Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, RappaR napisał(a):

Żadnych, jestem produktem obecnego pokolenia i się z tym nie kryję. Chociaż uświadomienie tego pomogło mi trochę rzeczy poprawić w swoim życiu

Wykonywać dobrze swoją pracę, kształcić się, pracować na sobą, dbać o zdrowie, realizować się i spełniać marzenia(czy w sumie pragnienia).
Ale nic z tego nie jest wartością, wszystko to self-interest 

Doceniam szczerość

3 minuty temu, RappaR napisał(a):

Żadnych, jestem produktem obecnego pokolenia i się z tym nie kryję. Chociaż uświadomienie tego pomogło mi trochę rzeczy poprawić w swoim życiu

Wykonywać dobrze swoją pracę, kształcić się, pracować na sobą, dbać o zdrowie, realizować się i spełniać marzenia(czy w sumie pragnienia).
Ale nic z tego nie jest wartością, wszystko to self-interest 

Nie był jedynym, ale jak myślałem, masz skuteczność 100% i się z tym nie kryjesz :)

Tolerancja. Zaakceptujesz katolika, owszem. Ale tylko jeśli będzie się zachowywał i wypowiadał tylko tak, jak mu pozwolisz :D 

Lol serio nie wiem o czym piszesz i za kogo mnie masz oraz o jakiej skuteczności piszesz.

Flubera mam za kogo mam od czasu jego eksperymentu w atfie gdzie sie z bmf zamienil miejscami religia nie ma tu żadnego wplywu na moj odbiór jego osoby

1 minutę temu, agresywnychomik napisał(a):

Lol serio nie wiem o czym piszesz i za kogo mnie masz oraz o jakiej skuteczności piszesz.

Flubera mam za kogo mam od czasu jego eksperymentu w atfie gdzie sie z bmf zamienil miejscami religia nie ma tu żadnego wplywu na moj odbiór jego osoby

Mam Ciebie za osobą wywyższającą się nad osoby wierzące i traktującą ich z pogardą. Jeśli pokażesz mi użytkownika, który przyznał się do cotygodniowego chodzenia na mszę, bronił Kościoła i z niego nie szydziłeś, przeproszę. 

5 minut temu, RappaR napisał(a):

Mam Ciebie za osobą wywyższającą się nad osoby wierzące i traktującą ich z pogardą. Jeśli pokażesz mi użytkownika, który przyznał się do cotygodniowego chodzenia na mszę, bronił Kościoła i z niego nie szydziłeś, przeproszę. 

Masz mnie moje imie to 666 xD

Tak serio to ten atak to gruby mindfuck dla mnie.

Wracając do meritum, kosciól nie jest wyśmiewany na Zachodzie, ludzie są bądź tolerancyjni bądź mają wyjebane na to kto w co wierzy dopóki to nie ma to jakiegoś wpływu na ich życie.

Edytowane przez agresywnychomik

W dniu 24.08.2023 o 20:18, Reikai napisał(a):

Jest tu ktos, kto nie je miesa w ogole?

Ja jestem weganinem.

Pierwsze miesiące są super - jeśli oczywiście bilansujesz dietę, co nie jest trudne generalnie.  Pierwsze miesiące są super (później to już normalne uczucie i się tego nie odczuwa tak intensywnie): uczucie lekkości (trudno to opisać, ale generalnie produkty odzwierzęce długi są w jelitach itd), lepszy sen, więcej siły, większe libido, mi minął ból kolan. Generalnie jak byłem "tylko" wege to nie odczuwałem tego.

W dniu 24.08.2023 o 20:34, RappaR napisał(a):

Szczerze nie rozumiem, czemu dieta wegetariańska miałaby być w jakikolwiek sposób odchudzająca. 

Generalnie posiłki wege/wegan często są mniej kaloryczne, a mają sporo błonnika, co za tym idzie uczucie sytości.

W dniu 24.08.2023 o 20:34, RappaR napisał(a):

Można zdrowo jeść wege, ale to jedynie się odcinasz od wartościowego białka, czyli de facto możesz równie dobrze się odchudzać jedząc zdrowo mięso.

Bardzo stary sposób myślenia. Roślinne białko jest tak samo wartościowe, dwie-trzy konfiguracje, które i tak każdy rozsądny człowiek stosuje w swojej diecie i masz komplet aminokwasów.

Nie jedząc mięsa odcinasz się przede wszystkim od niepotrzebnego cierpienia czujących istot.

W dniu 25.08.2023 o 09:50, Koelner napisał(a):

schabowy wege to jest najlepsze 

jezu... przecież to czerstwy żart wujka z wesela. Takie są nazwy dla ułatwienia i marketingu. Kupując wege schabowego wiesz czego się spodziewasz. Przecież w większości ludzie odrzucający mięso nie robią tego z powodu tego, że nie lubią smaku mięsa. Są jednak ważniejsze sprawy niż smak....

W dniu 25.08.2023 o 09:49, josephnba napisał(a):

wege nazywają się jak ludzkie 

Chamówa. Po co?

5 minut temu, Kirylow napisał(a):

jezu... przecież to czerstwy żart wujka z wesela. Takie są nazwy dla ułatwienia i marketingu. Kupując wege schabowego wiesz czego się spodziewasz. Przecież w większości ludzie odrzucający mięso nie robią tego z powodu tego, że nie lubią smaku mięsa. Są jednak ważniejsze sprawy niż smak....

schab to mięso z wieprzowiny 

11 minut temu, Kirylow napisał(a):

Generalnie posiłki wege/wegan często są mniej kaloryczne, a mają sporo błonnika, co za tym idzie uczucie sytości.

Uogólnienie. 

12 minut temu, Kirylow napisał(a):

Bardzo stary sposób myślenia. Roślinne białko jest tak samo wartościowe, dwie-trzy konfiguracje, które i tak każdy rozsądny człowiek stosuje w swojej diecie i masz komplet aminokwasów.

Musisz specjalnie kombinować swoją dietę pod kątem kilku mocno niesmacznych roślin.

12 minut temu, Kirylow napisał(a):

Nie jedząc mięsa odcinasz się przede wszystkim od niepotrzebnego cierpienia czujących istot.

🙃

4 minuty temu, RappaR napisał(a):

Uogólnienie.

Tak. Dlatego napisałem generalnie. 

Chyba każdy wie, że najpewniejsza metoda schudnięcia to ujemny bilans kaloryczny.

5 minut temu, RappaR napisał(a):

Musisz specjalnie kombinować swoją dietę pod kątem kilku mocno niesmacznych roślin.

Specjalnie? To, że w mojej diecie jest tofu, siemię lniane, masło orzechowe, dowolny strączek, pełnoziarniste produkty to żadne kombinowanie.

Rappar rozumiem, że Twoim zdaniem zwierzęta nie cierpią w rzeźniach? xD 

15 minut temu, Koelner napisał(a):

schab to mięso z wieprzowiny 

A wege schabowy to roślinny kotlet inspirowany smakiem kotleta schabowego... Straszne. Armageddon. Koniec cywilizacji 

Teraz, Kirylow napisał(a):

Tak. Dlatego napisałem generalnie. 

Chyba każdy wie, że najpewniejsza metoda schudnięcia to ujemny bilans kaloryczny.

Nom. 

1 minutę temu, Kirylow napisał(a):

Specjalnie? To, że w mojej diecie jest tofu, siemię lniane, masło orzechowe, dowolny strączek, pełnoziarniste produkty to żadne kombinowanie.

Dokładnie.

2 minuty temu, Kirylow napisał(a):

Rappar rozumiem, że Twoim zdaniem zwierzęta nie cierpią w rzeźniach? xD 

Tego nie powiedziałem. Podobnie jak tego, że nie cierpią przy innych źródłach pozyskiwania pokarmu

2 minuty temu, Kirylow napisał(a):

A wege schabowy to roślinny kotlet inspirowany smakiem kotleta schabowego... Straszne. Armageddon. Koniec cywilizacji 

A dlaczego histeryzujesz? Dla mnie może się nazywać schabowy ale to zabawne, że używa się nazwy wieprzowiny do jak to ująłeś „marketingu”. Kotlet wege w ogóle nie zwraca uwagi. 

7 minut temu, Kirylow napisał(a):

A to wybacz. Jako weganin na tak konserwatywnym forum czuję się pod ostrzałem.

Luz. :) tak z ciekawości. zauważyłem że weganie często mają tatuaże oraz piercing szczególnie na twarzy. to szczególne dla nich czy po prostu mam błędne spostrzeżenie? 

1 minutę temu, LAF napisał(a):

No, ale oprócz tego ważne jest dostarczane odpowiednich minerałów organizmowi a w diecie wege nie ma tych składników co są w mięsie. Można je oczywiście w suplementach dostarczyć wraz z chemii, ale to nie tędy droga. 

zależy jako tryb życia ale jak ktoś regularnie uprawia sport to wege nie jest ok

2 minuty temu, Koelner napisał(a):

Luz. :) tak z ciekawości. zauważyłem że weganie często mają tatuaże oraz piercing szczególnie na twarzy. to szczególne dla nich czy po prostu mam błędne spostrzeżenie? 

zależy jako tryb życia ale jak ktoś regularnie uprawia sport to wege nie jest ok

To jest moj problem wlasnie. Nie wyobrazam sobie opierdolic kotlet z tofu i isc grac w kosza 2h na duzej intensywnosci.

7 minut temu, LAF napisał(a):

oprócz tego ważne jest dostarczane odpowiednich minerałów organizmowi a w diecie wege nie ma tych składników co są w mięsie.

A jakich to niby? Wegańska dieta nie jest niedoborowa. B12 należy suplementować, to prawda, ale to żadna chemia. Niektórzy ewentualnie jeszcze tłuszcze suplementują. 

8 minut temu, Koelner napisał(a):

uprawia sport to wege nie jest ok

5 minut temu, Reikai napisał(a):

Nie wyobrazam sobie opierdolic kotlet z tofu i isc grac w kosza 2h na duzej intensywnosci.

To może być tylko kwestia wyobraźni. Jest sporo profesjonalnych sportowców wegan: siostry Williams, Lawis Hamilton, Novak Djokovic czy nasz Hurkacz. Często w siłowych sportach (Patrik Baboumian choćby) i sportach walki ( David Haye, Nate Diaz, Mike Tyson).  W NBA mamy Kyle Irvinga i chyba Kantera?

16 minut temu, Koelner napisał(a):

17 minut temu, Koelner napisał(a):

szczególne dla nich czy po prostu mam błędne spostrzeżenie? 

Hehe ja myślę, że to dlatego, że to często środowiska tzw alternatywne mają taki styl i prowadzą te wszystkie wege knajpy, studia tatuażu itd

1 godzinę temu, RappaR napisał(a):

Że błędnie nazywasz katolem(co jest terminem równie obrażliwym co cz.......) osobę, która katolikiem nie jest.

I że na tym forum wyśmiewałeś się z każdego usera, który pisał o chodzeniu co tydzień na mszę i bronił Kościoła

Ze wszystkich, Czyli z jednego usera. Czy Doprecyzujesz, kogo jeszcze masz na myśli? 

Teraz, RonnieArtestics napisał(a):

Ze wszystkich, Czyli z jednego usera. Czy Doprecyzujesz, kogo jeszcze masz na myśli? 

Deltę też cisnął. Czyli z każdego jakiego kojarzę wierzącego usera na forum, mimo że oboje w praktycznie każdej sprawie mieli odmienne poglądy i jedynie łączyła ich religia

5 minut temu, Kirylow napisał(a):

To może być tylko kwestia wyobraźni. Jest sporo profesjonalnych sportowców wegan: siostry Williams, Lawis Hamilton, Novak Djokovic czy nasz Hurkacz. Często w siłowych sportach (Patrik Baboumian choćby) i sportach walki ( David Haye, Nate Diaz, Mike Tyson).  W NBA mamy Kyle Irvinga i chyba Kantera?

Żadna wyobraźnia tylko biologia :)