Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

oho, Boras chyba z Tajlandii wrócił 

generalnie to książki Stanowskiego sprzedały się w ilościach ponad 100 tysięcy jeszcze przed wydaniem Stanu Futbolu, a reedycja Spalonego zarobiła 2 miliony w 3 tygodnie 

sam go nie za bardzo lubię, ale pisanie, że się wybił na czyich plecach, to właśnie takie nasze narodowe pi****lenie aby komuś dojebać z czystej zawiści, skoro KS to taka trampolina to dlaczego teraz mają oglądalność programów na żywo blisko 100 razy mniejsza niż Zero? 

to jest bardzo wygodne pod narrację, ale też nieprawdziwe 

hejtparki z Zychowiczem obejrzały się w liczbie ponad 12 milionów, tak samo inne publicystyczne na tematu nie związane z  szeroko pojętą rozrywką klikały się bardzo dobrze, też nie można nieć pretensji, że ludzie najchętniej oglądają programy rozrywkowe, natomiast na pewno oba formaty trzeba umieć zrobić i się do nich przygotować, to nie jest przecież tak, że przyjdzie do ciebie naćpany Kapela i już masz hit gwarantowany

Ale on sam to powiedział a swoim filmiku.

34 minuty temu, P_M napisał(a):

Po prostu wizja kanału, który ma być telewizją XXI wieku pod szyldem zrzeszania przeciętnie/powyżej przeciętnie inteligentnych widzów, których w dużej mierze dotyka efekt Dunniga-Krugera (czyli realnie poniżej przeciętni i przeciętni) myśląc, że oglądają coś niegłupiego, a tymczasem najlepsze formaty Stany to TVNowskie rozmowy w toku z gościami pokroju Jasia Kapeli, gdzie z popcornem w ręku oglądają erystyczne igrzyska, w których to lubiana przez nich postać medialna Stano "zaora" gościa.

Jak to dobrze że są ponadprzeciętni, którzy dostrzegają problem i nas tępaków próbują chronić 

Zero powinien przejąć Pola 

2 minuty temu, josephnba napisał(a):

Jak to dobrze że są ponadprzeciętni, którzy dostrzegają problem i nas tępaków próbują chronić 

Nie wiem czemu odebrałeś mój post w ten sposób. Sam uważam siebie za przeciętnego człowieka i treści, które Stano będzie generował zapewne też będą mi pasować. Nikogo nie próbuję chronić, ani się wywyższać. Raz jeszcze podkreślę, tłumaczę tylko dlaczego kanał odniesie sukces.
Na koniec jednak mógłbym dodać lekki przytyk przysłowiem: "Uderz w stół, a nożyce się odezwą".

3 minuty temu, P_M napisał(a):

Nie wiem czemu odebrałeś mój post w ten sposób. Sam uważam siebie za przeciętnego człowieka i treści, które Stano będzie generował zapewne też będą mi pasować. Nikogo nie próbuję chronić, ani się wywyższać. Raz jeszcze podkreślę, tłumaczę tylko dlaczego kanał odniesie sukces.
Na koniec jednak mógłbym dodać lekki przytyk przysłowiem: "Uderz w stół, a nożyce się odezwą".

Odebrałem tak jak zabrzmiał 

Ja się za nikogo nie uważam, możesz nawet napisać że jestem nikim i ci z grzeczności przytaknę 

Mnie zero na pewno w jakiś stopniu zainteresuje choć treści o długości powyżej 1h rzadko oglądam z braku czasu

Te duże tematy oglądałem czasami na trzy podejścia, najczęściej bardziej słuchałem jadąc, a raczej stojąc w korku 

Kanał zrobi wynik bo stano idealnie odnalazł się w internecie, widać że wie o co tu chodzi i jak robić na tym biznes 

Czy był noname'em? Był niszowy ale w branży znany od lat. Kto siedział w kopanej (ja nie siedziałem) to znał jego i jego tytuły 

Wystarczy wspomnieć jak duży wkład w KS miało Weszło 

Borek okazał się parówą, ale wciąż uważam go za najlepszego komentatora w Polsce 

Smoka nie kojarzyłem bo nie miałem od wielu lat C+ 

Pola czytałem od czasu do czasu bo kopana nie jest moim pierwszym wyborem, ale jeśli już czytałem to jego felietony 

Stanowisko wszedł do KS z kapitałem i sprzętem i jak się okazuje z najlepszym pomysłem na to jak robic internet żeby zrobić wynik 

Ks to żywy trup, ich materiały lecą na łeb na szyję. Jakościowo robi się coraz gorzej 

6 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

powiedział, że był takim nołnejmem przed KS, że swoją czwartą książkę sprzedawał w Biedrze po dychu?

Przyjął założenie, że był mniej znany od Borka, Smoka, czy nawet Pola i ,że początkowo zdobył zasięgi dzięki nim.

Ogólnie największą sławę ostatnio zdobył na ubliżaniu na zywo pod dyktando dzwoniacych jakimś drugoligowym postaciom czy wyjaśnianiu afer jakiś dziwnych ludzi typu Januszek. W tych hejt parkach zachowywał się jak sprzedawca płyt ze stadionu dziesięciolecia.

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

czy powiedzenie że Stanoski jest medialnym dzieckiem Marcina Najmana i Jasia Kapeli będzie dużym nadużyciem? 🤔

Tak. Za to Najman i Kapela mu niestety pokazali jak zawijać gówno/bieda-content w papierek i sprzedawać jak cukierek, tutaj w long runie mieliby mocne RAPM i on/offy. 

5 minut temu, julekstep napisał(a):

czy powiedzenie że Stanoski jest medialnym dzieckiem Marcina Najmana i Jasia Kapeli będzie dużym nadużyciem? 🤔

Oglądałem hejt park z Jasiem i mimo tych strasznych głupot, które merytorycznie mówił, to sposób wypowiedzi wzbudził mają sympatię, w przeciwieństwie do dresiolskiego stylu Stanowskiego i do niego dzwoniących. Byli tak prymitywni, że głowa mała, a Stano w co drugiej wypowiedzi podkreślał, ile to on nie zarabia, jakie pozycji nie ma itp. Taka prostacka wersja Flubera.

Patrząc na zasięgi i zarobki chyba zawodowa wersja ( znaczy kaseta profesjalna poproszę).

Ja przyznam szczerze absolutnie przeoczyłem moment ze zasięgi w internecie zrobiły się potężnym assetem i trampolina do robienia kariery czytaj pieniędzy. Sporo kontentu to im głupiej tym lepiej. I tu zero na moje nie wybija się negatywnie wiec średnio rozumiem wasza krytykę nawet taka ogólna Staną. 

Godzinę temu, P_M napisał(a):

Po prostu wizja kanału, który ma być telewizją XXI wieku pod szyldem zrzeszania przeciętnie/powyżej przeciętnie inteligentnych widzów, których w dużej mierze dotyka efekt Dunniga-Krugera (czyli realnie poniżej przeciętni i przeciętni) myśląc, że oglądają coś niegłupiego, a tymczasem najlepsze formaty Stany to TVNowskie rozmowy w toku z gościami pokroju Jasia Kapeli, gdzie z popcornem w ręku oglądają erystyczne igrzyska, w których to lubiana przez nich postać medialna Stano "zaora" gościa.

What? Overthinking at its finest.

Za bardzo wkreciles sie w rywalizacje tvp vs tvn i patrzysz przez ich pryzmat.

Wystarczy zrobic dobry, rzetelny program, wywiad z nietuzinkową postacią. As simple as that.  

W komentarzach ludzie jada po sniadaniu mistrzow, a doceniaja wywiad z generalem. Mysle, ze to wlasnie bedzie sila i perspektywa tego kanalu - a nie tvn-owskie rozmowy w toku...

9 minut temu, P_M napisał(a):

11 grudzień 2009 - od tego się zaczęło w Polsce:)

czemu mieszasz freak fajty z wpływem 'zasięgów w internecie' skoro to drugie to dużo szersze zjawisko?

17 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Oglądałem hejt park z Jasiem i mimo tych strasznych głupot, które merytorycznie mówił, to sposób wypowiedzi wzbudził mają sympatię

No Jaś to totalnie odklejony kosmita, ale generalnie niegroźny i nawet na swój sposób sympatyczny.

Dokładnie tak jak każdy absolwent Bednarskiej jakiego poznałem. KAŻDY xD

Edytowane przez julekstep

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

czemu mieszasz freak fajty z wpływem 'zasięgów w internecie' skoro to drugie to dużo szersze zjawisko?

A bo to taki pierwszy freakowy content, który wpasowuje się w trend, o którym wspomniał ignazz czyli im głupiej tym lepiej :)

Teraz, P_M napisał(a):

A bo to taki pierwszy freakowy content, który wpasowuje się w trend, o którym wspomniał ignazz czyli im głupiej tym lepiej :)

W sensie ludzie vs lwy w Koloseum nie było freakowe i głupie? 🙃

Monetyzacja zasięgów w necie to sporo szersze zjawisko (a freak fajty to po prostu jeden z obszarów tego monetyzowania)

8 minut temu, karl napisał(a):

What? Overthinking at its finest.

Za bardzo wkreciles sie w rywalizacje tvp vs tvn i patrzysz przez ich pryzmat.

Bardziej pomylić się nie mogłeś:)))

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

W sensie ludzie vs lwy w Koloseum nie było freakowe i głupie? 🙃

Monetyzacja zasięgów w necie to sporo szersze zjawisko (a freak fajty to po prostu jeden z obszarów tego monetyzowania)

Było, ale to ignazz miał prawo przegapić ;)

3 minuty temu, karl napisał(a):

Przynajmniej w drugiej czesci mam racje ;]

Ale tam nic odkrywczego nie napisałeś, to nie jest tak, że tylko u Stana są te dobre materiały, podałem przykłady x kanałów gdzie podobne treści można znaleźć, a niektóre nawet lepiej podane, takie dokumenty pełnometrażowe jakie np. zrobił Astrofaza to małe perełki na polskim YouTube.

4 minuty temu, P_M napisał(a):

Ale tam nic odkrywczego nie napisałeś, to nie jest tak, że tylko u Stana są te dobre materiały, podałem przykłady x kanałów gdzie podobne treści można znaleźć, a niektóre nawet lepiej podane, takie dokumenty pełnometrażowe jakie np. zrobił Astrofaza to małe perełki na polskim YouTube.

Ale twoja teza byla inna i piłem wlasnie do niej. Widzimy dwie rozne potencjalne siły programu, ktore beda go ciagnac. 

1 minutę temu, karl napisał(a):

Ale twoja teza byla inna i piłem wlasnie do niej. Widzimy dwie rozne potencjalne siły programu, ktore beda go ciagnac. 

Chyba nie zrozumiałeś zatem tego, co napisałem wcześniej.