnośnie twoich zawodników i składu jaki skonstruowałeś. To wszystko można podsumować krótkim sloganem/jinglem McDonald's - para papapa i'm lovin it Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 49 minut temu, SzuLcU napisał: Dobrze rozumiem, że zasady tej gry polegają na "nawijaniu makaronu na uszy". I udowodnieniu że wybrany przeze mnie skład, jest lepszy niż przeciwnika? Każdy myśli, że ma zajebisty skład, potem się okazuje, że ze trzy osoby mają dobry i nie ma się do czego przyjebać, a reszta snowflake'ów się denerwuje, bo ludzie ich krytykują. ;] Nie wiem czemu akurat 80/81, ale dobre widełki wiekowe przynajmniej, rok przed MVP sezonami u Jordana i LeBrona. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 26 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Godzinę temu, SzuLcU napisał: Dobrze rozumiem, że zasady tej gry polegają na "nawijaniu makaronu na uszy". I udowodnieniu że wybrany przeze mnie skład, jest lepszy niż przeciwnika? Koledzy wyjaśnili, więc... Zainteresowany? 20 minut temu, BMF napisał: Nie wiem czemu akurat 80/81, ale dobre widełki wiekowe przynajmniej, rok przed MVP sezonami u Jordana i LeBrona. ;] Szukałem czegoś co zmniejszy benefity wyboru z 1 Pickiem. I starałem się trochę rozszerzyć okres pobierania bo wbrew pozorom może trochę brakować dobrych graczy w krótszym okresie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzuLcU Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 27 minut temu, fluber napisał: Koledzy wyjaśnili, więc... Zainteresowany? Dzięki za zapro ale to nie mój typ zabawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi